A várható árcsökkenés ellenére beszáll az SSD piacra az AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem evekig volt Win7 egy 60-as OCZ Vertex 2-n, es meg 15-20 gigat szabadon is tudtam hagyni.
(Fun Fact: 3 hettel a gari lejarta utan adta meg magat. 😄)
Kivancsi vagyok a 120-as Intel meddig huzza.
(Fun Fact: 3 hettel a gari lejarta utan adta meg magat. 😄)
Kivancsi vagyok a 120-as Intel meddig huzza.
Sajnos az x64 es Win7-8 hamar képes kinõni a papíron 64Gb-os SSD-t 😞
És az sem utolsó szempont hogy az SSD-nél is kell üres tárhelyet hagyni a hosszabb élettartam miatt, mivel automatán átmozgat adatott hogy kímélje a CHIP-eket.
Egyébként most volt akciós az AQUA-ban a 64Gb-os SATA3 Kingston SSD 14000.-Ft ért.
És az sem utolsó szempont hogy az SSD-nél is kell üres tárhelyet hagyni a hosszabb élettartam miatt, mivel automatán átmozgat adatott hogy kímélje a CHIP-eket.
Egyébként most volt akciós az AQUA-ban a 64Gb-os SATA3 Kingston SSD 14000.-Ft ért.
Jah... 2011-ben vettem egy 64-es Samut, és máig biztosan állíthatom, bármennyit költöttem PC fejlesztésre, ez érte meg a legjobban. Isten ments, hogy HDD-s gépre kerüljek mégegyszer 😄 Ha megtörténik, a hajamat tépem... Azóta majdnem felezõdött az ár, mert már 19-ért kapok egy 120-as Samut, akkoriban pedig 25K volt a 64-es. Bõven elég még most is...
Szerintem rencermeghajtónak már egy 64GB-os is jó volt. Az én gépemben már jó pár éve ilyen csibészkedik.
Filmeket, meg nyugodtan lehet hagyományos vincsin is tárolni. Szal szerintem már eddig is érdemes volt váltani. A szuperolcsó 1TB-ra meg hülyeség várni.
Filmeket, meg nyugodtan lehet hagyományos vincsin is tárolni. Szal szerintem már eddig is érdemes volt váltani. A szuperolcsó 1TB-ra meg hülyeség várni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Én decemberben vettem ssdket, akkor ez a típus 200 euró körül volt, most meg már csak 165.
shaken, not stirred
Fura, idén nem égett még le semmi?! Felháborító!
Még mindig csak legenda ez az SDD árcsökkenés, mindig hallok róla, de 1 éve idönként megnézem a boltok árait, és semmiféle csökkenés nincs. 250 gigás ssd-k még mindig 42k-ba kerülnek, mint 1 éve.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
belép még 2-3 gyártó aztán elönti mindet az árvíz, tûz, földrengés vagy megcsúsznak egy banánhéjhon és mindjárt 3x annyiba fognak kerülni
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
"Jelenleg a piacon csak 128 gigabites chipek léteznek"
Ez mennyire biztos? Csak mert a 840 EVO 1TB-os kütyüjén (mSATA) kemény 4db chip van összesen, amik darabja 256GB, ami meg 2048 Gigabit-re jön ki nekem.
"Az alacsony csíkszélesség, illetve a TLC típusú mûködésnek köszönhetõ, hogy a Samsung már mSATA formátumon is meg tudta valósítani az 1 TB-os kapacitást, mely összesen négy darab NAND chipbõl tevõdik össze. Ezzel szemben a hasonló kapacitású 2,5"-os modell még nyolc chipet alkalmaz, ugyanakkor a lapkák száma gyakorlatilag megegyezik, csupán az mSATA modell esetében egyetlen chipben kétszer annyi (8 helyett 16) lapka kapott helyet, ergo egy chip kétszer akkora, egészen pontosan 256 GB kapacitással bír."
Ez mennyire biztos? Csak mert a 840 EVO 1TB-os kütyüjén (mSATA) kemény 4db chip van összesen, amik darabja 256GB, ami meg 2048 Gigabit-re jön ki nekem.
"Az alacsony csíkszélesség, illetve a TLC típusú mûködésnek köszönhetõ, hogy a Samsung már mSATA formátumon is meg tudta valósítani az 1 TB-os kapacitást, mely összesen négy darab NAND chipbõl tevõdik össze. Ezzel szemben a hasonló kapacitású 2,5"-os modell még nyolc chipet alkalmaz, ugyanakkor a lapkák száma gyakorlatilag megegyezik, csupán az mSATA modell esetében egyetlen chipben kétszer annyi (8 helyett 16) lapka kapott helyet, ergo egy chip kétszer akkora, egészen pontosan 256 GB kapacitással bír."
Persze, hogy esnek az árak, ha nõ a kereslet és a gyártókapacitás, de pont ezek miatt most még érdemes belépni a gyártók sorába. Mondjuk AMD márkanév alatt eddig is volt SSD, csak most már õk maguk gyártanák ha jól értem?