Sok pénzt lehetne megtakarítani a Times New Roman lecserélésével
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Apropó!
Már régen meg szerettem volna kérdezni komoly emberektõl (Ti nyilván nagyon azok vagytok!), hogy miért nincs 13-as betûnagyság? Nemcsak azért hiányzik, mert kedvenc számom, ami gyakran kísért (pl. 13-án volt elsõ feleségem születésnapja, ennyi évig tartott elsõ házasságom, ennyi évet dolgoztam korábbi kedvenc munkahelyemen, 13-án /mellesleg pénteken/ született elsõ gyermekem, 13-án /mellesleg pénteken/ volt második esküvõm, 13 kiló súlyú kedvenc siklóernyõm beülõstõl, hátizsákostól, 13 jellemzõ a 2. házasságomra /10 évig tartott és 3 gyerek született belõle/, stb.), hanem azért is, mert pl. a szóban forgó Times New Roman 12-es betûnagysága kellemetlenül kicsi a legújabb szemüvegemmel is ezen a képernyõn, a 14-es meg zavaróan nagy! Netán babonásak a tipográfusok?
Már régen meg szerettem volna kérdezni komoly emberektõl (Ti nyilván nagyon azok vagytok!), hogy miért nincs 13-as betûnagyság? Nemcsak azért hiányzik, mert kedvenc számom, ami gyakran kísért (pl. 13-án volt elsõ feleségem születésnapja, ennyi évig tartott elsõ házasságom, ennyi évet dolgoztam korábbi kedvenc munkahelyemen, 13-án /mellesleg pénteken/ született elsõ gyermekem, 13-án /mellesleg pénteken/ volt második esküvõm, 13 kiló súlyú kedvenc siklóernyõm beülõstõl, hátizsákostól, 13 jellemzõ a 2. házasságomra /10 évig tartott és 3 gyerek született belõle/, stb.), hanem azért is, mert pl. a szóban forgó Times New Roman 12-es betûnagysága kellemetlenül kicsi a legújabb szemüvegemmel is ezen a képernyõn, a 14-es meg zavaróan nagy! Netán babonásak a tipográfusok?
Ápr 1-én 23.52-kor viccet csinálni már nem fair!
XD
XD
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ezek a számítások nyilvánvaló blöffök. Egy több száz milliós, gazdag országban 100.000 olyan tételt lehet találni, ahol ilyen módszerekkel lehet spórolni. Iroda megvilágítás mértéke, WC papír szélessége, nyomtatópapír vastagság, hûtõszekrény hõmérséklet emelése, autó rendszámtábla mérete, stb, stb.
ezt ti komolyan vettétek? :-)
Bocs de ezt rosszabb olvasni. Annak a költségét ki számolja ki, hogy a lassabb olvasás miatt mennyi munkaóra esik ki?
Olvashatatlanul szar azonos méretben összevetve.
A betûk gyakorisága és a betûk által lefedett terület szorzatát kell összevetni. Ehhez miféle különleges szofver kell...?
Egyébként ki használ TNR karakteret? Szeritnem irgalmatlanuk randa sûrû és olvashatatlan. A saját hosszabb dokumentumaimat Calibirivel írom.
A betûk gyakorisága és a betûk által lefedett terület szorzatát kell összevetni. Ehhez miféle különleges szofver kell...?
Egyébként ki használ TNR karakteret? Szeritnem irgalmatlanuk randa sûrû és olvashatatlan. A saját hosszabb dokumentumaimat Calibirivel írom.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem, inkább mégis agyonütöm a lelkesedést: Ennek az összegnek az ezerszeresét lehetne megtakarítani, ha EGYÁLTALÁN nem nyomtatnának, hanem elektronikusan intéznék, ugyebár...
Nexus6: Majd igyekszünk, bár annyi ember hisz lelkesen megingathatatlanul orbitális ökörségekben, hogy kicsi az esélye, hogy bármilyen kárt okozunk az õ lelkesedésében :-)
Vagy a 12-es betûrõl át lehetne térni a 6-osra, az még vékonyabb, még kisebb!!!!
Ja és még xarabb olvasni.
XD
Kisserác feltalálta a spanyolcsizmát, gratula!
De azért ne vegyétek már el a lelkesedését.
Ja és még xarabb olvasni.
XD
Kisserác feltalálta a spanyolcsizmát, gratula!
De azért ne vegyétek már el a lelkesedését.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Hát, lehet, hogy igaza van, de hogy én nem olvasnék el semmit Garamond betütípussal, az is biztos.
Amilyen vékonyak a betük, olyan szar is olvasni. 😊 Most próbáltam ki, egymás mellé téve Times New Roman, Arial, Comic Sans és Garamond betütípust, még mindig az Arial a nyerö nálam.
Amilyen vékonyak a betük, olyan szar is olvasni. 😊 Most próbáltam ki, egymás mellé téve Times New Roman, Arial, Comic Sans és Garamond betütípust, még mindig az Arial a nyerö nálam.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Helvetica Neue Light-tal még meg is lehetne háromszorozni ezt a megtakarítást, a Garamond serifjei még mindig túl sokat pazarolnak. 😊
Érdekes, bár ebben a formában kétségbe vonható tanulmány: mivel a legtöbb esetben a nyomtató karbantartást külsö cég végzi, és lapszám alapján megy, ezért a felhasznált tinta csak ott számít, ahol a tonert az adott cég maga kezeli - de még ott is határeset.
Környezetvédelmi oldala persze van a dolognak, de a vékonyabb betû rosszabbul is olvasható, és ha emiatt vastagítani kell, akkor már buktás a dolog.
Valamint azt sem kell elfelejteni, hogy egy ilyen átállásnak horror költségei vannak...
Környezetvédelmi oldala persze van a dolognak, de a vékonyabb betû rosszabbul is olvasható, és ha emiatt vastagítani kell, akkor már buktás a dolog.
Valamint azt sem kell elfelejteni, hogy egy ilyen átállásnak horror költségei vannak...