33
  • Vol Jin
    #33
    Az iphone5c és 5s is két külön világ. Megkockáztatom, hogy az 5s-t lehetne 6-nak nevezni.
  • Ulkesh
    #32
    Az Apple max az USA-ban dolgoztat bárkit is, mert saját gyáregysége az USA-ban és Cork-ben van.

    Kínában a Foxconn gyártja a termékeit, ahhoz, hogy ők mit fizetnek a dolgozóiknak és milyen körülményeket teremtenek, a megbízónak vajmi kevés köze van.
    (Csak halkan jegyzem meg, hogy egy kínai Foxconn-os dolgozó, akiket mindenki sajnál, több pénzt tud félretenni, mint egy itthon bármelyik multinál, szalag mellett dolgozó munkás, mert a Foxconn a szállást, utaztatást és étkezést biztosítja a fizetésen felül. Az itthon munkás ezeket is a kevés béréből fizeti.)
  • narumon
    #31
    Caius: Ez érdekes mert haver S3-ja úgy lagol néha hogy rossz nézni. Telefonkönyv pl előszeretettel csinálja ezt.
  • tomboy013
    #30
    caius: Persze, hogy neked nem akad a rendszer mert te ahhoz vagy szokva, de aki használt már iPhone-t vagy Windows Phone-t huzamosabb ideig az tudja, hogy azokhoz képest igencsak laggol a droid. Az S3 és Note 2 pont abból a fajtából való amit ha már a boltból kihozol is képes megakadni, tudom mert tapasztaltam.
  • M2 #29
    A ki többet és miből vita nem csak értelmetlen, de meddő is. Mert csak a felállított szempontokon múlik, hogy kit lehet kihozni győztesnek. De azt is meg minek?
    Persze ha nagyon nincs mással elütnötök az időtöket...
  • Papichulo
    #28
    Abban a szegmensben a két kezeden nem tudod megszámlálmi hány típust ad el a Samsung.

    A low-end telefonokat belevenni meg oktalansag lenne, mivel itt nincs verseny a ket ceg kozott. Ennyi erovel szamolhatnak a Samsung altal gyartott porszivokat es agyukat is :)
  • Cat #26
    http://sg.hu/cikkek/102974/egymilliard-uj-okostelefon-eselytelen-harmadikkal <- itt vannak az eladási adatok. A samsung több, mint kétszer annyi okostelefont gyárt, mint az Apple.
  • caius marius
    #25
    Ne vegyél 20ezerért telefont, és nem fog akadni. Ennyire eccerű. Vegyél telefont mondjuk S2 felett és nem fog akadni.
    Nekem nem akadt az S3, Note2 és most nem akad a Note3 sem. Valamit biztos elbaszok... Amikor pedig elromlik valamelyik készülékünk, akkor jön a Samsung rendkívül udvarias embere és megjavítja. Ha esetleg nem tudja akkor pedig adják az újat. A nejem S3-a most romlott el 1,5 évesen. Szó nélkül cserélte a Samsung egy vadi újra. Ezen megint van 2 év gari. Persze sok madár bemegy a használt kereskedésbe, tudod ahol dolgoztál, aztán megveszi 30 ezerrel occóbban, csak éppen gari nincs rá. Aztán ha bekakil a telefon, akkor jön a meglepi s utánna a szitok áradat, hogy őtet átverte a Samsung mer szart adott el.
  • Vol Jin
    #24
    Abban a szegmensben a két kezeden nem tudod megszámlálmi hány típust ad el a Samsung.Galaxy S különböző sorszámokkal, Max, Advenced, Note a faszom se tudja mennyi még, de emellett ott a Sony, LG, HTC, meg a tököm tudja még kik, meg hány készülékkel.
  • Bagoly81
    #23
    jahh tehát az 5c össze kell hasonlitani egy galaxys4 el aham, tipikus apple felfogás , hogy én azért többet adok el, de ha kevesebbet adott el akkor több a profit bebebeee, az ugye nincs meg ezekkel a többiek le vannak nézve mert szám szerint az ő felhasználói többet költenek bla bla pont a minap olvastam hogy az itunes népszerűsége 10% is csökkent már tehát a hatalmas apple eladások mögött csökkenő itunes használat van. akkor hogy is van ez? amugy meg csinálják is a rotbotokat legyen csak válság ott is majd akkor kiherálik az apple féle adócsalást
  • fergusonpapa
    #22
    Úgy beharangozák a Galaxy modeleket meg azok a reklámok, ájfooon fikázó mind, eladásban pedig fele, harmada? Miért? Pedig papíron többet tud, aztán gyakorlatból tudom mert dolgoztam használt telefonos boltban hogy visszik vissza ,fele pedig iphone-t akar. A kérdésre hogy divatból e, azt mondják nem hanem a telefon 1 hónap után akad, meg szarakodik , alkamazások bugosak rá stb.

    Bár egy HTC ONE-t kipróbálnék de nekem mindig aknamező a droid telefon, főként a support miatt, semmi frissítés se optimizáció, egy meizu biztos stabil csak azt nem lehet itt kapni, és érdekes azt is elkapkodják 1 nap alatt. :)
  • Papichulo
    #21
    Azt azért kétlem, hogy az össz darabszámban alul maradna a koreai gyártó.

    Osszessegeben termeszetesen tobbet ad el az SEC, de abban a szegmensben, ahol mindketten jelen vannak, abban kevesebbet. Plusz a teljes (mobiltelefon) iparagi profitban is lemarad.
  • Vol Jin
    #20
    Ja, az Apple gyárt két féle telefont, a Samsung meg nyócázuzonötöt. Valóban érdemes összehasonlítani. Azt azért kétlem, hogy az össz darabszámban alul maradna a koreai gyártó.
  • Ferrer
    #19
    ...a nagy kizsákmányolást megakadályozni szándékozó rendszerek alatt pedig milliók haltak éhen.
    A másik meg az, hogy az Apple egy vállalat, nem pedig szeretetszolgálat. És ha nem lennének, még munkája se lenne néhány embernek arrafelé.
  • fergusonpapa
    #18
    A konkurencia még mindig nem tud több telefont eladni, miért? még az 5c-t is többet vitték mint bármilyen más telefont pedig az nem éppen sikeres az alma szemében. Felvan adva a lecke, mégsem tudják meglépni, samsungnak pár éve sikerült megközelíteni, de azóta semmi. Nálunk van aki divatból veszi, de külföldön kiröhögnek ha azért vetted, olyan előfizus csomagokkal jön hogy ingyen hozzádbasszák, meg ott másabb a pénz, csak nálunk volt luxus termék ma már kevésbé. Az emberek olyan telefont akarnak amiven nincs bajuk , mint az androidnál is pl.
  • Vol Jin
    #17
    "Már megörültem, hogy belekezdenek valami durva aksifejlesztésbe a rengeteg pénzükből, de aztán látom, hogy csak a szoftverekkel akarnak vergődni. Semmi értelme."

    Hogy ne lenne. A mindenki által használt triviális megoldások levédése, majd szabadalmi trollkodás. A konkurencia szétperlése. Tipikus Apple módszer.
  • Vol Jin
    #16
    Ha egy munkaóra lenne ebben a telefonban, akkor sokat mondanék. Az költségben százalék sincs az árhoz képest...
  • Papichulo
    #15
    Eleg csak rapillantani a gazdasagi novekedesre

    A gazdasagi novekedesuk a mesterseges allami megrendelesek miatt novekszik ilyen mertekben... lasd uresen allo ujonnan epult varosok.

    vagy a demografiara.

    One child policy... pont, hogy ok rohannak bele a legnagyobb demografiai katasztrofaba.

    Az atlagos kinai eletszinvonalat meg senki se irigyelje! Kozeleben sincs a magyarnak.
  • vision5
    #14
    Az Apple-re értve az előző komment
  • vision5
    #13
    Alig fizetnek adót mert trükkökkel kiaknázzák a kiskapukat, rabszolgákat dolgoztatnak éhbérért... szép új világ
  • prybaby
    #12
    Az lehet, hogy nalunk jobb a helyzet, de a jovokepuk sokkal jobb! Eleg csak rapillantani a gazdasagi novekedesre vagy a demografiara.
  • Macropus Rufus
    #11
    azért valahogy itt jobban élünk mint ők ott.
    A kínaiak egy főre eső GDP-je 6064dollár (vö.: Hongong 36.000dollár)
    Magyarország esetében ez a szám 12.650dollár
    Tehát szinte biztos, hogy egy átlagos szegény magyar még mindíg majd 1x jobban él mint egy átlagos szegény kínai. Arról nem is beszélve, hogy kínában sok minden nincs, pl. szociális háló.

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Országok_egy_főre_jutó_GDP_szerinti_listája_(nominális)

    Ami a Shanghai minimál bért illeti: "A hírügynökség megállapítása szerint Pekingben legalább 8 550 jüan (291 ezer forint) Sanghajban legalább 9 250 jüan (315 ezer forint) kell havonta ahhoz, hogy az ember kényelmesen meg tudjon élni, miközben a fővárosban jelenleg 4 672 jüan (159 ezer forint) az alkalmazásban állók átlagfizetése, a kelet-kínai Sanghajban pedig 4 331 jüan (147 ezer forint)."

    http://www.portfolio.hu/gazdasag/az_atlagber_tobbszorosebe_kerul_a_megelhetes_kinaban.174646.html

    és így már árnyaltabb a kép.
    Jó nekem itthon is még akkor is, ha itthon sem jó. De még így is több nagyságrendel jobban élek mint ők, még akkor is ha nem tartozom a magyar milliomosok közé sem.
  • Cat #10
    Azért a magyar helyzet lakhatásban, egészségügyi ellátásban, környezetben még mindig nagyságrendekkel jobb. Ott a boltokban alszanak az eladók, fizetni kell mindenért az orvosnak és a levegő minősége miatt évekkel korábban fognak meghalni a nagyvárosokban élők.
  • coolbboy83
    #9
    Egyébként ott a kaja ára a fele sem az itteninek - igaz a minősége sem, a közmű is ócóbb mint itten.... bizonyos esetekben egy Kínai munkás "jobban" él, mint itt egy Tesco vagy McDroid...... és nincs 27% állami lopás sem (ÁFA). Persze más miatt meg ott nem jó.... minden rossz.....
  • Acusio
    #8
    THE average income of Shanghai workers rose 8.3 percent to 56,300 yuan (US$9064.3) last year (2012)

    A kedvezőbb adózási környezet miatt ez már a magyar átlagbérnek felel meg.
  • Acusio
    #7
    Le vagy maradva pár brosúrával. Shanghaiban a minimálbér 1620 RMB ami nagyjából 60 ezer forintnak felel meg és minden évben 12-18 százalékkal emelkedik.
  • M2 #6
    Már megörültem, hogy belekezdenek valami durva aksifejlesztésbe a rengeteg pénzükből, de aztán látom, hogy csak a szoftverekkel akarnak vergődni. Semmi értelme.
  • alma2
    #5
    Bar eleg szukszavi ez a szabadlom leiras, de melyik keszulek nem tudja ezer eve a fentieket. Nem hasznalom -> deep sleep, orajel visszvetel. Nem hasznalom, fenyerot csokkentem. Ami kacifantosnak hangzik benne annyi, hogy szokasokat figyelnek, bar ez is adott ezer eve, pl minden nap delben jatszok egy fel orat, vagyis max fenyeron, max processzor mellett. De ezzel az infoval meg elotte nem tudok energiat sporolni, hiszen mar amugy is a leheto legkevesebbet eszi a telefonom, hiszen az energia gazdalkodasi funkcio mukodik es a leheto legkisebben tartja a fogyasztast.
  • Annorax
    #4
    Hogy jön most ide az egykulcsos adó?
  • Narxis
    #3
    Pontosan erről van szó. Nem baj, előbb-utóbb eljutunk oda, hogy egyre többen nem tudják megvenni majd ezeket a luxus termékeket aztán majd lehet pánikolni ezeknek a mocskos vezetőknek.
  • prometheus13
    #2
    Gusztustalan, h a munkások centekben mérhető bérét nyomják még lejjebb és panaszkodnak a minimálbér miatt, miközben a vezetők milliókat keresnek, már csak hab a tortán a kedves megjegyzés, ami arra utal, h legalább a sztrájkokat jól kordában tartják a kínai hatóságok, ezért még vonzó az ország.. A rabszolgáknak hallgass a neve, félreértés ne legyen ez a kizsákmányolás megy minden országban csak más mértékben lásd egykulcsos adó.
  • grebber
    #1
    Miért érzem hogy annak a dolgozónak nem őszinte a mosolya?