DirectX 12
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Next PC upgrade: 2022
De ha meg az FX ennyit tud gyorsulni akkor beigazolódik amire számítottam,hogy inkább veszek 40k környékén egy FXet ami dx12 alatt közel hozza az I7est 130k-ért,
De ,hogy VGA-k között nincs nagy különbség azt nem értem. amit írtam, hogy ha teljes terhelésen tud menni már ott 20% körül kéne gyorsulniuk.
Így a kettő együtt legalább 90% os gyorsulásnak kéne lennie minimálisan.
Van a főteszt ahol a VGA-kat mérik össze. Ott le is írják hogy i7 6700k-val csapatják.
Majd megnézték külön egy gyenge procival. Aminél a dx11-hez képest a dx12 sokkal jobban fut. De ha megnézed csúcs intellel kb alig van gyorsulás ,ellenben gyenge fos procival van nem is kevés. AMD FX powa!!!
A kettő együtt adja az értéket nem?
Tehát ,hogy tudják külön választani,hogy mi minősül a CPU és mi a VGA erősödésének dx12 alatt?
És nyilván egy 380-390-el is így van de az nincs a tesztben ugye.
Szóval ha jól rágyúrnak lehet jókat csinálni
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.03.20. 08:50:31
980TI meg furyval persze hogy hoz sokat meg I7es procival ,de mi van az átlag emberrel akinek számít a pénz és nem a csúcsot tudja megvenni?
Ezért néztem a 380ast, számomra az a kategória amit még elfogadhatónak tartok kiadni egy hardverért.
ÉS mint már pár helyen megemlítettem az összes hír csikk arról irt, hogy a régebbi GCN chipek mennyire jók lesznek ha eltörlik a softveres korlátokat amit a dx11 okoz, hát nagyon nem látom azt a fellendülést.
Volt tesztelve részecske szimulálásról cikk ott azt írták, hogy még 5 évig nem lesz olyan játék ahol annyi részecske lenne mint amit egy mostani VGA tud számolni dx12 alatt, meg a drasztikus draw parancs növekedés ami a mostani 100k helyett akár 2millio is lehet szintén mostani hardvereken.Meg a aszinkron cucc ami kihasználja,hogy ne legyen üresjárat.
HA ezeket összeadjuk akkor nekem ne magyarázza be senki,hogy csak 9% a gyorsulás.
Hacsak azt vesszük, hogy a GPU nem 70%on megy a játékok alatt hanem mondjuk 95% ott már nyertünk 25% és akkor még a szoftveres dolgokat nem számoltuk bele vagy a CPU oldali nyereséget ami a több mag párhuzamos leterheléséből jön.
Ha ezt nézzük akkor egy 7850-essel vígan ellenne mindenki a kijövő dx12es játékokkal. DE legalább is a mostaniak mennének FHD-ban fullon 60hz-en vagy többel.
Ennek normálisan igy kéne lenni,de akkor ugye nem lehetne elkérni a sok százezreket uj VGA-ra a lóvét .Ez mindig igy marad amig a haszon a lényeg és a jónép tapsol ennek a 9%-nak is hogy milyen jó,mikor nem ezt igérték.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
De a Hitmannél is jól látható ,hogy durván gyorsul a dx12 pl hurka procival.
Hitman DX12 teszt
És ez még csak egy első fecskés akármi. Ha only dx12-re tervezve a cucli és rendesen megírják k**va jóvilág lesz.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.03.19. 16:11:17
ezt úgy gondoltam,hogy azért már az alapoknál elvégezték,hogy megnézik,hogy mi az ami nagyon elavult és alapjaiban újraírjak a kor színvonalára,erre még itt is megtartják a visszafelé kompatibilitás miatt.
nem lesz ebből semmi teljesítmény vagy látványbeli ugrás,ez ugyan olyan parasztvakítás mint a dx11 volt/lett.
Hitman Developers Compare DirectX 12 Against DirectX 11; Advanced Visual Effects Showcased
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.03.16. 10:37:26
Konkrétan az Arma3 érdekelne, mert eddig csak annyit olvastam, róla, hogy a tenger viznél használ dx12 elemet, de nem az egész engine lesz DX12 alapon.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ark: Survival Evolved
Arma 3
Ashes of the Singularity
Caffeine
DayZ
Descent: Underground
Deus Ex: Mankind Divided
Elder Scrolls Online
F1 2015
Fable Legends
Gears of War: Ultimate Edition
Hitman
Just Cause 3
King of Wushu
Squad
Star Citizen
Survarium
The Isle
Umbra
Warhammer: End Times Vermintide
W.N.C: Infantry
...many more TBA"
A fejlesztőknél már biztos van tesztkörnyezet és már a win10 is kint van akkor mire várnak még?
Need for Speed
Star Wars Battlefront
Mirror's Edge: Catalyst
Mass Effect: Andromeda
Plants vs. Zombies Garden Warfare 2
Ashes of the Singularity
Project Cars
Hitman
King of Wushu
Fable Legends
EVE: Valkyrie
Ark: Survival Evolved
Deus Ex: Mankind Divided
Robinson: The Journey
OVERKILL’s The Walking Dead
Storm
Több most fejből nem megy. Gyakorlatilag majdnem minden AAA ősztől számítva."
Maximum kapnak majd DX12-es patcheket mint több game is fog.
2016 közepéig 20-25 címet emlegettek. Most hogy ez mint csak utólagos dx12 upgrade lesz -e vagy jön ami eleve dx12-es még nem tudni.
Annyi biztos ,hogy a Project Cars kap dx12-es patchet!
Pedig azt hittem szinte minden erről és a VR-ról fog szolni, de ezekszerint nem lesz olyan nagy horderejű a változás, hogy ezt hangoztassák.
Mondjuk erre is számitottam, hogy nem lesz ez annyira jó nekünk, hogy ne kelljen ugyan uy félévente hardwert cserélgetni.
Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2015.06.03. 00:02:35
Mire oda jutunk ,hogy már nem is lesz csak dx12-es game a pascal kint lesz és alázni fog megint.
Most vagy megfordul a világ és ezek után AMD-t lesz érdemes venni Gforce helyett, mert ha DX12 kapcsán jön valami hir az csak az AMD-vel kapcsolatba irnak csak az NVidia vagy enynire titkolózik, vagy egy kicsit le van maradva a DX12 támogatásával hardwer téren és ezért nem is reklámozza.
Egyébként nekem még mindig tul szép hogy igaz legyen amit mindent leirtak , hogy ezekután menynivel jobb lesz majd minden , hátrányokról szinte nem is esik szó dx12 kapcsán.
amit igazából nem értek az egészből az az, hogy miért kb 0 support van játékon kívüli multimédiára windowson.
macre: logic, final cut, garageband, de említhetném akár a quicktimeot, de még az itunest is, mert ezek macen használható lejátszók, míg a windows media player? pff 😄
szóval ja, a kérdés inkább az, hogy a microsoft miért nem próbál a saját rendszerére natív támogatást intézni minél szélesebb körű felhasználáshoz? gyakorlatilag játékokat támogatnak, meg szoftverfejleszést. és ezzel kifújt. ha pár éven belül beindul a linux gaming (amit a steamos nagyon meg fog nyomni), akkor csúf jövő elé néz a microsoft
shaken, not stirred
Az sem lenne egy utolsó dolog, tekintve, hogy míg ASIO-val, CoreAudioval mondjuk azonos teljesítmény eléréséhez 10ms latencyre van szükség, addig a DirectSoundon ez ennek több tízszeresére rúg :\
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11