2039
assassins-creed-unity-header.png

OFF Topik

A játékhoz NEM készült hivatalos fordítás.
  • MerlinW
    Igaz, tévedtem, lapozzunk.
  • Shep
    Firenzével fizettek? A forint az pl. olaszul florin.
  • MerlinW
    Ennyit az intelligens beszélgetésről. Nyertél, gratulálok, büszke lehetsz.
  • Austin Bailey
    egyébként nem érdekes ez a pénzkérdés, csak nem tudtam napirendre térni fölötte, hogy ennyire benézték volna. Az is lehet, hogy azért van ott a franknak a jele, mert a livre-nek nincs valutajele. Mindenesetre úgy érzem jó játék lesz, főleg a 3-hoz képest, csak nem fogok tudni játszani vele. Ha meg nem is lesz magyar felirat, akkor meg érdemes várni vele, mert én franciául akarom végigtolni.
  • Austin Bailey

"De azt egy szóval sem írtam, hogy szentírás, csak leírtam, amire emlékszem, még ha rosszul is. Intelligens társaságban innen indulnak a beszélgetések. Más típusú társaságban meg a hülyézés."

Szerintem is.
  • Austin Bailey
    a florin a forint egyik neve. Magyarul forint de más nyelveken florin meg florentin meg egyéb ilyen nevei voltak. (meg példéul a gulden is forint)
  • MerlinW
    De azt egy szóval sem írtam, hogy szentírás, csak leírtam, amire emlékszem, még ha rosszul is. Intelligens társaságban innen indulnak a beszélgetések. Más típusú társaságban meg a hülyézés.
  • MerlinW
    A florin Firenzét jelent, semmi köze a forinthoz.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.11.03. 17:14:24
  • Austin Bailey
    jó csak ment itt a nagy mellény, hogy ez középiskolás anyag. Ha neki ezt tanították középiskolában, akkor kicsit átcseszték. A dénár, azaranyforint/dukát és a tallér európai pénzrendszerek a garas az aranyforint/dukát és atallér egyik váltópénz ami nem lecseréli ezeket, a krajcár meg megint egy váltópénz mégpedig a forinté ugyanis a korona előtt is forint volt. Ha minden pénzt fel akarunk sorolni, akkor meg minimum van még obulus, meg márka amiről én tudok. Pedig én nem vagyok egy nagy numizmatika-mágus.
  • MerlinW
    Nem ma jártam középsuliba, nem pontosak az emlékek. Amennyire emlékszem, hogy Nagy Károly idejétől Károly Róbert körülig különböző dénárok voltak (bécsi, meg egyéb ami éppen beáramlott az országba). Károly Róbert uralkodása alatt lett aranyforintunk és garasunk. Mátyás és második Ulászló idején asszem tallér volt, Lipót vezette be a krajcárt, a monarchia koronája és az azt követő pengő, forint részt meg mindenki ismeri. Azt tudom, hogy volt mindenféle váltó is, meg hogy sokszor több fizetőnem is jelen volt egy időben, de ilyen részletesen nem vágom. Majd utánaolvasok.
  • Shep
    Az magyarul forint.
  • xido
    az nem florin volt pontosabban?
  • Shep
    Nem lehet mindenki történész(történelem rajongó), mint te :)
  • Austin Bailey
    ez nagyon pontatlan, aki ilyet tanított az nemnormális.
  • Austin Bailey
    én csak azt láttam, hogy a pénznél a franknak a jele van lerajzolva, meg amikor kiszedi a hullából a pénzt, akkor is frankot szed ki.
  • Shep
    .. de csak apró betűs :D
  • MerlinW
    Egyébként livre lesz a Unity-ben. Lásd a preorder cuccot is: " In-Game Currency Pack: Gives Arno 2000 livres. (40U) "
  • MerlinW
    Hazaival? Az középiskolás törióra:) Dénár, aranyforint, garas, dukát, tallér, krajcár, korona, pengő, forint:) A sorrendben nem vagyok biztos, de valahogy így volt.
  • Austin Bailey
    a reneszánszban nics olyan, hogy olaszország, hanem van egy pápai állam, van egy nápolyi-sziciliai királyság, és van a német-római császárság, amihez elvben északi itália is tartozik, de ezt soha nem sikerül gyakorlatba ültetni, hanem vannak az észak itáliai városállamok, akik különállóan léteznek, és egymás szövetségesei és riválisai is egyben. Ebből ugyebár az egyik Firenze, ahol a verik a firenzei aranyforintot (az a szó, hogy forint abból jön, hogy florentinus, vagy fiorino ami a firenzeit jelenti) A másik híres aranypénz a rivális velencei aranydukát. Ennek a kettőnek a mintájára csinálták európa aranypénzeit, amiket így gyakran vagy forintnak vagy dukátnak neveztek. (pl magyar aranyforint) A pénzrendszer maga meg úgy működött, hogy minden országban érvényes volt a többinek a pénze, mivel a nemesfémtartalom határozta meg az értékét, és elképesztő spekulálást okozott, például amikor egy jól beváltott pénz összetételén rontot a kibocsáó állam, és akkor a pénz hírneve miatt többet ért mint a nemesfémtartalma miatt, vagy élelmes felhasználók egyszerűen csak lereszelték a szélét. amiből egy idő után egy újabb érményi aranyat tudtak összespórolni.

A livre-re visszatérve. Az összes francia tisztában van ezzel a pénzproblémával, amit írtam. Egyszerűen a forradalom előtti franciaország egyik szimbóluma a livre. Ez olyan minthogy a két háború közötti magyarország szimbólum a pengő
    Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.11.03. 16:30:09
  • Rony94
    Ez igaz. Én például nem gondoltam volna hogy a reneszánsz Olaszországban forint volt. (biztosan tanultam, csak akkor pont nem figyeltem) :)
  • Shep
    Nem, szerintem keveseknek tűnne fel. Nem mindenki járatos annyira más országok régi pénznemeit illetően, pláne nem az idő intervallumot tekintve, még a hazaival is hadilábon állunk, nem hogy a franciával. Na meg az eddigi AC részekben, kábé semmire nem használtam a megszerzett pénzt, ennélfogva, nekem aztán mindegy milyen valutában van, akár fabatka is lehet :)
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.03. 14:12:14
  • Austin Bailey
    akkor viszont van benne egy történelmi baki, mégpedig, hogy nem frank volt a fizetőeszköz, hanem a livre. Ennek azért van jelentősége, mert Franciaországban kb 1000 évig volt livre a fizetőeszköz, a középkorban meg a forradalom előtt minden livre-ben volt leírva (illetve voltak neki elszámolási meg trezauráló váltópénzei) vagyis ez nem egy ilyen kis mellékes dolog, hanem a livre nagyon erősen hozzátapad a korabeli franciaország képhez (úgy mint az akcse az oszmán birodalomhoz) a és csak 1795-ben váltja fel a frank. Ez valószínűleg mindenkinek fel fog tűnni.

Azért kérdeztem, mert a videón franciául beszél, amit nem értek, viszont sokszor emlegetik a napóleont, vagyis a frank miatt azt is lehetett volna gondolni, hogy ez nem a forradalom alatt játszódik, hanem már a császárság alatt.
    Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.11.03. 13:53:42
  • MerlinW
    Miután - ahogy azt tanultuk iskolában - 1789 nyarán tört ki a forradalom, 1799-ig tartott és Arno-t gyerekkorában is játszhatjuk, így az intervallum valahol 1769 és 1799 között lehet.
  • DantesHUN
    Nem lehet tudni. (bár szerintem nem) a playon-nál se tudják a CD galaxis szerint is változhat a nyelv, egyelőre nem lehet tudni, bár gyanús hogy nem lesz. Persze a kollega itt lentebb sokkal okosabb, és ő tudja 100%-osan hogy mi van, biztos az Ubisoft belső köreivel tart kapcsolatot.
  • grebber
    Nyakunkon a megjelenés és sehol nem írják hogy magyar nyelvű lesz így ja bejelentették.
  • xido
    a trailer alapján előtt és alatt ami biztos...kamasz korig elbohóckodunk szerintem,találkozunk ezzel azzal..aztán zendülési szimpatizánsként lesittelnek,onnan átkerülünk a Testvériségbe és jön a dzsihád...saccra,ha 10 éves körüli az első szereplése,akkor 1779-től..hogy a forradalmat végig missziózza-e és happy end..úgy illene,akkor 1799...kétlem,hogy több részt látnának benne,mint Ezióban
  • Austin Bailey
    ezt bejelentették?
  • Austin Bailey
    jó, de legalább egy dátumot be lehet lőni? Inkább a forradalom előtt és a forradalom, vagy inkább a forradalom, és a forradalom után. Vagy csak a forradalom után?
  • xido
    gyerekként is játszható lesz Arno..úgyhogy felölel vagy 25 évet a történet

amúgy a Chronicles China is hasonló gépigénnyel fog rendelkezni,lévén a Unity csomagban foglal helyet,vagy ott a 2,5d miatt jobb lesz a helyzet?:)
  • grebber
    100%-hogy nem!
  • cRusa1deR
    Magyar nyelvű lesz a játék?
  • Austin Bailey
    egyébként egészen konkrétan lehet tudni, hogy a játék melyik évben játszódik?
  • DantesHUN
    Dehogy indokolt.
  • Shep
    Hát full hd-ben maxon indokolt is.
  • Kandurex
    Várjuk meg mozgásban, meglátjuk, ettől persze még lehet igazad és tróger lett a PC optimalizáltsága...
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2014.11.02. 17:29:42
  • ratgab
    Minden más tud futni 5-8 éves kártyákon, csak pont ez a játék nem, ami semmivel sem több, mint az eddigi AC-k.

Teljesen érthetetlen számomra.
  • ratgab
    Én úgy értelmeztem te pont azt mondod szerinted indokolt a gépigénye.
  • Kandurex
    2 - 3 éves vason? Dejszen' a GTX 680 2 - 3 éves, szóval valid az UBI által kiadott igény

Erről jut eszembe, mi is az igény, hogy 5-8 éves kártyán is fusson?
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2014.11.02. 16:52:43
  • Shep
    Igen, ezt magyarázom egész délután.
  • ratgab
    Egyébként én is azt gondolom, hogy egy 2-3 éves vason röhögve el fog ez a játék menni közepes beállításokkal, csak most behülyítik előre a népet, hogy vegyenek új cuccokat.