221
Háború egy civil szemszögéből
  • lonvard
    #221
    Azért van egy feelingje most. Hányan lehetnek az ostromlott ukrán városokban, akik játszottak ezzel a játékkal pár éve, és most hirtelen a játékban találták magukat. Egy Pripjaty tűzharcnál is lehetett olyan, hogy a katonának bevillan, hogy bzmeg a Stalkerban egyszer már harcoltam erre.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.03.05. 16:08:49
  • Papa01 #220
    Ha valaki esetleg így járna mint én: LINK
  • Papa01 #219
    Sziasztok!

    Szeretném újrajátszani a játékot, de nem lelem a Babel ikont.. :( Eltűnt... Tudna valaki segíteni? Köszönöm előre is! :)
  • molnibalage83
    #218
    Most is benne van. Sajnos semmi értelme nem volt feltenni. Végigtoltam a terhes nős trióval, de semmi újat nem tudott mutatni úgy, hogy force-oltam az új tartalmat. Nagyon picit más módon, de végül megint oda jutotta el, hogy csináltam az alkoholt és kajára bartereltem el.

    A terhes nő semmire sem jó. Napközben minimális munkát végez és esetleg védi a házat, ha felzavarták őt is. Nálam megsérült, ezért szinte végig ágyban feküdt. Adtam neki mindent, kaját, kötszert gyógyszer. Aztán egyszer csak lelépett. Onnantól fogva tényleg könnyű volt, mert eggyel kevesebb ember kajált, de az erőforrásaim maradtak ugyanazok.

    Az egyik helyszínen nekiálltam legyakni a fegyvereseket és lett valami 60 lőszer. Onnantól fogva a bűnözés sem jelentett gondot...

    Ezért nem érte meg feltenni és játszani vele megint vagy 7-8 órát. Annak, aki most veszi meg, annak simán jó.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.12.10. 12:45:37
  • Lengyel2
    #217
    Ott van pedig, most én is reinstalláltam a Final Cut miatt, és valamelyik almenüben ott van a szerkeszthető indítás, választható karakterek (akár custom is), beállítható a szezon hossza, keménysége, a térképen is bejelölheted, milyen helyszínek legyenek stb. erre gondolsz, igaz? Én így játszottam most vele egy túlélési szezont.
  • lonvard
    #216
    Kivették belőle azt a módot, mikor teljesen szerkeszthető, hogy kivel akarok kezdeni, és milyen feltételek mellett, és saját karaktert is rakhatok bele? Mert én nem találom, és ez visszalépés azért. Marin, Katja, Én (rendőr karakterrel), Marko, a csodanégyes, velük többször végigtoltam. Oké hogy elitcsapattal könnyű, de legalább opcionálisan benne kellene hagyni ezt.
  • RoboKutya78
    #215
    örülj neki hogy foglalkoznak vele most jött össze ezek szerint annyi visszajelzés a játékosoktól amiért érdemes megnövelni a verziószámot :)
    Ez a játék is megérdemli hogy ránézzenek néha.
  • molnibalage83
    #214
    Beszarok, egy 5 éves játékhoz update.


    Bővebben itt.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.25. 22:47:37
  • molnibalage83
    #213
    És ki is állítasz valakit őrködni és van szabad fegyver, amit a kezébe vehet? Mert ameddig nincs tél és a rádió be nem mondja, hogy bűnözés kilőtt, addig kb. 1 őr is mindenki elkerget még egy baltával is. Lőfegyverrel meg aztán hajjaj...
  • RoboKutya78
    #212
    kicsit pontosítok akkor:)
    steam works műhelyben van e olyan módosítás ami a karakterek terhelhetőségét feltornássza?
    Illetve van e mód hogy a rablásokat kizárjam? mer ahogy észrevettem hiába tömöm be a lyukakat és erősítem meg az ajtókat mindig betalálnak. És persze akkor ütnek a legjobban amikor valamelyik karakterem éppen nem a legtoppabb
  • molnibalage83
    #211
    GoG-on 75%-os leárazás van.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.12.14. 11:43:08
  • molnibalage83
    #210
    Ez a játék nem erről szól. X játék után azonban a leghatékonyabb túlélési mód az, hogy:

    Csak akkor, ha le akarod rombolni az élvezetet...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A katonáknál az alkoholt olyan jól lehet trade-elni, hogy beszarsz. Ha ráállsz arra, akkor minimális szállított anyagért kapsz sok kaját. Minden más feladat onnantól fogvas csak a fűtés biztosítása, ha tél van. Amint jön a hideg akkor baltálval érdemes visszamenni lelootolt helyekre és mindent felaprítani fáért, mert igen gyorsan lerabolják a várost.
  • RoboKutya78
    #209
    srácok tudtok ehhez a játékhoz kiskapukat? hogy tudnék több alapanyagot kiszedni magammal vinni satöbbi?Esetleg kreálni ha sűrgőbe kéne valami?

  • Papa01 #208
    Hátha később másnak is jól jön:
    A játék menüjében ott a Babel ikon, ahol kilehet választani a magyart is... :)
  • Papa01 #207
    Sziasztok!
    Nem tudjátok, a játék honosítása honnan tölthető le? Sajnos a link, amit találtam nem él.
    Köszönöm a válaszokat!
  • molnibalage83
    #206
    70%-os leárazás van a GoG-on.
  • molnibalage83
    #205
    A The Long Dark-ot most tolom. Nekem eddig bejön. A sztori módon tolom csak, a free game nem érdekel, ha nincs célja a játéknak.
  • Norbertboy
    #204
    Ha hasonló játékokra vágysz, The long dark, oxygen Not Included, ezeket próbáld ki.
  • molnibalage83
    #203
    80%-os leárazás a GoG-on.
  • Lengyel2
    #202
    Köszönöm! akkor Ameliát egy patch rakta bele és nem alapjáték sztori. Kiváló a játék amúgy, végre valami, aminek nem szokványos a játékmenete (nem leszel egyre erősebb, nem nyerhetsz nyílt combat-ban, nem értesz kapásból a lőfegyverekhez, nem lesz egyre nagyobb az inventory méret, és a legvalószínűbb szcenárió, hogy egyesével mindenki meghal - ez egyszerűen kiváló, nagyon élvezem).
  • dartonite
    #201
    A Father's promise kicsit bekavar az alapjatekba, szoval ha sima tulelo partyt inditasz es nem a DLC-t, akkor is neha utalasokat kapsz Ameliara.
    A nagyitos reszeket azert olvasgasd el, mert van ahol plusz loot jar erte.90%-ban inkabb csak valami hattertortenete az adott helyszinnek.
  • molnibalage83
    #200
    Nem tudom, hogy ez mi lehet, mert Amelia a Father's promis DLC-ben a kislány. A sima játékban ilyesmi tudtommal nincs. A Little Ones DLC-t még érdemes megvenni, plusz nehezítés benne a lurkó.

    A nagyítós szövegek nagy része csak hangulati elem.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.21. 10:18:14
  • Lengyel2
    #199
    Új vagyok ebben a lenyűgöző játékban (DLC-k nélküli legfrissebb Steam-es verzió) és kérdésem lenne:
    Amikor a legelső pályát elindítottam a default kezdő csapattal (Katia/szakács/focista srác), párszor felbukkant egy olyan szöveg, hogy meg kellene találni Ameliát. Ez csak egy hangulati szöveg, vagy valóban meg lehet találni élve vagy halva, vagy bármi nyomát annak, hogy mi lett vele?
    Ha igen, akkor ezt még az első végigjátszásban ki kellett volna nyomoznom? Ugyanis annak sajnos 27 nap alatt szomorú vége lett, nem is tudtam elmenni minden helyre a térképen, és azóta párszor már indítottam "Another Try"-t, vagyis új csapatot,de soha többet senki nem beszél Amelia megtalálásáról. Akkor ez a hajó már elment?

    Egyébként nem ez a legfontosabb problémám, ez csak egy mellékes kérdés, általában egyelőre azt nem vágom, hogy ezek a clue-k hogy működnek a játékban. Az elrejtett kincsről szólók világosak, de vannak más nagyító-jelek is, amikre nem tudok rájönni, mire jó.
  • molnibalage83
    #198
    Hát 3 év után illik új jűtékot kiadni. Idénre volt tervezve a FP, de átcsúszott jövőre, még nincs release date. Gondolom a kis DLC-kel próbálnak pénzt szerezni a fejlesztéshez.

    (A TWM hiábja mai napig a randomgenetártor hibája és a több változatos helyszín. Ezzel brutálisan kitolható lett vonla a játék szavatossága. Azért így is majdnem 100 órát totlam vele...)

    Apu nálam soha nem hagyta el a házat. Nekem mikor az egyik szereplő nem volt depis és volt nagy loot, akkor mindenkit jóllakattam, mint állat és két napig váltásban alvás, gyógyszerezé, stb. volt, ettől a pai és mindenki magához tért. Sikerült kávét szerezni Katiának, stb. Onnantól fogva sima volt a végjáték is. Persze kellett az, hogy a bordély vége elérhető legyen, ahol gigamega trade ment, meg azért jól kirámoltam őket. :)

    A katonákkal is jól tradeltem és a minden 3. napon érkező trader (ha nem jön más helyette) igen sokat segít.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.20. 11:16:43
  • dartonite
    #197
    Most neztem utana, jonak nez ki ez a Frostpunk.Nem is tudtam hogy ilyesmit fejleszt ez a ceg, de igeretes.
    Az uj DLC elso kuldetese nekem bejott, bar kiba szomoru (mint szinte minden ebben a jatekban) vege lett, az emlitett jatekbol lenyulast nem tudom mert nem ismerem a Deadlightot.

    Ami fontos a gyerekeknel hogy minden nap beszelgessen vele az apja, illetve hogy lehetoseg szerint mindig tele legyen a hasa es akkor konnyebb jatekra birni.Raadasul sok minden tanithato nekik, nekem mar o foz, vizszurot kreal es szerel be, tuzifat keszit, meg ilyen aprosagok :)
    Addig volt igazan nehez a dolog amig nem csatlakozott a harmadik tulelo (Zlata), mert addig necces scavange-re kuldeni aput es a gyereket egyedul hagyni.
  • molnibalage83
    #196
    Harmadik játékom meglett azzal, amire elsőnek ugrottam neki, a dohánygyáros faszival. Az első játék során csak kajáról gondoskodtam, a morált hanyagoltam, meg is lett az eredményre. A sikeresek játékban a broken-es kissrácot sikerült visszahozni teljesen, ehhez kellett egy jókedvű karakter, aki ápol mindenkint. A dohányt olyan mennyiségben toltam ki, hogy volt lehetőségem cserélni.

    Én lehet, hogy most vettem elő utoljára évekig, az új DLC széria első története a Deadligth pofátlan nyúlása. Nem nyújtott lényegében szinte semmit.

    Várom már a Frostpunkot, de nagyon.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.20. 09:11:12
  • dartonite
    #195
    Hm nem tudom, picit talan nehezebb de egyelore nem talalom annyira problemasnak.
    Igaz meg csak kb a 20. nap kornyeken jarok de tele vagyok kajaval, minden maxra van fejlesztve es igazabol ki sem kene mennem keresgelni ha nem akarnek.
    Igaz csak az elso gyerekes kuldit tolom : Christo+kislany.
  • molnibalage83
    #194
    Roadth nehéz lett a Little Ones. Eddig kettőből kettő nem sikerült, mikor az alapjáték már ujjgyakorlat volt végén. Az egyik elején kapásból kemény tél van, a másiknál meg 10 nap táján outbrake of violance volt. Lőfegyver nélkül egyszerűen meghaltam...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.19. 00:18:19
  • molnibalage83
    #193
    Kisebb story-k is jönnek ki hozzá 2 USD-ért vagy mindhárom 5 USD-ért. A Little Ones már csak 5 USD a Steam-en is. Én asszem elővszem újra ennek fényében.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.17. 10:41:47
  • molnibalage83
    #192
    Most -75% a GOG-on.
  • FartingSquirrel
    #191
    Köszi, örülök, hogy tetszik. :)
    Bár sajnos még nem teljes; a legutóbbi frissítés óta bekerült szövegek még nincsenek lefordítva, kicsivel több, mint 3%.
  • chris0000
    #190
    most játszottam vele pár órát...12napig jutottam.nagyon tetszik és a rajongói fordítás is profi szerintem.nem találtam benne hibát,elírást vagy le nem fordított szövegeket,bár nem jutottam még el a végéig.:)most kezdem előröl...
  • FartingSquirrel
    #189
    Úgy, hogy ez nem általában véve hivatalos felirat. A fejlesztők nyíltan keresnek önkénteseket, akik lefordítják a játékot mindenféle nyelvre, tehát ez hivatalosan rajongói fordítás. :)
    Nem is érhető el a játékban minden nyelv a hivatalosakon kívül, csak az, amelyiket a Babel menüből letöltöd.
  • chris0000
    #188
    úgy értem,magyar felirat.
  • chris0000
    #187
    hi.
    én meg nem is tudtam,h már bekerült a hivatalos magyar nyelv a játékba.
    steamen hogy nem frissítettek...
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2016.12.26. 19:00:53
  • chris0000
    #186
    hi.
    thx az infót.üdv.
  • molnibalage83
    #185
    Őj dolog, ingyen.
  • xido
    #184
    Úgy lehet a Little Ones miatt kivették az összeset és csak az kerül vissza,ahol teljes a fordítás..a román már bekerült..a magyar 72% áll..a többit is folyamatosan teszik majd vissza...

    http://babel.thiswarofmine.com/
  • csn tamás
    #183
    Sziasztok! Kérdésem: megvettem a játékot a steam-en de nem tudom letölteni a magyarítást. Csak a románt ismeri fel de ha pl azt akarom telepíteni akkor le is áll az egész program. Segítség! köszi
  • molnibalage83
    #182
    A probléma az, hogy hiába vannak gyereket az összes helyszínt ismerem már. A custom játék vagy más custom játéka sem segít, mert egy helyszínnek legfelebb 2 vagy talán 3 változata van. Nincs szinte semmi meglepetés faktora a játéknak csak a túl és város eventeknek. Ezért 3k HUF nem éri meg mikor az alapjáték volt kétszer ennyi. A gyereket legfeljebb 2-3 óra új tartalmat, had adnak. Ez kb. 1k HUF-os DLC...