18
  • ujfe
    #18
    Otthonra is lezert ! Sokkal jobb minoseg, gyorsabb, nem aztatja el a papirt...utantoltott toner, cserelheto chip a tonerben... verhetetlen, arban is !
    Ez az 'uj'strategia egy hulyeseg. Amig a tobnirk maskepp cdinaljak jo nekunk. Mert utana baromi dragak lesznek a nyomtatók ! A tintasugarast meg el kell felejteni. Ahogy elottem is mondtak:az otthoni felhasznalo nem nyomtat eleget ahhoz, hogy ne szaradjon be a fej.... es akkor a legtobb nyomtato kuka mert nem eti meg cserelni... egy hasznalt lezerrel jobban jar. Ugyanazerz a penzett kap egy 10 ezer oldalas tonert...mirol beszelunk akkor ?
  • WoodrowWilson
    #17
    Esetedben lehet, hogy nem jártak jól, de összességében valószínűleg jól járnak, különben váltanának valami másra.
  • culas25hc
    #16
    Még 5 éve vettem egy HP tintasugaras nyomtatót, valami nevetségesen alacsony összegért. Pár hónap alatt kifogyott a tinta, azóta nem használom, csak szkennerként, ami viszont jó dolog, mert egy szkenner önmagában drágább mint ez a multifunkcionális nyomtató volt. Összességében szerintem senki sem járt nagyon jól, a gyártó áron alul adott nekem gépet, hiába remélve hogy majd patronokban megfizetem az árát, nekem meg van egy olcsó, de majdnem felesleges szkennerem, amit havonta 2x használok. Nyomtani meg az egyetemi szalonban szoktam, 6 Ft-ért, 5x akkora sebességgel mint otthon tudnék :D:D Kurva jó ez a patronos stratégia, tényleg. Kíváncsi vagyok, mikor fog elterjedni ez az új hozzáállás.

  • netperformer
    #15
    Szerintem egyszerűbb megoldás nem vásárolni többet olyan márkát, ami mindent megtett azért, hogy lejárassa magát.
  • ostoros
    #14
    Itt egy másik megoldás: "A leàllàs titka egy sipràlrugò amit felteker a tengelyre.
    A patronoknàl pedig egy szàmlàlò memoria van beépitve.
    Nem a tinta mennyiséget hanem a kinyomtatott oldalakat szàmolja.
    Unalmas jàték, a kollegàm kiprobàlta. (Ha a fönök tudnà, elvàgnà a nyakàt)
    1500 oldalt nyomtatott ki ugy hogy csak egy pixelt lett nyomtatva.
    A patron "üres" lett a nyomtatò programja szerint.
    Utànna berakott egy friss patront a nyomtatòba, megjàratta "kalibràlàsra" és kivette.
    Vissza tette a régi "üreset". NEM LÉTEZIK! A nyomtatò program "felismerte" az "ùj" teli patront."
  • ostoros
    #13
    "Az ipari, nagy teljesítményű nyomtatókat is felhozhatnám példának. A gyártók több furmányos megoldást eszeltek ki arra, hogy "garantálják a nyomtatás minőségét". Ezért a nyomtató tonerekbe egy eepromot, azaz chipet építenek, ami bizony tárolja a nyomtatott oldalak számát. A nyomtatott oldalak számát 5% lefedettségre adják meg, tehát előfordulhat ha valaki csak fél oldalakat nyomtat, az előre definiált oldalszámnál a nyomtató bizony le fog állni, és a toner félig tele van festékkel. A dob hengerről hallottak már páran. Jó tudni, hogy sok cég ennek az élettartamát is előre beprogramozza, holott nem kopik olyan mértékben, mint a festék. A dobhengereket a gyártók szoftveresen javítsák, azaz törlik az eeprom tartalmát, és újracsomagolják. Így legalább tízszer eladhatók. Ez nem mese, számtalan gyártót említhetnék, csak nem szeretnék negatív reklámot csinálni senkinek.. "
  • ostoros
    #12
    "az Epson tintasugaras nyomtatói ilyenek, és az orosz freeware program tényleg ilyen könnyen nullázza a számlálót. Amit mellesleg akármelyik szervíz is megcsinál neked, persze drága pénzért, annyiért, hogy ne érje meg. A tintasugaras nyomtatóknál inkább a festékpatronoknál van a pofátlanság felső foka, mert azt árulják nagy árréssel. A nyomtatót megveszed mondjuk akciósan 5. ezer ft-ért van benne egy demó patron, amiben alig van valami. Az új patron kerül 12 ezerbe kb. nagy tételben milliószámra gyártva talán ha 100 ft-ba kerül, hiszen a vegytinta filléres dolog, ami benne van a műanyag doboz szintén a rányomtatott NYÁK elektronika szintén filléres tétel. És ezt árulják tízezrekért sokszor nem is teljesen feltöltve."
  • ostoros
    #11
    Ez a tervezett elavulás iskolapéldája.
    http://www.origo.hu/itthon/20121117-miert-megy-tonkre-minden-olyan-gyorsan-vane-tervezett-elavulas.html
    A hozzászólásokban a lényeg.

    "Az EPSON printereknél DX...., SX...,... létezik a 14 000 oldalas határ.
    Ha ezt tulléped a printer egy hibakóddal leáll. A hibakód egy un szervizkód.
    Én a központi budaörsi EPSON szervizbe vittem a gépet, ahol tanácsolták, hogy dobjam ki és vegyek egy másikat.
    A hibakódot az interneten beütve találtam egy letölthető szoftvert egy EPSON adjustment reseter programot. Az elindítás után kiolvasta az EPSON memóriájából ezeket a paramétereket, countereket. Ezt követően visszaállítottam a számlálót 0-ra. A program elvégezte a nyomtató csipjében az updetot és dolgozik tovább mintha misem történt volna.
    Az USA-ban kényszeritették az EPSONT, hogy minden ott forgalmazott modelére ezt a szervizprogramot bocsássa a vásárlók rendelkezésére.
    De ezt itt Európa és Magyarország ahol a fogyasztóvédelem örül ha be tud kapcsolni egy ezköszt, de odáig már nem jut el, hogy ilyan dolgokat korigáltasson."
  • netperformer
    #10
    Haha... az Epson csinálja szerintem a legszemetebb nyomtatókat. Pl van fekete tintád, de mivel a színesek kifogytak, ezért nem tudsz fekete fehéret se nyomtatni meg ilyenek. Elmehetnek a p*ba.
  • vax
    #9
    csak az a gondom ezekkel a nyomtatókkal, hogy nincsen duplex belőlük. A garancia meg jó lenne ha nem egy év lenne hanem legalább 5 év. Akkor tuti vennék belölük többet is.
  • Angelus1991ster
    #8
    Jujj de finom kis sunkák!
  • gforce9
    #7
    #4 épp 10 éves típus az a nyomtató, azóta nem ezek a fajták mentek az epsonnál sem. :)
  • a.carkey
    #6
    Jó a középső csaj.
  • halgatyó
    #5
    De legalább jó húsok vannak az Epsonnál (is)
    ebben nem mennek szembe a piaccal :D
  • Dodo55
    #4
    "míg nem az lesz az alap gyárilag, hogy csak tintát vesz az ember és semmit se kell cserélni"

    Volt olyan nyomtatóm: Canon Pixma IP3000. A patronok csak tartályok voltak, a nyomtatófej külön volt. 600 forint volt bele a Tesco-s utángyártott fekete, 1300 pedig a 3 színes egy csomagban. Aztán egyszer csak behalt a nyomtatófej :(
  • gforce9
    #3
    "Megpróbálják tudatosítani az emberekben, hogy egy nyomtatónál nem a készülék ára, hanem a használati költség számít igazán."

    Tekintve hogy az elmúlt 10 évben mindegyik gyártó, beleértve az Epsont is, azt a trendet követte, hogy baziolcsó nyomtató drága patron, így takaríthatják a saját szarjukat. Irodai munkára meg vannak más cégek is, akik gyártanak nyomtatókat és normálisabban is működnek.

    Tinbtasugaras nyomtatónál, míg nem az lesz az alap gyárilag, hogy csak tintát vesz az ember és semmit se kell cserélni, addig az ilyen duma csak kamugombóc.
  • kvp
    #2
    Az ipari (=ceges) nyomtatoknal eddig is a koltseghatekonysagot neztek, viszont az otthoni tintasugaras piacra sajnos nagyon is jo a hp fele draga patronos technologia. Ugyanis ha valaki nem nyomtat eleg surun, akkor be fog szaradni a fej. A hp fele megoldasnal az uj patronnal uj fejet is kap az ember, tehat egy patron csere megjavitja a nyomtatot. Az epson megoldasanal ilyenkor a jo nagy patron ugyan maradhat, de a fejet kell cserelni, ami bonyolultabb es mivel tartos uzemre terveztek, ezert sokkal dragabb is.

    Az idealis megoldas a beszaradasbiztos tintasugaras fej lenne, de ilyen egyelore meg nincs. (pedig elvileg nyomtatas utan, kikapcsolas elott levegovel vagy oldoszerrel tisztithato lenne) Tehat amig az epson nem tudja kitalalni, hogyan hasznaljunk egy nagy patront eveken at meghibasodas nelkul, addig nincs igazan eselyuk. A lezereknel sajat technologiajuk sincs.

    Egyebkent az, hogy a ceges nyomtatasnal a lezert hasznaljak annak ket fo oka van: A lezer nem fog beszaradni, tehat kisebb a karbantartasi koltsege, tovabba vizallo a festeke, tehat nem fog elazni, melegben megsulni, evek alatt kifakulni az igy nyomtatott lap. Marpedig ceges felhasznalasnal fontos, hogy ha irattarba kerul valami, az ott is maradjon. Ezt tintasugarasokkal csak sokkal dragabban lehet elerni. A mukodesi sebessegrol nem is beszelve, mivel egy lezersugar es egy forgo nyomolemez azert sokkal gyorsabb mint egy festekszoro fej es kevesebb alkatresze is van ami tonkremehet.