463
Bless Online - Current Generation Mmorpg
-
alcca #183 Azt nyilatkoztak hogy eleg csak az egyik foundert megvenni. Az tartalmazza az alap jatekot is. Durva lenne megvenni a foundert es meg az alapot is...
Tehat elvileg csak veszed es jatszol hetfon. Az alapot amugy is csak 30an lehet megvenni ha jol tudom -
Vicodine #182 Nem kell minden magyarnak egy guildben lennie. Sot! A legtobb nagy toppos klanok is 99%-ban minden jatekban nemzetkoziek, nem veletlenul. En borzasztoan szarul beszelek angolul, irasban is csak gyengen, szoban sehogy, de magyar klant mar joideje rajottem, hogy folosleges eroltetni, ha normalisan, Hcban akarjuk tolni. A legtobb jo jatekos is, aki magyar, jol elrejtozve a tobbi magyar elol nemzetkozikben toljak. Az elejen biztos, hogy nagyon sok magyar klan fog indulni, szerintem az osszes haveri tarsasag indit majd kulon, lesz kb 50 magyar klan, aztan idovel rajonnek, hogy semmire nem mennek, akkor egyesulgetesek jonnek stb.., akkor rajonnek, hogy ugy megszarabb, aztan mennek a levesbe, mert a tortenelem ismetli onmagat. -
empie #181 Szamomra nem vilagos es biztos 1000x feltettek mar a kerdest,de ha majus 28an elakarom kezdeni a jatekot, akkor eleg megvennem a majus 28 tol elerheto ounder's Pack - Standard Edition, vagy meg kell hozza valami mas is? mert a steam azt irja hogy kell az alapjatek is -
wudoORock #180 Ha már Hieron akkor gyertek az Insane Mirage klánba ;) Ha szerettek kicsit PvP-zni olykor akkor pláne. PvX-et viszünk, de a területfoglalás a terveink közt van. -
NemeSyS1 #179 Én örülök, hogy Union oldalon egy komoly klán indul. Ha ez valóban a TERA-ban megismert klán, azzal a vezetőséggel, akkor egy profi társaságól beszélhetünk, akik meg tudják tartani az egységet. Azért pedig, hogy elkezdtetek blogot vezetni és magyarul olvashatom a híreket külön köszönet jár. Köszönöm! :) -
amikkamakka #178 4-5 fős baráti társaságommal Hieron oldalon mi is gondolkodtunk a guild indításon, de aztán úgy döntöttünk csatlakozni fogunk. Még nincs eldöntve hova -
mikromanus #177 Azért azt vegyétek figyelembe, hogy ez a 3 csak egy fórumról és innen legyűjtve jött össze. Emellett lehet még sok baráti kis guild, vagy kevésbé publikusan magyar, vagy olyan amiben sok a magyar, de nemzetközi, vagy olyan ami más fórumon, vagy discordon keresgél új tagokat. Sok magyar fog játszani, aki "rejtve van" még az ilyen infógyűjtéseknél. Pl a hozzám hasonló büdöslustadisznyók, akik indulnak majd, de veszettül nem kapkodták el eddig a guildbe jelentkezést.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.05.24. 12:21:21 -
lammaer #176 Ez sajnos egy általános probléma magyarhonban - sztem valami nemzeti sajátosság hogy nem tudunk nagy csoportokat létrehozni.
Pl emlékszem EVE onlineban volt bulgár corp, orosz corp stb... nálunk még alliance szinten se tudott sokáig együtt maradni a 10-20 magyar corp, RÁADÁSUL mig a külföldiek a többuieket lőtték a magyarok sokszor egymást :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.05.24. 12:13:57 -
wudoORock #175 Nincs értelme minden baráti társaságnak új klánt indítani. Nem véletlen 100++ fős lehet egy klán, szükség lesz bőven az emberekre, már aki haladni is akar és nem csak a sztori miatt játszik a játékkal. -
Zsoo62 #174 Pedig lesz még "lötyögős vénemberes" guild Hieron oldalon Magyarok Nyilai néven :) -
Lunarion #173 Nincsenek véletlenek ;) -
Shed77 #172 Pedig jobban járna mindenki, ha nem aprózódna el az a kevés magyar játékos 100 guildben. Azért ez nem GW2 vagy ESO, hogy rengeteg embert érdekeljen. 2-3 guild pont elég lenne oldalanként. Egy hardcore pvp guild, meg 2 másik lötyögős vénemberes. Már az is 6 guild, de kétlem hogy lesz 6 életképes, nagyobb magyar csapat erre a játékra. -
amikkamakka #171 Köszönjük, én a magyar guildet azt a 3 db-ot egy kicsit kevésnek találom, de remélem ha kicsit jobban beindulgat a játék növekszik majd az érdeklődés is.
Anno mikor indult az Aion úgy olvadtunk be a Variance guildbe még az elején (biztos véletlen de pont a Lunarion guild tagja voltam akkor) :) Ezt csak úgy érdekességképpen írtam.
Utoljára szerkesztette: amikkamakka, 2018.05.24. 08:37:16 -
Lunarion #170 Amúgy mellesleg egy kis reklám:
Elindult a Variance Bless Online magyar blog. Szeretnénk meghívni mindenkit ide és a hozzá csatolt közösségi (Facebook, Discord) csatornákra. Aki játszott már régebben MMORPG-vel, annak a Variance név ismerősen csenghet. Friss híreket, guideokat, élménybeszámolókat és egyebeket lehet majd itt megtalálni. A Discord és Facebook csoportokat pedig közösségi fórumnak szánjuk.
A blog webcíme: http://bless.variance.hu
Magyar Bless Online Facebook oldal: https://www.facebook.com/BlessOnlineHU/
Magyar Bless Online Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/BlessOnlineHungary/
Magyar Bless Online Discord szerver: https://discordapp.com/invite/vqzJPJ -
Lunarion #169 Valószínűleg csak a "nagyobb" nemzetközi guildeket vették számításba, akiknek nagyjából tisztában vannak a létszámával. A Tranquility-t amúgy töröld, ők nem kezdenek neki a játéknak végül. -
mikromanus #168 Úgy tűnik a Bless Source forumot nem használták forrásként még a lenti képhez. :) (vagy vaksi vagyok)
Magyar guildek (elvileg) eddig:
Union:
Renegade
Tranquility
Hieron:
Hungarian Exiles
INSANE MIRAGE -
p2501 #167 Egy kis érdekesség redditről:
1EU/2CH
1NA/3CH
EU guildek alakulása:
-
mikromanus #166 Szerintem ez "alapozás". Sok szempontból egyszerű a játék, így talán könnyebb egyensúlyban tartani. Ha már ki tudnak adni egy stabil és szórakoztató alapverziót, akkor jöhet a finomítás. A fail damage-ról nem sokat tudok. Majd meglátjuk mi lesz. A "life skill "rész más MMo-khoz képest viszont elég faék. Egy gathering skill, meg egy crafting és nincs tudáshoz kötve a craft. Mondhatni, hogy kevésbé kifinomult, de másik oldalról kevésbé kell elapróznunk magunkat. Nem kell 101 alap nemszeretem dolgot (munkát) elvégezni és fejben tartani csak hogy egy vacak alapfelszerelést összeszedj... talán. Kevesebb agyalás - több játék és muri. Mondjuk volt már egy nagy bukltájuk hazai földön és más régiókban, így van már tapasztalatuk mire kell figyelni. Talán ezt már nem bökik el. -
sztar007 #165 Igen ez igy baráti, TESO-ba is hasonló eőfizetés van, hasonló előnyökkel, engem se zavar a trade hiánya playerek között, BDO-ba se hiányoltam. Jó lesz ez, 3 havonta nagy updatek, viszont engem inkább tényleg a fall damage teljes hiánya borit ki, remélem beteszik később.
Amiért megbukott a játék többször is az a combat system, ha vették a fáradságot és kijavitották, dinamikusabbá tették nem lesz gond. -
mikromanus #164 Jáj... JÁÁÁÁÁJ:... :D
A premium membership nem előfizetés, csak időszakosan extra előnyöket ad... meg szolgáltatásokat. = előfizetés. Annyiban nem "előfizetés" csak, hogy a hiányában is elérhető a bless. Ettől ez még előfizetés mert fizetsz és kapod a szolgáltatást ami előnyöket ad. A tartalma alapján ugyan ad egy kis előnyt és picit talán "kötlelező" is lehet kiélezett helyzetben, de nem vészes ettől még. Nem egy p2w így ránézésre. Ezzel még meg lehet barátkozni. :) (sokkal jobb mint amiket mostanság belegyömöszöltek más MMO-kba)
A nagy pakkot levitték 200 dollárról 150-re. A premium support meg kikerült. Ninc skivételezés pénz alapján a probléma megoldásnál. A skinek elég jók. Meg a csirkeszárny se rossz. :)
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.05.17. 09:56:06 -
alcca #163 plusz info
Nem tudom. Számomra a premium nem hangzik p2w-nek. Gyorsít a játékon de előbb utóbb mindenki ugyan arra a szintre juthat. Kétlem hogy pont ebbe a játékba érkezne gyorsabban a tartalom mint ahogy egy átlagos játékos elérné a maximumot. -
mikromanus #162 Infómorzsák. Mik változnak és miket lehetett eddig összeszedni az infócsepegtetések alapján:
doksi
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.05.15. 13:41:50 -
Sagittis #161
utolsó 1 perc kb -
mikromanus #160 Nem a p2w-nem p2w a kérdés, mert a premium tartalmáról SEMMI infónk nincs még. Az idézett szöveg azt mondja, hogy a premiumban skinek lesznek. Épp nem. Amit írnak azok a shopban lesznek... talán (mint például azok a rózsaszín stat nélküli szárnyak amiket példaként felhoztál). A kaják-italok-egyéb ideiglenes buffokról sincs infónk, hogy lesz-e a SHOPBAN. A premium az szolgáltatás. Amíg megvan,addig kapod a szolgáltatást, amikor lejár, akkor nem kapod. Ez sima havi díj- patron-value pack-premium extra szolgáltatás. Mint például: extra ionventory slot, +20% XP, -10% gathering time, meg ilyesmik.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.05.14. 22:59:51 -
wudoORock #159 Attól az még nem lesz p2w, valamit félreértettél. Vagy ha rózsaszín szárny, és neon zöld kosztüm jár a prémium csomagért, akkor az annak számít számodra? -
mikromanus #158 Hát... nem nagyon törték magukat az átolvasással. :
"és mellé jár Premium Membership is, ami semmiképp nem egy P2W bónusz, hisz a fejlesztő tisztázta, hogy csak kozmetikumokat rejt. "
Az épp nem így van. A premium membership az "SERVICE" (extra szolgáltatás) és ez nem shop tartalom
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.05.14. 15:35:19 -
Vicodine #157 Ennyi... -
mikromanus #156 Amiket itt írsz azok épp nem problémák. A trade lock azért hasznos, mert így könnyebben visszaszorítható a p2w néhány módja: több account nem lesz (közvetlen) előny. Nem "KELL" több accountot és karaktert indítanod csak azért, hogy legyen minimális esélyed a többi játékos ellen. Ez épp hogy jó. Nem kényelmes, de az alternatíva még rosszabb.
A b2p és prémium service általánosnak tekinthető. Ha nincs microtransakciós bolt, vagy ha mégis akkor tényleg csak giccs vásárolgatáshoz és nem extra buffok eladására, akkor ez az egyetlen megoldás talán ami működhet hosszú távon. A b2p biztosítja a fejlesztőnek-kiadónak, hogy kisebb legyen a kockázata a játéknak. Legyen jó, vagy rossz egy játék minden esetben a legelején lesz a legnagyobb érdeklődés. A költségek egy részét, vagy egészét itt kell fedezniük. A hosszú távú jövedelmezőség és tartalmak viszont később is emésztik a pénztartalékokat. Ha nincs utánpótlás, akkor nincs új tartalom, javítás, vagy épp érdemleges support. +nem igazán érdemes a régi játékosokra építeni, mert az új belépők adják a pénzt. A "premium" service nem rossz dolog. Már akkor ha anélkül is játszható a játék (látszólag). Kis előnyök nem nagyon borítják meg az egyensúlyt. Az olcsójánosok ettől még simán maradnak és betöltik a meatshield, vagy csatlós szerepet. Aki meg fizet, az picit többet kap. Ha hülye, vagy lusta, akkor úgyis marad a pórnép szintjén. :D
A b2p kiszűri a hulladék nagyját: Lehet picit drasztikus nézőpont, de személy szerint nincs kedvem "free" játékkal próbálkozni. Ha nincs belépési korlát, akkor minden méreganyag bekerül a "szervezetbe" és csak beteg lesz a játék.
A neccesebb a softlaunch. Ha jól emlékszek, akkor nem lesz wipe. Használjuk a fércmunkát, aztán valamikor élesbe fog állni. EZ nagyon gáz. 2 nap headstart , aztán éles. Ez még tán belefér. De 2 nap "headstart" az early accessben (aztán jön az olcsóbb pakkos réteg), bugos félkész "béta" játék, aztán az összes múltbéli hiba hordalékával átmenet élesbe? Remélem csak félreértem, mert ez mondjuk eléggé bukásgyanus. No mindegy. Majd meglátjuk. Ha nem lesz p2w, akkor így is siker lesz. Mert az MMO nem halott, csak a kiadók vakok és kapzsik. Egy "lázadó" kiadó +1 nem teljesen gagyi játék nagy suskát hozhat a kis "másként gondolkodó" cégnek. :D -
Vicodine #155 Siman benne van, de lehet, az az 1 ev jo lesz, addig is lehet mivel jatszani. Aztan lehet nem, kitudja... -
sztar007 #154 Egy-két havonta igérnek kisebb nagyobb fejlesztéseket. Aztán lehet legombolják az emberekről amit lehet és egy év múlva leállitják a szervereket. -
#153 Nem nagyon kell ettől várni semmit. Ki gondolja azt, hogyha eddig nagy ívben s.artak az egész fejlesztésére, akkor most a nyugati megjelenésre hirtelen elkezdik, mint az őrült fejleszteni? Meg lehet nézni a japánon... Érdemben semmit nem fejlődött 2016 óta. Tartalom 0 és még ocsmány optimalizálatlan is az egész. Arra mondjuk jó alkalom, hogy kidobj az ablakon 30 dolcsit... :) -
Vicodine #152 Egyenlore meg sokan nem tudjuk, milyen lesz a jatek valojaban. Am te ugy irtad le, hogy "ezt olvastam", "ezt hallottam", "ezt lattam" stb..., de nem irtad le, hogy ez sajat tapasztalat, meggyozodes, hogy rossz-e vagy sem, a premium tartalma milyen elonyhoz juttat stb.... Nyilvan van meg kerdojel, benne van a p2w lehetosege is, sokminden. De alapvetoen nem hinnem, hogy a te altalad emlitett dolgok alapjan barmilyen dolgot elore lehetne diagnosztizalni. Sok dolog van, amit lehet utalni, de az, hogy valaki az nelkul, hogy normalisan kiprobalna, tudna, milyen lesz a cash shop, milyen elonyok lesznek penzert stb.., lehuz valamit, azt nagyon lehet utalni..mar bocs. -
sztar007 #151 Te ha fejlesztő lennél elmondanád hogy p2w lesz a játék? De remélem nem bukik meg negyedszerre is.
Ami engem zavar most, néztem egy videót és nincs a játékban fall damage. Remélem a teljes játékra beteszik mert igy PVP se lesz olyan jó. -
wudoORock #150 Ez egy reddites "rémhír". Ez a japán szerón lévőn prémium, amihez közünk nem lesz. Elméletileg nem ez a mi prémiumunk, de ha még is, akkor sem vészes szerintem. Bármelyik másik f2p játékban sokkal több pénzt kérnek el, ha normális karaktert akarsz húzni. Nem értem a felháborodást a Bless körül. Szerintem teljesen reálisak az árak mai viszonylatokba. Teljesen mindegy hányszor, milyen formában és hol bukott a játék, mi egy rebuild-rebuildjét kapjuk és mindenki csak a japán verzióból merítkezik. 30 euró nem pénz egy mmo-ért amit nem 2 hétre tervez az ember. -
p2501 #149 Jaj... Nem ez az első MMO ami b2p és van benne premium (pl: BDO, TESO, Terában is volt az elején amig f2p nem lett) . Lehet hogy p2w lesz a Bless, benne van. De ha az lesz akkor nem valószínű, hogy a premium rendszer miatt. Linkeltél egy képet, számomra nincs benne semmi olyan dolog amit simán játékidővel ne lehessen pótolni. Az a 20% + exp és egyebek annyira nem számottevő, hogy valakinek ugyanaz a dolog meglegyen pl 1 hét alatt, míg más, free játékos 2 hónap alatt csinálja meg (az már p2w lenne, igen).. Továbbá dungi limit is jópár játékban volt már.. nem újdonság. Ha már felhozódott az Aion: ott is a legnehezebb instákra 24 óra cd volt. Revelationben is az endgame gear olyan helyről esett, ahova hetente 3x lehetett csak bemenni.
Ha a játék szar lesz, akkor nem attól lesz szar, mert premium rendszer van benne és mert a legnehezebb, kihívásokkal teli endgame dungikat naponta csak 1x lehet megcsinálni. Szóval nyugi, és várjuk meg mi lesz. Rengetegen ragelnek, tök feleslegesen, egy olyan játékról amit még ki se próbáltak, fingjuk nincs hozzá, de fröcsögnek és így elveszik a kedvet más játékosoktól. Meg kell várni, ki kell próbálni, aztán majd eldől! :)
Utoljára szerkesztette: p2501, 2018.05.12. 12:47:40 -
Kiraizen #148 Hát őszintén nagyon vártam ezt a játékot, még úgy is hogy mindenhol megbukott ahol kiadták. Örültem is mikor bejelentették, hogy b2p lesz a game, reménykedtem, hogy amit mondanak azt nagyjából be is tartják. Aztán elkezdtem utána nézni mégis mire számítok, aztán jöttek a negatív dolgok: nincs trade játékosok között(annyira nem zavar személy szerint), napi egyszer mehetsz az end game dungeonokba(3 van), heti egyszer mehetsz raidbe(nálunk nem esett még szó róla, így nem tudom, hogy lesz-e egyáltalán). Aztán jött a várva várt május 11. ahol végre megtudjuk az árakat, és jött a következő pofon a prémium. Nem értem hogy egy Early Acces-ben nem elég, hogy megveszed de még prémiumot is fizess havonta. NEM akarok belemenni, hogy p2w a játék vagy nem, döntse el mindenki mi fér még bele és mi nem. Azért belinkelem ide mit tartalmaz majd a prémium.
-
wudoORock #147 Aion idején 10 forint volt egy kiló kenyér. Hol van az már barátom. Elméletileg a Cash Shop meg ez a prémium rendszer távol áll majd a p2w-től. Olyasmit kell elképzelni mint az Elder Scrolls Online-ban, kicsi exp, kicsit nagyobb táska, plusz karakter slot, stb. Nem vészes. Majd kereslek, hogy jössz e headstartra. -
nxs #146 40 dolcsi a headstart meg a premi az azért combos...Aion-ra tisztán emlékszem 1500ft volt a HS + 10k a játék,kérdés mennyi a havi premium + cash shop. -
wudoORock #145 Infó a founder packekről, megjelenésről magyarul ide kattintva. -
Vicodine #144 Full hc (akar heti 2-3 ora!!) klan tagfelvetelt hirdet. Lenyeg, ne pvpzzel, ne pvezzel, ne legyel fiatal, es oreg foleg nem. Amennyiben jatszani akarsz, szinten felejtos, szoval hozzank ne gyere. Kizarolag pelenkazogepek technikai fejlesztesevel foglalkozunk, a piros gomb megnyomasa utan eltunik a barna. Mielott gep ele ulsz, vegyel fel tiszta pizzasdobozt, es toltsd teli vegyel elo egy BLESSed sopronit.