14
  • Tetsuo
    #14
    Puzsérral egyetértek. Társadalmunk az összeomlás szélén áll és ez leginkább a kultúránkban figyelhető meg. De ő is csak egy celeb ill opportuninsta, aki a leglényegesebb dologról nem beszél, mert tabu. persze logikus, ha beszélne róla, már nem lenne abban a helyzetben...
  • ostoros
    #13
    https://www.youtube.com/watch?v=4EfV9QOEguk
    Szerintem a lényeget elmondja, bár vigyázhatna a szájára.
  • Tetsuo
    #12
    A lényeg, hogy a feka film azért nyert, mert "szegény négerek!" Ha rasszista szemléletű a film, ha nem, a mai embernek ez juthat eszébe a durván liberális, antifa, álszent demokrata világ egyik fellegvárában, Hollywoodban hozott döntés esetén.
    Hogy az állításnak lehet alapja vagy nem, ill. a "talán egy kicsit" még belefér vagy nem... az más kérdés.
  • zetortraktor
    #11
    Igen, a korrajz az jobb szó, de a rabszolgaságot ettől még nem lehet ilyen simán összemosni a rasszizmussal - van ok és okozat, vagy másféle kapcsolat a kettő között, de az ideológia alapok teljesen másban gyökereznek. Egyébként, ha már felmerült, maga a téma szerintem nagyon érdekes és iszonyatosan jó irodalma van, bár zömében angolul.

    A lényeg, hogy filmet (csakis) rasszista konnotációban hiba lenne emlegetni, akkor éppen a lényegét nem vesszük észre. Ezért is meresztettem a szememet, hogy létezik, hogy valakinek bármiképp a rasszizmus jött le a filmből? Remélem, nem. Vagy akkor Hollywood mégsem olyan közérthető.
  • Etinger
    #10
    zetortraktor

    Illene nem benézni bizony, akkor mégis miért teszed? :)
  • Hoz_Hun
    #9
    Ez inkább korrajzi film mint sem történelmi. Ezzel az erővel a Schindler Listája sem a zsidókról szólt, hanem a második világháborúról. Amúgy meg a film lényege a fekete bőrű és fehér bőrű népesség alá fölé rendeltségéről szólt. Ha ez nem rasszista szemléletű film, akkor nem tudom mi az.
  • WoodrowWilson
    #8
    Azért nem szólt akkorát, mert a népnek átlagban nem tetszett annyira. A Gravitáció jobban áll IMDb-n, Rottenen, Metacriticen is.
  • RAZOR27
    #7
    hát nemtudom, szerintem elég gyenge volt a gravi... ottvolt az Élve Eltemetve (vagy mi volt a magyar címe passz, amikor a fószer föld alatt volt az egész filmben) szerintem simán lehet azzal egy kategóriába tenni annak ellenére hogy látványban szöges ellentétük egymásnak. Na mind1 arra akartam kitérni hogy az a film szerintem(!) sokkaltasokkalta jobb volt mint a gravitáció és érdekes módon az nem szólt akkorát.
  • Bogyee
    #6
    Egy remek leírás a "show"-ról.

    http://www.hollywoodreporter.com/review/oscars-tv-review-ellen-flops-685409
  • IMYke2.0.0.0
    #5
    Még mindig nincsenek elkülönítve a filmcímek :(
    ["Gravitáció", "12 év fogságban" stb...]
  • Katalizátor
    #4
    Nem történelmi, hanem megtörtént eset. Jah és rasszista témakör! (könyörgöm mi más lenne?)
  • Ender Wiggin #3
    de legalább nem jennifer lawrence. ez is valami...
  • zetortraktor
    #2
    Ez nem rasszista témakör volt, hanem egy történelmi film, azért ezt illene nem benézni.

    Nem hinném, hogy megdobna bármit is. Sok húzós téma, amire ráhúzzák, hogy megdob. Egy csomó ilyen filmet jelöltek már, de csak kevés nyert. Azok, amik nyernek, nem véletlenül nyernek. És amikor nem nyernek, mint a közelmúltban, akkor valamiért senki nem mond ilyet. Amikor nyer, akkor utólag mindenki okos akar lenni és megmagyarázza. És a legegyszerűbb magyarázatig valamiért nem jut el: azért nyert, mert a szavazók harmadának mondjuk ez tetszett a legjobban.

    (A legkárosabb ebben a gondolkodásban az, hogy általánosít, és így nem lehet elkülöníteni a témakör igazán kivételes filmjeit. Mert hogy döntöd el, hogy ami nyert az csak a másfélszeres szorzó miatt nyer, vagy azért, mert..., neadjisten, jó.)

    Hidd el, ha a Gravitáció nyer, akkor is jönne a "Persze, azért, nyert, mert..."-duma. De ez szinte minden témára igaz lehet.
  • Etinger
    #1
    Legjobb zenének örülök, rendezésnek szintén, Leo azt mondom majd megkapja valami más szerepért, ami nem is baj, mert fog ő még jól játszani. A baj az, hogy a legjobb filmből kiindulva már megint az látszik kirajzolódni, hogy a rasszizmus/antiszemitizmus témaköre jó másfélszeres szorzóval megdobja az esélyeit mindenkinek. Akkor is, ha adott esetbe bizony gyenge - vagy legalábbis átlagos filmről beszélünk. Ez van. Ez meg szomorú.