23
  • Vol Jin
    #23
    Amúgy azt vettem észre, hogy mostanában kritikus vagy az applel szemben. :-D

    Az Amigára visszatérve a leggyorsabb 68K-s Mac egy 68060-as Phase5 bővítőkártyás Amiga 4000 volt. A Mac addigra áttért PPC-re. Ha minden igazt, sosem volt bennük 68060-as, mert a 68040 után váltottak PPC-re. A Workbench alatt egy screen volt megnyitva, és azon egy virtuális gépen futott az MacOS7. A tesztprogram szerint gyorsabb volt, mint a csúcs 68K-s Mac.

    A Fuckya klubban talán volt egy nonintel sceen party, ahol dempverseny meg ilyen egyébb nyalángságok voltak. A party csúcspontja az volt, amikor kiraktak egy PC-t, és a nagyérdemű szétvertre. Ha jól emlékszem Lay a Crimson Fzdihádból olyanokat odabaszott, meg rigdalt, hogy vérzett is. Mindenki ugrott egyet a konfigon, és a végén olyan lapos lett a ház, mintha alufóliából lett volna. Mindezt hatalmas örjöngések közepette. Elvileg baromi jó feszültséglevezető. :-)

    A seregben is volt ilyen, és kár hogy arról lemaradtam. Kimentek páran egy koncertre valami művelődési házba, és a zenekar végső atrakciója az volt, hogy széttört az énekes a gitárszóló alatt egy odakészített széket. Ezek a barmok annyira begerjedtek, hogy elkezdték aprítani a művház székeit. Az személyzetnek azt mondták utána, hogy azt hitték, hogy ez a koncert része, és direkt azért lettek odarakva a szímpad mellé. :-D

    Jöttek be a laktanyába, és mindegyik úgy vigyorgott, mintha szexuálisan zaklatta volna őket egy leánykollégium. :-D
  • M2 #22
    Azért az vicces, hogy Amiga fronton mekkora köztünk az egyetértés, miközben máskor egymás vérét szívjuk!

    Alapítok egy Amiga pártot! :-)
  • NEXUS6
    #21
    Ráadásul a mikrokerneles architektúra gyorsabb bootot tenne lehetővé, meg nem pörgetné feleslegesen üresjáratban a nem használt funkciókat, vagy is az ütemidőre is jótékony hatással lenne.

    Plusz skálázhatóság ugye, egy kis telón is elszaladna ezerrel, ha nem virítod fel a felesleges gadgetteket. Ergo a kis telón sem az lenne mint most, hogy Android 2.0-val szüttyög, meg ilyenek.
  • NEXUS6
    #20
    Amiga a zistenkirály!
  • Amiga
    #19
    Amiga rulez!
  • M2 #18
    Ha belegondolok az Amigám milyen súlyosan alázta az akkori pc-ket, mintha egy egész korszak választotta volna el őket. A témánál maradva: Galaxy S5 2006-ban! :-)
  • Vol Jin
    #17
    Az elején, amikor a tabletek 99%-a iPad volt, rárpülhettek volna az Amiga INC-nél. Tényleg, mit árulnak azok? Piros-fehér kockás labdával bögrét meg pólót?
  • Vol Jin
    #16
    "megépítették a 6501-et, ami lábkompatibilis volt a 68000-al

    Ezt hogy erted? A 68k-nak joval tobb laba van :)"

    Nézz utána. A 6501 azonos lábkiosztást használt a 6800-al, azaz simán belerakható volt egy 68000 gép lapjába, csak a szoftvereket kellett módosítani.

    A Motorola perelt, így jöt a 6502, aminek csak a lábkiosztása volt más. Mellesleg a 6501 készleteket meg kellett semmisíteni.

    Most vettem észre, hogy 68000-et írtam a 6800 helyett. :-D SZóval nem a 68K, hanem csak 68-00. Két nullával, nem hárommal. Ezek 8 bites procik voltak. Később a 16 bites változataik asszem 6516 kerültek a SNES-be (Super Nintendo), meg a Sega Megadriveba. Ezek késóbb lettek 16 bitesek.
  • Anubys
    #15
    "ideje lenne valakinek a Workbenchet is megcsinálni. :-)"

    Támogatom. :)
    De ugye Only Amiga makes it possible! :)
  • Papichulo
    #14
    https://pbs.twimg.com/media/BhQy5a1IcAESEYd.jpg
  • Papichulo
    #13
    Valoban ez inkabb cseppallo, mint vizallo:


  • Renegade
    #12
    a Sonynak ott vannak már egy ideje az IP67-es telóik :-)
  • M2 #11
    Szerintem meg ezerszer jobb érzés egy Samsung telefont kézbe fogni, mint mondjuk egy szögletes sarkú, fém iPhone-t.

    A méretben igazad van, de biztos jön majd a "Mini".
  • M2 #10
    Külön jó pont, hogy nem raktak bele tök feleslegesen 4K kijelzőt a marketing csapat kedvéért.

    Ujjlenyomat - részemről örültem volna neki iPhone5-nél is, ha működne (húszból egy sikeres beolvasás az nálam sajnos használhatatlanná teszi). Ha Samsungnál jobb ez az arány, akkor hajrá!

    Pulzusmérő - sok ismerősöm fut, most ez a trendi, a pulzusmérés. Az iWatch-ba kötelező alapnak kell majd lennie, anélkül bukik.

    Kamera - meglátjuk a fényképeket, jó a fejlesztési irány.

    Aksi- bármilyen előrelépés jó, ami növeli a használati időt.

    Vízállóság - szuper! Nem kell mindenhol óvni pár vízcsepptől, szerintem a leghasznosabb fejlesztés.


    Összeségében nekem tetszik és tényleg értelmes irányba mozdult a fejlesztés, elkerülve a felesleges baromságokat (több mag, több memória, vékonyabb fém ház, 4k kijelző...) Egy jó pont a Samsungnak!
  • Blasta
    #9
    Unalmas design, a hatlap azzal a kek es arany verzioban konkretan hanyinger, elolrol viszont -tadaaaa- pontosan ugyan ugy nez ki mint az S4, cserebe az 5.2" miatt lehetetlen mar 1 kezzel hasznalni. Egy vicc ez az egesz termekvonal.
    Ha telefont akarnak csinalni, akkor ne tabletet gyartsanak.
    Es az Isten szerelmere, igazoljanak mar le valami epkezlab designert, egy vicc az egesz Samsung design vonal
  • Pukkka
    #8
    Új-lenyomat olvasó, amit egy kézzel nem lehet feloldani, részleges vízállóság, tehát egy kisebb esőt bír, heart rate monitor.
    Forradalmi egy készülék lett, az biztos.
  • Papichulo
    #7
    az Appletől sem volt forradalmi ötlet ugyanez

    Naluk a kivitelezes volt ujszeru es hasznalhato. Nem kell minden egyes nyitasnal masszirozni a gombot...

    megépítették a 6501-et, ami lábkompatibilis volt a 68000-al

    Ezt hogy erted? A 68k-nak joval tobb laba van :)

    ps: Amiga Rulez!
  • Bagoly81
    #6
    én annak örülök, hogy legalább a hardver töredezettség csökken. a legtöbb jó telefonban kb ez a proci van gondolom a többi alkatrész sem változik nagyon és így egy stabil rendszert tudnak csinálni a fejlesztők. már csak az art runtime ot kéne engedélyezni
  • Darth Sith
    #5
    Mivel a tavalyi S4 óta a hardver iparban nem igazán történt semmilyen drasztikus változás, teljesítmény növekedés, így belerakták az épp aktuális csúcs vasat és némileg reszeltek rajta, mivel több igazi újítást nem igazán lehetett belerakni.
    Számomra ami a legszimpatikusabb, hogy végre egy csúcs készülék megkapta az IP67 -es minősítést, és nem csak egy némileg lebutítottabb változata. Remélem ezek tekintetében jobban ráfeküdtek a szoftverre és kicsit javítottak a teljesítményén, mert szép meg jól működik a touchwiz, csak marha sok erőforrást zabál.
  • Vol Jin
    #4
    Nem azért, de az Appletől sem volt forradalmi ötlet ugyanez. De egyébként mit kellene egy mobiltelefonon forradalmasítani? Egyébként ezek nem telefonok, hanem PDA-k, amikkel szerencsés esetben lehet telefonálni.

    Az egyik nő ismerősömnek sokadszorra lett újrahúzva a telefonja, mert volt a Samunak egy fantasztikus ötlete. Egy pittyel nem kilép, hanem csak háttérbe dobja a programot. Ez odáig fajul időnként, hogy csurig a memória és bokaösszefosás. Na most, ha az az opció, hogy kikapcs-bekapcs után minden bekapcsolt állapotban fitó programot újra elindítson, akkor a kikapcs-bekapcs nem ér semmit, mert tele memória a bekapcsolás után, és ismételt a bokaösszefosás.

    A megoldás az lett, hogy nem a gyári szoftver lett felhúzva rá, és ha csurig nyomná, akkor elég a kikapcs-bekapcs.

    Amúgy már annyi az OS, Symbian, iOS, android, Tizen. Meego, firefox, hogy ideje lenne valakinek a Workbenchet is megcsinálni. :-)

    Nekem az a fura, hogy az MC68000-el kezdődött minden. Leléptek onnan a mérnökök, amikor egy 25 dolláros procit akartak a 250-es helyett készíteni, és befenyítették őket. Erre testületileg leléptek, és a MOS-nál (bérgyártók voltak tervezőrészleg nélkül, ífy örültek egy komplett brigádnak) megépítették a 6501-et, ami lábkompatibilis volt a 68000-al, bár más volt az utasításkészlete. Szóval csak a szoftvereket kellett újraírni, a hardverek jók voltak. Erre per, és létrehozták a 6502-t, ami a C64-től kezdve a Nintendóig, Atariig Sega-ig mindenbe belekerült. Az Acorn is ezt használta a rendszereiben, és ők meg a 6502 helyett egy Acorn Risc Machine, azaz ARM procit hoztak létre. És most ezek a processzorok vannak a mai telefonokban, amik csak azért születtek, mert a C64 sokat fogyasztott. Ráadásul ezek az ARM-ek gyorsabbak is voltak a kor intel processzorainál, a 86286-nál. Megnéztem volna egy C-64-et, amibe beleműtik az első ARM processzort. Mondjuk a szoftvereket újra lehetett volna fordítani, de gyilkoltak volna mindent.

    A forradalom ezek voltak. Z80, 8088, 68000, 6502, ARM1. Ezek ugyanazok a PDA-k, mint 15-20 éve voltak, csak folyamatosan nőtt az órajelük, teljesítményük.
  • SanMaster
    #3
    Ennél többet vártam... ez nagyon ratyi. Hol a beígért fém váz? Nem kell...
  • Papichulo
    #2
    Forradalmi! Az ujjlenyomat-olvaso az kulonosen eredeti otlet volt! :)
  • MaRee
    #1
    hurrá