Fatwa tiltja a muszlimok marsi utazását 

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vol Jin
Hagyományos értelemben tényleg nem használnak pénzt a StarTrek-ben, viszont mind a Föderációnál, mind az összes népnél létezik gazdaság. Alapvetõ cuccok ingyen vannak, viszont a luxuscikkekért fizetni kell, méghozzá latinumban. Az, hogy a javak fölhalmozása helyett a tudást halmozzák fel, még messze van a kommunizmustól.
Sõt valószínûleg az eredeti sorozatot betiltották volna az USA-ban, ha kommunista rendszert egy fikarcnyit is népszerûsítette volna.
De igazából, ha alapvetõ földi dolgokat, mint például az élelmezést és lakást biztosíthatnánk minden embernek még messze lennénk a kommunizmustól.
Másrészt a kommunizmus mint eszme alapból olyan logikai buktatókkal rendelkezik, melyet fenntartani csak erõszakkal és elnyomással lehetne, de akkor már egy másik alapvetõ dolgot sértenénk meg az eszmében.
Ez egy, az elmúlt huszonöt/hatvanöt évben beléd vert reflex, hogy a kommunista az szitokszó.

Valójában ha feltalálnánk a dilithium kristályokat meg a replikátort, akkor kb magától kialakulna. Vagy összeomlana a társadalom, és kiirtanánk magunkat. A korlátlanul elérhetõ anyagi javak gyökeresen változtatnák meg a társadalmat, alap létfenntartási ösztönöket tennének elavulttá egy pillanat alatt. Ilyen körülmények közt viszont nincs értelme mást csinálni, mint ami a kommunizmus alapja: hogy csinálja mindenki azt, amihez ért és érdekli.
Ezt mutatja be a Star Trek.

Mondjuk nekem az egy kicsit túl hippi, én gyanítom, hogy az utópista kommunizmus helyett inkább kiirtanánk magunkat replikált atombombával, vagy valami. Mondjuk egy õrült hekker meghekkelné a replikátorokat, hogy a világon egyszerre mindegyik állítson elõ kritikus tömegû plutóniumot, vagy valami... (Eheh, most jöttem rá, hogy hogyan lehet elpusztítani az egész Föderációt... 😛 )

Nem lenne gáz, csak az a gond, hogy mindig lesz aki fegyvert ragad, hogy ne valósuljon meg. Innentõl kezdve pedig borítékolható, hogy a kommunizmus védekezik, és máris kész lesz a diktatúra.

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

javíts ki ha tévedek mert nem vagyok perfekt töribõl de a kommunizmus eszméjével nem volt gond csak a megvalósítás nem úgy jött össze mint kellett volna. szal ha egy rendes kommunista rendszerben élnénk ahol tényleg minden mindenkié és mindenki megdolgozik ezért az nem gáz.
A muszlimok hozzáállása nem különb egy nem muszlimhoz, mint a zsidók hozzáállása a gojokhoz.

Lehet, hogy baromira szimpatizálsz velük, mert a zsidókkal ellenségesek, de a vallásuk alaptézise, hogy a nem muszlim, nem kezelendõ olyan embernek, akinek jogai vannak. Becsapható, kisemmizhetõ, megölni nem bûn. A világi törvények azok, amelyek ezt a nézetet kordában tartják.
Honnan veszed, hogy ez a muszlim fanatikusoknak szólt? Tudom, hogy a tévébõl csak annyi jön le, hogy mind a (kb.) 1,6 milliárd muszlim potenciális fanatikus terrorista, aki csak arra vár, mikor robbanthatja fel magát, de nem kéne az cionista-amerikai propagandát ennyire benyalni.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Azt tudod, hogy a Star Trekben kommunista rendszerben él az emberiség?
A vallási maszlagot leszámítva igazuk van.

Bármely államban szervezne valaki "one way tidket" Mars utazást, a hatóságnak kellene vádat emelni ellene gyilkosság kiterveléséért vagy öngyilkosságban való segédkezés vádjával. Legjobb esetben személyes szabadság korlátozásáért, ugyanis nincs visszatérési lehetõsége az illetõnek.

Ugyanis itt nem vállalt kockázatról, hanem biztos végeredményrõl van szó.

Ez a szervezet, mivel az emirátusokban mûködik hivatalosan, biztos nem üdvözli nyíltan az öngyilkos merénylõket, tehát ezt nem keverném ide. Ellenben arra kíváncsi vagyok, hogy az elítélésükig elmegy-e. Mert, az öngyilkos merénylet biztos ellenkezik a mohamedán vallással. A vesztes harci helyzetben, ahol nincs más kiút, és a halál elkerülhetetlen lenne, ott egy áldozatkész, ellenséget is elpusztító tett, amivel sajátokat ment valaki az talán más kérdés.
Mennyivel furábbak, mint a bombázó drónokkal (és atombombát emberekre ledobó) emberi jogokért harcoló felvilágosult nyugatiak : )
Zombee
Értem. Öngyilkos merénylet iskolák, éttermek ellen rendben. Veszélyes ûrutazás nem. Furák ezek az iszlám fanatikusok.

-Apa miért nincsenek a Star Trekben közel keletiek?
-Mert az a jövõ kisfiam.
"Az egyház csak élõsködõ az emberek lelki nyomorán. " - ebben a mondatban az egyház szót bármire cserélem, mûködik

innentõl kezdve valóban idegeskedni kell emiatt?
Narxis
Az összes vallás egyházi szintû gyakorlását be kell tiltani. Az egyház csak élõsködõ az emberek lelki nyomorán.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Looooser
fuhhh baszom faszom be kéne tiltani az összes ilyen fanatista vallást... -.-' még mák hogy a sötét közép korból kijutottunk.... nagyjából...

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

← ElőzőOldal 3 / 3