Öntudatlan társát bírta mozgásara agyhullámaival egy majom

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kastil
+1

Sokszor "kívánom", bárcsak késõbb születtem volna, hogy lássam a hiperszuper dolgokat, viszont ilyen cikkek láttán örülök, hogy mégsem.

De jó... távirányított bérgyilkosok... vagy csak én látom ezt a lehetõséget?
Zombee
Igen, valószínûleg arról lehet szó, hogy jelenleg ez tûnik az egyszerûbbnek. A mechanikus dolgokban azért elõrébb járunk tudományosan, mint a biológiaiban. De talán épp ezek a kísérletek fognak idõvel elvezetni a sérült idegek biológiai úton történõ javításához.

Ja a lebénult embereken segíteni mekkora marhaság....., nemhogy retinakijelzõt fejlesztenének ezek is.
Hát ez elég nagy szégyen neked.
ennél nagyobb ökörséget én még éltemben nem halottam
Omega
A bedrótozással már régóta kísérleteznek embereken is, de valahogy nem jutott el a gyakorlati felhasználásig a dolog. Azon gondolkodok, hogy vajon miért?
Talán ezeket a kísérleteket nem úgy kellene elképzelni, hogy reprodukálják az idegek mûködést mesterséges úton, hanem ez csupán csak hasonlít ahhoz ahogy a természet mûködik, de itt nem is lehet cél a minél pontosabb reprodukció, mert nem úgy mûködnek az idegek, ahogy az elektronikus drótok.

Nem mondanám komplikáltnak. Inkább olyan ez mintha biológiai javítás helyett elektronikusan oldanák meg. Bár az elsõt jobban preferálnám ha mondjuk lebénulnék, de ez is egy megoldás. Lehet azért választották ezt mert könnyebb egy "dróttal" áthidalni egy nem mûködõ ideget mint megjavítani.
Olyan kutatások vajon vannak, amik a sérült idegpályák összekötésén munkálkodnak? Merthogy alapvetõen itt a leküzdendõ probléma az lenne, csak jó komplikált megoldást találnak rá. Miért?