32
 • NEXUS6
  #32
  Mert élő példa Kiev ugye, hogy hogyan is intézi el az ember, ha van egy "kis" politikai ellentmondás, de egyik fél sem elég erős, elszánt a dolog megoldására, vagy csak nincs meg a politikai kultúrájuk (egyik oldal vezetője egy bokszoló, király!)

  Ezt csinálni még 10 000 évig? Na ne, akkor inkább a demokrácia!
  XD
 • NEXUS6
  #31
  Ez az őstermelős bulgárkertészeses, valósítsd meg a megyét offline elképzelés is cuki alternatíva. Leszámítva, hogy ha akkora meteor jön, ami tényleg hazavágja az emberiséget, akkor az azzal teszi, hogy mondjuk Amcsiban (tuti hogy ott, mert ugye, bennevót a filmekben) földbenyomja az embereket ez a drágaság, az ránk azért halálos, mert annyi port ver fel a levegőbe, hogy jön a kis/vagy nagy jégkorszak. Havon meg nehéz gazdálkodni, az eszkikmók sem ezt preferálják. Mivel fóka zéró, csak patkány, meg konzerv, de túl sok az "eszkimó", ezért B tervként logikusan jön a bandázás, meg az emberevés.

  Aztán persze beindul a társadalom persze, meg talán visszamelegszik a klíma (szerintem nem), lehet ősközösködni, meg királyt választani, háborúzni, járványokkal, pestisekkel, meg ilyenek. Aztán pár ezer év múlva megint ülnek a lükegyerekek az SG elött és írják a baromságokat (természetesen magamra gondoltam).
  Á hagyjuk ezt bameg! Én a magam részéről kihagynám ezt a Rousseau-i vissza a természethez romantikát.
  :)
 • kastil
  #30
  És azt se felejtsük már el, hogy nem csak az sg-s noname forumozok élnék túl és maradnának teljesen egyedül a lepusztult kihalt földön.

  Nem tudom miért gondolják itt egyesek, hogy politikusok, orvosok ezrei(szazezrei) és minden egyéb szakirányból életben maradtak nem arra összpontosítanának, hogy fennmaradjon az emberiség.

  Hidd el, lenne aki összevarr, még én is le tudnálak önteni egy litykó pálesszel és összefoltozni, ha nincs más. (nem volt ám mindig időpontos egyeztetés a magánorvossal)

  Bírom azt is, hogy a filmekben mindig csak a 10 fős csoportok ölik egymást a vízér... azért szerintem már rég stabilizáltuk volna a helyzetet még mielőtt ide jutnánk. Nem a primitív szemétdombos aljanép vagyunk. Én pl felhuzok egy kérőt 5 15 éves gyerekkel, aki életében nem csinált ilyesmit (1; kénytelen lenne, 2; csak irányítani kell 3; nem 50 emeletes felhőkarcolót kell és az esztétika sem szempont)

  Biztos van köztetek olyan is, aki már fogott kapát a kezében.

  Természet szelektálna, kapnánk mégegy esélyt (annyira nem is lenne rossz)
 • gforce9
  #29
  Nincsenek apokalitikus filmeken alapuló fantáziáim. Két kézzel kéne dolgozni. A betegségek kezelése ha nem is ilyen szinten, mint most, de megoldották régebben is. Nyilván nagyobb volt a halálozási arány. A kannibalizmus szerintem vicc kategória. Nagyobb eséllyel ennének füvet. Főleg mivel a döghúsevésbe nagyonhamar be lehet halni... De persze lehet ilyen irreális dolgokat is beleképzelni. :) Alapvetően a lakhely megteremtése és fűtése, valamint a kaja megteremtése lenne a kemény kihívás. Azok a filmben szereplő csúnya apokaliptikus bandák rövid életűek lennének, ha pillanatok alatt mindenkit kifosztanának aki dolgozik. :) Rövidúton ők is éhenhalnának. Filmen jól mutat, csak épp logikátlan és életképtelen. Én nem gondolom, hogy bármiben is előrébbvaló lennék másoknál. Csak nekem nem okoz gondot napi 8 vagy 10 órában ha kell pl. fát vágni. Konyítok az építkezéshez is valamennyit. És nem okozna az se gondot, ha a földet kéne túrni. Szerintem reálisabb az a forgatókönyv, hogy kis közösségek alakulnának a találékonyabb emberekből, akik meg is tudják védeni magukat. A hisztériázók meg a hiénáskodók előbb utóbb elhullanának. :) De persze lehet alapul venni az apokaliptikus filmeket is. Szerintem valóságalapja nemsok van.
 • NEXUS6
  #28
  Tök cuki lenne. Nem lennének valszeg közegészség intézménei -> járványok, nagyobb sérülésbe belehalsz, mert nincs aki összevarja, Nincs közoktatás sem, szal számítógépek mellett az írástudás is ugrott. Nincs közbiztonság -> medmekszromantika, király. Csak tényleg nincs benya. Nem kevés van, mint a filmekben, hanem nincs!

  Van viszont pl kanibalizmus. Éljen mert ez mát majdnem valami zombilendes dolog.

  Szal a kicsit rosszabb enyhe kifejezés valszeg. Vegyél el az életedből minden ami jó, és ma már észre sem veszed mert megszoktad, plusz szenvedsz a hiányától ugyan ezért.

  Mazo-lend a javából, bizonyos embereknek viszont épp ezért a menyország. Általában ezek az emberek ma börtönben vannak, de nem politikai okokból.:)
  Szerintem te csak hiszed, hogy közéjük, az akkori "erősekhez" tartoznál.
 • gforce9
  #27
  Ha neked az élet jóságát az definiálja mennyi elekrtonika és kényelem vesz körül, akkor neked biztosan rosszabb lenne. Nem futok neki újra. :)
 • bmw
  #26
  Nem lenne rosszabb az elet??? Te beteg vagy....... Fuss neki ujra......
 • gforce9
  #25
  A kezdeti hisztéria után a találékonyabbak túlélnék valószínűleg. Aki életében még egy szöget se vert be, csak számítógép előtt ült, annak mondjuk nehéz lenne megtanulni a dolgokat. :) Lehet kemény lenne az élet a megmaradottaknak, de cseppet sem vagyok bitos benne, hogy rosszabb.
 • Linkout
  #24
  Elég mély pince kellene ahhoz :)
 • Molnibalage
  #23
  És mikor feljössz a pincéből, akkor hogyan élsz túl. Egy globális kataklizma esetén megszűnik az, amit te civilizciónak nezevel. Utána meg beköszöntene egy jégkorszak szerűség...
 • phoenix9876
  #22
  Csillagászati mértékben tényleg kicsiny a távolság, mondhatni tényleg súrolja a Földet. Mielőtt valaki kritizálná a cikket, járjon utána a dolgoknak. A Föld- Hold távolság néhányszorosa kis távolság, főleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy 1 csillagászati egység régi definíció szerint a Nap-Föld átlagos távolsága.
  Bár ezek nagy távolságok, de gondolj bele: a billentyűk, amiken írod a kommentjeidet, olyan atomokból, molekulákból áll, melyek méretükhöz képest olyan távolsággal rendelkeznek, mint az űrben az égitestek.
 • Frekvency
  #21
  asszongyahogy 8.8 x 384700 az 3 millió valamennyi km baze, bulvárkancsók...
 • oreg1965
  #20
  Enyhe túlzás azt mondani, hogy a Föld mellett! Ez még csillagászaíti értelemben is elég messze volt!!!
 • errorista
  #19
  vagy lemenni a pincebe, es tulelni? Az is megoldas.
 • gforce9
  #18
  Úgy értettem nap körüli keringés, tehát több év :)
 • Vol Jin
  #17
  Ez a távolság olyan másfél napnyi keringési időt jelent.
 • gforce9
  #16
  mai=ami
 • gforce9
  #15
  Ha visszatérő aszteroida mai több keringési ciklus után találja el a földet akkor lehet ellene tenni. Ha pár nappal a becsapódás előtt ismerik fel akkor érdemesebb inkább elmenni sörözni.
 • torreadorz
  #14
  "Kelta: Ez csillagászati mértékkel nézve, szinte súrolja a földet..."

  Csillagászati szempontból a 3 futball pálya méretü égitest egy porszemnek felel meg, szóval most vagy egy porszem súrolja a Földet vagy óriási távolságra halad el egy nagyobbacska aszteroida.

  Amúgy meg semmi nem tudunk tenni a meteorok ellen, úgyhogy ha egy igazán nagy tényleg el akarja találni a Földet, akkor az előzetes észlelésnek csak annyi jelentősége van, hogy tudsz venni chipset meg kólát és a megadott napon kiülni a tetőre és "mozikörülmények" között gyönyörködni a látványban (amig oda nem ér a lökéshullám)
 • Kelta
  #13
  Ez csillagászati mértékkel nézve, szinte súrolja a földet...ne egy hangya szemszögéből nézd :)
  Igazából nem a méret a legfontosabb hanem a sebessége..iszonyat mozgási energiája lehet :)
 • Szefmester
  #12
  "Hatalmas aszteroida halad el a Föld mellett "

  A mérete még oké.. okozhatott volna kellemetlenségeket.. na de hogy mellette... és ez a mellette a Föld-Hold táv 8,8x-osára közelíti meg... ennyi erővel okozhatunk pánikot azzal is hogy egy baromi nagy plazmagömb van a földtől 1 Föld-Nap távolságra!
 • Tinman #11
  "Meg kell találnunk őket, mielőtt ők találnak meg minket!"

  Mér', ha megvan akkor az úgy jó? Semmit nem tudunk ellenük tenni, max evakuálás... azért azt megnézném, ahogy egy New York-ot 2-3 nap alatt totál evakuálnak. Hová is? ;-)
 • Krumplipuskaa
  #10
  "Hatalmas aszteroida halad el a Föld mellett "
  Szerintem meg nem hatalmas.
 • Nonix
  #9
  Az orosz meteor "csak" 20 meteres volt, de azert igy is okozott karokat.
  wiki:
  "500 kilotons of TNT (about 1.8 PJ), 20–30 times more energy than was released from the atomic bomb detonated at Hiroshima."
 • Tetsuo
  #8
  Azt úgysem fogják megmondani, ha nagyvárosra esik, mert a pánik miatt nagyobb lenne a probléma. ;-)
 • Narxis
  #7
  Ki nem szarja le? Majd akkor szóljanak ha tutira becsapódik.
 • paby88
  #6
  20 atombomba.. na de mégis melyikből? 5kt-ástól a 100mt-ásig azért lehet választani...
 • DontKillMe
  #5
  " néha csak napokkal azelőtt hogy megközelítené a Földet" - nyilatkozott Paul Cox"
  Ez megnyugtató. tehát akármikor jöhet egy ilyen dög, és max annyi időd lesz, hogy annyit mondj. Basszameg! És ennyi. vagy észre sem veszik, mint az Oroszt. Semmi sem jobb egy ilyennél, vagy ennél nagyobbnál, vagy csak ekkoránál, ami nem ilyen szögben és sebességgel jön ahhoz, hogy legyen egy fasza éjszakád - valószínűleg az utolsó. Az Orosznál is mák volt a szög és a sebesség. Jöhetnek ezek négyszer gyorsabban is.
 • gothmog
  #4
  Az hagyján de tavaly volt olyan is, hogy mindenki sasolta a föld mellett elhaladó aszteroidát, közben meg a hátsóajtón bejött egy másik kődarab és majdnem lebontott egy várost. :)
 • wkm
  #3
  Ezexerint Bruce Willis szabin van...
 • botyika
  #2
  NASA ma adta ki az új hírt. A kardoskúti Gyulát föld körüli pályára állították európai idő szerint ma reggel 9:34-kor. Feladata az lesz, hogy kézfejjel orbitálisan orrba vágja a meteort, ami így kitér a Föld felé tartó pályáról, ezzel sikeresen elhárítva a veszélyt. Köszönjük a kardoskútiaknak! Ismét büszke lesz ránk a világ!
 • NEXUS6
  #1
  Minmeghalunk!!!!

  "Néhány évszázadonként egy ezeknél nagyobb aszteroida is elér minket - szerencsére a becsapódások az óceánokban, vagy olyan kietlen tájakon következnek be, mint az Antarktisz. A folyamatos veszély és a tény, miszerint a bioszférára hatást gyakorló események évente valós veszélyként lebegnek felettünk, arra utal, hogy egyre nagyobb szükség van a földközeli objektumok felfedezésére, nyomon követésére, valamint akciótervek felállításra a kivédésükre"

  Nade ez csak statisztika, lehet, hogy holnap beesik egy bazi meteor, aztán holnap után mégegy!