84
  • levente68
    Azzal amúgy mennyire vagyunk tisztában, hogy ez tavaly novemberi téma?

Egy biztos, Woz véleménye az, hogy nagy fegyvertény lenne Apple-től is sikeres dolog lenne.

Amúgy, Wozniak teljesen normális, az ötletei nem marhaságok, csak elfogultság nélkül kellene megpróbálni felfogni, amit mond és nem azonnal elutasítónak lenni, ha valaki nem nyal Apple felé. Amit szintén látni kellene, hogy ő Apple párti, csak nem elvakultan. Ez persze már eleve idiótává teszi őt egyesek szemében...

A személyisége pedig elragadó és messze van a szektaalapító köcsögétől, nagyrészt ezért is váltak szét útjaik. Nyilván egy Jobs-bolond szemében Woz a barom, de mind tudásban, mind emberi vonatkozásban magasabb szinten volt és van. Tény, hogy a materialista világban nem nyerő alkat.

Érdekes amúgy, hogy azért nem támadja az itteni nagyokos Jobs-segg-szagú-nyelv-vel ellátott "közösség", hogy a BlackBerry számára is jó tervnek látta Android irányába lépni...

Muris...
    Ja, abban nincs Apple-t érintő mondat?
  • levente68
    Le a kalappal, van itt értelmes ember is.
  • levente68
    Már, aki így szeretné látni...

De erről ismerünk fel titeket.

Nem született vakok és értetlenek vagytok, hanem választásotok eredménye az.

Amit nem akartok érteni, azt nem is értitek...
  • levente68
    Ezt a cikket nagy szeretettel emlegetitek, annak ellenére, hogy nem sikerült helyesen értelmeznetek, persze, ez sem véletlen...

Párszor kiveséződött, mennyire NEM átütő a 64 bit előnye egyelőre, kivéve egyes helyzeteket, ami viszont a hétköznapokban nem tetten érhető.
    Persze, ilyenkor nem mondjátok, hogy a szintetikus teszteket nem kellene belekeverni.

Természetesen jó a 64 bites technológia, de annak előnyeit még évekig nem fogja a felhasználó valóban élvezni, főleg nem érzékelni. Kivéve a teszteken...
  • Papichulo
    Ertelmetlen inzultus es zero ervek...
  • levente68
    "Azért érdemes figyelembe venni, hogy más a rendszer, más a memóriaigénye mind az alkalmazásoknak, mind magának a rendszernek is.
    (Note 3-on 4-500 MB szabad memóriánál már érezhető lassulás, iOS-en ha csak 20 MB van szabadon, akkor sem veszed észre a tempón.)"

Ekkora marhaságot is két féle ember ír: a fullhülye, meg az Android-gyűlölő. Ja, meg a speciális típus: ezek metszete, vagyis te, Mordon...
  • levente68
    Tényleg, komám?

Fel se fogtad, miért is kérdeztem?!
    Mennyire szánalmasan hülyék vagytok, szédületes.

Azt meg se merem kérdezni, hogy a szerinted csattanót nyújtó cikket el is olvastad-e, vagy elég a címe...

Mert tényleg van csattanója, csak nem fogtad fel. Persze, hogy nem, hiszen nem igazol titeket...

• Papichulo
    A google a baratod :)

"On February 7, 1981, the Beechcraft Bonanza A36TC Wozniak was piloting crashed soon after takeoff from the Sky Park Airport in Scotts Valley, California.[59] The plane stalled while climbing, then bounced down the runway, went through two fences, and crashed into an embankment. Wozniak and his three passengers, then-fiance Candice Clark, her brother and his girlfriend, were injured. Wozniak sustained severe face and head injuries, including losing a tooth, and also suffered for five weeks after the crash from anterograde amnesia, the inability to create new memories. He had no memory of the crash, and did not remember his name in the hospital or the things he did after he was released from the hospital.[15][60] The National Transportation Safety Board investigation report cited premature liftoff and pilot inexperience as probable causes of the crash.[61]" - http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Wozniak#Airplane_crash
  • levente68
    Mikor is volt ez a baleset?
  • Papichulo
    A vegere a csattano: [URL=http://anewdomain.net/2014/02/08/steve-wozniak-never-said-apple-make-android-phone/]"Steve Wozniak: I Never Said Apple Should Make an Android Phone"[/URL]

Ilyen ez a szenzaciohajhasz ujsagiras... :)
  • asysoft
    Régen valóban faék egyszerűek voltak az ARM magok, illetve most is vannak olyan sorozatok, de a teljesítményre optimalizált ARMv7-es Cortex-A15 pl tartalmaz branch predictiont, illetve out-of-order végrehajtásra is képes, tehát már változott a helyzet, az okostelefonok igényeivel összhangban. Egy Cortex-A7 teljesítmény tekintetében elmarad a Cortex-A15-től (nyilván, hisz az alacosny fogyasztást illetve költséghatékonyságot szem előtt tartva tervezték), hiába kompatibilisek utasításkészlet szempontjából.
    Apple az IPC növelésre helyezte a hangsúlyt, emiatt versenyképes az aktuális SoC-jük az alacsonyabb órajel- és magszám ellenére is (arról nem is beszélve, hogy utóbbi kihasználásához megfelelő algoritmusok is kellenek).
  • asysoft
    Elsőre én is meglepődtem (mivel legfrissebb QuickTime sem ette meg), de logikus: a videó 120 FPS-es, csak plusz információ birtokában lassítja be az iOS-es lejátszó. Én a Slomo+ appot használom exportálásra, ezeket már gond nélkül lehet másolni a gépre.
    iOS7-re inkább a stabilitási problémái miatt nézek ferde szemmel, remélem 7.1-gyel már tényleg helyreáll a rend - bő 2.5 év iPhone 4 használat során egyszer sem fagyott le normál körülmények között, ez meg már jó párszor dobálta az Apple logós "rebootot".
  • Ulkesh
    "Maradjunk annyiban, hogy az iP5S processzora 64 bites, és ennyi a különbség."

Annál jóval több a különbség: http://www.anandtech.com/show/7335/the-iphone-5s-review/4

De ha már ARM, akkor magyarázd meg, miért is van szakadéknyi különbség egy Qualcomm és egy Allwinner SOC teljesítménye között, pedig adott esetben a magok száma, az órajel és még az architektúra is egyezik?
  • Vol Jin
    Ezekben nincsenek olyan ficsőrök, mint egy intel-core processzorban. Ezek olyan RISC processzorok, amik faék egyszerűségűek. Nincs bennük elágazás előrebecslések, meg nem számítanak ki habókra előre utasításokat, amikre talán nem is lesz szükség, hogy akkor kidobják, ha meg szükség van rájuk, akkor meg kész az eredmény, és ezért kihasználják, hogy egyszerre több utasítást tudnak végrehajtani, és egy egységük szabad volt. Itt az a lényeg, hogy takarékos legyen a processzor, nem az, hogy bonyolult, és fogyaszt annyit, amennyit tud. Nincs is olyan gyártási technológiájuk, mint az intelnek. Ezek olyan gyártósoron készülnek, amit az intel öt éve kidobott. Gondolok itt a csíkszélességre. Ha az intel észbe kapna, és elkezdene ARM CPU-jat gyártani, az összes többi lehúzhatná a rolót.

Maradjunk annyiban, hogy az iP5S processzora 64 bites, és ennyi a különbség. De egy 5C vagy sima 5-ös az meg nem az A7-et használja.
  • mortep
    Ulkeshnek igaza van. Lehet akármelyik processzorcsalád ill. -kategória (x86, ARM, GPU) az arhitekrúra nagyon sokat számít. Ezért kezdte az pl. intel csillagokkal jelezni, hogy kb. melyik teljesítménykategóriába tartozik az adott cpu, mert a Ghz, meg a magok száma már nem mérvadóak.

Telefonoknál meg táblagépeknél általában csak órajelet, meg a magok számát tüntetik fel, de ezek többnyire csak marketingeszközök...

Jó lenne, ha bevezetnének egy általános mutatót, node ez sokaknak nem érdeke.
  • Ulkesh
    "Ezekben ARM processzorok vannak baszod!"

Azért ARM és AMR között is van némi architektúrális különbség :)

Az A7 ARMv8-A alapú, a droidokban elterjedt S600-S800 meg Armv7-A.
    Csak egy generációs különbség, de hidd el, sokat számít.

http://www.arm.com/files/downloads/ARMv8_Architecture.pdf

https://wiki.ubuntu.com/Specs/M/ARMGeneralArchitectureOverview?action=AttachFile&do=get&target=ARMv7+Overview+a02.pdf
  • Vol Jin
    "Egyébként az nem az Apple hibája, hogy adott lejátszó nem tudja értelmezni, hogy a 120 fps-es videót lassítva kell lejátszani (egyébként a legtöbbnél ezt be tudod kapcsolni)."

Ha egyszer a formátum fejlécében az van kódolva, hogy ez egy 120fps-s videó, akkor az a bormális, hogy 120fps-el játsza le, vagy ha a hardvernek az gyors, akkor minden második kockát kidobja. De az baromira nem normális, hogy 60 fps-el játssza le. Az egy választható opció. Az alap az, hogy annyival játsszuk, mint ami a fejlécben szerepel.
  • Vol Jin
    ˆ Ulkesh | ma 10:01

Erről beszélek bazmeg! (már az erőforrásigényről, illetve memóriáról)

Egyébként meg a processzorban baromira nincs igazad. Mármint az analógiáid roppant szarok. Hogy a faszba jön ide az intel asztali CPU családja?

Ezekben ARM processzorok vannak baszod!
  • M2 #66
    "mikor tartalomszolgáltató fele megy fel a videó, akkor az lassított lesz. "

Vagy igen vagy nem. Ez szolgáltatófüggő.
    Úgy néz ki, hogy csak HD-ben tartja meg a 120fps-t, alacsonyabb minőségre konverziónál eltűnik. Ez szerintem az IOS hibája, ilyenkor értelemszerűen egy 30fps videót kellene mentenie, lassítva a kért részt. Talán a 7.1-ben megkapjuk.
  • Ulkesh
    Nem, megosztásnál, mikor tartalomszolgáltató fele megy fel a videó, akkor az lassított lesz.
    Csak a nyers videó gépre átküldésénél van gond, mert ott a lejátszó, ami megnyitja nem feltétlenül tud róla, hogy mit kell ezzel kezdenie.
  • Ulkesh
    Egyébként az nem az Apple hibája, hogy adott lejátszó nem tudja értelmezni, hogy a 120 fps-es videót lassítva kell lejátszani (egyébként a legtöbbnél ezt be tudod kapcsolni).
    Gépre mentésnél a videó tartalmazza a 120 fps-t, csak a lejátszónak kell ismernie, hogy ezt lassítva kell prezentálnia (igazából nincs szükség konverzióra, csak egy opció kiválasztása).

A lejátszók mentsége, hogy nem igazán elterjedtek a slomo videók, idővel ez is alap lesz majd, ha a legtöbb készülék ismerni fogja az ilyen felvételt (már ha a droidos készülékek hardvere felnő ehhez a feladathoz).
  • M2 #63
    Persze, csak a slow-motion rész normál sebességű lesz.

Nem azt mondom, hogy megoldhatatlan feladat, hanem hogy amikor belefut az ember, akkor első reakciója az "ezdebénafos". És az ios7 tele van ilyen hibákkal. Nesze neked prémium kategória.
  • Ulkesh
    Épp ezt mutattam, nincs trükk, a rendszer alapból tudja, katt ikon és küldi fel Youtube, Face, vagy ahova akarod.
  • Ulkesh
    "Az iphone/iOS párost dicsérem, hogy gyengébb hardveren is elfut. Egyébként az 1GB RAM az ha összeszarjátok magatokat, akkor is kevesebb, mint a 2 GB RAM"

Azért érdemes figyelembe venni, hogy más a rendszer, más a memóriaigénye mind az alkalmazásoknak, mind magának a rendszernek is.
    (Note 3-on 4-500 MB szabad memóriánál már érezhető lassulás, iOS-en ha csak 20 MB van szabadon, akkor sem veszed észre a tempón.)

"ha már a magoknál és órajeleknél bekajáljátok, hogy az 1,3 Ghz két maggal az több, mint a négy magos 2 Ghz."

Szerinted melyik képes nagyobb teljesítményre, egy 4 magos i5 3.2 GHz-en, vagy egy 2 magos i7 2 GHz-en?

Az órajel és a magok száma nem mérvadó, csak azonos technológiai szinten álló CPU-nál, vagy SOC-nál.
    Az A7 tetszik vagy sem, jelenleg nagyjából a Snapdragon 800-al van egy szinten teljesítményben.
  • M2 #60
    Pont erről beszélek:
    "...email the clip to yourself first using the sharing steps above. Once you've done that, just save the emailed attachment in your Camera Roll."

Ez ugye nem az ios7 szépsége. Vagy neked igen?

És akkor nem beszéltem arról, amikor az ember learchiválja a számítógépére. ..
  • M2 #59
    Meg lehet persze oldani többféle trükkel. Például hogy elküldöd saját magadnak e-mailben. De remélem érzed, hogy ez nem túl elegáns "megoldás".
  • Ulkesh
    "Valószínű, hogy egy PC-n vagy MAC-n, tehát egy asztali gépen konvertálják át."

Vagy csak ráböknek a Share ikonra a galériában a kiválasztott slomo videónál :)

Lásd: http://www.imore.com/how-record-and-share-slo-mo-video-iphone-5s-including-instagram
  • Vol Jin
    "Ez már az agyhalál, ha szöveget sem tudsz értelmezni. Pont azt írta, hogy a hardver nem gyengébb és csak a dilettánsok hiszik azt, hogy minden a MHz és a magok száma. Mert annyit azért tudtok (és csak annyit), hogy 4 több mint 2 és 2,8 nagyobb mint 1.4."

Én ezen buktam ki:

Az meg nem érdem,ha valami sokkal erőforrásigényesebb, miközben ugyanazt tudja, ugyanazt teszi, semmivel sem többet.

Az iphone/iOS párost dicsérem, hogy gyengébb hardveren is elfut. Egyébként az 1GB RAM az ha összeszarjátok magatokat, akkor is kevesebb, mint a 2 GB RAM, ha már a magoknál és órajeleknél bekajáljátok, hogy az 1,3 Ghz két maggal az több, mint a négy magos 2 Ghz.

Erre baszod kifordítja agyban a marhája, hogy én az androidot dícsérem, és kifogásolja, hogy nem érdem, hogy erőforrásigényesebb.

Hahó bazmeg, ezt írtam én is.
    Akkor mi az anyja valagáért csinál úgy, mintha az ellenkezőjét írtam volna.

Te is ilyen hülye vagy baszod, hogy nem látod mijafaszvan?
  • Vol Jin
    "Ha ez igaz lenne, akkor nem tudnál ilyen videókat nézni a videómegosztó site-okon, szegényeknek valahogy mégis sikerült menteni, nem? :)"

Valószínű, hogy egy PC-n vagy MAC-n, tehát egy asztali gépen konvertálják át.

Mert tényleg úgy menti el, hogy 120fps a videó, ami nyilván nem lassított, ha másodpercenként százhúst készített képból másodpecenként százhuszat játszanak le.

A lassító effekt az apple lejátszóprogramjának a ficsőrje.
  • Vol Jin
    "Ha az avatárja fölé mész, kiírja a nevét. Tudod, ott ahova majd a büntidet kapod a szép stílusodért."

Bocs, de nekem azt írja ki, hogy a shift+R javítja a kép minőségét. Úgy szar a fórum, ahogy. :-D
  • Ulkesh
    "Az ios7 meg egy szar. Mondok egy példát: 120fps videó. Szuper! De csak a telón tudod ám lassítottan nézni, mert nincs olyan, hogy mentés ebben az állapotban."

Ha ez igaz lenne, akkor nem tudnál ilyen videókat nézni a videómegosztó site-okon, szegényeknek valahogy mégis sikerült menteni, nem? :)
  • M2 #53
    "egy sokkal gyengébb hardveren kifogástalanul működik"

Ez már az agyhalál, ha szöveget sem tudsz értelmezni. Pont azt írta, hogy a hardver nem gyengébb és csak a dilettánsok hiszik azt, hogy minden a MHz és a magok száma. Mert annyit azért tudtok (és csak annyit), hogy 4 több mint 2 és 2,8 nagyobb mint 1.4.

Az ios7 meg egy szar. Mondok egy példát: 120fps videó. Szuper! De csak a telón tudod ám lassítottan nézni, mert nincs olyan, hogy mentés ebben az állapotban. És hemzseg az ehhez hasonló fogyatékosságoktól.
  • M2 #52
    Ha az avatárja fölé mész, kiírja a nevét. Tudod, ott ahova majd a büntidet kapod a szép stílusodért.
  • Vol Jin
    Laírom, hogy milyen jó rendszer az iOS, mert egy sokkal gyengébb hardveren kifogástalanul működik.

Erre a sok retardált buzeráns almafan nem azt veszi észre, hogy jónak tartom az iOS-t, hanem azon hőbörög, hogy miért tartom gyengének az iphone hardverspecifikációját. Hát baszom szájba a retardált kurva anyátokat pont az iphonet dicsértem, hogy elég bele egy gyengébb processzor is, annyira jobb a koncepciója, mint az androidnak.

Mi a kurva anyátokért nem kerestek hozzátok való köcsögöt a buzulásotokhoz? Annyi agyhalott faszt, mint az almások. Komolyan mondom, hogy már szégyelli kimondani az ember, hogy ez vagy az az apple termék tetszik neki, mert fél attól, hogy az ilyen almafan buzikkal fogják összekeverni. És el is várja a sok buzeráns fasszopó, hogy vitatkozzon velük az ember, hogy meglegyen a napi boldogságuk. Na az anyátokat baszzátok telibe, csak ennyit kaptok, érjétek be ennyi reakcióval.
  • Vol Jin
    Na, most hogy elment a kommentem, a fórumban alul nevesítve van, hogy mi volt a neve, amit kitakart az idióta fényképe.

A Zombee nevű gyökérnek írtam.
  • Vol Jin
    Re 13-as komment. =nem tudom melyik köcsög ez, mert nem írja ki a nevét a fórum, csak két szem látszik a név helyett, az egyik monoklis.)

Te a kurvaanyádnak válaszoltál vagy nekem?

Leírok valamit, erre ez a buzi elkezd az ellenkezőjével vitatkozni. Degenerált fasz vagy bazmeg. Keress egy hozzád való köcsögöt bazmeg, azt azt boldogítsd a kurva anyádat.

Velem olyat nem játszol te kis szarfaszú buzeráns köcsög, hogy azzal vitatkozol, amit nem is írtam. Te szar, te gis rothadó geciputtony, hogy az anyád basznád telibe.
  • levente68
    Ok.

Ez a te véleményed.

A mienk pedig más. Összegyűlvén megbeszéltük anno, mennyit érsz. Talán sejted, kikkel...

Sajna, semmit, ezt sokak előtt bizonyítottad már.
    Hajthatatlan és elvakult Android gyűlölő vagy, aki soha meg sem rezzent a szétszedett érvei romjain.
    Ami azért vicces, mert miközben ostobaságok tucatjaival szidtad az Android-ot és a Samsung-ot, közben Samsung-os Android-jaid voltak.
    De ennek ellenére is olyan sületlenségeket írtál, amiből arra lehetett következtetni, nem láttál Android-os készüléket közelről.

Értelmes ember csak röhögött rajtad és otthagyott, én, az ostoba voltam az egyetlen, aki foglalkozott veled, de csak etettem a troll-t...

Hány magot kezel ma az Android, okoska? Még mindig csak egyet, mint állítottad? Vagy, felfogtad már, egyes játékokat miért nem írt meg a fejlesztője Android-ra? Még azt sem fogtad fel, amit e fejlesztő írt, azt is én próbáltam megértetni veled, természetesen sikertelenül.

"Nem vagy egyenlő vitapartner, sem szakmailag, sem emberileg. Maradjunk ennyiben.."

Pontosan ennyiben maradunk, rendben. Annyi ökörséget, amit összehordtál, csak itt tapasztalhat ma már az ember, a magukat mérnöknek tartó bagázsban, ez a te igazi hazád, itt sok a hozzád hasonló...

Szánalom...

"szemlátomást nincsenek észérveid"

Vagy inkább alkalmatlan vagy észérvek észrevételére? Inkább.

Az meg nem személyeskedés, ha felidézem zavaros elméd múltbéli teljesítményét, az bizony a rideg valóság. Bár itt az a szokása a fajtádnak, hogy az amnéziátok mögé rejtőztök. De jó lenne nekem is, ha ilyen feledékeny lehetnék...
  • Ulkesh
    Hagyjuk, szemlátomást nincsenek észérveid, így ismét előveszed a személyeskedést és valós érvek helyet ködösítesz, mint mindíg.

Nem vagy egyenlő vitapartner, sem szakmailag, sem emberileg. Maradjunk ennyiben..
  • levente68
    Te továbbra is nagyon okosnak képzeled magad, Mordon...

Aki nem tudná, ez ennek a fajankónak egy másik nick-je egy másik fórumon, ahol nagy az öröm, hogy már nem firkál baromságokat...

Szeretnék magam olyan értelmi képességekkel bírni, amilyennel Woz most, eme szerinted az agyára oly végzetes baleset után bír, komám... Valamint az se lenne rossz, ha neked is sikerülne már a moszat szintről elmozdulnod, mert akkor nem ilyen dedós szintű dolgokat firkálnál, főleg nem azokat, amik még akkor sem voltak teljesen igazak, amikor még évekkel ezelőtt valami alapjuk valóban volt.

És mondom ezt a nélkül, hogy valóban isteníteném, mert erről szó sincs, ahogyan szintén nem istenítettem Samsung-ot sem, csak a korrektséget nélkülöző "vitapartnerek" próbálják ezt az agyatlanságaikra fényt derítőkre jobb érv híján ráhúzni. Szomorú, mikor ez a legjobb hozzáállás tőletek...

Na, mindegy, Woz ötletét átlátni nem, csakis zsigerből fikázni vagytok képesek és azt se vagytok képesek átlátni, milyen előnnyel szolgálna ez Apple-nek is.
    Ha meg nem megy a szövegértés, leírom újra: természetesen ezt nem lépi meg Apple.

A marhaságaidra:

1.) Majdnem, de nem ez a lényeg.
    2.) Ez az, amiről írtam, évekkel ezelőtt sem volt ez így teljesen igaz, de te leragadtál ennél a mantránál. Komplett kihalt volna az Android, ha ez valaha is igaz lett volna. Ehhez semmi komoly elme nem kellene ám, csakis józan paraszti ész, nos, mivel ezeknek híján vagy, hát hidd a marhaságodat el továbbra is!
    3.) Ez mutatja, mennyire nem érted sem azt, amit Wozniak fejtett ki, sem azt, amit erről én írtam. Tökéletes a képzavar az agyadban, ahogyan erre oly sokszor rávilágítottam már. Sajna, emiatt felesleges is a további fejtegetése a dolognak, ha nem akarod érteni, nem is fogod. Márpedig nem akartad soha és emiatt annyiszor kaptunk rajta ökörségen és a saját szavad ütésén, hogy azzal az egyik legközismertebb trollként lettél ismert pár fórumon...

Na, agyő!
  • Ulkesh
    "Érvek és értelmes gondolatok híján más nem marad, mint Wozniak-ot és engem mocskolni."

Az a baj, hogy amit te felhoztál az nem érv és még csak nem is értelmes gondolat.

Wozniakot meg senki nem mocskolja, de ha valaki hülyeséget beszél, az akkor is hülyeség, ha életében tett szuper dolgokat is. (Egyébként amit írtam, hogy súlyos fejsérülése volt egy repülőgép baleset folytán, ami után a saját nevét sem tudta egy darabig és az addigi életéből sok dolog soha nem is jött vissza neki, az sem mocskolódás, hanem tény.)