12
 • illusion0
  #12
  Kár, hogy a cikkben egy szóval sem lett megemlítve, hogy létezik Adblock Edge nevű kiegészítő is Firefoxhoz. Ez a kiegészítő egy fork verzió, ami nem enged át semmilyen reklámot, ami blokkolva lett (tehát itt nincsen a háttérben elbújó fehérlista). Ez a kiegészítő egyáltalán nem tartalmazza az Acceptable Ads baromságot. Ráadásul kevesebb memóriát használ.

  Eredetileg az Adblock Plus azon az elven indult, hogy minden reklámot blokkoljon. Egy hobbiprojekt volt. Csak aztán az Adblock Plus fejlesztői korruptak lettek. Ez sokaknak nem tetszett, ezért jött létre az Adblock Edge, ami az Adblock Plus forráskódján alapul, csak ki lett takarítva belőle a felesleges szemét. És már egyre népszerűbb az Adblock Edge. Mindenkinek ezt ajánlom!

  Innen tudjátok letölteni:

  https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-edge/
 • FoodLFG
  #11
  Ne bohóckodjatok már gyerekek. Használjatok HOSTS fájlt.
  http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm

  Nem lassítja az oldalak betöltését, nem lát bele a megnyitott lapjaitokba, biztonságos(abb), transzparens, blokkol minden reklámot (magyar oldalakhoz egy bejegyzést kellett csak hozzáadnom).
  Ilyen natív oprendszer szintű blokkolásokat kellene használni elsősorban. Nem az ad blockot...
 • zola2000
  #10
  Azt az adblocknál is tudják, hogyha a pénzért idegesítő reklámokat engednek át, akkor végük, egy-két alig feltűnő reklámot még elviselek.
 • tomazin
  #9
  Én örülök neki, hogy pénzt is keresnek vele. Okos ötlet volt, legyen megjutalmazva. Hogy az valakinek fáj, hogy emberünknek megszaladt és olyan formán, hogy még a közösséget is segítette? Köszönjük írjon inkább a lepkékről blogot.
  Emellett még egyszer sem fordult elő, hogy idegesítő reklám átment volna rajta, so én megelégedéssel használom.
 • nextman
  #8
  Engem zavar a youtube reklam, mert varni kell 4 masodpercet, amig a kivant videot nezhetem. A bezarhato reklamjaik kevesbbe zavarnak.
 • SanMaster
  #7
  Minden böngészőbe azonnal telepítem az ABP-t. Amelyikhez nincs (IE fos) nem is használom. Ennyi. Nem sajnálom tőlük a pénzt, mert agygörcsöt kapok azoktól a weboldalaktól, ahol mindenféle szar villog. Jó lenne ha leszoknának ezekről a hirdetésekről.
 • Nyiri
  #6
  Engem sem zavar hogy keresnek vele. Eddig egyáltalán nem zavaró amit átengedtek. Nem is vettem észre.
 • KopaszIsten
  #5
  A manuális blokkolást szvsz nem befolyásolja, mert én még eddig mindent tudtam blokkolni, amit magától nem tett. Úgyhogy no problem részemről.
 • BrockSamson
  #4
  Az nem kifejezetten zavar hogy keresnek vele, persze eljohet az ido, amikor mar tul sok mindent atenged a progi, de akkor atvalt az ember egy masik hasonlo alkalmazasra.
  Szerintem csak az elougro, felugro, kulon megnyilo, hangoskodo reklamok idegesitik az emberek tobbseget, nem a lap szelen meghuzodo banner.
 • Cat #3
  Az emberek azért töltik le a programját, hogy ne lássanak reklámokat, ezek után ő engedélyezi a reklámokat, és még pénzt is kap értük. Ez egy csöppet visszás. Abba a helyzetbe küzdötte fel magát, hogy védelmi pénzt kell fizetni neki.
 • KRTuning
  #2
  Mondjuk kérdés hogy a kézzel való szűrőhozzáadást ez befolyásolja-e. Mert ha nem, akkor tényleg nem egy érdekes dolog. Amíg pl a youtube nem rak be reklámot minden egyes videó elé ABP ellenére, nem hiszem hogy sokakat zavarna ez. Főleg hogy ha nem ilyen viagrás meg egyéb szexhirdetéseket engednek át hanem ténylegesen értelmeseket. Csinálják.
 • Zotya84
  #1
  Addig, amíg a csillogó-villogó-előtérbe mászó-eltünthetetlen-erőforrászabáló-idegesítő reklámok nem jönnek át rajta, rohadtul nem érdekel mennyi pénzt keresnek vele.

  Már csak azért is, mert számomra az ilyen reklámok, pont az ellenkező hatást váltják ki. Mint az F1-közbeni reklámok: na azt a terméket, amit olyankor reklámoznak, 100%, hogy soha, semmilyen körülmények között nem fogom megvásárolni. Persze, hogy aztán az én pénzemből is tönkretegyék az én szórakozásomat, amit az én adómból is fizetnek...