2
 • god25
  #2
  Azt hisztem ez így kerek. :) Sajnos a demokrácia fogalma leegyszerűsödött arra, hogy szabadon választott hatalom. Amit az alkotmánynak kéne szabályoznia, de az sajnos olyan lett, mint a nagyanyám tésztája. Úgy gyúrják, ahogy a kedvük tartja.
 • Amergin
  #1
  Nem tévesztendő össze a demokrácia (ami csak közvetlen lehet: közvetett "demokrácia" nem demokrácia) a pártokráciával. Pártokrácia az a rendszer, amikor megosztjuk a társadalmat, szűk érdekcsoportok, killek mentén. A pénz segítségével pedig meg lehet vásárolni a hangadókat minden pártban -ez a pártokrácia. Az úgynevezett "képviselők" pedig leszarják az őket megszavazók véleményét magasról és a pártfegyelem jegyében azt a gombot nyomják meg, amelyiket a hangadó csimpánzuk (valami frakcióvezetőnek nevezik az ilyet talán) meghatároz nekiik. Ezt persze minden következmény nélkül tehetik meg az úgynevezett "demokráciában", mert nem lehet a nem jól képviselő "képviselőket" elmozdítani, visszahívni például. Pártokráciában ez nem lehetséges, hiszen akkor nem a kilóra megvásárolt pártvezér klikknek számolna el a "képviselő", hanem a választóknak, méghozzá "onlájn"!
  De te, butuska, átvert egyszerű gyalogos menjél csak el szavazni és várd a változást, hiszen nyilvánvaló, hogy ha ezúttal a másik gazemberek véd és dacszövetségére (pártjára) szavazol, akkor az neked sokkal jobb lesz...
  És persze nyugtasd meg magad, hogy hiába szarokra szavazol, a "mások oldalon" még nagyobb szarok vannak és "ajjaj, azok ne legyenek!" Ezért hát szavazol és ezzel legitimálod a többiekkel együtt ezt a hazug és szemforgató, demokráciának hazudott rendszert.
  Mintha volna jelentősége, hogy a vágóhídra a jobb oldali vagy a baloldali ajtón terelnek be...