24
-
#24 Ahhoz, hogy nem volt nagy durranas, igazabol nagy attorest nem hozott.
A novekedes meg nem mervado, ha 1 vs 2 termekrol beszelunk egy adott evben. -
#23 Egyébként nem minden a magok száma, a GHz és a Gb RAM. -
M2 #22 Ami az iPhone5S-ben van, az a Samsung telókhoz képest űrtechnika. Androidon talán majd 5 év múlva kapják meg a vásárlók ugyanazt, ha nem később. -
#21 Nem a hardvert fizeted ki, azt megteszi az Apple. Te a konkrét eszközért fizetsz, a tudásáért. Az meg tudja azt, amit egy korszerű androidos telefon. Emiatt nincs szükség újabb, erősebb hardverre, értelme sincs így. Az, hogy túlárazott, nem vitatom. Túlárazott, mint minden legfelső kategóriás telefon, viszont jobban tartja az árát, mint az androidos modellek.
Szerintem egy aktuális Galaxy S meghekkelése látható eredményt hozna. -
Vol Jin #20 Az ár azért is irreális, mert két-három éves alkatrészek vannak benne. A mostani csúcs IPhone5S az újlenyomat azonosítót leszámítva egy sok éves Android hardver. Tudom, 64 bit, de ne menjünk bele, hogy mi abban a parasztvakítás.
Ha valaki venné a fáradtságot, és egy Galaxy S aktuálist meghekkelne, és rárakná az iOS-t, tátott szájjal bámulna mindenki. -
#19 Mihez képest nem nagy durranás? Ne abból indulj ki, hogy az SoC alacsonyabb órajelű, és csak 1Gb RAM volt benne, amikor az SIII-ban 2Gb. Ami Androidon fut, ezen is, a komoly játékok is, feltéve, hogy van iOS verzió. Nincs annyiféle hardver, az alkalmazásokat az operációs rendszer natívan futtatja, míg Androidnál egy virtuális gép van a kernel és az alkalmazások között. Ez az ára annak, hogy telefonon kívül a kenyérpirítótól a mosógépig mindenen fut. -
#18 Arrol nem is beszelve, hogy ez a novekedes nem is nagy durranas, foleg annak a fenyeben, hogy elozo evben nem volt csak egy uj keszulek es arra se lehetett azt mondani, hogy valami nagy durranas. -
#17 "És szerinted ahol külföldön megkapod ingyen, ott az előfizetéssel nem fizeted ki a teljes árat, mint itthon? Dehogynem..."
A magyar vodánál 13.990 a tarifa + 19.900Ft kezdőrészlet + 8000Ft havonta a telefonért.
Nem tudom ezen mit kell értetlenkedni. Ha úgy vesszük hogy kint is kifizettetik akkor MO-n 2x fizeted ki. Ennyi
Kint havonta £47-ot és kész. A telóért külön nem kell. Hogy a £47-ból mennyi a teló tökmindegy. £47-ot fogsz nekik havonta fizteni
-
#16 A cikk utolsó bekezdésében sikerült azért rávilágítani a lényegre. Csak benyögték, hogy S4-ből kevesebbet adtak el. De tegyük hozzá azt is, hogy:
- iOS-en egy gyártó van, Androidon rengetegen osztoznak, a csúcskategóriában is több versenyző van
- a Samsung termékpalettája jóval nagyobb, még a csúcskategóriában is több készülékük van
- az S4 tavasszal jelent meg, az új iPhone-ok késő ősszel, ha a nyitóáron is boltba rohanókat nézzük, ők már az S5-re gyúrtak, amikor az 5S megjelent. -
asgh #15 Persze hogy kifizeted, de nyugaton nem vergődnek rajta, mert elenyésző tétel a havi költségvetésükben. Nem mindegy, hogy a havi előfizetés a fizetésed 20 vagy 1%-a. Az iPhone előnye ezeken a piacokon jön elő, mert ha az előfizetési díjakat a "nem ver földhöz" régióban tartják, akkor az emberek nem az ár, hanem a könnyű kezelhetőség, megbízhatóság, márka menősége, design stb. alapján döntenek. -
Cat #14 És szerinted ahol külföldön megkapod ingyen, ott az előfizetéssel nem fizeted ki a teljes árat, mint itthon? Dehogynem... -
mg1992mg #13 @Linkout:
Én lassan 1,5 hónapja vettem iPhone 5S-t, és megváltás az Android után, többé felé se nézek! :) Lehet szidni az Apple-t, de az látható, hogy valamit letettek az asztalra!
Igen, saját pénzből vettem, még mielőtt valaki elkezdené hogy JAJJ HÁT ANYUCIAPUCI vette neki biztos! Nem.
Csak tényleg rohadtul drága. Ez az egyetlen gond vele. -
Linkout #12 Elnézést, lemaradt, hogy svájcban volt 142k az ára a készüléknek -
Linkout #11 "Ennyi erővel veszek egy olcsóbb használhatóbb android telefont kisebb csomagban mobilnettel."
Csak, aki nem szeretne androidos telefont, az megveszi az iphonet 5s 16GB-ot 142.000-ért függetlenül (1 hónapja vette egy jó barátom).
Egyébként nálam a 8000x24=192000 plusz 20000 az már 212000 alap előfizetéssel.
(lehet téved a számológép) -
OGMontana #10 Alap előfizetés a készülék díja 20K+ 8K*24= Összesen 188K
Vagy a másik 80K+5K*24=200K.
Aztán a Go vagy Go+-nál lehet egészben megvenni a telefont potom 165K-ért.
Ennyi erővel veszek egy olcsóbb használhatóbb android telefont kisebb csomagban mobilnettel. -
gyualmighty #9 Nem szeretem az iPhone-t ezért nincs is....és a laptopot kivéve minden más Apple termékem van mert baromi jók,imádom őket,de a teló ilyen esetben teljesen felesleges,a telefonálás on kívűl mindent el tudok intézni az ipad-on... -
Linkout #8 @Cat: Nem baromság, mert hazaviheted, de 2 (KETTŐ) éven át, havi 8.000 forintot fizetsz a készülékre, plusz 13990 fortintot a tarifa havidíjára. Ebben az esetben csak a készülék 192.000 forint. -
Linkout #7 Ebből az derül ki, hogy az iphone nem a magyar pénztárca ellen van, egyszerűen a magyarországi szolgáltatók addig adják így a telefonokat (nem csak az apple termékeit), ameddig azokat megveszik itthon ilyen feltételek mellett is. -
Cat #6 "Ellenben kis hazánkban kb 180.000 ft szintén előfizetéssel."
Baromság. Ugyanúgy hazaviheted itthon is 20ezer forint leszurkolása után. Igaz, utána 18ezret kell fizetned havonta, cserébe korlátlanul telefonálhatsz bármely hálózatba.
https://shop.vodafone.hu/lakossagi/apple_iphone_5s_16gb/elofizeteses#tariff_list/arany
-
M2 #5 Én az iPhone 5C-t nem értem egyáltalán.
Bárki aki meglátta bejelentéskor az árát, meg tudta jósolni, hogy ennyiért nem fogják vinni. Az Apple-nél mégis mit gondoltak?! -
#4 De mondok jobbat. UK Vodafone
Egy £47-os előfizetéshez már INGYEN adják az iPhone 5S-t. Ez persze átszámolva 16.000Ft, de persze az ottani fizetésekkel. Magyar viszonylatban ez kb 5-6e ft lenne, de még ha ugyanúgy keresnének mint mi akkor is jobban járnak mintha fizetnének 5-6ezret havonta plusz 180-at a telefonért. -
#3 Kérlekszépen, USA-ban az AT&T-nél $99-nál indul az iPhone 5s. Ez kőkemény 20.000 ft. Természetesen előfizetéssel, de ott amúgy is azzal veszel mindent.
Ellenben kis hazánkban kb 180.000 ft szintén előfizetéssel.
-
mortep #2 Valószínűleg azokban az országokban, ahol a nettó átlagkereset eléri az 1e dollárt (+Kína).
Kiváncsi vagyok, hogyan szerepelnek a köv. néhány évben. Lehet, hogy beköszönt a második "Macintosh II" korszak. -
Attilawap #1 Bírom az ilyen bejelentéseket. De hogy mely országokban értékesítették ezek túlnyomó részét, arról nem szól a fáma. Az apple igazából nem gyárt olyan készülékeket, ami az átlag Magyar emberek pénztárcájához lenne igazítva. Nem is értem, hogy miért kell majmolni őket.