9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
hiper fizikus #9520 Sziasztok !
Az Iszlámállam terrorszervezet ricint és antraxszot akart bevetni Olaszországban, de elkapták . Ezekkel több 1000 db hullát is tudnak "gyártani", egysszerre egy akcióban . Már itt tartunk ! Mi következik ezekután ?
-
BladeW #9519 -
hiper fizikus #9518 Sziasztok !
Nemzetközi szintéren áll a bál, fekete hétfő !
1. Ukrajnában hadiállapotot hirdethetnek ki ! Nyugodjunk meg, ez csak hadiállapot és nem hadüzenet, mondta az Ukrán elnök . Én anyira nyugodt vagyok, hogy tövig rágtam valamenyi körmömet .
2. Az USA-ban megtörtént az első féligsikerült migránsroham !
3. A napokban Soros György az Európa Bizotság alelnökével tárgyalt . Úgy jár ki-be a kiváltságos Soros György, mint ha a Európai Bizotság galambdúc lenne
4. Kínában bejelentették az első emberes génmanipulációt, amit az HIV ellen tettek .
Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.11.26. 18:35:16 -
BladeW #9517 A cionista ukrán zsidólobby provokációja. Én legalábbis úgy olvastam. -
fonak #9516 Áll a bál a Krímnél -
#9515 A "német" Iohannis nem nevezett ki egy zsidó miniszterjelöltet - egyből antiszemita és Izrael-ellenes lett Hát, így megy ez.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.11.21. 13:26:08 -
#9514 Bauer Tamás migrációtámogatása:
Még most sem bír elcsitulni a judeobolsevik ávós terrorfamília félhülye kölke -
#9513 Az illegalitás legalizálása zajlik Európában -
#9512 de nem is értem őket,hosszú távon ez nekik se lesz jó. szétbarmolják az arab országokat,azokból elvándorolnak nyugatra az emberek,túlszaporodják az őshonos népet,aztán ha a nyugatnak annyi,bedozerolják izraelt is. hacsak szét nem nukeoznak mindent,ők is megszívják -
Pares #9511 Kevesebb muszlim a Közel-Keleten, több Európában. Az európaiak ellenszenve a muszlimokkal szemben egyenesen arányos az Izrael iránti szimpátiájukkal. A gázai gettó, az illegális telepek és az apartheid egyre kevesebb embernek szúrja a szemét. Egymásnak ugrasztják a keresztényeket és a muszlimokat, miközben ők profitálnak az egészből. Persze ez csak egy gaz náci összeesküvés-elmélet... De ha megnézzük, hogy kinek állt érdekében, hogy az összes erősnek és stabilnak mondható közel-keleti muszlim ország, ami "fenyegetést" jelentett Izraelre, most romokban hever, egyértelműen nem az.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.11.15. 21:45:25 -
#9510 Persze, nem is létezik HIAS, itt sem mondja Bari Weiss: "Well, that's the thing. The Jewish connection to the refugee is not a conspiracy. That's something that we're very, very proud of."
Ariel Ricker az Advocates Abroad szervezet zsidó vezetőjéről sem készült ez a rejtett kamerás fölvétel:
Az IsraAID is véletlenül vetődött csupán a görög partok közelébe:
George Soros sem zsidó, ráadásul nem is támogat migránssegítő NGO -kat és Siewert András cikke a Forwardnak: My Jewish Responsibility To Help Refugees is teljesen másról szól, mint a címe sugall... ugye?
Bónusz:
További részben idevonatkozó cikk: Zsidóknak militáns fajvédelem - gójoknak szájzár és börtön
-
DantesHUN #9509 A zsidók ravasz módon behozzák a muzulmánokat, akik ellenségei a zsidóknak. Ezek ilyen ravasz népség. -
#9508 Egy publicisztika arról, hogy a zsidó lobbi miként támogatja a menekülteket globális szinten.
(A cím provokatívnak tűnik (átvitt értelmű), talán csak click bait, az alapos cikk arról szól, amit írtam.)
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.11.14. 23:50:06 -
hiper fizikus #9507 Az első fecskék megérkeztek a határra . A 7 méteres kerítésre játszi könnyedséggel másztak fel . Nemsokára lesz belőle valami, mi is ?
-
hiper fizikus #9506 A migránsok már elindultak Mexikó-városból az USA kalifoniai határa felé !
Az USA tűzvészeit szerintem gyűjtogatók okozzák !
Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.11.10. 13:57:11 -
hiper fizikus #9505 Haláli ! Oda a szép új jövőnk ! Én még élni akarok !
-
#9504 Amerikai rakéták európai telepítése esetén Moszkvának át kell térnie az első csapás doktrínájára
"Őszintén szólva egyelőre nincs hatékony válaszunk az európai állomásoztatású amerikai közepes hatótávolságú rakétákra. És ha az amerikaiak végül elkezdik Európába telepíteni rakétáikat, nem marad más választásunk, mint lemondani a válasz-ellencsapás doktrínájáról és áttérni a megelőző csapás doktrínájára"
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.11.09. 17:38:43 -
hiper fizikus #9503 Sziasztok !
A Mexikói-USA határon menyire lesz kemény a migránsok és a biztonságiak összecsapása ?
-
#9502 Nem értetted amit írtam? A válaszodra érvényes válasz az lenne, ha idézném az előző hozzászólásomat. Miért beszélsz XVIII., XIX. századról? Én a középkorról és a korai újkor első feléről írtam. Éppen az a lényeg, hogy az egyház (Ecclesia Catholica) kifejezetten "megromlott" a középkor végén és azóta hanyatlik. Az eltúlzott botrányú Borgia- és Medici-pápák már az említett romlás része, erre fel jött létre a reformáció, majd arra az ellenreformáció... mára egy önmagát megtagadó liberális (ellen)vallás terjesztője lett Vatikán és hálózata.
Annak hangoztatása pedig, hogy a kereszténység nevében "800 millió embert gyilkoltak le", meg nem csak erős túlzás, hanem egyfajta idiotizmus. Az amerikai indiánok óriási mértékű (és kiemelkedően gyalázatos) lemészárlása nem a kereszténység térítésének, hanem szimpla anyagi és területi hóditásnak a következménye volt.
Itt kell megjegyezni, hogy a 150 éves, Magyar Királyság feletti török uralom sem a muszlim vallásból eredt, hanem egy birodalmi hódítás volt - aminek elsősorban anyagi és geopolitikai okai voltak.
A heliocentrikus világkép nem volt SOHA eretnekség a keresztény egyházaknál. Galileo Galilei nem a tanai miatt kapta büntetését, hanem - a te nyelvezeteddel élve - a stílusa miatt.
Újra leírva ezt is: A napközpontúságot azért nem akarták elfogadni széleskörűen az egyházban, mert egyrészt az egyház maga volt az akkori tudományos kör, azon kívül elvétve akadt csak tudománytörténeti esemény, ergo az egyház volt az akkori tudós társadalom és mint ilyen, egészséges szkepszis jellemezte az új elképzelésekkel szemben.
Giordano Brunónak sem a hirdetett fizika/asztronómia miatt kellett meghalnia, hanem konkrétan (és nem átvitt értelemben, vagy ráutalva) megtagadta a keresztény tanokat és nem volt hajlandó visszavonni azokat, de facto más vallást hirdetett.
Újra: A heliocentrikus modell számításai nem működtek a gyakorlatban, mert Johannes Kepler felfedezését (Astronomia Nova) elutasítva kör alakú bolygópályákat használt Galilei, a ptolemaioszi geocentrikus világkép bolygómozgásai viszont, körpálya a körpályán elv alapján kiszámítható volt egy bizonyos hibahatárig. Ez utóbbit használta mindenki akkoriban, mert ez működött.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.11.01. 22:25:13 -
maki85 #9501 Ezzel a linkkel semmi újat nem mondasz.
Az egyház belső használatra, és csakis belső használatra valóban végzett tudományos kutatásokat, de ezeket csak akkor tették közkincsé, ha az az egyházi elveknek nem mondott ellent.
Azt gondolom te is tudod, hogy az egyházi szemináriumokban kivételesen magas szinten oktatják még ma is a marxizmus.leninizmust.
Pedig a mai világban már kevéssé van jelentősége.
A papok a középkori világ legműveltebb tagjai voltak, és ezt a privilégiumot próbálták is tűzzel-vassal megtartani.
És ezek még a "hites" területeken történt dolgok.
"De azért mindent összevetve, a középkor legvéresebb eseményeit az inkvizíció és a keresztes háborúk jelentették. Amikor a keresztes lovagok a szent ügy érdekében bevették Jeruzsálemet, a krónikák szerint a lovak szügyig gázoltak a vérben. Arab krónikások pedig még azt is feljegyezték, hogy amikor 1099 telén a keresztesek Antiókhiából Jeruzsálem felé igyekeztek, és a sivatagos részen elfogyott az élelmük, megették a gyerekeket. Amikor később egy másik keresztes hadjárat során az albigens eretnekek kiirtása vált szent üggyé, a katonák húszéves irtó hadjárattal valósággal letarolták a virágzó Dél-Franciaországot. " -
#9500 Ez a szám nem tudom hogy jött ki.
Köszi, hogy megemlíted, sajnos csúnyán elírtam. My bad.
80 millió áldozatot akartam írni, természetesen az egész középkorra, világszerte (keresztes háborúk, spanyol inkvizició, 30 éves háború, boszorkány-ördögök, stb) értelmezve, akiknek a vére direkt vagy indirekt a katolikus egyház kezéhez tapad.
Van olyan oldal, amelyik 100 millió fölé becsüli.
Ezen az oldalon pedig nagyon sok különböző régi forrásokat említenek.
Galileo-val kapcsolatban már eleget keresgéltem. Te is tégy így. A magyar wikipedia nem az egyetlen forrás.
Itt is, vagy éppen itt, több helyen olvasható, hogy egyszerűen nem fogadták el a bizonyításait. Egyébként ebben azért van bőven politika is. Azóta már olyan régi leveleket találtak, miszerint az egyházban, és az akkori még igen csak szűk tudományos körben is volt egy támogató, és egy ellentábor, akik vagy a helyüket féltették, vagy a régi világképet nem akarták feladni.
Ez nem változtat azon, hogy az egyház eltíltott egy - a korában zseniális - tudóst a tudományos pályától. A Dialogo művében sem véletlen osztja burkoltan az együgyű szerepét az egyházra, aki nem érti, és nem fogadja el a bizonyításait. Továbbra is tartom, ha akkor nem vonja vissza az értekezéseit, akkor nem kerül életfogytig házi őrizetbe, hanem máshova...
A tudomány fejlődését rengeteg egyházi ember segítette.
Ismerem ezt a listát, azaz én is megtaláltam az oldalt. Érdekes, hogy ott Kopernikusz modelljéről azt írják, el volt fogadva, és tanította az egyház. Hát ez sajnos pont nem igaz! Erről szól a mi vitánk is. 1616-ban betíltotta az egyház...
Galilei-ről pedig ez áll ott: "Galilei egy külön könyvet szentelt annak, hogy bemutassa, a hit és a tudomány nem összeférhetetlen."
Miért kell erről külön könyvet írni, ha ez egyház akkoriban nyíltan támogatta a tudományt? Fentartásaim vannak ezzel az oldallal.
Tehát mégegyszer:
A középkori egyház az én olvasatomban se nem üldözte, se nem támogatta a tudományt. Megtűrte. Úgyanúgy megtűrte, ha valaki egyébb hivatali teendői mellett a tudománnyal foglalkozott szabadidejében. Mindaddig, míg nem ment szembe az egyház tanításaival. -
ManoNegra #9499 Az erőszakos hittérítés, amikor világszerte még csak saccolva is 800 millió embert gyilkoltak le a szeretet nevében.
Ez a szám nem tudom hogy jött ki.
Galileo esetében is az volt a helyzet, hogy a Pápa megkérte Galileot, hogy amíg nem tudja minden kétséget kizáróan bizonyítani a téziseit, addig ne hirdesse azt tényként, inkább csak véleményként. Erre Ő kvázi lehülyézte az egyházat és a pápát. link Ezt egyik hatalom sem szereti.
A tudomány fejlődését rengeteg egyházi ember segítette. link -
ManoNegra #9498 A reformáció kérdését kár párhuzamba állítani a tudomány fejlődésével. Tetsuonak igaza van. -
maki85 #9497 Ugye amikor ezt írtad körberötyögted magad?????
Ma, amikor a reformáció ünnepnapja van, eléggé elrugaszkodott vélekedés, hogy a katolikus egyház oly béketűrő, és támogató volt.
Hogy mire is gondolok?? Hát a nemsokára bekövetkező ellenreformációra, amikor az oly nyájas Vatikán emberek tömegét küldte halálba csak azért, mert kissé másképp értelmezték a Bibliát
De a tudomány esete is hasonlatos. Furcsa, hogy te pont a középkort hozod fel példának amikor te is tudod, hogy az ókori tudományos eredményeket egyszerűen lesöpörték. Persze ők (papok) tisztában voltak azzal, hogy már pl az ókorban tudták, hogy a Föld gömbölyű, de ugye mennyivel könnyebb egy butaságban tartott népet az orránál fogva vezetni.
Az írás/olvasás tudománya is hasonló cipőkben járt.
Tehát ne nagyon akard a katolikus egyházat fényezni, mert az akkor is büdös marad. -
maki85 #9496 Már hogy ne lenne tudományos:))
Ugyanis ez csak az előmunkálatai annak a törekvésnek, hogy az ezres nagyságrendű pedofil katolikus papok is piedesztáltassanak.
Mert őket is az Isten teremtette, legalább is majd bemagyarázzák Neki. -
#9495 "Téged mikor mar szét belülről a cinizmus??" Szánalmas ez a mosdatás, a tévedéseiddel együtt!
Nem érdekel, hogy központi elrendelés volt e. Ott is tudtak róla, és egyszerűen hagyták, hogy a 18. század végéig embereket égessenek halomra.
Az erőszakos hittérítés, amikor világszerte még csak saccolva is 800 millió embert gyilkoltak le a szeretet nevében. Ezt mosdatod?
Galileo a pere után 1633 végéig lakott barátja, Siena érsek palotájában, majd év végén hazatoloncolták, ahol házi őrizetben élte le hátralévő éveit.
Ja nyugodtan dolgozhatott, csak éppen a közszerepléstől, és nyilvános konzultációtól tíltották el haláláig. Azért szabad volt neki ott egymagában elrajzolgatni.
Amit tudni illik (illene), hogy Kopernikusz közvetlen halála előtt (1543) adta ki a heliocentrikus világképről szóló munkáját.
Csakhogy kit érdekelt egy halott tudós munkája abban a korban, amikor az emberek 10%-a se tudott olvasni...
És főleg, hogy minden eretnekség volt, ami nyíltan az egyház tanításával szembe ment.
Majd Galileo kidolgozta Kopernikusz munkájának bizonyítását 1609-ben, és 1613-ban a Vatikánba utazott, hogy közzétegye és elfogatassa.
Ugyanis az akkor elfogadott, tanított álláspont még mindig a geocentrikus világkép volt.
Ennek eredményeként 1616-ban az ő munkáját, és ezzel együtt Kopernikusz művét is betíltották.
Amiről te beszélsz, az az 1632-ben kiadott munkája volt, a Dialogo.
Ebben kritizálta az egyházat a korábbi döntései miatt, amiként az addig se fényes viszony végkép elmérgesedett. Ennek eredményét már korábban leírtam, ahogy fent is.
Azért valljuk már be, a középkori egyház nem támogatta, hanem egyszerűen megtűrte a tudományt! Amíg az ő tanításaival nem ment szembe, addig nem zavarta. Az álláspontján, illetve tanításain először pedig a tudományos forradalom és az azt követő felvilágosodás nyomására változtatott. Tudnék még példákat hozni, miszerint közpkori tudósokat végeztek ki, mert olyat mertek állítani, ami nem az egyház szájíze volt.
Én a katolikus egyház középkorban jellemző hozzáállását hoztam fel, mire te 18. és 19. századból származó politikai szarságot böfögsz ide. Ez csak téged minősít. -
#9494 A hozzászólásod, mint valami bolsevik/liberál propaganda.
A középkorban boszorkányság miatt máglyára vetett emberek számát nagyon erősen eltúlozzák, akár a Wikipédián is, egyszerű keresztényellenesség eredményeként. Ezek a gyilkosságok nem a Vatikán központi elrendelései voltak.
Galileit azért száműzték szolgákkal körülvéve, a püspöki lakosztályba élete végéig, mert lejáratta a pápát a könyvében és filozofikusan mondott ellent a Biblia tanításának, amihez felfedezésienek nem sok köze volt - ez utóbbiakat lelkesen fogadta az egyház. Természetesen voltak komoly viták csillagászati kérdésekben is, mert a heliocentrikusságot Galilei nem igazán tudta bizonyítani, a ptolemaioszi rendszert viszont gyakorlati számítások igazolták. Ugyancsak tudni illik, hogy a napközpontúság felfedezője: Nikolausz Kopernikusz pap volt, Galileo Galileit pedig az egyház bőséggel támogatta, mint minden nagy tudóst. -
hiper fizikus #9493 Szia
Én is ezt gondolom, amit Te; csak valami konkrétumra is kíváncsi vagyok, mert a másik fél érveit is legalább meg kell halgatni .
-
#9492 off:
csak a katolikus egyházat ne említsd léci'
Mit mondanak a tények? Hány embert égettek el a középkor folyamán azért, mert "ördög" vagy "boszorkány"?
Emberekkel tüzeltek, és monopolizálták a tanítást. Igen, az egyház teremtette meg (újra) a közoktatást, ami abban a korban inkább hittanóra volt.
Ha pedig te akarták iskolát vagy egyetemet alapítani, akkor csak az ő engedélyükkel lehetett, és nyilván azt is megszabták, hogy mit taníthatsz. Ez a tudomány támogatása, segítése?? Galileo Galilei-t is vitték a inkvizíció elé 1633-ban, mert olyat mert állítani, hogy a holdnak köze van az ár-apály jelenséghez, illetve mi valami mozgó égitesten csücsülönk, ami valami nagyobb világban mozog, és nem ez a világ középpontja. Ha akkor nem vonja vissza a felfedezését, őt is viszik a máglyára. Elítélték, és eltíltották a tudománytól. Az ítéletét pedig csak 1992-ben vonták vissza, II. János Pál pápa kezdeményezésére.
Lehet, hogy volt olyan vallás, ami a tudományt támogatta, de a középkorban az európai katolikus egyház pont nem az volt. -
hiper fizikus #9491 Ez se nem tudományos, se nem filozófikus, ugyanis a tudomány empirista, a filozófia meg racionalista .
Modjál mást, de értelmeset . -
maki85 #9490 A Vatikán kimondta, hogy Isten minden embert szeret, a melegeket is
Ez azért elég tudományos, nem???:))
Itt csak az a kérdés, hogy az Isten az Ő szájával mondotta ezt, vagy tudományosan kikutatták???
Arra meg gondolni sem merek, hogy ez csak a Vatikán szerint van így, az Úr pedig még csak nem is filózott ezen.
Mármint tudományosan. -
hiper fizikus #9489 Ááá ...
Mondjál már valami konkrétat is, mert hascsikarást kapok tőled; és még vissza is fogtam magam !
Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.10.30. 22:20:17 -
#9488 Ha pedig a tényeknél akarsz maradni, akkor illik tudni, hogy a vallások általában segítik a tudományt, pl. a katolikus kereszténység Európaszerte. -
maki85 #9487 JA, sőt, hogy a vallásos butításnál maradjunk, lehet, hogy lapos is. -
hiper fizikus #9486 Épen ezért bolondság lenne megsemmisíteni, ill. lakhatatlanná tenni !
-
Pares #9485 Csodálatos, hogy a Föld még mindig az Univerzum középpontja... -
hiper fizikus #9484 Szia !
A vallások misztikusak, a misztika meg a racionalizmus ellensége !
Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.10.27. 01:19:13 -
#9483 Kicsit off, de nem én kezdtem:
Sokan úgy vélik, a világot az egy és örök Isten teremtette, a működtető törvényekkel együtt; a mennyei hierarchia és rend ellen fellázadt teremtmények pedig ezt le akarják rombolni vagy átformálni az ő vagy inkább vezérük (pl. Sátán, Ahriman) akarata szerint.
A sötétség és a világosság harca ez, amely minden klasszikus vallás fő motívuma. Mindkét oldalon fellelhetők olyan műveletek, amelyek építésként aposztrofáltak.
Pl. a keresztényellenes szabadkőművesek célja Salamon templomának újbóli felépítése, elsősorban spirituális értelemben.
A gnoszticizmusban Démiurgosz a teremtő lény, aki Isten alatt foglal helyet (a szellemi vertikum mentén) és így érintkezhet anyaggal, míg az abszolút szubsztancia (Isten) nem.
A lázadók, a forradalmárok, az újítók is "építeni" akartak, de előbb a régit lerombolni. A legelső bűn, amely megjelent az addig makulátlan világban, a lázadás volt. (Az angyalok lázadása.)
A régi mindig közelebb áll az isteni rendhez, és minél újabb, modernebb valami, annál távolabb van tőle.
Anyagi világunkat emiatt egyre inkább eluralja a sötétség, a gonosz - vélik a klasszikus vallások, míg az ellenvallások szerint éppen a fényhozó, a lázadó angyalvezér Lucifer, a "jó" birodalma épül.
Tehát "csak" nézőpont kérdése, hogy melyik oldal erősítését hívjuk építésnek, de ezek a nézőpontok a világ legellentétesebb nézőpontjai. ;-) -
maki85 #9482 Való igaz is lehetne, ha némely eszetlen nem filozofálgatna az úgynevezett korlátozott atomháborúról.
Az persze más kérdés, hogy az megvalósítható lenne-e.
De, hogy maradjunk a mánál, a háború sújtotta területek újjáépítéséért óriási harc folyik, ami még úgy is hatalmas nyereség "számukra", hogy eszetlen összegű kenőpénzeket szurkolnak le, hogy ők legyenek a nyertesek.
-
fonak #9481 Jó, de egy atomháború után már nem igazán lesz újjáépítés...