9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Solt #6292 A "szélsőbalos társaik" helyett a nyugati társaik pontosabb megfogalmazás lett volna. -
Solt #6291 Nem! Maximum nem annyira kifinomultak mint a szélsőbalos társaik. -
Papichulo #6290 Mutasd meg nekem légy szíves, hol írtam azt, hogy minden forrás egyenértékű.
Akkor eljutottunk oda, hogy peldaul az orosz propaganda oldalak gyakorlatilag ertektelenek... -
Solt #6289 De komolyan gondolom, és ha ez számodra nem egyértelmű, akkor szerintem járd jobban körbe ezt a kérdést. Nincs olyan, hogy független hírforrás.
Mutasd meg nekem légy szíves, hol írtam azt, hogy minden forrás egyenértékű. -
Papichulo #6288 Minden hírforrás valakinek a propaganda oldala
Remelem ezt te sem gondolod komolyan... Plusz az sem mindegy, hogy egy hirt kik es milyen modon vesznek at. Erdemes megnezni, hogy az altalam kritizalt hireknel milyen oldalak voltak ezek.
Hiba csak az alapján elutasítani egy forrást, hogy milyen hatalmat társítunk mögé
Sokkal nagyobb hiba forraskritika nelkul barmi hulyeseget bekajalni, raadasul azt masoknak prezentalni.
De parancsolj, ha szamodra peldaul minden forras egyenerteku:
"Idegen lényt talált a KGB az egyiptomi piramisoknál.
A KGB egyik titkos projektje az ISIS volt. Előkerült egy videó felvétel, amely az ISIS részét képezi az egykori KGB aktákon belül." (Teljes cikk) -
Solt #6287 Minden hírforrás valakinek a propaganda oldala, az általad linkelt NOL.hu például az USA - Izrael tengely szócsöve, de te ezt tudod, ezt vonalat képviseled te is.
Hiba csak az alapján elutasítani egy forrást, hogy milyen hatalmat társítunk mögé. Pont az ilyen magatartás miatt alakulnak ki az elvakult álláspontok. -
#6286 -
Papichulo #6285 Mindenki náci, aki nem ért veled egyet.
Hol hasznaltam a naci szot? Vagy nalad a szelsojobb/kuruc.info tengely egyenlo a nacikkal? :) -
Papichulo #6284 Saintgerman belinkelt egy írást, amit te orosz propagandának minősítettél
A hidfo.ru az orosz kormany propaganda oldala, pont. Erre mondta a hivatkozott kollega, hogy az ebben az anyagban irottakat maga is szemelyesen tapasztalja... Azt mondjuk nem sikerult megtudni, hogy mi modon.
Nem megkérték, hanem utasították.
"Wir sind natürlich angewiesen, pro Regierung zu berichten" - mondta pontosan. Szamomra ez nem konkret parancsnak tunik.
Nem mellesleg ez a szövetség többször megfeddett minket (és a lengyeleket) a szólásszabadság hiánya miatt.
Szerintem joggal... Nagyon negativ tendenciak rajzolodnak ki ezugyben MO-on.
Azért hozom oda olyankor, amiért most te is az oroszokkal példálózol.
Nem az oroszokon volt a lenyeg, hanem csak erdekelt, hogy ha szamodra NO jelenti a "brutalis mediacenzurat", akkor milyen jelzot hasznalnal pl. az RF-re. -
ManoNegra #6283 Ez lenne a bizonyitek arra a brutalitasra, amit Saintgerman az utcajukban tapasztal?! Ugyan!
Saintgerman belinkelt egy írást, amit te orosz propagandának minősítettél, nem a saját utcája béli cenzúráról volt szó.
Allitolag megkertek valakit, hogy probaljon pro-kormanyzati szemszogbol tudositani?
Nem megkérték, hanem utasították. Miután kitálalt, utasították, hogy vonja vissza. Ennek az ügynek az a pikantériája, hogy egy olyan szövetség vezető hatalmáról van szó, aki a haladást, a szólásszabadságot képviseli az un. szabad világban.
Nem mellesleg ez a szövetség többször megfeddett minket (és a lengyeleket) a szólásszabadság hiánya miatt. Miközben Merkel azért vonja kérdőre Zuckerberget, mert nem törlik elég gyorsan a dehonesztáló tartalmakat...
Es akkor azt minek nevezed, amikor Oroszorszagban megolnek azert ha valami rosszit irsz Putinrol? Az mi?
Az nagyon durva, de többször is megkaptam, hogy amikor - példának okáért - Magyarországról van szó, akkor minek hozom oda mondjuk Izraelt, mert nem róluk beszéltünk. Azért hozom oda olyankor, amiért most te is az oroszokkal példálózol.
Ez egy nagyon durva megtiprása a szólásszabadságnak, de Oroszországot ne hasonlítsuk Németországhoz. Vagy hasonlítsuk ha nagyon akarod.
Egyrészt mint említettem, Németország elvileg a "szabad világ" egyik példája. Másrészt, Oroszországban ez egy régóta meglévő gyakorlat. Nem Putyin alatt kezdtek hullani az újságírók.
-
#6282 Mindenki náci, aki nem ért veled egyet. Pl.: Dezső Tamás asszirológus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense (akit idéz az egész cikk) vagy Földi László titkosszolgálati szakértő, akit a kuruc.info szokott idézni stb.
-
Stockbauer33 #6281 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Te kényszeresen vagy itt nap mint nap és osztod a népet milyen hülyék és nácik? Most hanyagolom egy hónapig ezeket az fórumokat.Tedd te is ezt ,habár tudom már holnap itt irod a kisregényeket meg a mélyigazságokat és persze a nagy cáfolataidat.Csak pár mondatba.Amit érdekesnek találok megosztom mindenhol legyen az náci kuruczinfo vagy rally,motogp,tenisz foci stb.A fontos dolgokat csak egy maréknyi(4-5) barátommal beszélem meg szemtől szembe nem itt vmi idiota nicknév mögé bújt kocka okoskával -
Papichulo #6280 @Stockbauer33
Te komolyan magadtol olvasod ezt a sok szenny oldalt amit linkelsz vagy minden nap valami szelsojobbos gyujtemenybol szemezgetsz linkeket? Szerintem nem kene az sg.hu-bol egy kuruc.info tukrozest csinalni... -
Papichulo #6279 Ez a nyilatkozat és annak visszavonása a legfényesebb bizonyíték a brutális német médiacenzúrára.
Ez lenne a bizonyitek arra a brutalitasra, amit Saintgerman az utcajukban tapasztal?! Ugyan!
Allitolag megkertek valakit, hogy probaljon pro-kormanyzati szemszogbol tudositani? Majd errol szabadon beszehetett is kesobb. Ez a cenzura? Es akkor azt minek nevezed, amikor Oroszorszagban megolnek azert ha valami rosszit irsz Putinrol? Az mi? -
Stockbauer33 #6278 http://nemzeti.net/a-merkel-projekt-halala-a-migransok-nem-is-ertik-mit-akarnak-nekik-tanitani-a-tanfolyamokon-3760206.html
http://napimigrans.com/12havi-9000-eurobol/
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.02.03. 01:32:54 -
Stockbauer33 #6277 -
Stockbauer33 #6276 -
fonak #6275 Az index szerint ez is csak ruszki propaganda :) -
Stockbauer33 #6274 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Stockbauer33 #6273 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Köves Slomó felidézte: a zsidóság 3300 éves történelmében sok minden van, ami okot adna a félelemre. "A történelmünk tele van megaláztatással, száműzetéssel, szenvedéssel, mi mégsem a félelemre építünk."
http://nemzeti.net/ma-balog-pater-oltott-kipat-a-hanukazok-tiszteletere-es-egyuttelesunk-ertekeirol-hazudozott-3630806.html -
ManoNegra #6272 Őrült fegyverkezésbe kezdett Amerika
Az orosz fenyegetés miatt a Pentagon négyszeresére, 3,4 milliárd dollárra növelné európai egységeire és a kiképzésre szánt költségvetést - közölte a védelmi miniszter Washingtonban, a gazdasági klub rendezvényén kedden. -
ManoNegra #6271 Bombát robbantott, de most visszakozik a német újságírónő
Claudia Zimmermann az L1 rádiónak adott interjút a menekültválság alatti híradásról, amikor azt mondta: "Természetesen arra utasítottak minket, hogy kormánypártian tudósítsunk". "Közszolgálati rádió vagyunk, így arra ösztönöznek minket, hogy a problémát pozitívabb módon közelítsük meg. Merkel befogadó politikájától kezdve addig, amikor a hangulat megváltozott és egyre több kritikus hangot lehet hallani a média és a politika részéről is" – fogalmazott.
Hétfőn Zimmermann a Der Tagesspiegel szerint már azt mondta: hülyeségeket beszélt, amikor így fogalmazott, egyébként is csak az élő adás miatti nyomás volt az, ami arra késztette, hogy "totális butaságokra" ragadtassa el magát.
Ez a nyilatkozat és annak visszavonása a legfényesebb bizonyíték a brutális német médiacenzúrára.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2016.02.02. 20:35:44 -
fonak #6270 Egyébként miért rakod ezeket többszörös spoiler tagek közé? Egyet még megértek. -
Stockbauer33 #6269 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler][/spoiler][spoiler][spoiler]https://www.youtube.com/watch?v=lN-7m_uDrsY -
Solt #6268 Nem kell, bizonyítod te magad! :) -
Papichulo #6267 te a világ más tájáról azonnal be tudsz azonosítani egy tüntetést, ami két éve volt, ott ahol én lakom
Te jelen voltal? Te is orditottad, hogy "mocskos zsidok"? Mondjuk ezt konnyen el tudom hinni... Amugy meg eleg csak az internetet megfeleloen hasznalni, bar ehhez nyelvtudas es esz is kell ;)
hanem a helyszínen tapasztalok
A cenzurat? Mi modon? Talan - elhallgattatott - ujsagiro vagy? -
Papichulo #6266 Ez kb az összes médiában megjelent
Tenyleg? Bizonyitsd be! -
Anonymusxx #6265 Ez kb az összes médiában megjelent, inkább az a vicces hogy ennyire buta vagy :)
-
Saintgerman #6264 Az talán meg még viccesebb, hogy te a világ más tájáról azonnal be tudsz azonosítani egy tüntetést, ami két éve volt, ott ahol én lakom.. Szóval lebuktál Papi, mint Rottenbiller..
Az meg hogy neked éppen azok a hírek vannak hamisítva, amit én nem a hivatkozott oldalról veszek, hanem a helyszínen tapasztalok meg, ugyan csak érdekes. -
Papichulo #6263 Vicces a "mediacenzurarol" egy - a hireket folyamatosan hamisito - orosz propagandaoldalon olvasni :) -
Saintgerman #6262 Brutális médiacenzúra működik Németországban. Persze ezt is csak akkor mondják ki, amikor már mindenki tudja..
http://www.hidfo.ru/2016/02/brutalis-mediacenzura-mukodik-nemetorszagban/ -
ManoNegra #6261 Jó, felderíteni elmennének. -
Papichulo #6260 Ha az észteket mégis megtámadnák, akkor a német oda elmenne?
"This principle is enshrined in Article 5 of the North Atlantic Treaty, which states that an attack on one Ally shall be considered an attack on all Allies." (forras)
Azt hittem ennel jobban kepben vagy a NATO-val kapcsolatban. De konyorgom, azt a hulyeseget ne hozdd fel, hogy ugysem tartanak be ezt a paragrafust! -
ManoNegra #6259 ...hogy az egyik nap elkezd tuntetni mondjuk az Esztorszagban elo orosz kisebbseg...
Nem az észtekről volt szó, hanem a németekről, ne terelj! Ha az észteket mégis megtámadnák, akkor a német oda elmenne? Nem fog, tehát ez sem jó érv. -
Papichulo #6258 kipucolva a migrók országait, haza lehetne küldeni őket, akkor fejleszteniük kell.
Es a Bundeswehr fog MBT-ket es SPH-kat kuldeni Syriaba, hogy ott pucolni kezdjenek? Erre gyakorlatialg nulla az esely. Szoval ez meg mindig nem jo erv.
Nem tudom egyébként mi az a szcenárió, aminek bekövetkeztétől kellene tartaniuk az oroszok felől
Peldaul, hogy az egyik nap elkezd tuntetni mondjuk az Esztorszagban elo orosz kisebbseg akiknek a hivo szavara bevonul az orosz hadsereg "megvedeni oket". Ismeros scenario?
hiszen tőled nagyon jól tudjuk, hogy az orosz gazdaság gyenge, az orosz haderő vicc
Egy prolongalt konvencionalis konfliktusban nem sok eselyuk van, de a tortenelemben eleg sok pelda van ra, hogy egy Putinhoz hasonlo orult es nacionalista vezeto hanyszor probalta egy hodito haboruval atveszelni a nehezebb idoszakokat.
de nem teheted meg, hogy ne reagálj a fenyegetettségre.
Pontosan es most kenytelen az orosz fenygetesre reagalni. -
#6257 Igazad van, a kisatírozott nevek nyilvánosságra hozása a hazudozás. :-D -
ManoNegra #6256 Azok ellen nem MBT-k, SPH-ek es hasonloan high-profile fegyverek kellenek, szoval ez nem jo erv.
Ha német elit komolyan hisz benne, hogy kipucolva a migrók országait, haza lehetne küldeni őket, akkor fejleszteniük kell. Nem tudom egyébként mi az a szcenárió, aminek bekövetkeztétől kellene tartaniuk az oroszok felől, hiszen tőled nagyon jól tudjuk, hogy az orosz gazdaság gyenge, az orosz haderő vicc, Európában, többek között mostanában, csapatokat csoportosít Amerika. A már meglévőek mellett.
Elvegre a fegyverkezes az mindig jo iranyba vitt... foleg az oroszoknal, akik 25 eve roppantak bele utoljara :)
Nem, sosem vitt jó irányba, de nem teheted meg, hogy ne reagálj a fenyegetettségre. Amúgy is vicces ezt az érvet olyantól hallani, aki az amerikai érdekeket képviseli, hiszen magasan az elsők a hadseregre fordított pénzek tekintetében.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2016.02.01. 19:04:18 -
Papichulo #6255 Már ha nem lehet rendkívülinek nevezni, hogy agresszív katonakorú közel-keleti emberek lepték el őket.
Azok ellen nem MBT-k, SPH-ek es hasonloan high-profile fegyverek kellenek, szoval ez nem jo erv.
Nagyon helyes egyébként hogy végre gondolnak arra, hogy nem letolt gatyával kellene várni az agressziót
Az oroszokon kivul milyen olyan katonai fenyegetes letezett a NATO europai orszagaival szemben, ami miatt annyira surgosen fegyverkezni kellett volna?
Ami orosz szemszögből legalább annyira helyes lépés volt, mint most az európai készülődés.
Elvegre a fegyverkezes az mindig jo iranyba vitt... foleg az oroszoknal, akik 25 eve roppantak bele utoljara :) -
Papichulo #6254 Vagy inkabb... "10 eve hazudozunk a szelsojobb csurhe kiszolgalasaert" ;) -
ManoNegra #6253 tehát nem történik semmi rendkívüli.
A németek szempontjából, mert azzal kezdted és arra is válaszoltál. Már ha nem lehet rendkívülinek nevezni, hogy agresszív katonakorú közel-keleti emberek lepték el őket.
Ahogy olvasom egyébként, a svédeknél és a norvégoknál is jócskán elmaradt a védelmi költségvetés a megkívánttól. Nagyon helyes egyébként hogy végre gondolnak arra, hogy nem letolt gatyával kellene várni az agressziót, bárhonnan, akár az oroszoktól jöjjön is.
Persze annak vizsgálata is megérne egy misét, hogy az oroszok miért kezdtek haderő fejlesztésbe. Ami orosz szemszögből legalább annyira helyes lépés volt, mint most az európai készülődés. Nekünk sem ártana jobban odafigyelni rá.