9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Tetsuo
    Persze, mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
    Őszintén szólva én beszélgetnék szívesen, nem az ellenkező véleményed zavar (ellentétben a liberálisokkal akik nem tűrnek más véleményt), hanem az érvtelen stílusod, a szalmabáb érveléseid, a fárasztó kötekedések, az apró csúsztatások stb.
    Profi vagy a kamuzásban, elterelésben, ez kétségtelen, de - talán mert nem magyar az anyanyelved és így a magyar mentalitást nem teljesen ismered - mégsem olyan hatékony, amit csinálsz.
  • Papichulo
    Tu quoque & Double standard ;)
  • Jeffjohnson
    Mintha te nem folynál bele más diskurzusaiba és nem személyeskednél. Most se tudsz leállni.
  • Papichulo
    Mar ab ovo te folytal bele egy massal folytatom diskurzusomba kotekedve es szemelyeskedve... Ezekutan amikor en erre felhivom a figyelmedet, akkor megprobalsz ugyanezzel vadolni? Vicces egy ember vagy te :)
  • Jeffjohnson
    Pontosan erről beszéltem. Megint csak kötekedsz.
  • Papichulo
    Na jo. Akkor ebben a hozzaszolasodban mi nem volt belekotes, mi nem volt rugozas es mi nem volt szemelyeskedes?
  • Jeffjohnson
    Szerintem meg pont te vagy az, aki mindig beleköt valamibe vagy ilyen dolgokon rugózik és még azt sem hajlandó elismerni, hogy részben igaza van a másiknak.

Én nem is mondtam, hogy nem mentek be. Viszont abban a részben is nagyon hasonló a helyzet mint, amit korábban itt már említettek.

Én azt látom, hogy ha a lényegi mondanivalóba nem tudsz belekötni, akkor elkezdesz rugózni egy mondaton vagy egy kijelentésen de ha veled történik meg ugyanez, akkor persze nagyvonalúan továbblépsz.
  • Papichulo
    Miért kell ezen ennyit rugózni?

Nem en rugozom ezen annyit, hanem a sok ertetlen ember, akik elismerik, hogy ugyan igazam van, de azert csak belemkotnek... ;)

ha jól emlékszem pont Miskolc valamelyik sötét negyedében, a rendőrök nem tudták garantálni a srácok biztonságát

Ja, ahova megiscsak bementek a rendorok es elo is kerult az a franya bicikli.
  • Papichulo
    Tehát a lényeg, hogy a bevándolrók veszélyes helyeket teremtenek földünkön (Európa területén) és társadalmunkban.

Van olyan bevandorlo, aki tokeletesen beilleszkedik es hasznos tagja a tarsadalomnak es vannak olyan inkumbens csoportok, akik viszont jelentosen rontjak a kozbiztonsagot.

Tehát a bevándorlók hada nemzetbiztonsági kockázat

Nem. Egy kis szeletuk az.

Kijelenthetjük, hogy a menekülő keresztények azok, akik esetleg tényleg be tudnak illeszkedni az európai értékrendbe, míg a muszlim többség nem.

Mindket esetre lehet talalni pro es contra ervet. Ezert ez megintcsak nem pontos.
  • Jeffjohnson
    Miért kell ezen ennyit rugózni? Nyilvánvaló, hogy szerte a világban vannak olyan városrészek, ahol a közbiztonság csapnivaló és nem biztonságos, nem helyiként bóklászni arrafelé de ez nem azt jelenti, hogy mindenkit lelőnek, aki arra jár. Te meg azon rugózol, hogy valaki azt írta, hogy nem mennek be oda a rendőrök, holott az írás lényege nem ez volt. Nyilván, aki írta sem arra értette, hogy sohasem mennek oda mert ilyen, nem nagyon lehetséges, hacsak nem valami egyedi ok miatt. Ezt rajtad kívül a többség szerintem így gondolta de te mégis rugózol tovább ezen az egy dolgon. Mégis mi a célod ezzel? Ha meg éltél olyan helyen, ahol rossz a közbiztonság, akkor tudhatnád, hogy vannak olyan esetek, amikor a rendőr is inkább erősítéssel megy ki.

Egyébként valamelyik tolvajkergető részben is volt, ehhez hasonló téma, ha jól emlékszem pont Miskolc valamelyik sötét negyedében, a rendőrök nem tudták garantálni a srácok biztonságát. Akit érdekel szerintem könnyen megtalálja a youtube-on.
  • Tetsuo
    Tehát a lényeg, hogy a bevándolrók veszélyes helyeket teremtenek földünkön (Európa területén) és társadalmunkban.
    Végre, mehetünk tovább.
    Tehát a bevándorlók hada nemzetbiztonsági kockázat.
    Kijelenthetjük, hogy a menekülő keresztények azok, akik esetleg tényleg be tudnak illeszkedni az európai értékrendbe, míg a muszlim többség nem. Ergo, elsősorban vallási alapon kellene szelektálni közöttük.
  • Papichulo
    Nalad is erosen megy a szalmabab erveles. En soha nem mondtam, hogy nincsenek veszelyes negyedek vagy hogy ezek kialakulasanak nincs koze a bevandorlokhoz. Olvasd el legyszives az elso temabavago postomat es akkor talan megerted. Roviden, en az olyan agyament kijelenteseket vontam ketsegbe, mintsem, hogy egesz Marseille-ben nincs egy darab rendor sem.

Nem éltél te még sehol, nem is érintkezel szegényekkel

Rosszul gondolod. Eltem en eveket olyan orszagban is, ahol pisztollyal jartam, mert olyan rossz volt a kozbiztonsag... Bar ez meg mindig az internet, itt mindenki azt mond, amit akar :)
  • Papichulo
    Orulok, hogy sikerult megerteni a hozzaszolasomat... Legkozelebb azert ezt nem kell kulon jelezni :)
  • Tetsuo
    Én ezt írtam Papi, ne kavarj megint!:

"Észak-Párizs elég durva.. vagy általában Marseille, de sorolhatnánk a magyarországi cigány lakótelepeket is.
    A legtöbb magyar nagyvárosnak van olyan része, ahová nem ajánlatos betévedni, mint túrista... ezek leginkább cigányoklakta terület. Ezt pl. nem tudja letagadni senki sem, mert minden fórumozó tapasztalta (kivéve az elefántcsont toronyban élők).
    Hozzáteszem, hogy ez nem azt jelenti, hogy minden cigány, bla, bla... de vannak ilyen területek.
    Nyugaton az ilyen területeket főként muszlim első-másod-harmad generációs bevándorlók lakják és nem azért, mert ők költöztek a szegény, lepukkant területekre. Ezek a területek beköltözésük után pukkant le, miközben ők tömegével költöznek oda, a fehérek meg el."

/(Szerintem, bár ez annyira nem érdekes:) Nem éltél te még sehol, nem is érintkezel szegényekkel, csak utazgatsz hotelről hotelre és megállapítod, milyen fasza minden (Esetleg a londoni Hiltonokat kifogásolhattad, mert néhányuk kb. angol igényekre lett kialakítva, gyalázat, hogy azért pénzt kérnek - bár valószínű - te a Savoyban vagy a Browns-ban szállsz meg arrafelé.) :-)/

Meg azt is írtam:
    "Most azon lovagolsz, hogy valaki azt írta, nem mennek be a rendőrök... a lényeg, hogy bevándorlók miatt alakulnak ki veszélyes zónák, neked nem érdekes."
    És lám! Neked a lényeg - a felvetett téma - tényleg nem érdekes.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.09.11. 11:35:23
  • millerius

"Es akkor mondjam azt, hogy tobb orszagban is eltem az elhangzottak kozul? Ezen felul raadasul olyan szintu helyeken sem esett semmi bajom, mint Bogota vagy Caracas vagy Sao Paolo vagy egy manilai nyomornegyed? Na kb. ennyit ernek az anekdotalis bizonyitekaid... "

Ezek ugyanolyan "anekdotális bizonyítékok", mint amiket te kifogásolsz, vagyis saját magad szerint se érnek semmit se!! Azért, mert veled nem történt meg valami, attól még másnak lehetnek más tapasztalatai. Nekem se volt még vakbélgyulladásom (szerencsére), de ez alapján tagadni, hogy ilyen probléma létezik, hát az elég hiteltelen.
  • Papichulo
    Ez sem történt meg persze.

Ez a video pont, hogy ellentmond azzal amit bizonyitani akarsz, mivel a rendorok igenis odamentek. Azt meg nem allitottam, hogy nincsenek atrocitasok ellenuk.

Amit Franciaországról írtam, azt én tapasztaltam és más országokban is tapasztaltam hasonlót.

Mit tapasztaltal? Hogy egesz Marseille-ben nincs egy darab rendor sem?

Es akkor mondjam azt, hogy tobb orszagban is eltem az elhangzottak kozul? Ezen felul raadasul olyan szintu helyeken sem esett semmi bajom, mint Bogota vagy Caracas vagy Sao Paolo vagy egy manilai nyomornegyed? Na kb. ennyit ernek az anekdotalis bizonyitekaid...
  • wednes
    Olvasgattam a EU-s menekültválság kezelésével kapcsolatos fejleményeket.

Kötelező jellegű, a renitensek pénzért válthatják meg magukat, de bírósági eljárást is kaphatnak. Csupa szolidáris, az összefogást segítő gondolat.

A szétosztása meg a leterhelt országok fogják megmondani, hogy ki hova kerül.

"A javaslat egyik legfontosabb része arra vonatkozik, ki választja majd ki azt a 160 ezer menekültet, akiket áthelyeznek. A válasz: Olaszország, Görögország és természetesen Magyarország."

Tehát megkapjuk ezt a "hálás" feladatot, hogy mi legyünk a "bírók" és az "ítélet végrehajtók", mi döntsünk majd emberek jövőjéről. Természetesen mivel életképtelen a dolog így a felelősséget is áttolják a terhelt országra. A rendszer hibái abból fakad majd, hogy biztos nem jól végeztük a dolgunkat a "komissiózásnál": Nem a megfelelő emberek kerültek megfelelő helyre.

160 ezer fő elosztására meg 2 évet adnak.
    2 hónap alatt majd megint lesz ennyi az nem gond, hiszen a rendszer rugalmas lesz

"Ha pedig addig még többen érkeznek, még az is lehet, hogy útközben változtatnak rajta. "
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.09.11. 08:47:09
  • Tetsuo
    Ez sem történt meg persze.
  • Tetsuo
    Ha a matek nem az erősséged, akkor szerintem hagyjad azokat a "tényeket". ;-)
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.09.10. 21:28:54
  • Tetsuo
    Ő most azon lovagol, hogy valaki azt írta, nem mennek be a rendőrök... a lényeg, hogy bevándorlók miatt alakulnak ki veszélyes zónák, neki nem érdekes.
  • Tetsuo
    Amit Franciaországról írtam, azt én tapasztaltam és más országokban is tapasztaltam hasonlót.
  • DantesHUN
    Igen. Azt. Pontosan. Örüljünk a terroristáknak. Páratlan pengeéles logikád van. Egyből megértetted a lényeget. Gratulálok.
  • horthy
    Akkor most azt akarod nekünk bebeszélni hogy örvendjün ha jönnek az ISIS terroristák ? Vagy az agressziv idegeneket tárt karokkal várjuk akik majd szépen ránkszaporodnak és majd tönkretesznek minket és hizlaljuk öket az adonkból amiért megdolgozunk ?? Nem kellenek ide és kész nem tudnak beilleszkedni nem fogadják el a kulturánk !!!!!!!!
  • DantesHUN
    De nézzük meg egy magyar turista, -2010-es írását, Malmő-ről.
    Link Nos, semmi veszélyesről nem ír, semmi rossz tapasztalatról. Érdekes.

De nézzük meg, mi a helyzet a no go zóna Marseille-el.

link2 ez már idei , a turista semmiféle szörnyű arabokat, saira-t, no go zónát nem tapasztalt.
    Ellenben segítőkész embereket, és egy sokszínű várost igen.

Hát ez még érdekesebb.
  • DantesHUN
    Na de nézzünk utána, mi a helyzet ezekkel a nevezetes no go zónákkal?
    link

Még a Fox is leadta, hogy Párizs melyik területére tilos a belépés, nos a helyiek erről semmit se tudnak, teljesen normális, turisták által is látogatott városrész.
    Na de olvassunk tovább. Vannak város negyedek, ahol nagyon sok külföldi él-NEM CSAK MUZULMÁNOK- nagy a bűnözés, de mivel a tudósító is túlélte, nem életveszélyes, és az igaz hogy
    ,, A rendőrség és a hatalmon lévők számára kényelmesebb, ha egy helyen tömörül az üzérkedés. Persze előfordul, hogy felszámolnak egy-egy hálózatot, de ez nem sok embert érint, marad még rengeteg egyéb csatorna. Ezek azonban nem jelentenek veszélyt a lakosságra"

Nos hát igen. A jelenség létezik, csak éppen nem pont olyan formában ahogy az tálaljátok. Minő meglepetés.
  • ReszegKoldus
  • vfrtom1
    Ne mond már, biztos személyesen tapasztalta, tudod olyan katasztrófa turistaként.
  • DantesHUN
    Érdekes. Marseille egy nagy no go zona, ahová a rendőr be se megy, és nagyon veszélyes, meg minden? Nos, ismerős magyar család, Marseille-ben lakik. És semmi ilyesmit nem mondtak. Nem ölték meg őket, nem erőszakolták meg, meg volt semmilyen bűncselekmény. Persze lehet ,hogy hazudnak...és valójában mindennap háromszor leölik őket a muszlim szélsőségesek.

Ettől függetlenül persze városnak lehet, sőt biztos van is, veszélyes negyede. De hogy az egész város? Ez nem igaz.

Amúgy meg a bűnügyi statisztikákkal csak óvatosan. Ugyanis, a Vatikánban is nagyon magas a bűncselekmények száma. Kimondottam a rablás, zsebtolvajlás, ilyesmi. Ebből talán, nem azt a következtetést kell levonni ,hogy Ferenc pápa, vagy az ott élő papok szívesen rabolnak ki turistákat, hanem egész egyszerűen, ahol sok a turista, ott sok a zsebes is.

De nézzünk konkrét statisztikát.
    Emberölések száma 2012

Franciaország 430
    Németország: 578
    Magyarország 113. Ez kevesebb, de a franciák 6,5-szer, a németek 8-szor annyian vannak, azaz ha náluk is olyan arányban lennének a lakossághoz viszonyítva az emberölések mint nálunk, akkor Franciaország: 734, Németország 904 lenne, azaz. a magyar arány sokkal rosszabb.
    Svédországban 9,7 milliós lakossal, 68 emberölés volt, úgy pár százezerrel kisebb a lakosságuk, szóval a svéd arány még jobb.
    Anglia+Wales 552, ez elég nagy, de így is elmarad a magyar aránytól, (anglia + wales 53+3 millió ember)

Adat

Egyébként nálunk is csökken a bűncselekmények száma
    link 2

Egyébként a világ top 10 legbiztonságosabb országai között ott van Norvégia, Svédország, Finnország, stb, erről sok lista van, és mindegyiken ott szerepelnek.
    De más tekintetben is, legélhetőbb, legjobb életkörülmények, legjobb nyugdíj, egészség, közlekedés, stb, stb, listákon is nagyjából ugyanazok az országok szerepelnek elől .

De még jobb, az a statisztika, ami a emberi fejlettségi indexet méri, amiben benne van az életszínvonal, műveltség, oktatás, várható élettartam, stb

Itt van erről is egy adat link3

Hát valahogy így ebből nem az jön le, hogy hű de rossz lehet franciának, németnek, skandinávnak lenni, az életszínvonal magas, a bűnözés aránya alacsonyabb mint nálunk, annak ellenére, hogy ezekben az országokban sok mohamedán bevándorló él!
    Azaz, nem igaz, hogy ahol bevándorlók élnek, rosszabb lesz az élet, és jelentősen megnő a bűnözés.

És ezek tények, nem pedig holmi vélemény.
  • wednes
    A Human Rights Watch szerint Magyarország megalázza a menedékkérőket és állatként kezelik őket.

„Magyarország a szíriai emberek és mások abszolút megalázásának helyszíne lett, azoké, akik menedéket próbálnak kérni Európában. Ide vannak zárva, szenvednek a hőségben, mindenfelé gyerekeket látunk, akik összeomlottak a teljes kimerülésben. Voltunk a zárt táborokban is, amik még szörnyűbbek mint amit itt látunk. Pontosan ezért tartják a magyar hatóságok távol a médiát. Az embereket kifutókban tartják, mint az állatokat, kint a napon élelmiszer és víz nélkül, bármilyen orvosi segítség nélkül, ha megbetegednének. Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy az embereket állatokként kezelik Európa küszöbén” – hangzik el a videóban, amelyet a Human Rigths Watch jogvédő szervezet tett közzé.

Nagyon vergődnek már.
  • Pluskast
    Az első részt valóban nem láttam.
  • Papichulo
    Ugy latom a szarkazmus-radarod (esetleg az angolod) nem mukodott valami jol :)

Igy nezett ki a teljes parbeszed:
    "
    [–]honkyola 19 points 7 months ago
    Prenzlauerberg is pretty dangerous these days, watch out for moms with baby buggy who try to run over you.

[–]ITSGOINGDOWN 5 points 7 months ago
    Can confirm, they pop out of nowhere.
    Source: I live in PBerg

[–]mrberlinDickes B 5 points 7 months ago
    I confirm this as well. It is a war here.
    I try to not go out at daylight at all, or at least to stay close to safe zones, i.e. shops with narrow and stairy entrances.
    Source: I live in P-Berg and survived for quite a while already.
    LPT: Avoid at all costs to get even close to large open spaces and parks.
    "

Az elso postolo azt irta, hogy tenyleg veszelyes ez a Prenzlauerberg nevu kerulet, mivel konnyeden egy anyuka babakocsijnak a kerekei alatt talalhatod magadat. Erre reagalt a masodik, hogy ezt o is megerositheti, minden sarkon ott olalkodnak ezek az anyukak. Majd a harmadik is ugyanebben a szarkasztikus hangnemben valaszolt...

Summa summarum, egyik megjegyzes sem erositi meg a kezdeti felvetest a szamos varosrol es varoszreszrol, ahova nem mereszkedik be a rendor.
  • Pluskast
    Mások meg ezt írják:

"I confirm this as well. It is a war here.
    I try to not go out at daylight at all, or at least to stay close to safe zones, i.e. shops with narrow and stairy entrances.
    Source: I live in P-Berg and survived for quite a while already.
    LPT: Avoid at all costs to get even close to large open spaces and parks."

"Can confirm, they pop out of nowhere.
    Source: I live in PBerg"

"Yeah, sure, so this is made with CGI special effects I guess (as is the whole channel), this guy is an actor employed by right wing Nazis to play Muslim on TV [worth watching BTW in its entirety] and this and this just didn't happen, right? And how about this guy? He is also not there and so are his colleagues? And how about this - of course it is ethnic Swedes attacking the ambulance crews, right? And the shootings in Paris have nothing to do with Islam, nothing at all?"

Egy biztos. Azt nem lehet mondani, hogy minden rendben lenne ezekben a városokban.
  • Papichulo
    Ja, de mit mondanak peldaul a helyiek?

"No-Go Zones are bullshit, urban legends told by people who want to scare other people of places or people who they have never seen or met. A fairy tale to scare the kids of Nazis of going in to the woods, lest they go to Neukölln and find out that Ali is pretty similar to them, with the same problems, hopes, dreams, feelings and favourite bands. None of the people who talk about no-go areas have ever set foot in there. Partly, because they don't exist and because they are too scared to go there in the first place. So, evidently no-go areas can only exist as hearsay, because once somebody went there, they would falsify the existence of maraudering immigrants, rapey black flock, patrolling islamic religious police, the lack of police etc. etc.
    (Source: I live in Wedding, was told it was a no-go area prior to moving to Berlin. Ironically by someone from Neukölln, which is also competing with Marzahn and Kreuzberg to be the most no-go area of Berlin)
    There are poorer neighbourhoods, yes. With higher crime rates, yes, where one who lacks common sense might make themselves an easy target. Yes, some more problematic some less. But no police force in the EU ever left an area to let criminals or radicals take control. Never. Not in Sicily (where the Mafia reigns) and definitely not in Stockholm, Paris or Berlin. It is their task not to let that happen. If they ever gave up they are not doing their job.
    MADE. UP. BULLSHIT. As telling of a person's view as the infamous "I am not a racist, but..."."
  • Zenty
    Értem, én is arra akartam rávilágítani, hogy igazából a nacizásal csak hergel
  • Pluskast
    Kezdődik.
  • Pluskast
    Egy állítás egy tagadás. Lehet eldönteni, hogy igaz vagy sem. Olvasd el a másik cikket is, érdemes.
  • Papichulo
    Amúgy az ott élő zsidók is Svédország lakosai nem?

Persze, en nem vitatom a rasszista indittatasu buncselekmenyeket. En csak az alabbi kijelentes utan tettem fel a kerdeseimet (#2994):

"nyugat-Európa számos városában vannak olyan bevándorló-lakónegyedek, ahova nemhogy fehér bőrű civil állampolgár, de még a rendőr se teszi be a lábát"
  • Papichulo
    Ugyanazon az oldalon egy masik - ujabb - cikk, ami pont cafolja az altalad linkelt anyagot... :)
  • Pluskast
    Akkor adok még egy cikket. Amúgy az ott élő zsidók is Svédország lakosai nem?
  • Papichulo
    Csak atfutottam a cikket, de ebben inkabb az volt, hogy a kisebbsegekre es a zsidokra jelentenek veszelyt bizonyos csoportok, nem a rendorsegre :)