9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
#5092 Intő jel... -
#5091 Off:
Ha szemszín szerint rangsorold az embereket, az baromság, persze, ahogy az előbb definiált liberalizmusod is - politikáról és társadalmi koreszméről volt szó.
Tiszta vizet öntve a pohárba: A középkor rendjét a humanizmus és a racionalizmus kezdte el megbontani, ezen nevelődött az ateizmus, materializmus és a liberalizmus. Ennek folyománya az ún. demokráciára, kommunizmusra vagy anarchiára való törekvés (az ókorban is felbukkantak elenyésző mértékben).
Tradicionálisan és tradicionális szempontból hívjuk ezeket mind baloldali törekvéseknek - jobboldali pedig egyedül a tradicionalista, monarchista hozzáállás.
A nemzeti szocializmus tehát baloldali vagyis irányzat, a fasizmus pedig nagyjából a két oldal eredője (de attól függ, pontosan milyen "fasizmus").
A pártrendszer és a szavazás is baloldalinak tekintedő. Egy párt lehet jobboldali, ha a tradicionalitást tűzte ki zászlajára.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.11.29. 15:13:09 -
#5090 Olyan nem is kell, h miondenki egyenlo legyen(bar nem lenne rossz), a lenyeg az, h a torveny, a jog a kozossegre vonatkozo szabalyok tekinteteben legyen egyenlo..
Mi a francot erne 1 olyan jogszabaly amelyik azt mondana, h a kekszemueknek 5 ev az, ami a barna szemueknek 3, ugyanazert a cselekmenyert..
Persze a gyakorlatban a torveny elotti egyenloseg sem valosul meg, de az mas tortenet... -
#5089 Minden=dekadencia, amennyiben kizarolagossagra es szelsosegessegre torekszik..
Mindenki "liberalis", ha sajat magarol van szo.., te is..
Nem szeretnem, ha csajom burkaban jarna, vagy megmondjak neki, h mit vehet fel, hanem eldontheti, h miben jar: akkor mar liberalis vagyok..? Az.. Ha eszembe jut, h bedobok 1 sort es nem szeretnem, ha valaki(akarki) eldontene helyettem, megtehetem e: akkor mar liberalis vagyok.? Az..
Ha eszedbe jut, h elugrasz a Berlinfest-re es ezt metheted szabadon akkor mar liberalisabb vagy, mintha ezt pl. nem tehetned meg vmilyewn okbol.. Vegtelensegig lehetne folytatni..
Te is maris liberalis vagy, ha nem szeretned, hogy mas dontse el helyetted, h mit vegyel fel, mivel toltsd a szabadidod es hol, elmondhasd szabadon a velemenyed, stb.stb... Gondolom ezt szeretned.. Akkor liberalis vagy..
Mivel pl. ugy erzed, h a velemenyedet nem mondhatod el szabadon(ez tenyleg igy van), ezert elkezded utalni a liberalizmust(pedig pont a liberalizmus hianya a problema es vmi liberalsinak hazudott torzszulottel van igazabol a problema)
De ez nem politikai topic.. -
#5088 Ezekre az ideákra való törekvéssel sem értek egyet (mellesleg, láthatóan az sem működik). A liberális szellemiség eleve dekadencia. A társadalmi hierarchiára pedig szükség van egy működő társadalomban - olyan nincsen, hogy mindenki egyenlő. (Most sincs olyan és ha lenne is rossz lenne.) Pl. az általános választójog úgy abszurd, ahogy van. -
Solt #5087 "az autópályát elárasztó férfiakkal" :DDDDDD
-
Saintgerman #5086 .. hát, hogy szerencsétlenkedés e a hatóságok részéről, vagy ezt az utasítást kapják.. .. de inkább talán az utóbbi.. -
#5085 Repkednek am a kommentek is rendesen..
Arrol senki nem ertekezik, h a helyi hatosagok miert nem probaljak meg a biztonsagos kozlekedesnek meg a latszatat sem fenntartani..?! Kozlekedes-rendeszeti jogszabalyok semmibevetele tortenik(pl. kozuti kozlekedes szandekos veszelyeztetese: ez sulyos buncselekmeny) es ilyenkor az osszes delikvenst ossze kellene fogdosni es gyorsitott eljarasban (mivel a helyi jogszabalyok betartasa nem erdekli oket) ki kell toloncolni es kitiltani (minimum)10 evre az EU-bol..
Az egesszel az a baj, h a jogszabalyokat veszik semmibe ugy az idegenek, mint a helyi hatosagok(ez utobbiak szerencsetlenkedese az oka annak ami tortenik, a tobbi mar csak kovetkezmeny.. ha a migransok nem ismerik a szabalyokat, a hatosag feladata/lenne/, h felvilagositsa oket es kokemynen betartassa es nem balfasz MadMax-ek probaljanak ervenyt szerezni a torvenynek..).. -
Saintgerman #5084 Világhírű lett a magyar kamionos.. http://24.hu/kulfold/2015/11/28/vilaghiru-lett-a-menekultekkel-szemetkedo-magyar-kamionos/ -
#5083 Erdogan vs Putyin ? -
#5082 Jo lenne, ha ez nyilvanos lenne: kivancsi lennek azokra a teruletekre, amiket a franciak "jovahagytak".. :D
Viszont ha megerositik a meg letezo szir (kormany-)eroket az oroszok(vegyverzet, felderitesi infok, stb.), akkor talan legitamogatas nelkul is kepesek leszenk eliminalni a nem IS bandakat idovel..
Gondolom a ruszkik celja elsodlegesen az IS utanpotlasi es olajszallitasi vonalainak a bombazasa lesz mostantol.. -
#5081 csak éppen ott a bibi, hogy azután csaptak le rájuk miután nyilvánosságra hozták, hogy a török titkosszolgálat ládáiban amit szíriába küld nem épp kaja vagy ruha van, sokkal inkább fegyver :D -
#5080 Hat a biznisz az mar csak ilyen.. :) -
#5079 Joo, de te nem keszitesz rola videofelvetelt es teszed kozze, h mekkora mayer vagy... (Gondolom)
Szamomra ez a tahosag, de ez szubjektiv velemeny(volt, es ezt igy is fogalmaztam meg)... -
ManoNegra #5078 Putyin: Mutassa meg, hol bombázzak!
"Vegyetek elő egy térképet, és mutassátok meg, hová dobhatok bombát Szíriában”
– idézte fel Laurent Fabius francia külügyminiszter az elnöki találkozón elhangzottakat. Putyin és Hollande csütörtökön egyeztettek Moszkvában, ahol összehangolt orosz-francia fellépésről állapodtak meg az iszlamista terrorszervezettel szemben. -
ManoNegra #5077 Dehogynem lehet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a felkelők egy, esetleg két óra alatt adják meg magukat - és át a fegyverzetet az Iszlám Államnak.
-
#5076 "..Terroristákkal való együttműködés vádjával letartóztattak két újságírót Törökországban..."
Tok jo: letartoztatjak oket terroristakkal valo egyutmukodesert, mert leleplezik a hazajukat, h terroristakat(felkeloket: Aszad szerint terroristak) tamogat..?? :D (Tenyleg egyre viccesebb a vilag..)
Amugy a felkelok tamogatasa miert ennyire "operativ"..?? Azokat lehet tamogatni.., vagy nem?? -
ManoNegra #5075 Kedden Stockholm város vörös-zöld-rózsaszínű többsége új stratégiáról döntött, hogy ellensúlyozza az erőszakot éltető extrémizmust. De ezt a stratégiát erős kritikával illeti többek között a Néppárt, amely úgy véli, hogy az az Iszlám Állam harcosait előnyben részesíti a lakásra várók sorában.
Többen kritizálják azt a stratégiát, amely szerint azok a személyek, akik el akarják hagyni az extrém csoportokat vagy visszatérnek a külföldön folytatott harcok után, kapjanak segítséget a megélhetéssel, munkával és lakhatással kapcsolatban. A kritikusok úgy látják, hogy ez az elképzelés »tejszínhabbal« jutalmazza a bűnözőket, és nem ad konkrét javaslatokat arra vonatkozóan, hogy ezeket a személyeket hogyan lehetne domesztikálni… link
Ez nagyon jó stratégia!
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.11.28. 10:58:24 -
Stockbauer33 #5074 -
Solt #5073 Nyilván nem azért tölti fel, hogy lássa mindenki miképpen káromkodik, hanem, hogy azt lássak mi megy arrafelé. :) -
vfrtom1 #5072 Szerintem azért , lehet mert feltölti. Én is szoktam anyázni, ha vezetek, bármilyen hihetetlen, hisz galamblelkü vagyok. :) -
Solt #5071 De mitől lesz nálad sült bunkó? Káromkodás, rájuk húzza a vasat, vagy miért? Nem láttam végéig, csak belenéztem pár helyen, ott továbbra is egy ideges embert látok, aki kínjában, tehetetlen dühében viselkedik így. Csak gondolj bele a helyzetébe! -
Stockbauer33 #5070 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2015.11.27. 16:46:36 -
ManoNegra #5069 Nem, Törökországban, török újságírókat.
http://hu.euronews.com/2015/11/27/letartoztattak-ket-isztambuli-ujsagirot-mert-lepleztek-a-torok-titkosszolgalat -
#5068 Jó a többi videója is
Persze közben meg is jelentek a retardált cikkek, hogy megpróbált gázolni blablabla...
Azért ez nem ugyanaz, mintha direkt felhajtana a járdára a gyalogosok után, csak teljes szélességében kihasználta az autópályát :D -
#5067 Nem, en sem orulnek.. -
#5066 Ideges.. Nem hiszem.. Inkabb egy sultbunko..
Meghallgattad, h miket kiabal magaban??(Vagyis a sajat magarol keszulo felvetel szamara..Sztm ettol bunko valaki..,par sor, v feles utan meg ok, de biztos,h nem pias) Az egesz viselkedese "civilizalt", ugy enblock.. -
Solt #5065 De mitől bunkó? Érdekel, hogy nálad mitől lesz bunkó.
Én inkább idegesnek látom. -
kissssss #5064 "A helyében én cionistaztam is volna a video alatt"
na te meg a ló másik oldala vagy.... -
kissssss #5063 neked lenne gyomrod mosolygós arcot vágni miközben ezek bemásznak a raktérbe és isten tudja mit művelnek ott?
hagyjuk már ezt az álszent hozzáállást, a fickó reakciója teljesen jogos volt ha nem szállítja le időben az árút akkor öt fogják elővenni a cégnél hogy miért nincs időben a helyén és miért van megrongálva a szállítmány.
és akkor ez megy minden nap ott.... -
Zenty #5062 A helyében én cionistaztam is volna a video alatt és még az is lightos lett volna. -
Zenty #5061 Mivel éget? Csak nem azt mondod, hogy a hazugságra épülő politikai korrekt dumák kellenének mindenhol. A migránsok illegálisan egy autópályán eltorlaszolták az útat és illegálisan terrorizálják a kamionokat. Innentől kezdve nincs miért etiketett játszani -
#5060 Az oroszok tartoztattak le torok ujsagirokat Oroszorszagban? Milyen terroristak? IS? (A nem IS-terroristak nem is terroristak, miert ne kaphatnanak ellatmanyt..? :D ) -
#5059 Azzal, h mekkora total bunko.. -
ManoNegra #5058 Náculnak az osztrákok. -
ManoNegra #5057 Egyelőre úgy néz ki, a törökök rosszul jártak ezzel az incidenssel. Az oroszok fokozzák a beavatkozást, a türkméneket legyalulták, borítékolható, hogy még jobban rászállnak az olajszállító teherautókra.
Az angolok és a németek is küldenek egységeket, így a koalíció kiszélesedik.
Közben török újságírókat tartóztatnak le, akik bizonyítékot szolgáltattak fegyver és muníció csempészéséről a terroristák felé.
Mi volt ebben jó a törököknek? -
Solt #5056 Mivel égeti magát, minket? -
#5055 "...A liberalizmus, mint a kommunizmus és a demokrácia: megvalósíthatatlan..."
Hat abszolutizalt ertelemben valoban, de a tobb demokracia jobb mint a kevesebb, a tobb liberalis (szabadsag-)jog jobb, mint a kevesebb es ez a lenyege..
Nem szabad abszolutizalni ezeket a rendszerfogalmakat..(A kommunizmus-t hagyjuk, mert az csak abszolut--totalitarius--rendszerkent ertelmezheto..)
"..Only a Sith deals in absolutes.." -
#5054 Azert a sofor sem 1 neurologus-bol lett gk vezeto...(Inkabb kussban maradt volna, mert magat/minket eget..., vagy nyugodtan csatlakozhatna a csapathoz.. Szomoru ez az egesz..) -
#5053 Egy kis gyuloletkeltes:
"......Svédország
Hivatalos adatokat a rendőrség nem akar közölni, de a nemi erőszak esetek kilencvenöt százaléka bevándorlókhoz köthető. Egész alternatív médiaiparág jött létre, ahol napi szinten listázzák az eseteket, amiket a mainstream média megtagad közölni (http://www.exponerat.net/category/sexualbrott/).
A Facebookon külön csoport alakult Mi, akik erőteljes intézkedéseket követelünk az erőszakhullám ellen elnevezéssel (https://www.facebook.com/Vi-som-kr%C3%A4ver-krafttag-mot-den-svenska-v%C3%A5ldt%C3%A4ktsv%C3%A5gen-331312140289598/).
Az egyes eseteket mind a média, mind a rendőrség igyekszik elbagatellizálni, az elkövetők érvrendszerét átvéve az áldozatokat »felbújtóként« ábrázolva, akik csak »azt kapták«, amit megérdemeltek.
Előző levelemben említettem az esetet Alvestában. Engedelmeddel az egész cikket nem fordítanám le, mivel elég hosszú, hanem egy kicsit megszerkesztve adom vissza, remélem, így megfelel:
A tíz (és nem tizenegy) éves lányt egy afrikai (szomáliai), felnőttnek tekinthető (száznyolcvan centi magas, nyolcvanöt kilós) osztálytársa erőszakolta meg októberben. Annak ellenére, hogy a srác fizikailag felnőttnek tekinthető, a negyedik osztályba járt együtt a kislánnyal. A kislányt már többször »tapizta« korábban, és emiatt az iskola rektora elé is került tavasszal, aki azzal mentegette, hogy »a fiúk azok fiúk«, valamint előadást tartott a panaszos szülőknek arról, hogy »mindenkinek ugyanolyan az értéke«.
A kislányt az iskolaudvaron egy bozótba vonszolta, és ott análisan közösült vele. A cikk írója nem tudja a srác életkorát, de megemlíti, hogy a bevándorlók sokszor alacsonyabb kort adnak meg, hogy ezzel is jogosultak legyenek a családi pótlékra és egyéb szociális támogatásokra. Mindezek tetőpontjaként a városi tanácsban az egyik képviselő (Thomas Johnsson, Moderat (Mérsékelt) Párt, amelyik együtt ül a Fidesszel az Európai Néppártban) az egész esetet úgy minősítette, hogy csupán »sötét alakok zavarkeltéséről van szó«, amelynek a célja »az iskolai élet károsítása«.
A kislány apja elmesélte az internetes újságnak (Fria Tider), hogy »hányt ettől a nyilatkozattól«, de elhatározta, hogy tisztázza az ügyet Johnssonnal, akit felhívott, és elmondta neki, hogy ez a legostobább és legbántóbb nyilatkozat volt, amit valaha hallott. Ezek után időpontot kért a havi hatvanhatezer koronás fizetést felvevő politikustól annak fogadóórájára, mire az letette a kagylót (http://www.friatider.se/m-toppens-attack-mot-flickans-familj-det-var-ingen-v-ldt-kt).....”