9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Papichulo
    Miert gondolod, hogy csak az "altalam preferalt felnek" erdeke a kaosz es a masik felnek nem?
  • Papichulo
    Nem, a egyik problemam - meg mindig - a stilus. Ez nem minosegi ujsagiras, ez durcas gyerekek ovodas szintu vagdalkozasa. Linkeltem egy wikis cikket, hogy mi a gond a stilussal, erre te azt mondtad, hogy az a jellegu viselkedesforma megszunt, mikozben mar az oldalon levo elso cikkben talalkoztam azzal, amit a wiki emlitett. Nyilvan, hogy nem olvasgattam tovabb a kuruc.info-t, hogy meg peldakat gyujtsek neked, de nyilvanvalo, hogy ha ennyire konnyen talaltam, akkor meg mindig maximalisan relevans minden, amit a wikin emlitenek, ergo a szemelyeskedessel osszekotott commented (#5353) bullshit volt.

Es most elolvashatod az #5342-ot, amiben kifejtettem a velemenyemet, minden pontja tokeletesen valid meg mindig.
  • Tetsuo
    A káosz a legelemibb érdeke az általad preferált félnek.
  • Tetsuo
    Valójában "nekik" és szövetségeseiknek sosem volt probléma a pálfordulás. A történelem számtalan példát prezentál.
    Alapból hegeli dialektikát használva kezelik a különböző léptékű konfliktusokat, miszerint mindkét oldalt támogatják, bármelyik is győz, azt már eleve kontrollálják.
  • Tetsuo
    :-D Mi a problémád pontosan? A "zsideszes" szófordulat? Az pontosabb és kifejezőbb, mint az eredeti fideszes.
    Lassan kibújik a szög a zsákból! Az a bajod, hogy van egy oldal, amelyik zsidókat mer bírálni és szemtelenül kimondja az igazságot? Ez a bajod?
    Akkor ne kertelj, mond ki, hogy fáj az igazág és szeretnéd, ha orwelli Újbeszél nyelv lenne.
  • Papichulo
    Az lesz a vége, hogy az USA a szunnitákkal, az oroszok meg a síitákkal, egymás ellen.

Ebben az esetben a szerencsetlen siitak eleg rossz lora tennenek... :)

Szerintem egyebkent nem lesz ilyen merteku nyilt konfliktus a kozeljovoben, csak megy a riogatas es bizonyos emberek barmit elhisznek.
  • PSG 1
    Nem baj, ok is harcolni fognak az utolso arab katonaig..
  • PSG 1
    En azert meg megvarom a jenki "vedelmi"-miniszter hivatalos bejelnteset.. Pl. ilyesmit: "Az utolso (arab-)katonaig harcolni fogunk az Iszlam Allam ellen.." :)
  • horthy
    Az Iszlám állam legnagyobb támogatoja Katar , Szaud Arábia , Törökország stb ?!? USA ezt hogy gondolta a Szaudiak saját pártfogoltjaik ellen mennek ? Sött még Izrael is ISIS rajongó mégha nem is nyilatan héber szokás szerint sunyiba !
  • Pluskast
    Sajnos nem kizárt, hogy tavaszra kitör egy nagyon komoly balhé. Jó lenne ha nem, de a közel - kelet most nagyon komoly és valós fenyegetés egy világméretű konfliktus kirobbanására.
  • ManoNegra
    Ez ugyanaz ha jól látom.

Öles léptekkel haladunk egy nagy balhé felé. Az lesz a vége, hogy az USA a szunnitákkal, az oroszok meg a síitákkal, egymás ellen.
  • Pluskast
    Sőt!
  • ManoNegra
    Irak sem kevésbé.

Egy iraki képviselőnő Facebook-posztja szerint John McCain amerikai szenátor kész tények elé állította Haider al-Abádi iraki kormányfőt: Amerika és arab szövetségesei nagyjából százezer katonát fognak Irakba küldeni. Az első sorban arab katonák amerikai irányítás alatt az Iszlám Állam fegyveresei ellen fognak harcolni. Az iraki kormányfőnek a hír szerint nem volt sok szava az ügyben. link

Demokrácia? Fékek és ellensúlyok?
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.12.11. 15:37:04
  • Pares
    Szerintem itt te vagy a legnagyobb (látens) zsidógyűlölő, nem hogy a zsidó szó, de már a zs betű láttán is ökölbe rándul a kezed...
  • Papichulo
    Na, többen mondták, hogy mostanra mérséklődött, valójában erre reagáltál... erre belinkelsz valami régi példát. Tipikus.

Az oldalon pillanatnyilag legelso cikkbol: "ők csak segítenek az elhatárolódó zsideszeseknek" (forras)

Szoval nem, nem merseklodott...
  • Solt
    Lefújták a karácsonyt egy olasz suliban

Mennyire aberrált elme kell ahhoz, hogy valaki abban lássa a megoldást, hogy a jelentős többség alkalmazkodik a kisebbséghez... ez a provokáláson kívül mire jó?
  • Saintgerman
    Hááát, ha odakinn is olyan arányban vannak a felbujtók, mint itt ezen a topikon, akkor talán nem is esélytelen a tervük..
  • PSG 1
    OFF

".. A betemetés közben úgy látszott, hogy a föld az alatta levő áldozatok mozgása folytán felemelkedik, mire a mellettem álló Kapitány Gergely szakaszvezető puskájával a földbe lőtt, mire a mozgás megszűnt...”

Aha.. Valoszeru historia..(Az osszes "tanuvallomas" hasonlo lehet? Na majd elolvasom..)

ON
  • Tetsuo
    http://index.hu/tudomany/tortenelem/2015/12/10/magyar_megszallas_a_szovjetunioban/

De pl. ez ami undorító. A stílusa: magyarellenes egy állítólag "magyar" zsidótól, aljas, alattomos, hazug, szarkavaró, felettébb uszító és ami még negatívum, hogy szofisztikált, bújtatott.
  • Tetsuo
    Na, többen mondták, hogy mostanra mérséklődött, valójában erre reagáltál... erre belinkelsz valami régi példát. Tipikus.
  • Solt
    #5350: Remélem annál azért egy fokkal több eszünk van, hogy ilyeneknek beugorjunk...
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.12.11. 11:51:45
  • ReszegKoldus
    De nem akarnak függetlenek lenni, az egy főként Magyarországgal és a magyarsággal kapcsolatos oldal.

Egyébként meg "A stílus olyan amilyen, a mondanivalóval kellene inkább foglalkozni."
    Utoljára szerkesztette: ReszegKoldus, 2015.12.11. 11:48:36
  • Saintgerman
    Na ez az, amihez nem kellett Nostredamus, hogy előre lássuk.. !!!
    http://www.hidfo.ru/2015/12/nuland-sutemenyei-magyarorszagnak-washington-ellenorzes-ala-vonja-a-jobboldalt/
  • Tarathiel2
    egy
    ketto

Tanulj meg keresni, utána ordibálj be a partvonalról.
  • Papichulo
    Peldak
  • Tetsuo
    Megint nem hoztál konkrét példát a reklamált stílusról...
  • Pluskast
    Igen ő az. Azért milyen durva, hogy még csak kezet sem fog vele a szerencsétlen meg ott áll mint egy hülye gyerek. Irányított demokrácia.
  • PSG 1
    Ki ez? J.Biden ? Megy am a vall lapogatas.. :)
  • PSG 1
    Azt ertem, h jatsza, mert Torokorszag talan a legfontosabb geostrategiai helyzetben van foldrajzi elhelyezkedese folytan, raadasul brutal katonai erovel rendelkezik(bar ebben nem egyedulallo a tagabb tersegben: Izrael, Egyiptom, Oroszo.).. Csak nem 1 nagy sakk-mester a jatekos.. Kenyesen egyensulyoz, mert az iszlamista iranyvonalat inkabb tamogatja, mint a vilagit(plane, mikor kiderult, h a nyugati-integracio nem 100%), de a belso ellenzeke(plane a hadsaregben es a rendvedelmi-szerveknel) nem akarja engedni, hogy Torokorszag iszlamista iranyba forduljon..Meg is puccsolna a hadsereg, mint Murszi-t....
  • Pluskast
    Cseppet sem távirányításos az ország á nem :)

• Papichulo
    Par honapja targyilagosan cafoltam egy kuruc.info cikknek jopar allitasat. Akkor azt azzal magyaraztak a hivok, hogy az csak "felreforditas" volt... persze veletlenul ugy forditottak felre, hogy Israel rosszabbul jojjon ki a dologbol :)

"Le style est l' homme meme", sokat elarul a kuruc.info szerzoirol, hogy a nagykozonsegnek szant cikkeikben sem kepesek levetkozni a primitiv stilusukat. Latszik, hogy csak a buta, rasszizmusra vagyo, gyulolkodest kereso olvasoikat probaljak kiszolgalni es meg veletlenul sem szandekuk egy szalonkepes, esetleg szelesebb tarsadalmi kor szamara fogyaszthato termeket eloallitani.

Na ezekkel van bajom, igen a stilussal es a hazugsagokkal, nem pedig a bizonyos nepek, tarsadalmi csoportokkal szembeni kritikus hangnemmel... bar mondjuk az is erdekes, hogy hasonloan kritikus cikket peldaul az oroszokkal vagy a PRC-vel szemben nem nagyon talalni az oldalon. Pedig ha annyira fuggetlenek es korrektek akarnanak lenni, akkor ott is boven lenne mit "leleplezni", nem csak a zsidokkal kapcsolatban.
  • Tetsuo
    Sokan felül tudnak kerekedni a stíluson, ha az objektivitás ill. a mérleg a fontos.
    Mondjuk jobb lenne, ha konkrét példával állnál elő, mert ez így eléggé kamuszagú.
    Kiderül (már persze kiderült), hogy csupán a zsidók és a nyugati hatalmak elleni kritikus hangnem az, ami nem tetszik neked. :-)
  • Tetsuo
    Erdogan ugyanolyan bábu, mint Obama vagy Merkel, és a bábmester is ugyanaz.
  • Stockbauer33 #5339
  • Saintgerman
    Hát ez felháborító ! Ez legalább akkora aljasság, mint amikor a világbankárok kilopták az államkasszát, azt letitkosították 30 évre... vagy volt a big bang, azt kész ! ez az elmélet a törvény, további kutatásnak helye nincs...
    .. pedig láttam egy videót, ahol éppen egy zsidó gyerek kutakodott a táborban, azt szerinte gázból ott csak annyi vót, amivel a ruhákat fertőtlenítették.... de uszoda az meg vót, de azt még a túristáknak se mutatták meg...
    Szóval lehet, hogy mégis kamu az egész ? én ugyan nem tudhatom, de az fix, hogy ez legalább olyan jó energia forrás, mint az isis nek a lopott olaj....
  • Solt
    Tony Abbott: A Nyugat felsőbbrendű, mint az iszlám
  • ManoNegra
    Tehát e-mögött is az oroszok állnak? Még a végén kiderül, hogy az amerikaiakat is ők irányítják? :-)
  • ReszegKoldus
    Azért ítélték el a kurucot a bíróságon, mert az oroszok nem vonultak ki Ukrajnából. Ugyanez az oka annak is, hogy a törökök üzletelnek az ISIS-el, ahogy ezt már korábban megtudhattuk. Sőt, mindennek ez az oka :D
  • ManoNegra
    http://www.atv.hu/belfold/20150625-elrendelte-a-birosag-a-kuruc-info-egyik-aloldalanak-torleset
  • Papichulo
    Ha jol tudom mindkettoert... Bar most hirtelen nem talalok forrast erre.