1020
Zene, amitől jó kedved lesz, örömzene...
-
#251 -
#250 Lassan közeleg csicsiska manó, érzem a szemeimen
Ideje a pörgős rockzenékről lassúbb vizekre evezni és jöhet egy kis esti jazz...vagyis..
Jazz + Az - Megint hétfő (lesz lassan)
-
#249 Dehogy. Előítélet? Semmi köze hozzá, a telón lógásnak meg semmiképp. Arról van szó, hogy sok feldolgozást hallottam már, amire felkaptam a fejem, mert nagyon jól sikerült. Ez messze nem az, hozzá sem kéne tennem, hogy persze SZERINTEM. -
#248 Mondjuk ez pont egy rossz példa volt
Tibcsi nem is ismerte a dal szövegét.
Ilyen az, ha ismeri:
Fight Club - Nem vagyok a legjobb.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.16. 20:18:54 -
#247 Látom sokat lógsz a telódon és ragadt rád közben némi előítélet is.
A szerzőtől egyértelműen jobb ez a nóta, de azért vedd figyelembe azt is,
hogy kik is adják elő, és ők milyen pályán is vannak igazán otthon.
Egy diszkósabb slágert könnyebb rockosabban eljátszani. Pl. mindenki ismeri....de nem így...
Álmaimban Amerika Csordás Tibivel (Fiesta) kicsit áthangszerelve:
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.16. 20:09:54 -
#246 Ez de szar! Ezek tényleg széttörik azokat az álmokat. -
#245 Action - Ne higgy (és nem higyj!) nekem (szerző: Beri Ary)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.16. 19:00:03 -
#244 Következő a helyzet: ezzel a dallal én már összefutottam nemrégiben valahol valamikor és már akkor is imádtam..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..hogy mi a túróért nem tettem fel még akkor a Z.R. Top 150-es listámra arról viszont halvány fogalmam sincs..
De most pótoltam eme hiányosságot.
És "le is játszom" az említett lista jelenlegi 149. helyezettjét, amiben szintén Mester Tomi nyomja a vokált
-
#243 Ez nagyon nagy! -
Balabolka #242 Egy régi nagy kedvencem (kicsit feltuningolva) a Skorpiótól;
-
Balabolka #241 Máté Péter sejtett valamit, mert tényleg furcsa játék ez az élet;
-
Balabolka #240 Maradjunk ittHun, egy Jó Hiperkarma nóta;
-
Balabolka #239 Hát -a jövőbe tekintve- nem hiszem hogy túl sokat lehetne már zeneileg színesíteni az Sg-n, ...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!...ahhoz túl kevesen vagyunk itt - a felszínen- olyanok akiknek valóban színes a zeneviláguk. A háttérben biztosan vannak még páran, de valami okból nem mutatkoznak, ahogy magam sem évekig. Átlapozgattam kicsinykét itt a múlt hasábjait, voltak jó idők (remek emberekkel..) valóban - amelyek sajna számomra kimaradtak, de így van rendjén. És bizony alig maradtatok páran a régiekből, amit igazán sajnálok. Ám annak örülök, hogy Ti még vagytok... !
Abszolút értem mondandódat.., megértem reakcióidat.. ! De még is itt vagy, melynek nem lehet más oka, pusztán csak annyi, hogy még nem "fáradtál", s telítődtél igazán el. -Az-az ama szomjúság amit a zene szeretete, ...az értelem generál az újra, az (még) ismeretlenre szomjazva. Talán nem jó példa, de a történelem gazdagon tanúskodik arról, hogy voltak emberek, akik lemerészkedtek a pokol bugyrába is egy csöppnyi "fényért"...
Te itt adtál már bőségesen..., s akinek adtál az mindig is emlékezni fog ! És még biztos hoz annyit az Sg, hogy legyen értelme.
A változást olykor nehéz elviselni, de hagyni kell mert úgy élő..., no de nem akarlak közhelyekkel fárasztani. Amúgy is nyomom őket ezerrel. Csak ne legyen függőség, se beidegződés semmiből... mert az beteggé tesz és meglop bennünket, ill. letöri szárnyaink.
Én sem kapok többnyire errefelé pozitív löketet, de nem is azt keresek itt -van az bennem bőven.
Jobb napot kívánok neked, pozitívabb hangokkal... !
Zenéljünk. Tamástól egy -félig meddig- improvizáció ami zseniális;
-
Balabolka #238 "...Ökumenikus jam" -Ez Jó ! Néhány betyárt még bevehettek volna. -
#237 Most így, hogy meghallgattam egymás után ezt a 3 zenei csemegét,
már látom nem kell aggódnom az SG jövőbeni zenei sokszínűsége miatt
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amikor legutóbb eltűntem egy pár hónapra, éreztem hogy kezd zsongani a fejem a sok süketeléstől ami itt ment.
Mire "visszatértem" páran még követték a példámat és odébbálltak.
Emlékszem valamikor félidőben (úgy 3 hónap elteltével) egyszer egy pillanatra elcsábultam még és bekukkantottam mi is folyik itt.
Valakik épp marakodtak akkoriban is Brekinél. Nem jelentkeztem be, csak gyors átfutottam azt a pár szájtot ahol egykoron megfordultam és már el is felejtettem pár újabb hónapra mindenkit az SG-n. Ja, ez akkoriban volt amikor Musachy valakinek megjegyezte, hogy egy kalap foscsi ez az egész és neki is le kellett volna lépnie mint nekem. Egy kicsit meglepett hogy bárki is emlékszik még rám itt, de aztán ment minden tovább..
Most szinte az ellentettjét tapasztalom. A 80-asból warez megosztó lett, az egykoron dicső HQ ma tök üres. Kaposi egykori topikját mások uralják és szent megváltóként istenítik a new italo stílust ami valaha az ISD totyikban volt ukász.
Minden megváltozott. Egyre kevésbé érzem jól itt magam, bár az is lehet hogy ma csak szimplán egy sz@r napom volt..
.. a zenék viszont mindig feldobnak és felvidítanak, így hát marad a zene egyelőre.
Más ez a világ - Sipos F. Tamás
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.15. 17:49:22 -
#236 Nagy buli lehet az ilyen. Igazi ökumenikus jam. -
Balabolka #235 A "sztárok";
-
Balabolka #234 -
Balabolka #233 Nem óhaj az már, hanem történelem, ill. egy tré csel. ....
No de zenéljünk.
EMBRZ - Make Your Way
-
#232 -
#231 És hogy egy másik stílusba is átkalauzoljam azt akit érdekel,
hoztam egy zenét amit már 1 millióan meghallgattak
Ez pedig nem más, mint Zephyr a fejhallgatós aktivista....azaz miket is beszélek
Ez a Headphone Activist - Zephyr című zenéje
És mivel akiről írták az sokat szeret beszélni, így egy 1 soros szöveget is beleszőttek
az egyébként nem túl beszédes zenébe
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.15. 03:51:14 -
#230 "... Örökké világot járva, Jó szóra hiába várva,
Minden nap kereslek én! ...
... Hív a messzi távol, E földön járhatsz bárhol,
Én mindig ott leszek, ne félj! ..."
-
#229 Tiszteletben tartom óhajod és nem trécselünk
(ha majd valamikor mégis kedved támadna rá, majd megtalálod a módját..)
És most zene...egy régi de örök kedvencem, a Cutting Crew-tól..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.14. 19:20:06 -
Balabolka #228 Bocsánat, az előző muzsika "The Robot" címet viseli, The Money Penny Project előadásában.
A következő egy kiváló Dél-Afrikai Dj-től; Black Coffee Juju-ja;
-
Balabolka #227 -
Balabolka #226 Hát én Szent Imre...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!... lökött apja nevét kaptam -ha fogalmazhatok így. De sok cimbi Bala-ként szólít már gyerekkorom óta. -A "művésznevem" is ez, amivel szerintem nemsokára talán te is találkozni fogsz valamely galériában, stb., de még várok egy kis időt míg "robbantok".
Értelmes embernek most egyáltalán nem nevezném magam. Afféle intellektuális hullámvölgyben tengődöm egy ideje, jelenlegi környezetem hatásának köszönhetően. No de nem fárasztalak ezzel.
A trollokat jól kezelem többnyire, a munkám is most némileg ez -több tucat ember irányítgatása, akinek bőven felére illik ez a jelző.
Itt az Sg-n temérdek kakas van tyúkok nélkül, s hát ebből adódóan is érthető a sok kakaskodás. -Persze megvannak még a szélsőségei...
Hibázni pedig mindannyian hibázunk, ami természetes. "Isten" sem tökéletes, ha az lenne, halott lenne.
Nem tudom mi okod van aggódni, s ki miatt, de minden úgy is úgy történik, ahogy annak történnie kell. Neked pedig szerintem elég erős szellemi pajzsod van.
Én abszolút nem akartam itt tere-ferélni senkivel semmiről, de a muzsika iderángatott. A "muzsika", aminek eddig is sok jó barátot, cimborát köszönhetek eddigi életem során. Talán itt is akad majd.... Én is bizakodom, hogy fogunk még beszél(get)ni. ...Köszönöm ! Bár vannak hetek, hónapok amikor távol vagyok a nettől. -
#225 Először is ez a Gus Gus most nagyon az én hangulatom
Továbbá...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Frankó hogy "megismerhettelek". Szeretek értelmes emberekkel kommunikálni zenéről, időjárásról, bármiről. Alapjában véve épp emiatt vagyok itt. Remélem értekezünk még az élet dolgairól a jövőben, és azt is remélem ügyesen tudod kezelni a trollokat is.
Sajnos pár perce futottam bele egybe egy másik jellegű fórumon, és van egy olyan sanda gyanúm, hogy a "csojsz" alapján be fog azonosítani....(bár tévednék ebben)
És ha beazonosít és lekövet akkor befurakszik majd mindenhová ahová "bejárásom" van.
Talán csak rémeket látok. Bár én tudom kezelni őket (azzal, hogy levegőnek nézem eztán) de lesznek akik kevésbé lesznek vele toleránsak.
Ahogy az öreg Mucsácsó kollégánk mondaná most ha itt lenne: ".. alakul itt hamarosan némi románc.. "
De talán ez csak egy téves megérzés...olyasmi...mintha Lacámnak akarnálak szólítani...pedig téged nem..legfeljebb csak Italomucsacso70 kollégát..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.12. 21:00:18 -
Balabolka #224 Jöjjön egy Gus Gus;
-
Balabolka #223 Jó nóta ez a Mike Floss nóta ! ..., hajlik is rá a hangulat.
Szerintem...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!...magunkat is csak a felszínen ismerjük -mondom ezt bátran egy "egykori" ütős "spontán satori" után, s őszintén, nem dicsérni kívántalak, de a zenei izlés világ mondhatni mindent elmondhat az emberről... -Vagyis öreg róka vagy te már ebben a világban (ahogy Musachy, s még egy-két ember itt. Akik olyan benső értékekkel vannak felruházva, melyekkel "ebben az iszapban" állva nehéz kiteljesedni. Novellányit írhatnék folytatólagosan..., de a lényeg, hogy senkit és semmit nem szabad komolyan venni (hisz nemsoká tovább állunk), csak egyszerűen megérteni. Egy értelmes ember nem tud gyűlölködni, képtelen rá, ám itt sokan sajna "rákényszerülnek" eszement egójuk által. Ami maradjon továbbra is csak az ő problémájuk. S hát persze, hogy sosem szokod meg "ezt a komplexitást", ha csak le nem ereszkedsz végérvényesen. Amit kétlek! -
#222 Muzikális nyitottság...ez szép jelző
Érdekes virtuális világ ez az SG...te például nem is ismersz (max felületesen) és ennek ellenére tudsz normális hangvitelben kommunikálni.
Más meg elhajt a jó büdös francba (holott szintén nem ismer) miközben csak viccelődni próbálok egy másik taggal, aki meg le sem tojja mit vakerálok neki
Ezt a komplexitást talán sosem szokom meg..
Így szóljon most egy komplex nóta Mike Floss-tól..egy megint másik stílusban..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.12. 17:31:12 -
Balabolka #221 Michel Telót nem ismerem, ill. a webről némileg, de nem figyeltem rá nyomatékosabban. Pótolni fogom.
Egy olyan embernek mint amilyen te is vagy, szerintem csak idő kérdése a hangulat bármihez ami értéket képvisel. -Legalább is ezt látom -többnyire- az itt tapasztalt "muzikális" nyitottságodból. Remélem hozok, s kapok is "újat" még... -
#220 Belehallgattam a többi zenéjébe is. Szerintem ehhez is hangulat kell, hogy élvezni tudd.
Engem egy cseppet Manu Chao stílusára emlékeztet.
Még nem hangolódtam teljesen rájuk, de ugyanígy voltam Michel Telóval is eleinte..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.11. 20:50:27 -
Balabolka #219 Philip Noha-t volt szerencsém 2001-ben személyesen is megismerni, azóta gyűjtöm lemezeiket. Biztos vagyok benne, hogy találsz tőlük még tetszetőset. -
#218 Most újat mutattál. Nem ismertem őket.. -
Balabolka #217 Noha reggel kávézom, de ilyenkor is jól jön...;
-
#216 Delta - Mese
-
#215 Grand Master Flash
-
#214 De ha már a Mester nevét a számra (fórumra) tettem vettem...
-
#213 B@xxki annyira szeletív a látásod, hogy az már fáj
Fingod sincs, hogy miket szeret a mai Y generáció!
De majd én segítek: Akamala Go! (T(e)rensz vagy mi ez. De nem a Trent D'Arby)
Jómagam ugyan fél percet sem bírom hallgatni..(csak az örek Del(i)husza miatt esetleg)
Nyomassad Dzsoni...azaz Pákóóóóó ye....e.....e.....e...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.10. 11:32:02 -
#212 Még yo, hogy írtál hozzá felvezető szöveget, a pillanatkép alapján már majdnem azt hittem, Fekete Pákót posztolod ide...