1020
Zene, amitől jó kedved lesz, örömzene...
  • Musachy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem számít, mit hiszek... Pont ezért ne is idegesíts semmi priviben hencegéssel. Tudod a Niagarát mennyien látták már a világon? (Lehet, hogy én is? Ha így van is, nem kezdem reklámozni vagy bizonygatni neked :) )
  • Zephyr Retiring
    Ma forma-bontok rock-diszkó módra

Ma erről a dupla válogatáslemezről:

Calidora feat. Lofti Begi - "Azt mondom állj!" diszkóritmusos feldolgozását (katt) ajánlom.

Innen csak 7 napig elérhető!
    Kellemes zenehallgatást.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.27. 19:31:32
  • Zephyr Retiring
    Taunus volt az a Taurus, igen. A Taurus mellesleg sosem tetszett. Érdekességképpen említettem meg, hogy valaha volt ilyenem is.
    Ma már amúgy sem lényeges, hiszen 25 éve volt. Az meg végképp nem számít, hogy te mit hiszel erről a dologról.

Azt is kétkedve fogadtad, hogy láttam élőben a Niagarát. Mit vársz tőlem, az ilyesmikre mit reagáljak?
    Ezek a dolgok egyébként is maximum csak bennem kelthetnek kellemes emlékeket, hiszen velem történtek meg, nem mással.
    Ha kamuzni akartam volna autóügyileg, mérget vehetsz rá, hogy egy Porsche 911-et kamuzok magamnak, mint számomra a legszebb sportautó.
    MZ helyett pedig egyértelműen egy Kawasaki GPZ-t "festek" a hátsóm alá, hiszen mégiscsak jobban hangzana
    Persze (sajnos) sem Porsche sem Kawasaki nem áll a garázsomban...egyelőre.
    De ha egyszer rászánom magam és mégis beszerezném valamelyiket, ígérem megy majd a privi..
  • Musachy
    Igazán kellemes muzsika.
  • Balabolka
    Tavaly itt voltak augusztus elején Paloznakon, amikor három napon belül "három" nagy kedvenc -St. Germain, Incognito, Earth Wind & Fire... Nem tudtam kijutni sajnos. Itthon evett a fene.

Egy szintén kiváló muzsika Eumir Deodato és Al Jarreau -tól;
    Double Face

• Musachy
    Az egyik legbulibb zene!

Incognito - Always There

featuring Jocelyn Brown
  • Balabolka
    Tényleg....
    Tanus az a "Taurus" , bár én eléggé laikusan állok a verdákhoz is, Pl. Az Opel mantát is mindig monzának hívtam..., meg ilyenek. De nekem mindegy is mivel címkézik fel a járgányokat (is), lényeg, hogy teljesítse amit kell.
  • Musachy
    Megint eltűnt egy hsz-em az sg süllyesztőben. Nekifutok ismét... Lana különleges stílusa és hangulata tetszik. [spoiler]A szövegeidből sokszor kilóg a kamugép-faktor... Ford Taurus tudtommal 1985-től van és a Sierra észak-amerikai verziója. '75--ben Taunus lehetett. De mindegy is. Én is vezettem már fiatalabban is, de nem közterületen. Aztán lázadásból megszereztem a jogsit, amint lehetett személyautóra. Csakazértis!
  • Balabolka
    Köszönöm ! ...megvan szerencsére.

Spoilerezni....
    ...kell bizony ezeket... Jót mosolyogtam soraid olvasva. Te még most is ugyanolyan lázadó betyár vagy, csak már lehullott ama "vakság" amitől egykor persze jobban élvezted a szabadságod ízeit. Ám ma már -közhellyel élve- több eszed van -ami nem pontos utalás, mert az "észnél" több van ott... Magam is "örök" lázadó vagyok. Az "beteg" aki kicsit sem. Vagy befalazták.
    Én is Lada 1200-est vettem először, aztán egy év után ugyanannyiért vissza is vette az eladója. Hosszú történet az, hogy tulajdonképp miért nincs még jogsim, viszont nem túlzás, több 10000 ezer kilométert levezettem már baleset, stb. nélkül.... -Persze az udvarban ugye. De egy nap jött a vészjósló intuíció, s azóta nem ülök volán mögé.
    Ütős autó az a Taurus GT ! Vezettem már én is. Egy barátom hazajött -3-év eltűnés után- szabira az idegen légióból, s pont ugyan ilyet vett feketében arra a pár hétre míg itthon volt. S ezzel egy régi álmát ki is pipálta. Ma is ezeket a régi verdákat gyűjti. Én már rég nem szeretem szinte semmiben a régit, elszalasztanám az újat.

Jó nagyon a Lana Del Ray szám, először hallom én is, de jó szinte az eddigi "munkássága" mind.
  • Zephyr Retiring
    Lana Del Ray - Love

Ha nem ismerős ez a dal (még), az nem a véletlen műve
    Én is csak 6 napja hallottam először..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.26. 18:20:07
  • Zephyr Retiring
    Hát ezt csak spoiler alatt merem inkább..
    ..én még csak a 43-at töltöm az idén
    14 évesen átalakított Simsonnal kezdtem, majd hamarosan kék 125-ös MZ (ETZ), amit egy piros 150-es, majd egy fekete 251-es követett (ami gyárilag csupán 243 ccm), tehát...
    Ja, kronológiailag egy 250-es ritkább "bölénytankos" ETS következett, ami dupla gyertyás, de csak 1 hengeres volt!
    Jogsim persze ekkor még mindig nincs...
    Aztán az első verda egy gáz-benzines narancssárga LADA 1200-es..
    ezt cseréltem egy 1975-ös tűzpiros Ford Taurus 2300 GT-re még a felnik is ugyanezek voltak :) amit egy fekete 4 lámpás BMW Classic követ...
    ...természetesen ekkor meg a "B" jogsi kellett volna, ha lett volna.
    De tisztázzuk: nem azért, mert nem tudtam vezetni, vagy mert nem ismertem a kreszt, hanem inkább azért mert egy kicsit sokáig éltem a lázadó korszakomat

Ha véletlenül nem lenne meg ez a zene neked eredetiben, és kell is, jelezd
    Mucsácsó kollégával ellentétben ez nekem is nagy kedvenc...
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.26. 14:42:03
  • Musachy
    igen, 29-et akartam írni, csak melléütöttem... Bár amilyen gyorsan telik az idő, hamarosan az is igaz lesz...
  • Balabolka
    Akkor te biztosan dömperen vizsgáztál még az oviban. Igazából sosem akartam autót, bár vettem már kettőt..., de mindig az lett a vége, hogy nem kell. Inkább levitálva közlekedem.
  • Balabolka
    Igen, lesett, de már "5-perc" után. Összecsúsztak emlékeim...
  • Musachy
    Emlékeim szerint a "Kettőtől ötig" az nem Gyuri bácsi műsora volt.
  • Musachy
    Én is 46 vagyok és 39 éve van jogsim .

Ami az Eurovizes dalokat illeti... szinte mindenben egyet értek veled. Nekem ez a befutó abszolute "nemgyerebe".
  • Balabolka
    Annak idején -gyerekként- a Komjáthy György 2-5-ig kívánságműsorában nagyon sok muzsikát kértem (egyrészt, hogy halljam a nevem a rádióban ), de csak egyetlen egyet játszottak le, aztán "el is futottam" ettől a kéregetéstől.
    Szóljon ama egy;
    Slade - Run Runaway

• Balabolka
    Hát én még "46" évesen sem jutottam el odáig, hogy letegyem a jogsit. Pedig már lassan 30 éve tervezem.
    Jó ama muzsika ! Csak kár, hogy pár szó kivételével nem értem a szöveget.

Pápai Joci....
    Te előrébb jársz nálam, mert nekem még nem akadt az eddigi befutók közül senki, akinek (valóban) drukkoltam volna. A kezdetektől figyelem a válogatásokat, eddig szerintem ez az egyik leggyengébb széria. Jocinál fellélegeztem -ahogy elkezdődött a nóta, gondoltam "na végre". De jött a "rap", s azzal számomra kinyírt mindent ebben a nagyszerű nótában, pedig mekkora lehetett volna...
    No hagyom a vakert, jöjjön egy befutó, 41 év távlatából;

Brotherhood of Man - Save Your Kisses For Me

• amaximus
    nezz nézz így rám 9 évvel ezelőtti eredetivel,vagy a felújított akusztikkal?
    az origo az tényleg nem rossz, bár én elég erős elég erős arab beütést is érzek a dallamaiban,de végülis a sok más induló között tényleg ez a legértelmesebb zene.
  • Zephyr Retiring
    Dj.Dali - Haba-haba zooty-zooty
  • Zephyr Retiring
    Akkor ma is egyet tudunk érteni valamiben
  • Musachy
    Valahogy nagyon bírom a Matt Bianco zenekart és főleg ezt az albumát, mindig jó kedvre derít:

Annak idején a sulirádióban rengetegszer nyomattam róla első sorban a Yeh Yeh című muzsikát...

• Zephyr Retiring
    Hogy még egy kicsit ennél a vonalnál maradjunk...
    Pápai Joci már a Ne nézz így rámmal is belopta magát a szívembe.
    Az Origo is hasonlóan jó lett, de ugyanakkor mégis más...

Én drukkolok neki. Most először egy Eurovíziós "küldöttünknek"..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.23. 07:04:07
  • Zephyr Retiring
    Roma Soul - Fekete fehér

• Zephyr Retiring
    Bocs, lemaradt, az említett zene 0:42-től:
    B.U.G. Mafia (feat. Mario) - 40 Kmh.
  • Zephyr Retiring
    Ha már kocsikázás a téma..

Pár éve adtam el egy szeretett kis "bevásárlókocsimat" mert már nem akartam rá (is) költeni.
    Míg mások meg nem sajnálták ugyanezért a "matchbox"-ért kiadni a pénzüket.

A vidi alatt 0:42-kor kezdődő zene lenne a lényeg. Amióta meghallottam, vadásztam rá
    De elismerem, a verda sem lett rossz

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.21. 11:01:03
  • Balabolka
    Na pont ugyanez jutott nekem is eszembe, mikor éjjel benéztem egy pillanatra... Igaz zeneileg Jamiroquai-t nem éri utol, de a "sportkocsis-száguldozós" videóról most ez ugrott be;

Len Faki
  • Balabolka
    No ez egy nagyon jó dolog...
    ...magam is kísérletezgettem anno -egy cimborámmal- a minél jobb hangzás érdekében, de technikailag mondhatni segg hülye vagyok hozzá. Volt egy szuper faesztergám anno (sajna eladtam), a kockában kocka szisztémával próbáltam a belső kockát úgy megtartani, hogy a sarkokat nem kiszúrva megmaradjanak amolyan tű tartásban..., de nem sikerült összehozni. Fával nagyon nehéz ezt kiesztergálni, s valamiért meggyőződésem volt, hogy így (amolyan majdnem lebegősen) jobb hangzást eredményezne... Aztán sok évvel később egy agyongazdagodott barátom -sok év látatlan után- elinvitált magához egy hencegős órára, akinél egy olyan 5.1 hangfalszettet láttam, ami tű hegyen állt -minden darabja. A hangzása fenomenális volt. S valahol be is igazolódott ezzel megérzésem. Én azóta sem láttam ehhez hasonlót. De gondolom te már ismered ezen mesterműveket. Gratulálok a munkádhoz ! Néhány embert biztosan inspirálni fogysz ... !
  • Musachy
    Még onnan, amikor a sportkocsis-száguldozós videóval bekezdtek...
  • Zephyr Retiring
    Ne hülyéskedj, nincs mit

Amíg rá szánom magam hogy közkinccsé tegyem valamelyik zenei megnyilvánulásom, nézz be ide ahol ma egyéb művészi hajlamaimat éltem ki
  • Zephyr Retiring
    Jamiroquai neve ismerősen csenghet pár zeneszerető egyénnek.
    Mindig is egy különc volt az ipse kár tagadni. Afféle meg nem értett művészlélek (mint jómagam is akár)

Érdemes pár percet szánni erre az alkotására is, ami egy rész diszkó, némi space és egyéb kísérletezgetős stílusok keveréke

Ez az Automaton (Transmission: Worldwide) Az album jövő hónap végétől lesz beszerezhető akit érdekel.

• Balabolka
    Nagy ajándék "Rag'n Bone Man" most nekem, Köszönöm ! ...
    ...nem ismertem. Megleltem jó minőségben a Human (Deluxe) lemezét, s azonnal le is húztam. A 14. számnál tartok az albumon, egy sem volt eddig ami ne tetszene, egyszerűen kiváló. Rég hallgattam ilyen lemezt. Legutóbb (úgy 5 éve) Mario Biondival voltam így.
    A "saját" munkáidat illetően eléggé kíváncsivá teszel ! Bízom, hogy "hallhatom" előbb-utóbb. S lehet, hogy még egy nap valóban YT celeb leszel. De a lényeg, ne rejtsünk el semmit... Az én fejem is tele van (gyerekkorom óta) olyan dallamokkal, stb. amit valahogy életre kellene már hívni, de az ecset mellett döntöttem egyenlőre.

Belleruche egy jó muzsikája;

Utoljára szerkesztette: Balabolka, 2017.02.19. 14:38:17
  • Zephyr Retiring
    Nagyon avantgárd, csípem az ilyesmiket

Úgy látom a "csatornámra" már 486-an voltak kíváncsiak. Egyelőre te vagy a 2. feliratkozó, és az első akiről már tudom is hogy ki
    Hogy ki lehet a másik arról halvány dunsztom sincs, de biztosan neki is meg van rá az oka amiért így tett.
    Nem számítottam ilyen fokú érdeklődésre már csak amiatt sem, mert leginkább csak itt az SG-n vagyok jelen Zephyrként.
    Úgy látszik lassan ideje lesz feltennem valamelyik "saját" munkámat is a YT-ra.
    Ki tudja, egy nap még talán YT előadóművész sztár is lehetek majd

Azok emberek ihletet adtak egy kis jó zenéhez is...
    Szóljon akkor most a Human - Rag'n'Bone Man-től (listám jelenlegi 6. helyéről)

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.18. 17:37:31
  • Balabolka
    Egy laza dance délutánra;
    Dirty Vegas - Days Go By

• Balabolka
    Amúgy nem nagyon jön be nekem "ama" Skorpió feldolgozás, de még elmegy. Alapvetően magyar nótákból nagyon kevés jó tuningolást hallottam eddig. A Neoton kimaradt az életemből, s eztán is (5-6 nótájuk kivételével) mert Éva hangját annyira nem tudom elviselni, mint kutyák a Family Frostét... Pedig sok Jó nótájuk van. S vagyok így még néhány zenekarral, énekessel...

Egy kedvenc Orosz gitárbetyártól, Victor Zinchuktól hallgassunk egy jó tuningot, ez nekem most pont jó "ébresztőnek".

• Balabolka
    Nálam viszont következő a helyzet; ....
    ...épp bújom a csatornád (amire fel kellet iratkozzam), s hát nagyon sok a közös..., sok kedvencet is találtam biza. Évek óta elhanyagolom a youtube palettámat -zároltam is szinte az összes (több mint 30) lejátszási listát, melyeken rendet kéne már tennem. Sok feltöltésem törölték, ami miatt is kicsit hátat fordítottam... Köszönöm bizalmad !

Jó ez a Timmy Trumpet muzsika ! -Nekem új. Valamiért (talán a ritmus...) ezt a "Michel Cleis" nótát juttatta eszembe; halásszunk:

• Zephyr Retiring
    Timmy Trumpet - Mantra

• Zephyr Retiring
    Na ennyi elég is volt a hülyéskedésből...

Komolyra fordítva a szót, illetve a zenét jöjjön mindannyiunk egykori kedvence:

TV MACI!!!!! ...napjainkban... a Dirtydisco tolmácsolásában.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.17. 16:49:28
  • Zephyr Retiring
    Ilyesmit én is tudok mutatni

Dolly Roll - Gina (remix 2011)

és még egy a Neotontól: I Love You (remix 2015)

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.17. 16:43:52
  • Zephyr Retiring
    Darvas Iván - Várj reám.