MUSIC for pleaS.U.Re

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
Ez az "OROS" felirat egy kicsit megtévesztett..
Hirtelen azt hittem, jönnek ide gyopira hozzánk fellépni idén<#hehe>

" ... érezd: neked is szól ez a dal... "

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

<#eljen> De rég hallottam, nagy nóta. Van a Lajosnak még egy jó tavaszt érintő nótája, persze több is... Nem is értem, hogy ez a dal is miért "Bikini" nótaként van elkönyvelve -persze értem, csak Na... <#lookaround>
Utoljára szerkesztette: Balabolka, 2017.03.05. 19:32:31
Musachy
Aktuális:

ROLLS - Izzik a tavaszi délután

imo :) science fiction is science fact

Musachy
Mára: Neneh Cherry MAN c. albumáról a B1: 7 Seconds

Musachy
De inkább legyen egy olyan lemez pörgetve, ami mindig fel tud pörgetni!

Billy Idol - Postcard From The Past (2014)

Éljen Billy bá'!

(bocsi a mobilos rögzítésért, de ez a legegyszerűbb)
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2017.02.28. 21:10:21

Musachy
Ettől azért igazán megkímélhettél volna. Most fel kellene tennem egy 3+2 lemezt...

Zephyr Retiring
Akkor italozzunk egy kicsit itt is Lajcsival<#eplus2>
Ez kivételesen egy jó zenéje volt...(Mademoiselle)

Musachy
Ja! Tényleg volt valami ilyesmi? Máris van értelme létednek, emlékeztetsz fontos dolgokra. <#hehe>
Egyébként te kötözködtél és nem Tőtikemester. De a sok melléblabla tényleg nem e topik főprofilja. <#eljen>

Zephyr Retiring
Alizee - J'en Ai Marre

Zephyr Retiring
Akkor tisztázzuk: én kötöttem beléd, vagy tötikemester?<#vigyor>
Emlékszel nemrégiben mit írtál a témán kívüli dolgokról? Azt, hogy nem veszed őket komolyan.
Akkor?
A.K.K.O.R.?<#falbav><#hehe>

Mellesleg nem sértődtem meg. Megkértél valamire, igyekszem teljesíteni. Ennyi.
Ne szövegelj annyit, dobj inkább valami jó zenét..

Zephyr Retiring
<#eljen>

Tovább gyorsulva, maradva Ingánál..., ugyan arról a lemezről egy igazán jól sikerült feldolgozás. Mely dalt szerintem már nincs ki ne ismerne;
Inga Humpe - Something Stupid

Utoljára szerkesztette: Balabolka, 2017.02.28. 19:36:03
Gyorsulva egy leheletnyit...
Inga Humpe. Akiről a 80-as évek vége felé hallottam először nővére Anette oldalán, akivel közösen 2 lemeznyit hoztak össze. -Amellyel egyáltalán nem hengereltek le. Viszont Inga hangja már akkor belém ivódott, s örömmel vettem 90-ben megjelent önálló "Planet Oz" lemezét, melyen bizony már találtam kedvemre valót. Sajnos több önálló albumnak nem örülhettem azóta sem tőle.
Jöjjön egy dal ama lemezről;

Riding Into Blue (Cowboy Song)

Utoljára szerkesztette: Balabolka, 2017.02.28. 19:28:34
Pedig működik (a szomszédba is), nem értem... <#fejvakaras> Viszont korrigálom; mivel ezt a lemezt Steve Miller (Afterlife), Luca Colarelli-vel (Lux) hozták össze. Amit anno "hibás" előadó névvel tettem a vinyóra. Bocsánat ! Hivatalosan viszont Lux..., s így már fellelhető...;

Musachy
Ez jó! <#eljen>

Musachy
Igazad van, viszont a linkre kattanva azt állítja, hogy a muzsikád nem létezik a Zippyn...

S csatolnék még egy jó dalt tőlük, ami viszont már van a palettán...;

Afterlife feat. Dannii Minogue - Take Me Inside (Christophe Goze Remix)

Hát fiúk "napjainkban" talán nagyobb szükségünk van a nyugalomra, megértésre... mint az elmúlt sok ezer évben bármikor.
No de papolás lezár, zeneláda kinyit... Jöjjön valami nyugodalmasító örömzene.
Sajnos nagyon sok jó muzsika nincs fenn elfogadható megoszthatóságban, ezért jöjjön így Afterlife muzsikája;

Afterlife - Northern Lights
Musachy
Hidd el, velem semmi gond, a kedvem jó. Nekem meg pont az járt az eszemben, hogy veled lehet gond és te változtál meg a távolléted alatt. Amellett, hogy bizonyos dolgokban ez jóirányban történt, azért az is biztos, hogy régebben jókat "boxoltunk" és sosem sértődtél meg, vetted a lapot, nem lehetett kibillenteni így. Arról nem is beszélve, hogy én azért vettem fel a kesztyűt, mert amikor idejöttem kapásból belémkötöttél és nem is értettem, hogy mi a gondod velem. Szóval azt nem gondoltam, hogy eljutsz valaha is idáig. Ez van. C'est la vie azaz ez az élet...

Zephyr Retiring
Szomorúan tapasztalom, ahogy a világfájdalom eluralkodik lassan rajtad. Persze lényegében mindig is ilyennek éreztelek, tehát valójában nem lep meg a dolog. Ne aggódj, tiszteletben fogom tartani a kérésedet.
További szép estét és jó zenéket kívánnék neked.
Meg talán egy kicsivel több örömöt az életben.
Z.

Musachy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem számít, mit hiszek... Pont ezért ne is idegesíts semmi priviben hencegéssel. Tudod a Niagarát mennyien látták már a világon? (Lehet, hogy én is? Ha így van is, nem kezdem reklámozni vagy bizonygatni neked 😊 )

Zephyr Retiring
Ma forma-bontok rock-diszkó módra<#vigyor>

Ma erről a dupla válogatáslemezről:

Calidora feat. Lofti Begi - "Azt mondom állj!" diszkóritmusos feldolgozását (katt) ajánlom.

Innen csak 7 napig elérhető!
Kellemes zenehallgatást.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.27. 19:31:32

Zephyr Retiring
Taunus volt az a Taurus, igen. A Taurus mellesleg sosem tetszett. Érdekességképpen említettem meg, hogy valaha volt ilyenem is.
Ma már amúgy sem lényeges, hiszen 25 éve volt. Az meg végképp nem számít, hogy te mit hiszel erről a dologról.

Azt is kétkedve fogadtad, hogy láttam élőben a Niagarát. Mit vársz tőlem, az ilyesmikre mit reagáljak?
Ezek a dolgok egyébként is maximum csak bennem kelthetnek kellemes emlékeket, hiszen velem történtek meg, nem mással.
Ha kamuzni akartam volna autóügyileg, mérget vehetsz rá, hogy egy Porsche 911-et kamuzok magamnak, mint számomra a legszebb sportautó.
MZ helyett pedig egyértelműen egy Kawasaki GPZ-t "festek" a hátsóm alá, hiszen mégiscsak jobban hangzana<#hehe>
Persze (sajnos) sem Porsche sem Kawasaki nem áll a garázsomban...egyelőre.
De ha egyszer rászánom magam és mégis beszerezném valamelyiket, ígérem megy majd a privi..<#wink>

Musachy
Igazán kellemes muzsika.

Tavaly itt voltak augusztus elején Paloznakon, amikor három napon belül "három" nagy kedvenc -St. Germain, Incognito, Earth Wind & Fire... Nem tudtam kijutni sajnos. Itthon evett a fene.

Egy szintén kiváló muzsika Eumir Deodato és Al Jarreau -tól;
Double Face

Musachy
Az egyik legbulibb zene!

Incognito - Always There

featuring Jocelyn Brown

Tényleg....
Tanus az a "Taurus" , bár én eléggé laikusan állok a verdákhoz is, Pl. Az Opel mantát is mindig monzának hívtam..., meg ilyenek. De nekem mindegy is mivel címkézik fel a járgányokat (is), lényeg, hogy teljesítse amit kell.
Musachy
Megint eltűnt egy hsz-em az sg süllyesztőben. Nekifutok ismét... Lana különleges stílusa és hangulata tetszik. A szövegeidből sokszor kilóg a kamugép-faktor... Ford Taurus tudtommal 1985-től van és a Sierra észak-amerikai verziója. '75--ben Taunus lehetett. De mindegy is. Én is vezettem már fiatalabban is, de nem közterületen. Aztán lázadásból megszereztem a jogsit, amint lehetett személyautóra. Csakazértis! <#hehe> <#spoiler>

Köszönöm ! ...megvan szerencsére. <#eljen>

Spoilerezni....
...kell bizony ezeket... <#vigyor4> Jót mosolyogtam soraid olvasva. Te még most is ugyanolyan lázadó betyár vagy, csak már lehullott ama "vakság" amitől egykor persze jobban élvezted a szabadságod ízeit. Ám ma már -közhellyel élve- több eszed van -ami nem pontos utalás, mert az "észnél" több van ott... Magam is "örök" lázadó vagyok. Az "beteg" aki kicsit sem. Vagy befalazták.
Én is Lada 1200-est vettem először, aztán egy év után ugyanannyiért vissza is vette az eladója. Hosszú történet az, hogy tulajdonképp miért nincs még jogsim, viszont nem túlzás, több 10000 ezer kilométert levezettem már baleset, stb. nélkül.... -Persze az udvarban ugye. De egy nap jött a vészjósló intuíció, s azóta nem ülök volán mögé.
Ütős autó az a Taurus GT ! Vezettem már én is. Egy barátom hazajött -3-év eltűnés után- szabira az idegen légióból, s pont ugyan ilyet vett feketében arra a pár hétre míg itthon volt. S ezzel egy régi álmát ki is pipálta. Ma is ezeket a régi verdákat gyűjti. Én már rég nem szeretem szinte semmiben a régit, elszalasztanám az újat.

Jó nagyon a Lana Del Ray szám, először hallom én is, de jó szinte az eddigi "munkássága" mind.
Zephyr Retiring
Lana Del Ray - Love

Ha nem ismerős ez a dal (még), az nem a véletlen műve<#vigyor>
Én is csak 6 napja hallottam először..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.26. 18:20:07

Zephyr Retiring
Hát ezt csak spoiler alatt merem inkább..
..én még csak a 43-at töltöm az idén<#nyes>
14 évesen átalakított Simsonnal kezdtem, majd hamarosan kék 125-ös MZ (ETZ), amit egy piros 150-es, majd egy fekete 251-es követett (ami gyárilag csupán 243 ccm), tehát...<#hehe>
Ja, kronológiailag egy 250-es ritkább "bölénytankos" ETS következett, ami dupla gyertyás, de csak 1 hengeres volt!
Jogsim persze ekkor még mindig nincs...<#nyes>
Aztán az első verda egy gáz-benzines narancssárga LADA 1200-es..
ezt cseréltem egy 1975-ös tűzpiros Ford Taurus 2300 GT-re még a felnik is ugyanezek voltak 😊 amit egy fekete 4 lámpás BMW Classic követ...
...természetesen ekkor meg a "B" jogsi kellett volna, ha lett volna.<#vigyor>
De tisztázzuk: nem azért, mert nem tudtam vezetni, vagy mert nem ismertem a kreszt, hanem inkább azért mert egy kicsit sokáig éltem a lázadó korszakomat<#hehe>

Ha véletlenül nem lenne meg ez a zene neked eredetiben, és kell is, jelezd<#wink>
Mucsácsó kollégával ellentétben ez nekem is nagy kedvenc...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.26. 14:42:03

Musachy
<#hehe> igen, 29-et akartam írni, csak melléütöttem... Bár amilyen gyorsan telik az idő, hamarosan az is igaz lesz...

Akkor te biztosan dömperen vizsgáztál még az oviban. <#vigyor2> Igazából sosem akartam autót, bár vettem már kettőt..., de mindig az lett a vége, hogy nem kell. Inkább levitálva közlekedem. <#smile>
Igen, lesett, de már "5-perc" után. <#fejvakaras> Összecsúsztak emlékeim...
Musachy
Emlékeim szerint a "Kettőtől ötig" az nem Gyuri bácsi műsora volt.

Musachy
Én is 46 vagyok és 39 éve van jogsim <#nyes>.

Ami az Eurovizes dalokat illeti... szinte mindenben egyet értek veled. Nekem ez a befutó abszolute "nemgyerebe".

Annak idején -gyerekként- a Komjáthy György 2-5-ig kívánságműsorában nagyon sok muzsikát kértem (egyrészt, hogy halljam a nevem a rádióban <#ijedt> ), de csak egyetlen egyet játszottak le, aztán "el is futottam" ettől a kéregetéstől.
Szóljon ama egy;
Slade - Run Runaway

Hát én még "46" évesen sem jutottam el odáig, hogy letegyem a jogsit. Pedig már lassan 30 éve tervezem. <#nevetes1>
Jó ama muzsika ! Csak kár, hogy pár szó kivételével nem értem a szöveget. <#lookaround>

Pápai Joci....
Te előrébb jársz nálam, mert nekem még nem akadt az eddigi befutók közül senki, akinek (valóban) drukkoltam volna. A kezdetektől figyelem a válogatásokat, eddig szerintem ez az egyik leggyengébb széria. Jocinál fellélegeztem -ahogy elkezdődött a nóta, gondoltam "na végre". De jött a "rap", s azzal számomra kinyírt mindent ebben a nagyszerű nótában, pedig mekkora lehetett volna...
No hagyom a vakert, jöjjön egy befutó, 41 év távlatából;

Brotherhood of Man - Save Your Kisses For Me

amaximus
nezz nézz így rám 9 évvel ezelőtti eredetivel,vagy a felújított akusztikkal?
az origo az tényleg nem rossz, bár én elég erős elég erős arab beütést is érzek a dallamaiban,de végülis a sok más induló között tényleg ez a legértelmesebb zene.
Zephyr Retiring
Dj.Dali - Haba-haba zooty-zooty

Zephyr Retiring
Akkor ma is egyet tudunk érteni valamiben<#nevetes1><#eljen>

Musachy
Valahogy nagyon bírom a Matt Bianco zenekart és főleg ezt az albumát, mindig jó kedvre derít:

Annak idején a sulirádióban rengetegszer nyomattam róla első sorban a Yeh Yeh című muzsikát...

Zephyr Retiring
Hogy még egy kicsit ennél a vonalnál maradjunk...
Pápai Joci már a Ne nézz így rámmal is belopta magát a szívembe.
Az Origo is hasonlóan jó lett, de ugyanakkor mégis más...

Én drukkolok neki. Most először egy Eurovíziós "küldöttünknek"..<#eljen>

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.23. 07:04:07

Zephyr Retiring
Roma Soul - Fekete fehér

Zephyr Retiring
Bocs, lemaradt, az említett zene 0:42-től:
B.U.G. Mafia (feat. Mario) - 40 Kmh.

Zephyr Retiring
Ha már kocsikázás a téma..

Pár éve adtam el egy szeretett kis "bevásárlókocsimat" mert már nem akartam rá (is) költeni.
Míg mások meg nem sajnálták ugyanezért a "matchbox"-ért kiadni a pénzüket. <#eljen>

A vidi alatt 0:42-kor kezdődő zene lenne a lényeg. Amióta meghallottam, vadásztam rá<#nyes>
De elismerem, a verda sem lett rossz<#taps>

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.21. 11:01:03

Na pont ugyanez jutott nekem is eszembe, mikor éjjel benéztem egy pillanatra... Igaz zeneileg Jamiroquai-t nem éri utol, de a "sportkocsis-száguldozós" videóról most ez ugrott be;

Len Faki
No ez egy nagyon jó dolog...
...magam is kísérletezgettem anno -egy cimborámmal- a minél jobb hangzás érdekében, de technikailag mondhatni segg hülye vagyok hozzá. Volt egy szuper faesztergám anno (sajna eladtam), a kockában kocka szisztémával próbáltam a belső kockát úgy megtartani, hogy a sarkokat nem kiszúrva megmaradjanak amolyan tű tartásban..., de nem sikerült összehozni. Fával nagyon nehéz ezt kiesztergálni, s valamiért meggyőződésem volt, hogy így (amolyan majdnem lebegősen) jobb hangzást eredményezne... Aztán sok évvel később egy agyongazdagodott barátom -sok év látatlan után- elinvitált magához egy hencegős órára, akinél egy olyan 5.1 hangfalszettet láttam, ami tű hegyen állt -minden darabja. A hangzása fenomenális volt. S valahol be is igazolódott ezzel megérzésem. Én azóta sem láttam ehhez hasonlót. De gondolom te már ismered ezen mesterműveket. Gratulálok a munkádhoz ! Néhány embert biztosan inspirálni fogysz ... !
Musachy
Még onnan, amikor a sportkocsis-száguldozós videóval bekezdtek...

Zephyr Retiring
Ne hülyéskedj, nincs mit<#wave>

Amíg rá szánom magam hogy közkinccsé tegyem valamelyik zenei megnyilvánulásom, nézz be ide ahol ma egyéb művészi hajlamaimat éltem ki<#hehe>