19
  • thegodhimself
    #19
    feketék nem mennek katonának, mert lusták, buták és gyávák. max olyanok akik a sitt helyett a hadsereget választják, de azok is csak karbantartók, szállítósok stb. hacoló alakulatba fehérek, főleg észak európai származásuak és latinok mennek/kerülnek. csak nézz meg a youtube-on pár videót amit nem a propaganda csinált, hanem bevetésen levő katonák vagy a blackwater.
  • errorista
    #18
    https://hu.wikipedia.org/wiki/T-Mobile_%28c%C3%A9gcsoport%29
  • matrix222
    #17
    A deliek inkabb jelenkeznek be, talan a kevesebb lehetoseg miatt. Altalaban iskolazatlanabbak az eszaki tarsaikkal szemben, hazafiabbak - tudatosabban kiallanak a hagyomany megorzeseert. Voros nyakuak (redneck). A hazafisaguk sokminden tukrozi, pl. a jarmu vasarlasnal is a Ford a hodito a delieknel. Kulfoldi jarmuvet ritkabban latsz az utakon, foleg kisebb telepuleseken. A Ford egy hazafias jarmu, annak ellenere, hogy azt ot (5) magyar mernok fejlesztette ki (T-mobil), es azt sikeresen szalaggyartas kiepitesevel megsokszorozottan tettek sikerese a Mr. Ford csalad sikerere.
  • Zero 7th
    #16
    Na, hé! Az oké, hogy 70% a túlsúlyosak aránya, de ebből "csak" 30% a zsírdisznó. Az még nem az átlag.

    A toborzáshoz még annyit tennék hozzá, hogy jellemzően képzetlen és munkanélküli feketék és spanyolajkúak a fő célcsoport, és külön kedves dolog, hogy a toborzótiszt bármit ígérhet, semmi nem kötelezi a sereget, hogy tényleg úgy is legyen. Tehát simán előfordul, hogy a szerencsétlen nigga aláírja a papírt, mert megígérték neki, hogy az országot sem hagyja el és egy üres raktárat kell majd söprögetnie a lakóhelye mellett, és aztán fél év múlva egy hajón találja magát a bolygó átellenes végén. És olyankor már nincs visszakozás.
  • Tetsuo
    #15
    Azt is figyelembe kell venni, hogy gyalogosnak nem éppen agytrösztöket vesznek fel. Kb. a legalja jelentkezik, csak fizikailag kell a zsírdisznónál (átlag USA állampolgár) jobb állapotban lennie.
    Néhány hónap kiképzés (ahol kibukni csak a pszichopaták, meg a rokkantak tudnak), azután bevetés.
    Ezért is van annyi baráti tűz.
    A robotok MI-jét folyamatosan fejlesztik, idővel önállóan többre lesznek képesek, mint az amcsi katonák. Ja, és Ángliában is hasonló a szint... ;-)
  • Archenemy
    #14
    "Az átlag GI JOE relatíve olcsó, mert jellemzően azok állnak katonának, akiknek meló nem jut, vagy nem alkalmas semmire képzetlenség okán."

    Jogos, erre nem gondoltam.
  • Archenemy
    #13
    "Egy emberéletnél nem csak a dollárban mért költség számít, hanem a politikai ár is, mely adott esetben kifejezhetetlen nagyságú."

    Teljesen egyetértek, ha egy robotot kilőnek, akkor nem lesz a tévében mutogatva a gyászoló özvegy meg a síró nyolcéves kisgyerekek, akiknek épp elmondták, hogy Apu többet nem jön haza, nem veszít szavazókat az aktuális hatalom, nincs botrány, se békemozgalom, se lázadás, se nagy sikerű háborúellenes musical, stb, lehet tolni a háborút ezerrel, majd "segíteni helyreállítani az országot".
  • Cat #12
    Egy emberéletnél nem csak a dollárban mért költség számít, hanem a politikai ár is, mely adott esetben kifejezhetetlen nagyságú.
  • Zero 7th
    #11
    Most leírtál számokat, és? Írjak nagyobbakat, azt szeretnéd? A Predator drón kifejlesztése 2.8 milliárd dollár volt, darabja négymilliót ér. Abból hány talpast tartasz hadrendben nyugdíjig?

    Azt mondtam RELATÍVE olcsó. Azt egyébként abszolút értékben bedobált számokkal, összehasonlítás nélkül nem nagyon értem, hogy a picsába gondoltad, hogy cáfolni tudod. 150ezer dollár, és? Akkor mi van?
    Nem egy McDonalds alkalmazott költségeihez mérve olcsó, hanem mondjuk egy vadászpilótáéhoz. Még mindig a gyalogság a legolcsóbb fegyvernem, akármennyi kiképzést is ölnek beléjük, meg akármennyi kütyüt is aggatnak rájuk.
    De még azt is aláírom, hogy az amerikai katona darabja a legdrágább, akár sokszorosa az ára egy tálib kecskebaszóéhoz képest, de a saját hadseregükben akkor is a legolcsóbb harcoló egység.

    A kínai gyártmányú zászlóval meg nyilván sarkítottam a poén kedvéért, húzd már ki a seprűnyelet a seggedból!
  • Ender Wiggin #10
    zero: egy katona kiképzése 150 ezer dollár és havi 1500-2000 dollárt keres. a teljes felszerelés valamivel kevesebb mint, 5 ezer dollár. a toborzásra fordított összegből kiderül, hogy egy tengerészgyalogosra 1600 dollár kiadás jut (reklám, toborzó tiszt munkadíja stb.). arról ne is beszéljünk, hogy egy katona afganisztánba küldése évente 850 ezer - 1,4 millió dolláros kiadás. ha meghal haza kell hozni, esetleg azonosítani laboratóriumban, a temetést is fizetni kell, és a zászló éppenséggen 85-100 dollár között van és nem kínai, hanem egy amerikai cég készíti. öcsém, szinte minden, amit írtál baromság.
  • Macropus Rufus
    #9
    a felsorolásból kimaradt a PetMan:

    http://www.youtube.com/watch?v=5S4ZPvr6ry4

    amikor lépcsőn járt akkor még max. Asimo szintjén volt. A videó vége felé már nem lépcsőn megy, hanem terep akadájon ugrál át, meg ilyesmi. Szóval még az is lehet, hogy a jövő hábórújában egy ilyen PetMan vezeti majd a BigDogot és a Gepárdot. Ember nem lesz jelezve a harectéren. Aztán jönn egy kaftános ürge és egy 5dolláros golyóval valamint egy pár száz dolláros fegyverrel kiiktatja a gépet ami volt pár millió dollár :D (mielött jönn a jogos érv, hogy az katona kiképzése is sokba van: abban az esetben is fent áll a pár száz dolláros cuccal szerelt kaftános esete a millió dollárt kóstáló katonával szemben)
  • Zero 7th
    #8
    Erről szólnak B-kategóriás scifik...

    Viszont a háború jellemzően pont az erőforrások elfogyasztásáról szól, úgyhogy az USA mellett kevés országnak lesz lehetősége tömegével harci robotokat építeni.

    De mondjuk tegyük fel, hogy van.
    Támadó fél az erősebb. Küldi a harci robotjait. Védekező fél védekezik először harci robottal, aztán azok elfogynak, meg lebombázzák a gyárakat. Akkor védekeznek tovább hagyományos harcjárművekkel. Azok is elfogynak, gyáraikat megbasszák, marad a gyalogság, és idővel ott is csak a sunnyogós gerilla harcmodor. Aztán valamilyen béke lesz, és a védők meg lettek hódítva.

    Erre sok mindent lehet mondani, de hogy értelmetlen, azt pont nem. Mert ugye egy ország gazdát cserélt közben...
  • Zero 7th
    #7
    Az átlag GI JOE relatíve olcsó, mert jellemzően azok állnak katonának, akiknek meló nem jut, vagy nem alkalmas semmire képzetlenség okán. Szal gyakorlatilag a civil felesleget sorozzák be.

    Kósza golyó általi elintézés, otthon várás egy word-ös körlevélbe illesztett névvel meg egy kétdolláros kínai piacos csillagos-sávos zászlóval el van intézve, a többi meg pénz és rendészeti kérdés, abból meg van az USAnak bőven.
  • Jozsó
    #6
    Az lenne a vicces, ha erre az igazságra a másik fél is rájönne, és a háboruúkat csak erre a célra épített robotok vívnák.

    Esetleg még tovább lehetne menni, hogy fizikailag nem is kéne őket megépíteni, csak virtuálisan. Mivel persze így már az egésznek nem lenne értelme, akár abba is lehetne hagyni az egészet.
  • Archenemy
    #5
    "Par millaba kerul, es egy vacak granat avgy akna elintezi. Nem hiszem hogy egy csavarhuzoval ujra lehet epiteni, es a serult elektronikat megjavitani..."

    Most gondold el egy GI JOE mennyibe kerül (kiképzés, felszerelés, logisztika, -1 munkás a versenyszektroban, stb), azt meg még egy kósza golyó is elintézi, ráadásul elárul, megbetegszik, szabadságra megy, botrányt csinál, fizetésért pampog, ráadásul várják otthon a rokonai, szal még életben is kell tartani.
  • qrd0xQSt2rdvnu
    #4
    Belegondoltál, hogy mekkorát rúgna vissza rajta a géppuska?
  • coolpet
    #3
    ilyenre gondoltam ugy egy meteres kivitelben, ho, infrakameraval felszerelve, es 9mm-es loszerrel ellatva.

    http://i145.photobucket.com/albums/r238/Chrpica/SWRP/KohsevAttackHelicopter.jpg
  • coolpet
    #2
    Par millaba kerul, es egy vacak granat avgy akna elintezi. Nem hiszem hogy egy csavarhuzoval ujra lehet epiteni, es a serult elektronikat megjavitani...

    En inkabb mini lebego aerial dronikat alkalmaznek lezeres iranyzeku geppuskaval felszerelve.

    Legifelderites es elharitas is lenne egyben...
  • Crile Fisher
    #1
    Jó az első kép.
    Birodalmi lépegető v1.0.1