9
  • errorista
    #9
    @zola2000:
    ezek nem processzorok, hanem kategoriak. generacionkent mindig kerulnek uj tagok az i7/i5/i3 etc kategoriaba. mondjuk az 5 eves i7-t sem eri utol a kaveri, szoval midegy
  • zola2000
    #8
    I5/i7?! Ezek már több mint 5 éves processzorok, nem?
  • Vanek úr
    #7
    Pár 'okos' hozzászólónak:

    Ha az AMD az Intel-t másolná, akkor sehol nem tartana. Sokkal kisebb cég, sokkal kisebb tőkével, sokkal kisebb lehetőségekkel. Így megpróbál olyan utakat keresni, ahol rövidíteni tud, és be tudja hozni a lemaradásait. Ez nem mindig sikerül (lásd a Phenom arhitektúrát), de néha nagyot tud dobbantani (lásd: az A64-es korszakát). A mostani várhatóan egy újabb jó útnak tűnik - persze, ehhez támogatás kell, de a támogatás majd tényleg csak most jön (a HSA alapítványon és a hUMA technológián keresztül). Megjegyzem, az Intel is erre tart, de az AMD végre be tudta előzni őket, és most a HSA-n keresztül egész sok támogatójuk van (még az ARM is).

    A procisebességről pedig: nem hiszem, hogy bárkinek is kevés lenne otthonra a 2 modulos (4 magos) APU. Igen, az Intel i7-eseit tényleg nem éri utol (sőt, még az i5-ösökkel is csak egy-két speciális egysége tudja felvenni a harcot); de optthon ezt nem is látod. Se Facebook, se fórum-kommenteknél, se filmnézésnél/zenehallgatásnál, se játéknál (a mai játékokhoz elsősorban VGA erő kell, nem CPU (az meg a kutyát nem érdeki, hogy 800*600-ban 'csak' 150FPS-t tud, miközben az Intelé meg 200-at)), se Office használat mellett (sőt, a LibreOffice következő kiadása már az APU-kre optimalizált kódot is fog kapni, ami után a számítások sebessége drasztikusan fog csökkenni (persze, ezt 1-2 műveletnél nem fogja senki észrevenni, de egy adatbázisos megoldásnál jelentősen észrevehető)).
  • Sir Quno Jedi
    #6
    Jah, kíváncsi vagyok hány ezer magos procival rukkolnak még elő. Mind1, i7-et nem űberelik máig desktop fronton és ugye ez a lényeg. Ha már nem tudnak gyors, modern magokat készíteni, legalább rábaxnak pártucatot egy nyákra és örülnek. EZ INNOVÁCIÓ lenne, kérdem én?! Szerintem nemigazán...
  • qrd0xQSt2rdvnu
    #5
    Az AMD Kaverije 4 magos plusz van benne még 4 számítási egységnek tekintett mennyiségű grafikus hardver. Ilyen értelemben a tesztek alapján csak az jelenthető ki, hogy azon alkalmazások alatt, melyek csak a hagyományos CPU-t látják és használják, a Kaveri teljesítménye egy ugyanannyi magos közepes Intel procijéval egyenlő. Röviden: hiába van ott a GPU és hiába emelték a CPU magokkal egye szintre, ha a szoftver nem használja, akkor olyan mintha ott se lenne.
  • Frekvency
    #4
    hát nem is tudom, egy darabig biztos elröhögcsélek ezen a gigaizén : Ð
  • Ender Wiggin #3
    szegény AMD már 10 éve arra építi a stratégiát, hogy ha lenne olyan alkalmazás, ami támogatná a hiper-szuper procikat, akkor ők lennének az univerzum urai.
  • sanyicks
    #2
    Képesek hozni 8 maggal is, sőt többet, csak ahhoz többszálú alkalmazás kell. A KOD 16 meg a többi játék nem ilyen ;)
  • Skyline
    #1
    Ha már 8 maggal nem képesek hozni egy közepes 4 magos intel szintjét akkor majd 12-16 maggal sikerül.:)