6
  • Szegabi
    #6
    Az Intel megint sumákol! Rá akarják beszélni az embert, hogy jobb, ha ultrabook-ot vesz mert kevesebb lesz az áramfogyasztás éves szinten! Akinek asztali gépe van vagy ennek vásárlása előtt áll, nem hiszem, hogy azzal fog foglalkozni, hogy éves szinten mit takarítok meg! Hiszen tudja mindenki, hogy valamivel biztos, hogy több áramszámla lesz, mivel áram nélkül nem igazán akarnak elindulni!
    Továbbá egy ultrabook az életben nem éri utol az asztali gépet teljesítmény terén! (Lassú vinyó, kevés RAM és, ami a legfontosabb kicsi a kijelző!) Én speciel rengeteg videót szerkesztek, renderelek, vágok stb., amihez egy komolyabb ultrabook is kevés lenne, nem is beszélve az áráról! Engem ebből a szempontból abszolút nem érdekel, hogy mennyit fogyaszt a gép!
  • elektor
    #5
    Mivel az én életvitelem "röghöz kötött" maradok a jó öreg asztali PC. nél. Nem égetően fontos közlekedési járművön táblagépen vagy notebookon megvitatni filozófia kérdéseket,kitárgyalni a lecsókészítés rejtelmeit s hasonló égető problémákat. Gondolom hogy fontos embereknek találták ki e mobilitást hát éljenek vele kedvük szerint és bámulják a néhány " os kijelzőt.
  • AgentKis
    #4
    Átlagos notebook kb. 20 watt. Ár 140.000. <> Ultrabook kb. 13 watt ár 300.000. Élettartam mindkettőnél max. 5 év. Melyiken is fészbúkozzak? XD
    Különbség 7 watt. Ez évente 3100 plusz költség (50 Ft/kwh)...
  • AgentKis
    #3
    "Az Intel közleménye szerint az idősebb PC-k energiafogyasztása egy hűtőszekrényhez vagy fagyasztóhoz mérhető."
    Amikor 6-8 éve fikáztam a 120 wattos intel procikat, és a 200+ wattos videokártyákat, akkor még más volt a hivatalos álláspont! Micsoda "pálfordulás"! Akkor sem az zavart leginkább, hogy villannyal kell fűtenem, hanem hogy mozdonyhangú hűtők voltak hozzájuk. A néma hűtés pedig 2 gép árába fájt volna...

    Off:
    Kijelzőkkel mi a helyzet? Hány wattos is egy másfélméteres TV? pedig félméterről egy 50 centis ugyanazt "tudja", csak 1/9-ed a fogyasztása (meg az ára is) egy 5 tagú családnál is jó lehet, még akkor is, ha mindenkinek van 1! ;-) De hát a hülyeség "megfizethetetlen"...
  • Turmoil
    #2
    Szóval, ha elköltök 300.000(?) HUF-t egy ultrabookra, akkor 8 év alatt megspórolom az árát a villanyszámlán.
    Igaz, hogy az UB nem nagyon alkalmas arra, amire az asztali gépet használom, de az nem számít. Az sem, hogy 8 év nagy idő és jó eséllyel 4-5 éven belül azt is le kell cserélni, szóval itt is sántít az érvelés. Én meg csendben kuncogok rajta.
  • KopaszIsten
    #1
    Úgy látom most ezzel akarják növelni az eladásokat. :) Amúgy meg felesleges összehasonlítgatni a különböző kategóriájú gépeket, mert gamer gépnek a PC a legalkalmasabb, akkor meg kit érdekel mennyit fogyaszt egy ultrabook. (Oké, hogy lehet notebookban is olyan teljesítményűt venni, hogy jó legyen játékra, de a miniatürizálás miatt az jóval drágább is lesz, mint ugyanaz PC-ben, akkor meg nem valószínű, hogy a kisebb fogyasztás pozitívra hozná ki a mérlegét.)
    Ellenvélemény? :P