22
  • Fefy
    #22
    Azt, hogy nem kellene feldarabolni a guglit, egy szóval nem mondtam. A facebook viszont amilyen adatéhes cég, még könnyen beveheti a portfóliójába azokat a dolgokat, amiket a gugli is (ettől függetlenül ne tegye, maradjon meg közösségi oldalnak). Ahogyan írtam, a levelezés már működik (facebook-os [email protected] címe minden felhasználónak van, ráadásul e-mail is küldhető), csak még nem olyan kifinomult, mint a gmail és egyelőre nem kapott marketinges támogatást.
  • fecg21
    #21
    NullZ3r0

    Messzemenőkig egyet értek veled, sőt elsők között vagyok akik a cikket kommentelve azt írtuk hogy fel kellene darabolni a céget. Csakhogy a helyzet az hogy a gugliéknál van a zsozsó, és nem is kevés. És láthatólag nem akarnak ülni rajta, Szinte már virus szerűen terjeszkednek minden irányba, szerintem ez aggasztó,.
  • NullZ3r0
    #20
    Fefy: ez lehet, viszont mivel ilyet még nem csinált, nem kell feldarabolni. A suszter maradjon a kaptafánál: a Google legyen keresőcég, a Facebook meg legyen közösségi oldal.
    A mobil oprendszert, a térképet, a robotot is fejlessze más-más cég, és készítsenek szabványos protokollokat ezek összekapcsolására, amit bárki használhat. Ez kéne, nem pedig egy helyre mindent.
  • Fefy
    #19
    "a Facebook egy területre koncentrál, a közösségi webre"

    A webre szó után az egyelőre szó még bőven elférne, ugyanis a facebook amit művel, annak előbb vagy utóbb egy Google2 lesz az eredménye, azzal a hatalmas különbséggel, hogy undorítóbb módon fogja csinálni.
  • NullZ3r0
    #18
    Kyron: a Facebook egy területre koncentrál, a közösségi webre. A Google mindent akar. Ezért nehezebb kikerülni. Persze, talán ki lehet, ha barlangba költözöl. De ha már a felszínen vagy, a műhold megtalál.

    Kínának nincs olyan szintű globális hatalma, mint a Google-nek. Lokális az van sok, és bár gyorsan fejlődik, a Google még gyorsabban.

    A magáncégeknek legyen egy profiljuk, ne akarjanak mindent csinálni. Fel kell darabolni őket olyan részekre, amik önálló egységekként tudnak működni. Antitröszt törvény, ha mond valamit.

    ""Egy állami szerv más, az legalább valamilyen mértékben köz kontroll alatt van"

    Azt csak hiszed. Amit és amennyire hagynak kontrollálni, persze. A többire azt mondják nem a te dolgod. Az igazán durva dolgokról pedig nem is tudunk. "

    Ez most a szokásos hőbörgés, mint hogy "a Gyúrcsány meg a Zorbán ellopják a pénzünket". Igen, komoly gondok vannak az átláthatósággal, meg a demokratikus kontrollal. De erre nem az a helyes válasz, hogy feladjuk és leteszünk róluk, lemondunk minden jogunkról, átadva az állam szerepét egy magáncégnek (kvázi diktatúra). Hanem tenni kell a jog érvényesüléséért. És ezért írtam csak hogy "valamilyen mértékben", mert az ugyan nem teljes, de legalább van valami.
  • Kryon
    #17
    "a Facebook-ot egyszerű kikerülni: nem regisztrálsz és kész."

    De szép is lenne. Csak sajnos a "barátaid" akarva-akaratlanul megosztanak egy halom dolgot, így sokat tudnak rólad, akkor is ha nem regisztrálsz. Ha nagyon akarod, a Google-t is kerülheted.

    "De a Google ott van mindenhol, és nélküle nincs Internet kb. Sőt, most már mobil se nagyon. Térképük van mindenről és mindenki szokásait ismerik. Jönnek a Google-autók és a mesterséges intelligencia, meg a robotok. Aztán ott az űrmeghódiccsa. Abban is ott vannak rendesen. Nem lepődnék meg, ha majd lenne Google űrhajó-társaság is."

    Most helyettesítsd be a Google helyére mondjuk Kínát. Jobban hangzik?

    "Szépen bekebeleznek mindent, és ezt nem kéne hagyni egy kézben összpontosulni."

    Sajnos a "demokratikus" országokban a politikusok annyira félnek a bársonyszék elvesztésétől, hogy egyre kevésbé mernek belevágni efféle drága, kockázatos kalandokba az adófizetők pénzéből. Sajnos ezt magáncégeknek kell megtenni helyettük, ehhez viszont hatalmas cégek kellenek.

    "Egy állami szerv más, az legalább valamilyen mértékben köz kontroll alatt van"

    Azt csak hiszed. Amit és amennyire hagynak kontrollálni, persze. A többire azt mondják nem a te dolgod. Az igazán durva dolgokról pedig nem is tudunk.
  • NullZ3r0
    #16
    Kyron: a Facebook-ot egyszerű kikerülni: nem regisztrálsz és kész.
    De a Google ott van mindenhol, és nélküle nincs Internet kb. Sőt, most már mobil se nagyon. Térképük van mindenről és mindenki szokásait ismerik. Jönnek a Google-autók és a mesterséges intelligencia, meg a robotok. Aztán ott az űrmeghódiccsa. Abban is ott vannak rendesen. Nem lepődnék meg, ha majd lenne Google űrhajó-társaság is.

    Szépen bekebeleznek mindent, és ezt nem kéne hagyni egy kézben összpontosulni. Akármennyire jófejnek is tűnnek most, naivitás lenne abban bízni, hogy ez mindig is így lesz. Mert mondjuk mi van, ha elkezdenek fegyvereket is fejleszteni (vagy már megy is titokban)? Akkor már késő lesz.

    Azért kell feldarabolni, mert ez túl nagy hatalom néhány magánembernek. Legyen fejlődés, de külön versenyezve, több cégben. Egy állami szerv más, az legalább valamilyen mértékben köz kontroll alatt van, ők meg semennyire se. Azt csinálnak, amit akarnak, és ezért ne uralkodjanak rajtunk.
    A zöld duma meg a környezetszennyezés az meg más téma, más veszély.
  • scagnetti
    #15
    +1
  • Kryon
    #14
    NullZ3r0:
    Azért mert igyekeznek értelmes dolgokba fektetni a pénzüket. Ha már adatkezelés, akkor inkább a FB-tól tartanék. Ők aztán tényleg mindent tudnak mindenkiről. Ha valakit félre kell állítani, úgy le tudnának járatni bárkit a segítségükkel, hogy soha ki nem magyarázná magát. Forradalmakat lehet csinálni (csináltak is) a segítségükkel, óriási zűrzavart tudnának kelteni, ha akarnak. És cukorhegy szerintem hajlamosabb Napóleonnak képzelni magát, mint a Google vezetők. Ha akarná, cége manipulatív erejét (és persze vagyonát) kihasználva bármikor megszerezhetnék a hatalmat egy instabilabb országban. A Google csak azt teszi, amit különféle állami szervek is már régóta. Annyi a különbség, hogy ők ezt nyilvánosan teszik. Az emberiségre veszélyt jelentő tényezők között nem hinném, hogy akár csak az első 10-ben benne lennének, de lehet összeesküvés elméleteket gyártani. Az igaz, hogy ha így folytatják, akkor jó eséllyel ők lesznek az első "szupervállalat", amilyeneket már főképp sci-fikben megjövendöltek régóta. Hogy jó lesz-e ez nekünk, majd kiderül. Sokkal rosszabbakat is el tudok képzelni náluk.
  • MsUser
    #13
    Ez hírverés, rengeteg területen fejleszt új megközelítéssel a google. Mindenki összeesküvés elméleteket gyárt megesz minket a google, de nem veszi észre senki, hogy magunkat esszük és elpusztítjuk élhető környezetünket, túlnépesedünk.
    Nem ártana messzebbre is gondolkodni, hová megyünk és hogyan ha kinőjük a földet "ami már megtörtént" és exponenciálisan romlik a helyzet.
  • NullZ3r0
    #12
    Kyron: miért jófejek? Mert viccesek és aranyosak, vagy mi?
    Az élet minden területén ott vannak már, nem lehet kikerülni őket.
    Ez egy olyan polip, ami minden adatot begyűjt és felhasznál ami a bolygón (sőt azon kívül) létezik, ráadásul a folyamat exponenciálisan gyorsul. Most még lehet hogy jó képet vágnak ehhez, de holnap már ők fognak uralni mindent. Ez a cég veszélyt jelent az emberiségre, le kell állítani amíg még lehet.
  • Kryon
    #11
    A kevés "jófej" multi egyike (egyetlen?), úgyhogy csak hajrá. Lehet, hogy a vezetői sokáig akarnak élni, de róluk legalább el tudom képzelni, hogy megosztják a technológiát a pórnéppel is.

    culas25hc:

    Vagy egyszerűen csak felvásárolnának minket. A politikusainkból kinézem, hogy simán eladnák az országot. Asszem jobban járnánk a Google-el mint ezzel a díszes társasággal.
  • NullZ3r0
    #10
    Jaja, én is erre gondoltam. :)
  • who am I 7
    #9
    "Evoluti0N"

    Senki, vagy nem tudom, de gyanítom ilyen szituációval senkinek sincs semmiféle tapasztalata.Nekem kicsit resident evilesedik a történet :D Csak nem umberella, hanem google....Úgy gondolom, kormányok tudnák megkötni a kezét, de mint tudjuk, a politikusok grammra megvehetők, szóval erre nem lehet alapozni.
  • Lunki88
    #8
    Kezd olyan lenni mint a Weyland-Yutani az Alien filmekből. :D
  • culas25hc
    #7
    Kíváncsi vagyok, hogy mikor hoznak létre egy önálló Google államot. Szerintem életképesebb lenne, mint pl a jelen Magyarország. :D
  • Evoluti0N
    #6
    És a Google-t ki akarja megállítani?
  • coolbboy83
    #5
    Túlságosan nagyok lettek, de mégsem eléggé..... ez nem elég nekik....
  • fecg21
    #4
    Ha továbbra is ez megy, az nem lesz jó, meg kell állítani őket. A minimum az hogy földarabolják a céget.
  • vision5
    #3
    Ráadásul nem annyira ártatlan szándékkal mint azt itt leírják.
  • NullZ3r0
    #2
    A Google lassan megérett a feldarabolásra. Túl nagyra nőtt, ezt nem kéne hagyni.
  • goldmember
    #1
    Ez a cég egy kib@szott szörnyeteg.