17
-
Green Ironnose #17 "De érdemes elkerülni a gázolajat is, ami ugyan -40 fokon is folyékony marad, de halálos lehet ha hozzáérünk."
Ennek mi lehet az oka? -
Andrevv #16 Nálunk a csíki és gyergyói medencében megszokott dolog a -20 -30 télen. Ilyenkor szoktuk elővenni a sálat és a sapkát :-) -
#15 Azt a büdös...32 foknál nem amnézia hanem hypothermia léphet fel... Hihetetlen ... -
#14 Azóta vagyunk ilyen "hülye nemzet", amióta az újmagyarok bették ide a lábukat. ;-) -
#13 Nekem is tetszett az sms, annyira tipikusan "újmagyaros" volt. Pl mint a rendőri akciók amikor direkt nem viselnek jelvényt csak ütnek, ez illegális már az ütés előtt :D akkor már nem mindegy ha a kormány felbérel valami idegenlégiót és azzal lövet bele a tömegbe? kb ugyanakkora felelősségre vonás lesz, sőt még jobban jártak volna, mert nem utálná mindenki a rendőrséget mint a szart. Néha azért elgondolkozok hogy régen is ilyen hülye nemzet voltunk? :p -
#12 Azért van máshol is fejetlenség, nem csak Magyarhonban. :)
Angliában pl. dúskálnak a pénzben az önkormányzatok, mégis megáll az élet ha fehér lesz az út.
A vonatok órákat késnek stb. Angliában is lenyúlnak pénzt persze, de marad, azt meg rosszul költik el, mert nincs logika (hogy finoman fejezzem ki magam).
Magyarországon pedig nem terveznek hosszú távra, mert minek? Mindenki annyit nyúl le, amennyit tud, az államra, a városra szarik mindenki, mert nincs igazi közösségtudat. Lassan igazi család sem lesz...
-
#11 Hát, remélem nem lesz márciusban megint szar idő. Vagy elköltözök innen, mert alapból is utálom az ősz második felét és a telet, de ha ez kitolódik még márciusra is... Lassan nem lesz tavasz, hanem tél után rögtön 40 °C meleg... Nem tetszik ez a globális felmelegedés.
Ennek ellenére nem viselem rosszul a hideget, -20 °C körül is simán elvagyok egy széldzsekiben alatta egy átlagos pulóverrel, valamiért nem fázok... Kivéve ittas állapotban, úgy viszotn rohadtul. Ami fura, mert pont akkor nem kéne... :D -
Cyborg00 #10 Érdekes, mikor átjöttek az osztrák hókotrók, azok dobták maguk elől el a havat :-D Csak a hazai, még valószínű a ruszkik által itt hagyott gépek nem bírják a tempót. És van egy érdekes fogalom: elősózás. Mindenhol alkalmazzák.. kivéve nálunk :-D -
#9 Hát ja. Egyesek szerint az olcsó állam a jó állam. Az alacsony adók mellett ez nyugdíj, segély, egészségügy, közoktatás, közbiztonság, katasztrófavédelem, honvédelem, stb felszámolását is jelenti persze.
Lehet alacsony az adó, és jó állapotban a közügyek, ha pörög a gazdaság. Ha nem, akkor magas adók mellett is haldoklik minden. Eu-s pénz viszont annyi van, mint a pelyva, célszerűen kéne elkölteni. Ha vennének, 300 hótolót, meg sószórót az megint elég lenne vagy 30 évre. Persze ha megint jön egy rencerváltás, akkor megint "privatizálnak" mindent.;( -
torreadorz #8 Nexus6: Magyarországon minden állami vagy állam közeli hivatal, szerv, vállalat stb minden évben meglepődik hogy télen hideg van és esik a hó, nyáron meg meleg van...
És ez nem is fog változni egészen addig, amig ezeket a cégeket illetve magát az országot is olyanok irányitják (és tökmindegy hogy ki az aktuális kormány mert ez mindegyikre vonatkozik kb. Mátyás király óta) akikre amúgy egy kutyaólat nem bízna az ember.
Mivel most ilyen enyhe tél van magyarországon azon sem lepődnék meg ha az illetékes már eladták volna az egész sószóró flottát valami ismerősnek bagóért. -
#7 A nyolcvanas évek elején kiba enyhe telek voltak, köztük talán hó nélküli is. 86-87 végén jött vissza a január eleji hatalmas hóeséssel és -30 fokkal az igazi telek korszaka. 96-ban ráadásul november 10-én leesett az első hó, aztán köv év április 26-án havazott utoljára. Azóta elcsúszva de mindíg megkapjuk az áldást, amire a felelősök minden évbe készülnek, de még is valahogy minden évben meglepetésként éri őket.
Szerintem, amúgy a fentiek fényében, nem a klíma melegszik globálisan, hanem a szekszuális közerkölcs.
;D -
flashpointer2 #6 jaja, nálunk sms-el védekeznek a hideg ellen :D
(meg úgy minden ellen hasonlóan hasznos segítséggel ) -
#5 Pedig szerintem jó beszólás volt :) -
nextman #4 Nekem tetszett az sms beszolas :) -
#3 A hideg levegő belégzése is lehet halálos, mondjuk már -50 alatt. Az Antarktiszon, a test mellett elvezetett légzőcsövek nélkül nem sokáig bírnánk.
-
gforce9 #2 Engem nem ez zavar a cikkben. Mert ez az egész cikk nyilvánvalóan összeollózott adatok halmaza. Engem ez zavar:
"valószínű márciusban ismét kapunk sms-t arról, hogy szálljunk át más autókba, mert jön a segítség"
Kedves tudományos oldalon munkatársaként dolgozó cikkíró úr. Jósnak teszik lenni? Mert akkor a képességeit máshol kéne kamatoztatni. -
Crile Fisher #1 Jól van, most már szerencsére nem fogok megfagyni, mert a szakértők megmondták, hogy ha hideg van, öltözzek fel