9
  • 0sm
    #9
    Fel is lőném a Jupiterre ezeket a "tudósokat"... ott jópofizzon.
  • Svenhotry
    #8
    mi évek óta így sütjük
  • NEXUS6
    #7
    A jupiteres drive-thru kifőzdével az a gond, hogy át kell menni a Jupiter mágneses övezetén, amiben olyan sugárzás van, hogy pillanatokon belül az űrhajós halálos sugárzást szed össze.

    Jó étvágyat!
    :D
  • Kryon
    #6
    Ráadásul mindezt az egyetem nevéből ítélve Görögországban hozták össze, ami nyakig van a... szószban :D

    Szerintem nem a krumpli belsejében gyűlt össze a víz, hanem a centrifuga tengelyéhez közel lévő krumplikban, mert ott kisebb erő hatott és a sütés közben arra szálltak "fel" a buborékok.

  • idebudanemoda
    #5
    anyám is így sütötte.
  • joghurt3
    #4
    Azért az érdekelne, hogy egy 3g-s gyorsulású forgásnál mégis hogyan maradhatott a víz a krumpli közepén. A centrifugális erő a forgásközépponttól kifelé hat, márpedig nem a krumpli közepe körül forgatták.
    Meg ugye a 0 fokos szög - mihez képest is? 3D-ben vagyunk, egy forgó rendszerben, tehát legalább kétféle irányról beszélhetünk.

    @Crile Fisher: Szerinted ez volt a legfeleslegesebben elköltött EU-s pénz?...
  • Crile Fisher
    #3
    Azért megkérdezném, hogy az ESA milyen alapon bocsátotta rendelkezésükre az említett centrifugájukat, amit nyilván nem két euró üzemeltetni és nem hiszem, hogy magánvagyonból fedezték a "tudósok". Azt meg elég vicces elképzelni, hogy majd a jövőbeli űrutazók fritőzt meg olajat cipelnek magukkal egy idegen bolygóra. Mire ez a kérdés aktuálissá válik, addigra már sokkal egyszerűbb lesz a helyszínen kipróbálni, már ha egyáltalán valaki akkor még eszik olajban sütött krumplit.
  • Katalizátor
    #2
    Tuti az Ignobelre hajtanak!
  • Pares
    #1
    Csak nehogy a tenoristák kezébe kerüljön, mert afrikában meg éheznek.