27
 • wormwood777
  #27
  De jó hogy megláttam ezt a hírt! Eszembe juttatta, hogy vissza kell menni seedelni, vagy rossz lesz az arányom!
 • caius marius
  #26
  Pusztuljon az összes gyökér aki ezeknél a "jogvédőknél" "dolgozik"!
 • caius marius
  #25
  +1 :)
 • Oliwaw
  #24
  Nem értem eme célirányos felháborodás okát. Ateista vagy ? Fizetsz az egyházaknak ?. Leszarod a sportot ? Építesz stadiont ? Miniálbér ? Kifizeted a nemes törvényhozó sokszoros juttatását ? stb, stb .. Nahát.
 • M2 #23
  Így ünnepek táján úgy a szívemhez ölelném ezt az orrnehéz bandát és pártfogoltjaikat! És csak szorítanám, szorítanám... :-)
 • mrlujoak
  #22
  " Az
  utóbbi években a mobiltelefonok és a digitális
  televíziózásban használt, műsorrögzítésre alkalmas
  dekóderek mellett a táblagépek elterjedése volt a jellemző."

  ...tehát a mohó bandának friss bevétel kell... Retkek.

  Azért a csontot odadobták nekünk, hogy az eddigi mobildíjból csökkentenek...

  A legális letöltési lehetőségnek itthon is nagy ára van.
  Az ártatlanság vélelme nincs artisjuséknál.
  Potenciális bűnöző itthon minden üres adathordozót (...) vásárló.
 • Mardel
  #21
  Ez regen is igy volt, es most is, hogy ha jon a yard hazkutatasi paranccsal akkor visznek mindent. Nem nezik, hogy jogdijat fizettel-e vagy sem.
  Mivel a matrcia altalaban a csomagolason van, amit rendszerint kidobnak az emberek.
  Egy jogdijjal terhelt meg nem terhelt termek kozott meg kulsore nincs kulonbseg. Evek mulva talan visszakapod a negyedet. Ebben az a szep, hogy komplett pc-t, laptopot foglalnak le, nem csak merevlemezeket.

  A legalis letoltes meg csak filmekre es zenere vonatkozik nem haszonszerzes celjabol. Megosztani (feltolteni) viszont tilos. Ugye a torrentnel tobbnyire le es feltolto is vagy egyszerre, mert a letoltott szeleteket mar osztja is meg a kliens (ha van kinek).
 • Papichulo
  #20
  Megosztani továbbra sem lehet, de ez az emberek 99%-át nem is érinti.

  Ha mindenki jogkoveto lenne, akkor honnan tolthetnenek le az artisjusnak jelenleg kotelezoen fizeto emberek?

  Amúgy van másik út is: a sok downloader bemegy szépen a boltba és megveszi a filmeket.

  Ebben az esetben ok visszakapnak az adattaroloikba beepitett dijat?
 • Mardel
  #19
  A #9-re ment volna csak sg-nel nem csak a feluletet csesztek el, hanem a mobilos oldal mukodeset is.
 • Mardel
  #18
  Ezek a jogdijak nem terjednek ki softwareekre, csak filmekre es zenekre. De gondolom itt is a magyar zenekre/filmekre.
  Kulfoldit egy masik lehuzo szervezet (mpaa, riaa) vedi.
 • Gery13 #17
  és aki nem él a lehetőséggel?
  nem arra akarja használni a készülékét( itt tablet), hogy orrba-szájba jogdíjas tartalmakat töltsön le ingyen?
  annak is kötelező kidobnia azt a mennyiséget, és az már tényleg kidobott pénz.
  aki nincs tisztáva a dolog értékével, mennyen el az Xfaktorba, vagy csillagszületikbe, daloljon 2 sort, adassa ki, jópénzért, és abból már vígan megél, mert itt a jogdíj.
  MTV Cribs alap ez is.
  gratula gyuszibá.


  'am télleg furcsa ez az uj SG felület, de nem rossz :/
 • MsUser
  #16
  Egy vicc, egy telefon saját működéséhez szükséges memóriáját a vételáron kívül megnövelt + költséggel még megadóztatni.
  Azt mellékesen jó tudni hogy ez az alkatrész a töredékébe sem kerül a miatta kifizetett "jogdíj" adó -hoz képest!
 • MsUser
  #15
  És még jobban felvirágzik a fekete piac.
  A világ másik végén a pillanatok alatt átalakuló változó keleti gyártókat ez nem érinti :)
  Bejuttatják azokat a termékeket ide is, és mi a tapasztalat.
  Dohány és Elektronikai cikkek tovább adóztatásával monopóliumra törekednek a nagyok "az államok támogatásával" csak mindenkinek legyen rajta haszna, a fogyasztó meg jövedelme nagy részét adja a legnagyobb haszon élvezőknek "a semmiért cserébe"!!!!
 • cateran
  #14
  Hat pedig de. Pontosabban vannak kivetelek
  "Magáncélú másolás

  Az Szjt. 35. § (1) alapján magáncélra bárki készíthet a műről (kivétel az építészeti mű, műszaki létesítmény, szoftver, számítástechnikai eszközzel működtetett adattár, nyilvános előadás rögzítése) másolatot, ha az jövedelemszerzés és jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja.

  Két fontos kivételt tartalmaz a törvény a fenti kivétel alól (ez a jogászi hivatás szépsége!): a) teljes könyv, folyóirat, napilap csak kézírással és írógéppel másolható; b) nem szabad felhasználás, ha a műről számítógéppel vagy elektronikus adathordozóra mással (jogi nyelven harmadik személlyel) készíttetnek másolatot."
 • echo
  #13
  ezt miért hagyja az állam???
 • narumon
  #12
  Cateran: "Hat de...Lemasolsz 1 komplett konyvet (vagy akar csak 1 oldalat) a szerzo vagy kiado engedelye nelkul es ugy megbaszhatnak, hogy ihaj."

  Tévedés! Ha magadnak másoltad le otthonra és senkivel sem ostod meg akkor nem tudnak megbaszni érte, erről szól a jelenlegi artisjust féle rendszer...
 • narumon
  #11
  En is azt gondolom, hogy ez azért még mindig jobb rendszer mint a külföldi boszorkányüldözés! Az már más kérdés, hogy a szerintem túl nagy összegeken lehetne vitázni!
 • WhiteStar
  #10
  Macropus Rufus

  Artisjusnál dolgozol mi? ;)
 • cateran
  #9
  Ad1: Ez az uj SG kinezet maga a rettenetet es sikerult alulmulni a regebbit hasznalhatosagban...

  Ad2:Macropus Rufus:"amennyiben nem lenne jogdíj pl. a vinyón, a szgépen, esetleg a dvd/cd/bl lemezeken, akkor minden egyes letőltés illegális lenne!" Meg az eszed tokja...letoltok 1 jatekot Steamrol, GoG-rol, stb es illegalis lesz? Na ne zsongits...

  " Ezért nem vagy bűntethető ha pl. egy komplet könyvet lefénymásolsz" Hat de...Lemasolsz 1 komplett konyvet (vagy akar csak 1 oldalat) a szerzo vagy kiado engedelye nelkul es ugy megbaszhatnak, hogy ihaj...

  "mivel a táblák után eddíg nem volt jogdíj, a rajtuk tárólt (nem saját) tartalom illegálisnak volt tekinthető, még akkor is ha a saját, megvett anyagot tett rá."
  Ezt olvasd el meg 1x, mert egbekialto baromsag.

  " a sok downloader bemegy szépen a boltba és megveszi a filmeket. Ja ez meg büdös, mert ki kell fizetni az rát valaminek, és a letőltögetők szerint annyit nem ér a cucc. "

  Ha valaki blindre vesz valamit, az -ma mar- kimeriti a hulye/fanboy kategoriat. Masreszt -szamomra- a fizikai megoldasok ilyenforman lejartak...amikor 1 mobiltelefon meretu kulso hdd-on el tudnek tarolni akar 40 full bd (50 gb-tal szamolva) filmet (bizony, vannak mar 2 teras mobil kulso hdd-ok) a dvd/bd lemez enyhen szolva nem palya...
 • Macropus Rufus
  #8
  nos, akkor fordítsuk meg a dolgokat: amennyiben nem lenne jogdíj pl. a vinyón, a szgépen, esetleg a dvd/cd/bl lemezeken, akkor minden egyes letőltés illegális lenne! A sok downloader mehetne a levesbe ha ki kellene fizetniűk a kárt. És most felesleges itt a hős szöveget levágni, a jog nem a mi oldalunkon van, hanem az ővéken, sok nagy szájú arcnak kellett már külföldön perkálnia több 10k dodót, az ilolegális letőltésekért.
  Nálunk csak azér nincs bűntetve a letőltés, mert az adathordózókra van jopgdíj. A nyomtatókban/fénymásolókban ezt reprodukciós díjnak hívják. Ezért nem vagy bűntethető ha pl. egy komplet könyvet lefénymásolsz, esetleg több tucat dvd filmet másolsz le, ui. mindenre ki van fizetve a jogdíj. Megosztani továbbra sem lehet, de ez az emberek 99%-át nem is érinti.
  Szóval lehet itt sírni, de kérdsem én mi a rosszabb: 50-60ft plussz egy dvd lemez után vagy. 5000dollár/letőltött film (mert valami ilyesmik szoktak lenni a bűntetések, bár most legutóübb 1db filmért 470ezer dollárt kellett fizetnie valami egyorrúnak)
  Ha a rendőrség a helyzetük magaslatán lenne, akkor az összes táblagépest meg lehetett volna bűntetni nem kis összeggel, ui. mivel a táblák után eddíg nem volt jogdíj, a rajtuk tárólt (nem saját) tartalom illegálisnak volt tekinthető, még akkor is ha a saját, megvett anyagot tett rá.

  Amúgy van másik út is: a sok downloader bemegy szépen a boltba és megveszi a filmeket. Ja ez meg büdös, mert ki kell fizetni az rát valaminek, és a letőltögetők szerint annyit nem ér a cucc. Kenyeret meg bezzeg nem lopnak, pedig az sem ér annyit amit kérnek érte... igaz a bukás veszélye óriási (pákságből lopni?) és a jutalom is elégé kellemetlen tud lenni. • Bren X
  #7
  A modern kapitalizmus a hasznot elrejti, a veszteséget ráterheli a társadalomra. Az Artisjus a ³Í£Í}&ðorrúság magasiskolája. Zsé semmiért. Hogy én nem tudok ilyen szemétséget kitalálni és hülyére keresni magam...
 • Magiszter
  #5
  E-Bay-ről rendelve nem csak ezt a sz'rt-is-juszt díjat lehet kivédeni, hanem a 27%-os világbajnok ÁFÁ-t. Ami mondjuk egy 200.000-es készüléknél 40 ezer. Ebből még levonjuk azt az 5000 forintot ami jogdíj rajta van az adathordozón és E-bay-ről rendelve spóroltunk 45 ezret. Jó legyen a postaköltség egy 10-es, de akkor is 35-el kevesebbe fájt mint itthon a felső 10ezer zsebét tömve.
  Tudom-tudom ezért megy csődbe az ország...stb...blablabla. Majd ha az idióták a kupolás épületben rájönnek hogy minél magasabbak az adók annál többen folyamodnak trükkökhöz és inkább csökkentik, könnyítik a terheket akkor majd itthon is fogok vásárolni a kenyéren és tejen kívül mást.
  EU egyik nagy előnyét kihasználni meg szerintem nem bűn. Ha a osztrák határ mellett élnék bevásárolni is oda járnék inkább mint ebbe a.... nah itt hagyom abba. :)
 • grebber
  #4
  Inkább a mobilnet árát csökkentsék mert felrúgom őket!

  1GB-osat 1000ft-ért a népnek minden szolgáltatónál!!!
 • sedward
  #2
  "2013-ban a magyar táblagép-használók 93%-a rendszeresen végez olyan tevékenységet, amely szerzői jog által védett alkotás tartós másolásával, tárolásával jár."
  Mivel feltételezzük, hogy 93% másol szerzői joggal védett alkotást, ezért mindenki fizessen büntető adót. A következő az lesz, hogy a gépkocsival rendelkezők 93%-a szabályt sért, ezért mindenki fizessen átalány büntetést...

  Gondolom azt is feltételezik, hogy az alkotások 50%-a külföldi, ezért az összeg fele automatikusan megy a nagy Amerikai kiadóvállalatokhoz. Végül az éhező magyar művészek közül kapnak a döntőbizottsághoz közelállók némi alamizsnát.
 • OstOr
  #1
  Külföldről kell vásárolni, olyan országokból ahol nem ismerik ezt a lenyúlási adót!