1573

11788072641442253059

Hivatalos oldal | Steam oldal | Fortify

Túlélő játék, melyet a nagy sikerű Garry's mod fejlesztő csapata a Facepunch Studios készít.
Olyan más alkotások ihlették, mint például a DayZ, a Minecraft és a Stalker.

• Rocco27
    Szerver frissítve. Mivel senki nem szólt és én pedig dolgozom, ez elmaradt. Hiába vártam késő estig, valamikor éjszaka jött a frissítés.
  • Rocco27
    Az elsőböl kifelejtettem az épitkezést.

Az airdroppot bárki bárhol megszerezheti. A tehetősebb játékosokat érdekli a legkevésbé, max ha közel van vagy unatkozik megy érte.

Te vagy el vagy tévedve vagy nem érted még igazán a játékot. :-)
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.08.19. 12:41:26
  • Rocco27
    A játék 3 részből áll, van a nyersanyag és más egyéb loot gyűjtés, ami önmagábna PvE és ezenkívül a PvP harc és a raid.

Szóval a raid a játék része, mindenki betör - még a csupaszka is - mindenhova a jó cucc reményében, hogy folytatni tudja a játékot. A low level játékosnak be kell védenie magát, ha képtelen rá ássa el a szajrét, azt nehéz ellopni. Ennyire egyszerű.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.08.19. 11:06:52
  • Tirion
    persze hogy nincs! de HARÁCSOLÁS van! ezért basszák szét párszáz kőért vagy egy kis vasércért a low level játékosok bázisát,mert nyersanyag "gondjaik" vannak
  • Tirion
    az airdrop is a magas szintűek extra tápolása ebben a játékban......
  • Rocco27
    Fegyvert találni nem nehéz, csak kitartás kérdése és csak lootolni kell a POI-kat.

@AnarchoiD: Szerintem ha a kiejtést követjük - már pedig így szokott lenni - akkor raidelsz.
  • AnarchoiD
    magas szinten nincsenek nyersanyag problemaid mert :

1. kitermeled

2. es vagy raidolsz (szep magyar szo ;)
  • AnarchoiD
    airdroppal pl en eddig 2-t talaltam pedig nagyon keves airdropot "kaptam el" ...
  • Tirion
    és hogyan találsz AK-t hogy lecraftold alacsony szinten? :D inkább a magas szintűeknek egy extra nyersanyagkímélés ez inkább
  • Rocco27
    A kutató asztalnak akkor van értelme, ha nem tudod kraftolni az adott itemet.
    Tudsz vele tervrajzot készíteni, amit felhsználhatsz kraftoláshoz. Ezzel az alacsony szintű játékosnak is lesz esélye kraftolni magas szintben elerhető itemeket, de csak korátozott mennyiségben.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.08.19. 00:51:23
  • Tirion
    ennek mi értelme? ha már tudod a cuccot mit fejlesztessz rajta??
  • Rocco27
    Mi várható a mai frissítésben:

• undY1ng #1268
    Érdekelne ez a grafikai beállítás! Igazából a csillivilliséggel nekem is ez a bajom, hogy annyira részletes már minden, hogy alig látok valamit...
  • Rocco27
    Jó tudni, köszi. Kiraktam a fejlécbe a Rust XP Tree linket, ahol megnézhető melyik szinten mi lesz elérhető.
  • AnarchoiD
    item unlockalapon a 32 maxos ;) meg 2-3 cuccot nemtudsz craftolni oszt annyi ;) igazabol 31 folott szvsz mar nemszamit (asszem lvl31 a 4xes scoope fegyora) de egy olyat megneznek, hogy level reset utan is akkora nagy hangod lenne-e mint most ? :) (tudjuk, hogy nem ;) koltoi kerdes volt)

enis minimalba jatszom a 3 eves gepem mar keves ehez ;)
    Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2016.08.17. 15:36:30
  • Rocco27
    Én nem tartom magam maxosnak, Steamen van pár kép ami mutatja, hogy 32-es szintnél járok csak. Aki ügyes annak hamar összejön magasabb, aki buggolt júliusban az már 50 is elmúlt. Sajnos nem törölték a szinteket az augusztusi wipekor, pedig sok bug, exploit és változás történt előtte.

Következő wipe szeptember 8-án lesz, az ügyes játékosok mindig hamar kialakítanak egy megfelelő bázist elegendő cuccal. Sajnos ilyenkor előnyben vannak azok, akik wipekor sok időt tudnak játékra szánni. Sok múlik ezen. De bármikor lehet csatlakozni és megborítani a szerveren a kialakult állást.

A képek nagyon jók ilyen maxos grafikán. Én már levettem minimálisra a grafikát, tisztább és puritánabb a látvány, cserébe jobban látni mindent.
    (Teljes grafikán 60-80 fps, így lowon csak kb 100-110)
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.08.17. 15:05:35
  • AnarchoiD
    Nehany kep a majd erkezo grafikus frissitesrol (mellesleg eleg regi vidkarim van sal lehet valami ujabbon meggyozobben nezhetne ki)

• AnarchoiD
    allt az emberek nagyresze segit a tobbinek - tisztelet a kivetelnek nincs sok ember a szeron , ha sok lenne(100+) egymas seggebe ernenk es kovekkel kergetnenk egymast mindenfele mert senki sem tudna megtapadni sehol ;) en jatszottam ilyen szerveren, az ehezo newbie -knek egyetlen elelmforras a leolt tarsaik voltak (nemtom tudjatok-e , hogy mas jatekkal ellentetben itt nemtunik el a tested kilogolaskor.. ;) hanem ahol kilogolsz, ott leheveredik es alszik) ez egy nagyon nyugis szero ha ovatosan jatszol akar napokig nemtalalkozhatsz senkivel ;)
  • AnarchoiD
    aki ki akarja proba;ni a jatekot az probalja ezen a szeron szept 8/9 tajt akkor lesz wipe mindenki egyszal kovel a kezeben fog meztelenul maszkalni (es vadul ujraepiteni amit elvesztett) a szintek megmaradnak, tehat a maxos rocco nak pl konnyu dolga lesz, de az elejen meg neki se lesz ijjnal erosebb fegyvere (hacsak nem talal valahol ladaban/airdropbol jobb fegyot) szal a havi reset ad egyfajta a boostot a jateknak + map is ujrakrealodik, aktualis terkep:

• undY1ng #1261
    Azért 800+ órával nem hiszem, hogy más "újat" fog tartalmazni a játék. :) Továbbá szerencsére megszűntek számomra az fps gondok, de régen halál volt az a épphogy 40 fps..
  • Rocco27
    Az nem raid torony, hanem csak lőállás. Ha az lenne fal mellé lett volna építve, de a fakaput elég volt csak felgyújtani. Miután elfogyott a célpont, befejeztem, de volt aki folytatta, meg is lett a mèltó jutalmuk. Bánom, hogy nem mentem...hallotam a mesés lootról.

Az ilyen esetekből rengeteget lehet tanulni Màtééknak. Pl. nem építkezek hegy mellé, mert belőnek vagy ha farmolok mint állat, elhasználom tárolás helyett.

Minden vég egy új kezdete. Van élet (játék) raid után is, bár kétlem, hogy visszajönnének. Általában megfutamodnak az emberek.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.08.16. 12:30:59
  • Rocco27
    Tegnap akció közben fukározott hozzánk csupaszka, kiszedtem, mert semmi keresni valója ott. Persze én voltam a szar alak, mert pucérra lövök. Nem látok bele a testébe (adminként se) és mondom semmi keresnivalója ott. Jön szaglászni, infót adni esetleg morzsát csipegetni a halott testekből.

Admint direkt említettem meg, mert van néhány szarkavaró akik folyamatosan bele akatnak keverni mindenbe, pedig egy ovodás is kitalálhatja az ok okozati összefüggéseket. A veterán játékosok és akik ismernek mind röhögnek ezeken a most jöttem a játékba/szerverre noobokon.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.08.16. 12:24:49
  • Rocco27
    Nem értek egyet, vagy nem teljesen. Elmagyarázom miért. Igen a játék kőkemény PvP. Arról szól, hogy éld túl a napot. Minden egyes napot. Ezért mindent meg kell tenni! Vannak új és kezdő játékosok és vannak veteránok. Vannak akik napi 1-2 órát tudnak járszani és vannak akik 12+. Ezek miatt mindig lesz elégtelenkesés, konfliktus és sírás. De nem minden játékos és szerver egyforma!

Ott ahol 50+, 100+ játékos játszik jóval nagyobb a verseny és kevésbé alakul ki "baráti" társaság, mint egy kisebb szerveren. A játékosok közül vannak kegyetlenek és segítőkészek. Valaki azért, mert betör akár építkezés alatt az kegyetlen? A játék része ez is. Cuccot szerezni és felhasználni a saját életed megvédésére. Tegnap előtt 2 újjoncnak kegyelmeztünk meg akik építkeztek, kaját kértem és vizet. De ként adtak helyette. Személy szerint nem szoktam elindulni úgy, hogy friss spawnolokra vagy újakra vadásszunk, mert nem látom értelmét elűzni a szerverről pl. Had játszon, sokan segítenek a szerveren játszók közül is akár. Nálunk pl. igen.

Szerencsésnek meg okosnak kell lenni ahhoz, hogy veszteség nelkül kialakíts egy biztonságos életet minnél több cuccal. Vannak solo játékosok akik magányos farkasként tengődnek és kis és nagy csapatok is. Van aki elrejti a föld alá a szajrét, van aki házban tartja amit ki lehet rabolni. Ha te találkozol akár egy csupasszal, hátat fordítasz neki elengeded vagy rögtön földreküldöd? Mert csak elő kap egy talált fegyvert és ledarál a csupaszka a cuccodért.

Ha rossz helyen fut csupaszka leszedem, ha kilootolta a Gömböt és távozik leszedem. A lootért megyek oda, ha valaki elszedte előlem elveszrm ha tudom. Erősebb kutya b@szik. Minden PvP lényege ez! Ha nem tetszik ne keress túlélőjátékot magadnak.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.08.16. 12:18:43
  • lammaer
    na b+ :(

Még jó hogy bundléba vettem meg fillérekért, ezt a griefer játékmódot nem csipem, mindegy hogy a nemiszerv melyik oldalán vagyok...
  • Joob81
    Szia!

Tökéletesen fogalmaztad meg. Annyival egészíteném ki, hogy nem másnap fosztanak ki, hanem még akkor mikor elkészültél az építménnyel vagy nem is tudod felépíteni, mert folyamatos támadás alatt leszel. Ez a része zavar engem is, értem én, hogy PVP de ennyire nem kellene elszabadulni az indulatoknak. Szimpla kezdőként esélyed sincs hacsak valami csapat a szárnyai alá nem vesz viszont akkor is ott van a folyamatos raid.

Dióhéjban a lényeg: Tedd tönkre a másikat akár folyamatosan is, minden más csak másodlagos tényező
    Utoljára szerkesztette: Joob81, 2016.08.16. 10:01:02
  • lammaer
    Már majdnem elszántam magam hogy kipróbálom a játékot, de a hozzászólások kicsit elbizonytalanítottak: jól érzékelem hogy ez a játék kőkeményen a többiek vegzáásáról szól, az építkezés/minecraftolás/gyártás az csak mellékzönge?

Szóval hogyha mondjuk tök amatőrként begyaloglok a fejlécben lévő magyar szerverre, akkor sanszos hogy az első szembejövő player agyonver egy péklapáttal illetve ha netalántán építek egy bodegát akkor másnap belépve nagy eséllyel felgyújtva/kirabolva/lerombolva találom?
  • AnarchoiD
    idovel megtanulsz mindent edes fijjam ;)

tegnapesti raid tower

• undY1ng #1253
    Több fps-t ad a blind color? :O Nem tudtam, ezért kérdeztem..
  • AnarchoiD
    Mivel nembirja a gepem (erdekes modon mas unity 5 os jatek jol megy csak ez szarozik) ezert minimumba van allitva minden, nem elvezetbol...
  • Rocco27
    De, viszont a szekrények hatósugarai régóta nem fedhetik le egymást.
  • SorRyt
    Hollo
    Több szekrény nem tud védelem torony ellen?
  • undY1ng #1249
    Miért jó ezzel a blind color grafikai beállítással játszani? Nem sértésből kérdezem...
  • AnarchoiD
  • Tirion
    baszki :D
  • AnarchoiD
    ezert kell proper tetot csinalni

gondoltam hogy ilyen lehet a raid tower , enis eztjatszottam le fejben , bar nalam nekifutasbol leeses volt az elmelet es ateses a masik tetejere
  • Szabi #1245
    a szekrény csak egy bizonyos magasságig véd
  • Rocco27
    Rengeteg trükk van rá...
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.08.12. 15:11:26
  • Tirion
    én nem bántok senkit csak védekezni szeretnék,de hogyan ugrassz be ha nem lehet építeni mellém tornyot?
  • Szabi #1242
    ha beakarsz valahova jutni, építs mellé egy tornyot és ugorj be.. :D
  • Tirion
    mi az a raid torony?