1573
Hivatalos oldal | Steam oldal | Fortify
Túlélő játék, melyet a nagy sikerű Garry's mod fejlesztő csapata a Facepunch Studios készít.
Olyan más alkotások ihlették, mint például a DayZ, a Minecraft és a Stalker.
-
#1075 A konzerves dobozokat érintő változás alapvetően megváltoztatja a játék korai szakaszát, ha jobban belegondol az ember.
Kezdjük ott, hogy 500 fa és 10 tonhal konzerv elegendő egy kódolt zár elkészítéséhez. (100 fa a tábortűz és 10 konzerv ad 100 fémdarabot a tábortűzből plusz még kell 400 fa a zár legyártásához)
Igazából ezzel a húzással a kulcsos zárat már teljesen ki lehet kerülni és a kis kemence elkészítéséhez se kell annyira teperni, zsírért meg kőért, mert a tábortűzből és konzervből tudsz vasat szerezni. -
#1074 Mai frissítés újdonságai:
- Added more inventory UI sounds (ezek egész jók lettek, apróság, de tetszik)
- Right clicking clothes in inventory tries to wear them (ez szerintem nagyon hasznos, nem is értem eddig miért nem így működött)
- Fixed syringe having to be redeployed if using multiple times (modded servers)
- Reduced craft time of wooden, barbed and metal barricades (ezt nem teszteltem, de az tény, hogy baromi lassan craftolta)
- Clamped client.lookatradius (exploit fix)
- Fixed exceptions when saving on linux (mono bug)
- Fixed locking input if trying to open chat with chat disabled
- Armour can lose condition when shot/attacked (ez is elég hasznos szerintem, ha már a fegyverek és szerszámok romlanak a páncél mért ne romolhatna)
- Armour can break (szintén)
- Armour protection is relative to condition (nagyon helyes!)
- Added jerry can worldmodel for crude oil
- Eating cans of food produces empty cans (smeltable in campfire) (kipróbáltam és tábortűzben olvasztottam, 6 üres konzerv adott 65 fémdarabot egy tonhalas ad 10-et és a bab az 15-öt ha jól gondolom annyi idő alatt olvad meg min amennyi egy hús kisütése) -
Rocco27 #1073 Frissítés jött ki!
Link: Devblog 103
-
#1072 Én a wiki oldalt szoktam látogatni, ha érdekel melyik BP mit fed fel:
Blueprints -
Rocco27 #1071 Találtam egy komplett leírást a tervrajz kategóriákról. Tegnap valaki épp egy ilyet keresett a szerveren.
Link: Blueprint Guide
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.03.24. 11:35:28 -
Rocco27 #1070 Mikor zajt hallasz a házad körül...
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.03.23. 15:16:30 -
Rocco27 #1069 Hazi szerver. Nagyon egyszeru beuzemelni, es azon farmolni se kell, adminkent beaddolod ami kell.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.03.23. 14:02:28 -
#1068 Tényleg tudtok olyan modolt szerót ajánlani, ahol lehet gyakorolni építkezést. Jó ez a Fortify program, de lenne pár dolog amit a valóságban szeretnék tesztelni. Láttam olyan szerót videóban, ahol szorzó volt a looton és egy fa vagy kő több ezer anyagot adott a stackek is nagyobbak voltak.
-
Rocco27 #1067 Ironman a PvE-t favorizalja, de az olyat, ahol az allatok is szelidek! :)
Multkor is bejott club27-re es megolte a maci, majd lelepett, ha jol emlekszem. Anno a 7 Days to Die szerveremen se kedvelte, hogy az allatok tudnak agresszivak is lenni... -
#1066 Most nem játszol sehol? Club27-re nem nézel be? -
Ironman2 #1065 Én csatlakoznék ha lenne ilyen,bár ne vegyél mérget arra hogy nem jönnek be vérpistikék.
szerk:havi wipe azért durva lenne,mondjuk úgy 2-3 havonta
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.03.23. 12:57:59 -
Rocco27 #1064 Ha ugy gondolod, megtudsz tolteni egy szervert jatekossal, akkor sok sikert kivanok hozza.
Viszont ha nem, akkor szerintem csak penz pocseklas egy ures szervert fenttartani. -
Dobronski #1063 Értem akkor elvetem az ötletet. -
undY1ng #1062 !!! XDXDXD Nagyon jó! :D -
Rocco27 #1061
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.03.22. 22:34:55 -
Rocco27 #1060 Közösségi hírek!
Link: Community Update 79
-
#1059 Persze ez a BP wipe megosztó, de én például pont azért mentem bizonyos szerverre utolsó wipe alkalmával, mert ott a BP-t is törölték. Szemben azzal ahol belépsz és wipe után két nap alatt a régiek felépítik a bevehetetlen bázisukat te meg pislogsz és próbálsz lootolni recepteket egy környezetben, ahol a társaság fele már mindent ismer és kitanult, csak farmolniuk kell.
Nem jó érzés, persze ez benne a kihívás. Az XP rendszer úgyis felborítja az egész történetet. -
Rocco27 #1058 1, Van egy rakas magyar szerver januar ota, modos es vanilla. Kb. 18 darab, amibol 10-13 szinte mindig(!) ures. A tobbin megy kisebb nagyobb letszamu jatek.
2, A BP wipe nagyon jo dolog, en is orulnek neki es a hivatalos forumon is felvetettek mar. De addig felesleges eroltetni a jatekosok fele, amig ezt nem hivatalosan teszik minden szerverre. Manualis BP wipe-al csak azt ered el hogy az a par jatekos aki nalad jatszik is lelep, mert nincs meg a korabban nagynehezen osszeszedett tervrajzok.
3, Nyugis szerver nem letezik. Minden hol lesznek balhek, akar 10-en akar 100-an jatszanak. Ez PvP jatek. Max az Admin tud lepeseket tenni annak elkerulesere, hogy a magyar szervereken tipikus veszekedesek es szemelyeskedesek ne durvuljanak el. -
#1057 A club27 például pont ezt az igényt elégíti ki.
A havi wipe mondjuk tetszene, de csak úgy, ha BP wipe is benne van. Azért jó a BP wipe, mert mindenki azonos esélyekkel indulna hónap elején. Nem lenne meg a régi motorosok előnye, hogy nem kell mindent újra betanulniuk. -
Dobronski #1056 Gondolkozom egy nyugisabb toxic mentes magyar szerveren, volna rá igény? Vanilla/havi wipe -
#1055 A Devblog aktuális része "vicces" ennél azért többet vártam. -
#1054 Szerintem ők jobbak
-
Ironman2 #1053 Ahhoz képest hogy 1 hetes,23 ezer néző! Grat! -
Ironman2 #1052 Csonti mindig jó videókat tesz fel!
-
#1051 Köszi!
Jó progi, tegnap is építettem két épületet benne. Egy három szintest és egy kétszintes kicsit.
Olcsóbb és gyorsabb, mint a játékban tesztelgetni és próbálkozni. -
Rocco27 #1050 Kiraktam a Forfity program linkjét a fejlécbe. Aki nem ismerné ezt a programot, annak röviden annyit, hogy a Rustban használt rendszert felhasználva lehet az építkezést ebben megtervezni. A program használata kezdőknek és veteránoknak egyaránt ajánlott! -
Nickel77 #1049 Na fasza. -
Rocco27 #1048 Azt elfelejtettem írni, hogy a következő vesztés elkerülését, ki tudjuk azzal kerülni, hogy a Rust játékszervert visszaállítjuk Windowsra, mivel csak Linuxos szerver bugos.
A legfurcsább pedig, hogy ezt már 1 hete jelentették és azóta sem jött rá egyetlen egy hotfix sem. -
Rocco27 #1047 Belefutottunk mi is egy undorító Rust szerver bug-ba.
A hivatalos fórumon már többen panaszkodtak, hogy a szerver elfelejti menteni a pályát. Nos mivel volt szerver újraindítás ma este, a szerver a bug miatt az utolsó mentést töltötte be, ami reggelt történt. Sajnálatos az esemény, aki a mai nap gyűjtögetett és építkezett, annak odaveszett a munkája. A BP-k elvileg nem vesztek el, csak a pálya nem mentődött.
A topik ahol írnak róla: https://facepunch.com/showthread.php?t=1509370
Tudom mit éreztek, jó magam farmoltam és építettem ezt azt a ház körül.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.03.15. 00:31:01 -
Rocco27 #1046 Igen létezik ilyen probléma is, fórumon sokat panaszkodtak rá, hogy a játék az integrált vga-n megy a dedikált vga helyett. -
Johntoast #1045 Hasonló laptopom van mint a lenti gépé. Corei3-4030U, 12GB RAM, 128GB SSD és egy Nvidia 840M 2GB videókártya. Ami rá nem jöttem hogy az alaplapi VGA indult el a dedikált helyett, nekem is 10fps körül ugrált. Átt kell állitani a program inditás módjánál dedikáltra a kártyát, és azóta közepes beállitáson hozza a 30-40 fps-t. Lehet hogy ez lesz nálad is a gond. -
Rocco27 #1044 A Rust gépigénye Steamről bemásolva:
MINIMUM:
Op. rendszer: Windows 7 64bit
Processzor: 2 ghz
Memória: 8 GB RAM
DirectX: Verzió: 9.0
Tárhely: 8 GB szabad hely
AJÁNLOTT:
Op. rendszer: Windows 10 64bit
Processzor: 3 ghz
Memória: 16 GB RAM
Grafika: Nvidia GTX 980
DirectX: Verzió: 12
Hálózat: Szélessávú internetkapcsolat
Tárhely: 10 GB szabad hely
Bocsánat, de te írtad, hogy a gépeddel max. grafikán 10 FPS-ed van és csodálkoztál rajta. Vedd lejjebb a grafikát alapra, a VGA nem fog tudni többet vagy cserélj gépet. A játékos FPS-e szerver függő is. Rustban is - mint minden más játékban - rengeteg szerver fut gyenge "szerverről", csatlakozik "házinetről" stb.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.03.13. 12:54:45 -
Dreko7 #1043 próbáltam most másik szerveren, és stabil 40 fps volt közepes beállítással. Processzor fejlesztés folymatban (4 magos i7-es) de akkor a videókártyát is beütemezem. Köszönöm amúgy a korrekt NORMÁLIS választ. A laptop meg marad sajnos mert ez az egyetlen amit tudok hurcolni melóba. :D -
Ironman2 #1042 GT704M laptopban lévő kártya,tényleg harmatgyenge,hiába 2 gb-s.Hamár laptopon akarsz játszani ilyen volumenü játékkal,akkor el kell gondolkozni erősebb videókártyán (chipen) na meg a kétmagos prociról nem is beszélve! Ma már négymagos alá ne is menjetek,még a legolcsóbb telefonokat,táblagépeket is négymagos procikkal látják el manapság
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.03.13. 01:15:59 -
Dreko7 #1041 Én csupán azért gondolom ezt mert a gépigény oldalon ez van irva... A kisujjamból szopjam ki az eredeti gépigényt? Vagy hogy gondoltad?Nem egyből oltogatni kell hanem egy értelmes választ kell adni. Hozzáteszem egy betű nem szólt arról hogy a játék hibája lett volna. -
Rocco27 #1040 Szóval te úgy gondolod, hogy ezzel az akasztófához elég teljesítményű géppel képes vagy max. grafikán tolni a Rustot, de csak 10 FPS-ed van és reklamálsz.
Én i7-6700 4*4Ghz, 32 Gb DDR4 2600 Mhz, AMD 290X 4Gb és 512 Gb Samsung 850 EVO mellett futtatom max. grafikán, így kapva stabil 60-80 FPS-t.
Remélem érzed miért 10 FPS a tied. Nem a játékkal van a gond, hanem az elvárással és a géped harmat gyenge teljesítményével. Bár van aki rosszabban tolja, ronda grafikán 15-25 FPS-el szenvedve. Ők tudják. -
Ironman2 #1039 Evvel a képpel pontosan megmutatja a játék önmagát.DDD -
Dreko7 #1038 Dual core. 3550M -
#1037 2x2,3 Ghz proci? Ez akkor dual core vagy athlon ugye? Le tudnád írni milyen pontosan? -
Dreko7 #1036 Srácok az miért van, hogy elméletileg a gépem megfelelő a legmagasabb beállításokra és mégis a legalacsonyabban is 10 fps-em van?
2x2,3 ghz proci, 8GB ram, GT740M 2GB-os videókártya van a gépbe, jah és windows 10 oprendszer.