Már nem vágnak fel a 48FPS-es Hobbittal

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem azért találták ki anno a 24 fps-t mert régen technikailag nem lett volna meg a lehetõség a 48 fps-hez.

Egyébként pedig fõleg sok animáció és vfx esetén hatalmas mértékben megnöveli a költségeket. Nem mindegy, hogy 24 kockán kell dolgozni, vagy 48-on... Nem mindegy az sem, hogy 24 kockát kell renderelni egy másodperchez vagy dupla annyit. 😄 Nincs arányban a plusz költségekkel ez a 48 fps, sokan ezért nem is erõltetik csak a nagy hollywood-i stúdiók.

https://fxmason.blogspot.com/

Én nagy várakozással tekintettem a 48 fps-re, sejtettem, hogy fura lesz, de biztos voltam benne, hogy 10-20 perc után megszokom. Hát nem így lett, nagyon zavaró volt. Pont hogy nem valószerûvé tette, hanem úgy éreztem, mintha amatõr lenne, annak ellenére hogy 3D volt meg minden...

Van elméletem, de még nem jöttem rá, hogy miért volt ez. A mozgási elmosódást gyanítom, ami itt valószerûtlenné vált a dupla sebességen, de ugyebár ehhez kísérletezni kellene, ugyanazt a jelenetet mindkét szabványban többször váltogatva megnézni, de erre ugye nincs lehetõség (bár a gépem végülis le tudná játszani a 48 fps-t, talán tehetek egy próbát, ha találni ilyet).

Mindenesetre nem javaslom a HFR-t.
Nem a 48 fps-el van a baj, sõt az kimondottan jót tesz általában a filmeknek, hisz bármelyik 24p-s film svenkelés közben darabos!

3D-nél meg a polarizációs technológia miatt felezõdik a felbontás.
Ellenben pont a 48p miatt jobban oda kell figyelni a film részleteinek alkalmazásában.
Sajna a Hobbit - mint film - a Gyûrûk Urához mérten kevésbé látványos, s így azt érezni, s nem a 48p-t.
Örülök, hogy Amerikában egyre jobban terjednek azon mozik, melyek képesek 48p-ben vetíteni, mert ez azt jelenti, hogy nálunk is idõvel nagyobb lesz a létjogosultsága.

Valóban sokkal realisztikusabb volt, viszont ne felejtsük el, hogy ez valahol az illúzió gyilkosa! David Lynch például azért nem szereti a HD minõséget, mert a részletességgel szembetûnõbbek az apró részletek, amik ledönthetik egy vízió teljességét. És valóban, a 48 fps Hobbitnál sajnos "gagyinak" tûnt az egész, pedig Jackson aztán igazán aprólékos ember. A Gyûrûk Uránál minden valóban élõ volt, de a Hobbitnál látszott, hogy színház.
Ez itt nem a látványosság kérdése, hanem az illúzióé, ahogy az alap Star Wars is sokkal jobb, mint a felújított maszlag.
Ha egy rendezõ újabb technológiát alkalmaz, akkor teljes egészében újra kell, hogy gondolja a vízióját, különben nem fog mûködni. Cameron is ezt tette az Avatarral és mûködött, azóta ezt a figyelmet csak a Gravityben láttam, mégpedig mesterfokon!
Mégegyszer, ez most nem a filmek értékelése, nem a látványosság kérdése, hanem az illúzió megteremtésérõl szól.
Tudjátok, a film varázslat, csak sajnos ezt ma már elfelejtik az emberek.
Van, a Westendben meg az Arénában.

Magyar moziban vajon lesz 48 fps?

Darth Sith
nekem is nagyon bejött az elsõ résznél. nem is igazán értem, hogy embereknek ez miért nem tetszett...?

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Szomorú, nekem nagyon bejött a 48 fps. Csak azt sajnáltam, hogy nem volt feliratos verzió belõle (a legjobban meg a 2D feliratos HFR-nek örültem volna).