Norvégiában felépülhet a Halottak Háza

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csináljanak belöle biogázt, vagy köolajat. Olysmit olvatam valahol hogy ma egy hullából kb 20 év alatt kész az olaj

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

wraithLord
Én inkább elhamvasztanám az elhunytakat, és valamilyen módon a lehetõ legjobban eloszlatva szétszórnám lakatlan területek fölött a hamvakat.

A temetõ is elég bizarr (pláne most, hogy már körbeépültek a terjeszkedõ városok által), ha úgy nézzük... hát még egy bazinagy épület, tele halottakkal...
norbre
hát, akkor bizonyára valaki nem tud jól valamit :)

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Hibás a belinkelt grafikon.

Mátyás király idején a Nagy-Magyarország becsült népessége a cirka 4-4,5 millió fõ volt, kb. kétharmada élt nagyjából a mostani területen belül.

A Rákóczi-szabadságharc ez cirka 4,5 millióra emelkedett, majd a Máriaterézia és II. József által elkezdett betelepítéseknek köszönhetõen hamarosan meglódult.
1837-ben, az elsõ népszámláláskor már 18millió 370 ezer fõ élt a Nagy-Magyarország területén, ennek kb. a fele a mostani területen.

norbre
mihez képest alul..Magyarország lakosságszámának változása 1715 és 2008 között

..a végtelenségig nem lehet szaporodni

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Milyen 'szerencse', hogy itthon nem tul- hanem alulnepesedesi problema van... (ha a kulonbozo kisebbsegeket kivonjuk, akkor a japan szuletesi atlag alatt vagyunk jelentosen, pedig az is katasztrofalis, a magyarok meg valahol 1.0 alatt vannak 2.2-2.5 helyett) Ehhez kepest a temetok problemaja tipikus '1st world problem'-nek tunik.
Tetsuo
A friss hullákból meg lehetne takarmány. :)
Hagyomány és néhol, maradék szakralitás. Ezért olyan, amilyen.
Mellesleg, a temetoket gyakran koltoztetik uj helyre, bár sajna ma már inkább építkezések miatt.

A túlnépesedés miatt nem csak új, hatékony temetkezést kell kitalálni, hanem szuletésszabályozást/halált is elobb-utobb.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

norbre
+1

az a rengeteg tápanyag és energia ne mforog vissza, nem hasznosul, nem születik "újjá"

A leghosszabb közúti alagút épp Norvégiában van.
Molnibalage
Az egész probléma, hogy nehéz ásni. Erre valaki azt mondja, hogy ássanak alagutat...?????

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Én is pontosan így gondolom!
Ezt nem értem én se, hogy miért nem ásnak alagutakat erre a célra?
Gazdag ország, technikai is lenne, a cikkbõl mégis az látszik, hogy a legolcsóbb megoldást választották nem a legjobbat, errõl szól a történet.

Én még ezek után sem értem ezt a temetés dolgot... Számomra csak helypazarlás. Én önmagamat inkább ásatnám el valami olyan placcon ahol nem valami kavicsot dobnak rám, hanem egy fát, és majd az hasznosít mint táptalajt... a fát meg lehet hasznosítani, és egy ligetbe is inkább jár ki az ember mintsem egy rakás kavics közé ahol a kínhalál egyik szimbólumát tolják az arcába lépten-nyomon...

Tudom hogy sokaknak morbid a dolog, de inkább lennék megtisztított mûtrágya mint felesleges helypazarló valami. Megemlékezni otthon is lehet az elhunytról.
a helyválasztás érdekes. ocsmányul néz ki az ultramodern torony a régi házak között.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

MANOWAR
Erdekes megoldas emeljunk tomegsirt, persze ha nincs mas megerti az ember a "problemajukat", de vegulis ugyan ezt megtehetnek lefele is (volt banyak esetleg). Azert ne felejtsuk el hogy nem egy csoro orszagrol van szo, nagyon korrekt sajat fejlesztesu gepekkel.

Azért nem hinném, hogy ne lenne elég hely, a wiki szerint Norvégiában több a mûvelhetõ terület, mint Hollandiában vagy Svájcban. Én inkább valami környezetvédelmi vagy hasonló állami korlátozásra gyanakszom.
Elég furcsa, hogy egy ilyen nagy és ritkán lakott országból érkezik egy ilyen hír, s nem például Szingapúrból vagy Hong Kongból.
nem vízszintesen hanem függõlegesen kell temetkezni, esetleg visszatérhetnének a régi jól bevált hajós temetkezési szokáshoz.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Piszkos  Fred
Az ország nagy része hegyvidék, hegyoldalba pedig nem egyszerû temetõt készíteni.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Molnibalage
Fagyott föld?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ok fogalmatlan vagyok.
kis népesség, nagy terület. mért nem férnek el a halottak?

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

DrFantastikus
okos otlet.<#taps><#integet2>

INTEL QX-6850, ASUS P5K3 Premium with 2Gb DDR3 memo.1333Mhz_oc.1600Mhz, 4xRaptorX in Raid0, ENERMAX GALAXY 1000W DXX, ASUS EN8800 Ultra 768 Mb, Zalman RESERATOR XT water_cooler, Samsung_27\'_LCD.