2855
QBYTW0tvAwMDBVxLFAVR
 • csabush
  #2855
  Áh, értem, akkor azért keretezi egymás mellett. Köszi!
 • TokraFan
  #2854
  Utolsó infóm szerint, maximum 4 modul adódik össze, ha egymás mellett vannak (azonos kategóriában). Egy vastag keret mutatja a modul képe körül, ha összeadódnak a ststjaik.
 • csabush
  #2853
  Hát azt megértem, ilyen téren elég monoton, hogy ugyanaz a forgatókönyv van a sentineleknél, ráadásul simán el lehet rohanni előlük vagy őrzött létesítménybe ha bemegy az ember el is vesztik szem elől.
  Tényleg csak hotkey-el van értelme, bár pont tegnap néztem, hogy egy maximum slotosba már illik elférni, főleg ha csak S-es upgradeket raksz 1-1 modulhoz. Egyébként ha több, mondjuk S-es upgradet veszek 1 modulhoz, mondjuk a boltcasterhez, akkor a statok összeadódnak?
 • TokraFan
  #2852
  Mondjuk nekem elég, mert a sentineleket teljesen kikapcsolom a játékból. Így többszáz óra játékidő után már csak idegesítenek, kihívást nem jelentenek. Minimális földi harcot élek át, de ettől függetlenül is elfér minden egyetlen multitoolban. A lényeg, hogy minden legyen "S"-es, fegyverekből pedig elég egy jobbfajta..
  De a specializált fejlesztés jó ötlet. A hotkey nekem azért lenne fontos, mert a menüben nem szeretek matatni egérrel, nagyon lassú és idegtépő tud lenni, annál még az is jobb, ha egyetlen multittol van, mert ott bellentyűzettel nagyon gyorsan tudok navigálni. Megnézem majd...
 • csabush
  #2851
  Igen, azt én sem néztem, most átgondolva nem sok felszíni harc van, túlélhető az 1 multis élet is, de csak erre tudok gondolni, mint funkció. :D Nem tudom megéri e amiatt kettőt tartani, hogy elférjen minden használt modulhoz (terrain manipulator, mining beam, scanner, stb) egy raklap upgrade. Nekem egyelőre ami van kezd szűkös lenni ilyen téren, még egy modult upgradekkel már nem tudnék belerakni, és 15-6 slot körüli. Azt hiszem 24 a max, viszont nem tudom hány használandó, és valóban hasznos modul van, amit megéri utána upgradelni is.
 • TokraFan
  #2850
  Ha lehet hotkey-el váltani közöttük -én még nem néztem ezt meg-, akkor jó ötlet mert kicsit gyorsabb.
 • csabush
  #2849
  Én egyetlen előnyét látom, bár nem alkalmazom: engem speciel nagyon idegesít, hogy össze-vissza nyomkodnom kell a módválasztót rajta, úgyhogy erősen elgondolkodtam, hogy beszerzek még egyet a meglévő mellé, ami csak "fegyvernek" lesz megépítve. :D
 • xblades
  #2848
  Ezzel egyetértek, ha gyenge a fordítás minősége akkor az csak ront a helyzeten.
 • RJoco
  #2847
  Szerintem is gáz.
  Eleve a videóban is látszik, hogy nagyon hiányosra sikerült a fordítás.
  Több kárt okoz, mint hasznot.
  Ha valaki elakad és segítséget kérne, senki nem tud segíteni neki, mert csak zagyvaságokat ír.
  Az ilyen kaliberű játékokhoz illik felszedni némi nyelvtudást.
 • TokraFan
  #2846
  Fordítok játékokat, jelenleg is van egy nagyobb projectem. Éppen ezért pontosan tudom, hogy ennek így semmi értelme nincsen (magad is láthatod az általad linkelt videóban, teljesen értelmetlen a szöveg). Jelenleg a fordítóprogramok képtelenek összetett mondatokat értelmesen fordítani, de sokszor még tőmondatokat is.

  Ez így sajnos senkinek nem segítség, még annak sem, aki nem tud angolul. Mert elég néhány többjelentésű szó -amiből ugye sok van az angolban is-, aminél a fordító helytelen jelentést párosít, és máris értelmetlenné válik az egész.
 • Norbertboy
  #2845
  Persze, szar, tűzre vele!

  Kár, h nem magyarítottad le, jah osztani az észt könnyebb! Jó magyar szokás szerint...

  Persze, nincs semmi értelme, igazad van! NEKED, MINDIG AZ VAN!
 • TokraFan
  #2844
  Egyrészt, alapból sincs sok értelme, másrészt, így meg aztán konkrétan semmi értelme. Ugyanis gépi fordítás, vagyis egy angolul beszélni sem tudó valaki ráeresztette a Google/Yandex fordítóra és ennyi. Vélhetően olyan is...
  (Szerk.)
  Nem tévedtem! Érdemes beleolvasni 1.41-nél, katasztrófa! Értelmetlen zavgyvaság az egész.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.01.09. 21:07:06
 • Norbertboy
  #2843
 • Bandigyerek
  #2842
  Megoldódott.Csak 2.-ik újraindításnál helyreállt.
 • Bandigyerek
  #2841
  Most ilyenkor mit csináljak?A konténerből nem engedi kivenni a cuccaim egy részét.Van amit enged,van amit nem.
  Eddig nem volt ilyen gond vele.
  Utoljára szerkesztette: Bandigyerek, 2019.12.30. 21:56:56
 • TokraFan
  #2840
  Fregatt direkt harcra nem használható, irányítani nem tudod. Bázist lehet rá építeni, a kísérőket pedig csak küldetésekre lehet küldeni. Multitool-ból lehet több nálad, ez a fícsör most jött be 2 hónapja. Értelmét én nem látom azóta se
 • Bandigyerek
  #2839
  Én most vettem meg akcióban,és valóban tetszett.
  A nagy hajókat amúgy lehet küldetéseken kívül másra is használni?Értem úgy hogy harcolni velük,vagy csak küldetésekre lehet küldeni?
  Mondjuk kár hogy a personal refiner bugos mert gyártotta a salvaged data-t.
  Multi toolból lehet nálam több?Mert felajánlja hogy cserélem,vagy megvásárolom.
 • TokraFan
  #2838
  Vannak bugok, de bőven játszhtaó. Ráadásul folyamatosan javítják. Tulajdonképpen, ha nem tennének bele újabb tartalmakat, akkor már az 1.77-től is kvázi teljesen hibátlan maradhatott volna. Viszont annyi jó -és kevésbé jó- új tartalom kerül bele, hogy azért érdemes kicsit türelemmel lenni, és a tartalmakkal érkező új hibák kijavítását megvárni. Összességében ez már egy teljesen más kaliberű játék, mint ami a kiadáskor volt.
 • drakulalugosi
  #2837
  Két év alatt (mióta megvan) nem jutott el a játék arra a szintre, hogy egyszerűen csak feltelepítem és játszom... Bug bug bug
 • TokraFan
  #2836
 • RJoco
  #2835
  Te is ünnepled a szülinapod, nem?
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Őszintén szólva nem értem, hogy mi értelme ezt megünnepelni...
 • TokraFan
  #2834
  Leírtrtam a véleményem és ennyi. Mivel erre való egy fórum, de úgy tűnik, neked mindennel bajod van ami kritika.

  Ezzel együtt, maximálisan támogatom őket, ha figyeltél volna -ahogy nem tetted már megint-, pár kommenttel korábban linkeltem egy videót ami éppen arról szól, milyen kiváló munkát végeznek és mennyire dícsérendő a hozzáállásuk a siralmas megjelenés ellenére (ellentétben a Frontierrel, akik éppen most ünneplik az 5 éves ED megjelenést, csak többed magammal nem tudom mi a fenét ünnepelnek a kvázi elhagyott játékukon, meg is lehet nézni a kommenteket, kapnak a fejükre rendesen a közösségtől).
  (Most jöhet az, hogy ha nem tetszik, ne játszak vele )

  Minden tiszteletem ellenére le fogom írni azt is, ha valami nem tetszik a játékon. Period!
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.12.20. 23:09:19
 • MerlinW
  #2833
  A fejlesztők szabadidejükben csinálták, a cég meg úgy döntött, hogy implementálják. Örülj neki vagy ne használd.
 • xblades
  #2832
  Ezzel egyet értek, kellene az élettelibb világok bele. Amit az űrállomásokkal csináltak az jó írány szerintem.
 • TokraFan
  #2831
  Ja, már én is néztem. Nem tudok kiigazodni a srácokon, hoznak egy zseniális Synthesis-t, most meg időt fecsérelnek ilyen értelmetlen hülyeségre, mint ez a zeneszerkesztő. Ki a fene akar egy ilyen játékban hangokat meg zenét komponálni?
  Ráadásul a 80-as évek PC képességeinek szintjén.
  Inkább törődnének azzal, hogy valamiféle életet vigyenek a játékba, mert az jelenleg teljesen hiányzik belőle. Nincsenek városok sem.
 • Dzsini
  #2830
 • TokraFan
  #2829
  Megnézted a videót is, vagy csak úgy random vitázol valamivel (amit sem a video, sem én nem állítottunk).
  A fejlesztők hozzáállásáról van ugyanis szó (elsősorban), nem a játék tartalmáról!
 • wollnerd
  #2828
  Megint ez a összehasonlítás...
  Értem én, de azért 2 dolgot ne felejtsük el. 1: Az ED nem a fiktív világban játszódik, vannak valós vonatkozásai, max. félfiktív a világa legalábbis, míg a NMS egy teljesen fiktív univerzumban játszódik.
  2: NMS árkád játék. (még a HOTAS support sincs továbbra se) Az ED pedig egy szimulátor.
  Na ez két fő dolog miatt sztem továbbra is értelmetlen összehasonlítani a kettőt.
 • TokraFan
  #2827
  Jó lett az új update...Végre van flat terrain manipulator, de ami a legjobb, az a hajók "eladhatósága". Pont ezt a kettőt hiányoltam már ezer éve. Így már lesz értelme hajókat javítani és pénzkereseti lehetőségként kezelni. Legalább ilyen fontos volt, hogy végre a slotokat is lehet bővíteni pénzért, illetve az is, hogy végre a hajóosztályt is meg lehet vásárolni, így már nem kell csak azért egy ocsmány hajóban csücsülni, mert annak van elegendő slot-ja, vagy mert ami tetszene az pont nem "S"-es.
  Mondjuk a több multitoolnak nem tudom mi értelme van, de valamire biztos jó lesz (szerintem semmire).
  Zseniális ötlet továbbá a Personal Refiner is.

  Ez pedig egy marha jó video: (NMS vs. Elite fejlesztés, kb. 2 éve megmondtam, hogy az Elite-nek annyi).

  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.12.01. 02:54:44
 • Dzsini
  #2826
  Synthesis
 • TokraFan
  #2825
  Dev update 4
 • Csokma60
  #2824
  Köszi szépen!... Sikerült, ahogy mondtad. Ez a sok kaja mire jó? Ők, hogy lehet etetni velük az állatokat, a keverőgéppel lehet kotyvaszt a i sok mindent... de mi hasznuk van? [email protected] is tőlük, adnak tejet is... A tej fog kelleni valamihez?
 • TokraFan
  #2823
  Dev Update 3
 • TokraFan
  #2822
  Nem kék bolygókon van, hanem kék csillagrendszerekben, a "kék csillag" körül orbitális pályán keringő planétákon kell keresni. Ilyen rendszerekbe csak akkor tudsz menni, ha Iridium drive is van installálva a hajón.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.10.31. 14:56:47
 • Csokma60
  #2821
  Nekem még Indium kéne.... Azt mondja kék bolygókon van.... Leszálltam.. de lövésem sincs merre keressem.
 • lipovics
  #2820
  Találtam egy bolygót, ahol egzotikus hajók spawnolnak egymás után, hogy tudom megadni a címét portálban?
 • TokraFan
  #2819
  Az a gond az elnevezgetéssel, hogy később nem lehet módosítani. Elég nagy hiba ez is. Még egy korábbi játékomban szívtam ezt meg, ahol végre találtam egy minden szepontból kiváló bolygót a bázisnak, de véletlenül rányomtam arra is amikor a nanitok miatt tömegesen küldtem be az adatokat. Aztán meg nézhettem minden egyes teleportnál, hogy "JHGJSHGJHGS", ahelyett, hogy "My Base 001". Módosítani nincs mód, vagy figyelsz, vagy költözöl ha zavar a kiosztott név.
 • lipovics
  #2818
  Nincs opció a megvételre, vajon lelehet lőni?
 • MerlinW
  #2817
  Ha a tulaj NPC akkor beszélj vele és vedd meg. Ha játékos akkor.. beszélhetsz vele, de kicsi az esély hogy eladja :D
 • lipovics
  #2816
  Ha elnevezem és feltöltöm, akkor a többi ember is úgy fogja látni?

  Másik, ha találtam egy hajót, de van mellette egy tulajdonos, akkor azt megtudom valahogy szerezni? Találtam egy 48 slotos freightert, de nem abandoned :(