No Man's Sky

Oldal 1 / 71Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Számolni sem tudok.
213 millát szedtem össze a 13 állattal 10 perc alatt.

Azt viszont nem tudom, hogy emiatt, vagy más miatt, de nanitot nem kaptam, mert beszkenneltem az összes állatot. Sőt, már a szkennelésnél azt írta a lista tetején, hogy 14/14. És Species Discovered volt utána.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco

PiszkosFred írta (#3521):
Pedig ugy emlekszem, hogy volt szo rola itt is. Nem bonyolult a receptje, inkabb csak pepecselos, foleg elsore.

Viszont akkor mar nezz utana a stellarator receptjenek is, mert az most kifejezetten jol johet a roncsok bontasanal, nem csak a felszini banyaszatnal.

Megycsináltam a fánkot. 9, 14 és 27 millákat dobált az állatokra. Sajnos az első szkennelést rossz mutitool-lal csináltam, így ott csak 100k-t kaptam, de a maradék 13 állatnál összeszedtem 113 millát. Azért az nem gyenge.
10 perc állt a rendelkezésemre. 10 perc alatt, ha nem cseszem el, akkor 120 milla. Ennél jobb lehet, hogy nincs is. Oké, minduk ehhez kell némi szerencse, illetve figyelni, hogy mikor és hol jelenhetnek meg az állatok és úgy időzíteni a nasit. Nameg nem árt olyan bolygón csinálni, ahol legalább 10 állat azért van. Ott éri meg igazán. A rendszerben van még egy bolygó 15 állattal. Az is szép pénz lehet.

Még tudok pár fánkot csinálni, hála a minden vackot gyűjtögető életmódomnak 😄

Édekes, hogy az így "véletlenül" megtalált recepteket nem jegyzi sehol. Legalábbis a receptkönyvben alig van pár recept. A kódexet nem néztem.

PiszkosFred

RJoco írta (#3518):
Köszi! Erre bezzeg sehol nem térnek ki. De meg fogom nézni.

Pedig ugy emlekszem, hogy volt szo rola itt is. Nem bonyolult a receptje, inkabb csak pepecselos, foleg elsore.

Viszont akkor mar nezz utana a stellarator receptjenek is, mert az most kifejezetten jol johet a roncsok bontasanal, nem csak a felszini banyaszatnal.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

RJoco

MerlinW írta (#3517):
Kalóz rendszerekben gyorsan össze lehet farmolni S class dreadnought-ot.

Ezt is igyekszem megjegyezni.

RJoco

MerlinW írta (#3516):
"Vagyis nem tudták megoldani, hogy az állomás kinézete csak a feladat után változzon."
Miután az expediciók alapvetően multiplayer mókák, így nem igen megoldható, hogy neked úgy néz ki ugyanaz az állomás, nekem meg máshogy.

Kivétel, ha figyelik, hogy épp ki hol tart és aszerint osztják be a játékost a sessionba. Ha van session. Ha nincs, akkor gondolom, hogy egy elég nagy kihívás lett volna a dolog.

RJoco

MerlinW írta (#3515):
Lehet főzni sütit ami 10x-ezi a scannelést x ideig. Neten megtalálod a receptet.

Köszi! Erre bezzeg sehol nem térnek ki. De meg fogom nézni.

MerlinW

RJoco írta (#3504):
Ezt az autófágos dolgot nagyon eldugták. Ha nincs a net, akkor a játék eme részét talán meg sem ismerem.
Echo lokátort is nagyon nehéz volt találni, mert mindig mirrort dobott. Mondjuk azok megtalálásával nem volt gond.
Volt, hogy próbálkoztam a sentinelekkel, de pont beragadt a rész és nem akart vége lenni, így hajó sem lett.
Aztán valahol olvastam vagy rájöttem, hogyan lehet annyi sentinel hajóm, amennyit csak akarok, de már nem emlékszem rá. Egy is elég. Aztán a starburn-t is megszereztem, így a sentinel hajó annyira nem is lényeg. Most már annyi van, hogy azt sem tudom, melyiket használjam. A corvett kb. kinyírta a jó kis solar hajóm, pedig mennyit szórakoztam, hogy összerakjam a nekem tetszőt, mikor még mindenből szűkölködtem. Most meg.... A corvett sokszor praktikusabb.

A freighter-nél a B nem rossz. Viszont már nincs az ingyen csere lehetősége. Vagyis, ha megmentesz egy A-t, akkor a csere már pénzes lesz. Legalábbis, mikor utoljára néztem, úgy volt.
Később a multitool bővítése sem lesz gond. Amúgy, ha jó multitoolt akarsz, akkor érdemes lehet megcsinálni a megfelelő expedíciót, ami eleve jó multitoolt ad.

Én úgy látom, hogy pénzszerzési lehetőségből sokat építettek be, csak meg kell őket találni.
Vannak a nagyon olcsón vehető, kb. csak kereskedésre jó dolgok egyes állomásokon. Azt megvéve jó áron el lehet passzolni messzebb, ahol nagyon keresik.
A feketeáruval való kereskedés is egész jó pénz lehet.
Vagy ott van az, amit PiszkosFred írt.
Egy bolygó állatvilágának leszkennelése is jó pénzt hozhat, emellett sok nanitot is. Illetve vannak bolygók, ahol nanit golyókat lehet találni, amik szintén jól szórják a nanitot.
Most az expedícióban vettem pár szkenner modult, mert a játék amúgy nem adott. Aztán pont olyan bolygóra vezetett a szál, ahol 10+ élőlény volt. Hirtelen lett vagy 3 millám és 3750 nanitot is kaptam.
És maga a mutlitool csak C-s.

Kalóz rendszerekben gyorsan össze lehet farmolni S class dreadnought-ot.

[merlinw.org]

MerlinW

RJoco írta (#3514):
Az utolsó mérföldkő

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
egy szívás. Csak akkor olvasd tovább, ha nem akarsz meglepit. Csúnya meglepit.
Utoljára egy Atlas állomást kell felkeresni. És ez a kedves állomás kapásból kiröpít a galaxisból. Na itt már sejtettem, hogy ennek nem lesz jó vége. Nagyon nem. Aztán át is röpített egy másik galaxisba. Annyira nem lett jó vége, hogy pont egy hővihar kellős közepébe csöppentem, a multitool-on az összes cucc sérült, a ruhán csak az alap pajzs működik, minden más sérült. Hajót sehol nem látni, barlang meg nincs a közelben. Nem mellesleg a hajón is minden modul sérült. A galaxisváltás hozománya, mindig, ha nem teleporton keresztül megy az ember. Persze a legjobb cuccaim voltak nálam, szóval nem örültem. Aztán hirtelen ilyedelmemben, meg, mert az utazás igencsak sokáig tart és már előre aggódtam, teljesen elfelejtettem, hogy van egy rahedli hajóm, meg multitool-om. Ez mondjuk a jó cuccok sorsán nem segít, de a túlélésben sokat segíthet. Csak át kellett volna váltani, illetve lehívni egy működő hajót. Én viszont az egyszerűbbik utat választottam és visszatöltöttem pont akkorra, amikor az Atlas állomáson kiszálltam a hajóból. A normál játékban az első ilyen után van egy dedikált hajóm és multitool-om az ilyen helyzetekre. A ruhát meg igyekszem leüríteni, ha el nem felejtem. Szóval ezzel csak óvatosan itten.
Amúgy nekem azért fontosak a modulok épségei, mert párat át akarok vinni a normál mentésbe. Egy-kettőnek jó statja van, amit nem lenne jó elveszíteni. Ha az ember szemfüles, akkor a normál mentésből át lehet vinni a jó multitool-t a moduljaival, majd a modulokat átrakni egy másik eszközre, amit az expedíció végén vissza lehet vinni a normál mentésbe. Így kvázi meg lehet dublázni a jó statú modulokat.

Nagyon jó az expedíció, de azt kicsit sajnálom, hogy nem tudták megoldani az állomáskezelést. Mondjuk igazán nem is számítottam másra, mert amelyik mérföldkőnél az új állomás volt a jutalom, ott a rendszerben már az új állomás volt még mielőtt megcsináltam a feladatot. Vagyis nem tudták megoldani, hogy az állomás kinézete csak a feladat után változzon. Ennek az az eredménye, hogy van jó pár rendszer, ahol a régi állomástípus van. Én bedokkoltam egy ilyenre a corvett-el. Hát érdekes volt. Szerencsére nem volt nagy a hajó, mert kis alap a kapott alkatrészekből. De, ha a normál mentésem hajójával dokkolok be, akkor csúnya gondok lehettek volna. Ugyanis a kis hajó leszállási hejére teszi a corvett-et is. Ami könnyen belelóghat az állomásba.

"Vagyis nem tudták megoldani, hogy az állomás kinézete csak a feladat után változzon."
Miután az expediciók alapvetően multiplayer mókák, így nem igen megoldható, hogy neked úgy néz ki ugyanaz az állomás, nekem meg máshogy.

[merlinw.org]

MerlinW

RJoco írta (#3496):
Köszi!
Valami hasonlóm van. 400k körül szoktam kapni.
A milliós nekem nagyon gyanús. Azt biztos, hogy valahogy megtrükközték. Szerintem.

Lehet főzni sütit ami 10x-ezi a scannelést x ideig. Neten megtalálod a receptet.

[merlinw.org]

RJoco
Az utolsó mérföldkő
egy szívás. Csak akkor olvasd tovább, ha nem akarsz meglepit. Csúnya meglepit.
Utoljára egy Atlas állomást kell felkeresni. És ez a kedves állomás kapásból kiröpít a galaxisból. Na itt már sejtettem, hogy ennek nem lesz jó vége. Nagyon nem. Aztán át is röpített egy másik galaxisba. Annyira nem lett jó vége, hogy pont egy hővihar kellős közepébe csöppentem, a multitool-on az összes cucc sérült, a ruhán csak az alap pajzs működik, minden más sérült. Hajót sehol nem látni, barlang meg nincs a közelben. Nem mellesleg a hajón is minden modul sérült. A galaxisváltás hozománya, mindig, ha nem teleporton keresztül megy az ember. Persze a legjobb cuccaim voltak nálam, szóval nem örültem. Aztán hirtelen ilyedelmemben, meg, mert az utazás igencsak sokáig tart és már előre aggódtam, teljesen elfelejtettem, hogy van egy rahedli hajóm, meg multitool-om. Ez mondjuk a jó cuccok sorsán nem segít, de a túlélésben sokat segíthet. Csak át kellett volna váltani, illetve lehívni egy működő hajót. Én viszont az egyszerűbbik utat választottam és visszatöltöttem pont akkorra, amikor az Atlas állomáson kiszálltam a hajóból. A normál játékban az első ilyen után van egy dedikált hajóm és multitool-om az ilyen helyzetekre. A ruhát meg igyekszem leüríteni, ha el nem felejtem. Szóval ezzel csak óvatosan itten.
Amúgy nekem azért fontosak a modulok épségei, mert párat át akarok vinni a normál mentésbe. Egy-kettőnek jó statja van, amit nem lenne jó elveszíteni. Ha az ember szemfüles, akkor a normál mentésből át lehet vinni a jó multitool-t a moduljaival, majd a modulokat átrakni egy másik eszközre, amit az expedíció végén vissza lehet vinni a normál mentésbe. Így kvázi meg lehet dublázni a jó statú modulokat.

Nagyon jó az expedíció, de azt kicsit sajnálom, hogy nem tudták megoldani az állomáskezelést. Mondjuk igazán nem is számítottam másra, mert amelyik mérföldkőnél az új állomás volt a jutalom, ott a rendszerben már az új állomás volt még mielőtt megcsináltam a feladatot. Vagyis nem tudták megoldani, hogy az állomás kinézete csak a feladat után változzon. Ennek az az eredménye, hogy van jó pár rendszer, ahol a régi állomástípus van. Én bedokkoltam egy ilyenre a corvett-el. Hát érdekes volt. Szerencsére nem volt nagy a hajó, mert kis alap a kapott alkatrészekből. De, ha a normál mentésem hajójával dokkolok be, akkor csúnya gondok lehettek volna. Ugyanis a kis hajó leszállási hejére teszi a corvett-et is. Ami könnyen belelóghat az állomásba.

RJoco
Először a parancsnoki állomáson kell letudni a feladatot, ha visszaértek.
Aztán a híd közepén lévő konzol kapitányhoz eső felén tudod átnézni a flottád, onnan lehet teleportálni is, de hajóval is átmehetsz, mert mutatja a sérült hajókat. Általában 3 állomásra kell valami anyagot vinni a javításhoz. Csak az adott állomáson tudod meg, hogy mi kell.

Az expedíció alatt megmentettem még két szállítót. Egyik rosszabb volt, mint a másik, de mégis sokkal több tech és cargo hely volt, mint amit elsőre kaptam. Persze egyiket sem tudtam volna már megvenni, az enyémet meg vacak 3 milláért számolnák be.
Na mindegy, ez úgyis elveszik, így nem lényeg.
Kemény, hogy 3 hajót is ad az expedíció csak úgy ingyen. És nem vacak C osztályt.
És elértem azt a pontot, hogy az állomás megint az általam megszokott módon néz ki. Nem is változtatták meg ezt olyan rég.
Nagyon érdekes így végigmenni az idővonalon.

Dobott egy 34%-os pajzsot a hajóra. Meg is lepődtem, mert eddig 30%-osnál nagyobbat nem láttam. Viszem is majd a normál játékomba.

Caliph
köszi!
Expedicióról visszatérő fregattokat hogy javítom meg? ez változott? régen átteleportáltam aztán a terminalnál ott volt az opció,most nincs...lehet beragadt a küldi? mert amikor fogtam az első freightert akkor mondta h küldjem expedícióra ,de akkor nem tettem 😛 most kezdhetem előről ? az szarul esne 😄 küldik között sem látom már ezt a missziót,sem azt h menjek át javítani..vagy lehet azt a bizonyos fregattot kell elküldeni ami alapból megvolt? mert azóta már szereztem vagy 20at 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

PiszkosFred

Caliph írta (#3510):
taliztam az első kalóz csatahajó fighttal,a kis alap B osztályú sentinel hajómmal éppenhogy sikerült leverni róla az alkatrészeket,mielőtt a védendő hajó pajzsa elfogyott volna,de sajnos csak egy c osztály jutott,így nem cseréltem a sima B oszályút. Aztán felmerült a kérdés bennem,ha a megtámadott védendő hajó pajzsa elfogy,akkor fail a harc? mert tényleg pár százlék maradt már csak mire felpukkant az utsó ágyúja is 😄

igen, akkor megsemmisul a civil dread es nincs reward, felajanlas, nanite, repu, stb. csak maximum egy S tier tech upgrade, felteve, hogy azert a kalozhajot kozben azert ledaralod. A kaloz dreadet sem tudod ilyenkor elfoglalni, ahhoz a civil dreadnek eletben kell lennie.

Caliph
taliztam az első kalóz csatahajó fighttal,a kis alap B osztályú sentinel hajómmal éppenhogy sikerült leverni róla az alkatrészeket,mielőtt a védendő hajó pajzsa elfogyott volna,de sajnos csak egy c osztály jutott,így nem cseréltem a sima B oszályút. Aztán felmerült a kérdés bennem,ha a megtámadott védendő hajó pajzsa elfogy,akkor fail a harc? mert tényleg pár százlék maradt már csak mire felpukkant az utsó ágyúja is 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

RJoco
Másik bug, kicsit korábban, amivel nagyon sok időt elcsesztem.
Kiírta, hogy infested planéta kell, de adott rendszerben nincs. Elmentem egy olyanban, ahol van. De a bolygónál direktben nem írta egyiknél sem. Amúgy fogalmam nem volt, hogy mit kell keresni és a google sem mondta meg egyértelműen, hogy mit kell keresni.
A lényeg, hogy légkörbe érek egy kinézett bolygónál, erre kiírja, hogy nincs a rendszerben ilyen planéta. Akkor elmentem egy másikra, ott nem írta ki. Nem tudom, hány bolygót bejártam, de semmi. Mondjuk asszem csak 5-6-ot, mert több nem volt a rendszerben. Aztán elkezdtem ugrálni, míg megint ki nem írta, hogy van a rendszerben. Na itt egyértelmű volt, mert ez volt a típusa. Mikor szállok le, akkor kiírja, hogy nincs a rendszerben. Mivan? Ez a bolygó típusa. És végülis volt. Valami növényt kellett hajóval megkoccolni, mire a földből előjöttek a célpontok. Leszállva be tudtam mérni, hol a növény.
Nagyon macerás volt. A tipikus csináld ezt, meg azt, de nem konkretizálják, hogy mi módon.

RJoco

PiszkosFred írta (#3507):
Ezek a regi allomasok voltak, nosztalgia miatt neznek ki ugy, ahogy. Ha visszatersz a normal mentesedhez, marad minden a megszokott "uj" formaban.

Akkor jó. Reméltem.

Közben amiről beszéltem, az elő is jött. Kell egy Sentinel Pillar. Ha legyőzöm az 5 hullámot, akkor esélyes, hogy meglelem.
Igen ám, de az 5. hullámba bug került. Egyrészt jól jött, másrészt nem.
Elvileg jönnie kellett volna a lépegetőnek, de nem jött. Minden mást lelőttem, de nem jött. És nem számolt vissza sem. Ha elnéztem valamerre, akkor megjelent a kis figyelmeztető pötty a képernyő szélén. Bespawnolt a földbe. De annyira, hogy ki sem látszott. Úgyhogy némileg kiszabadítottam. Aztán egyszer csak kiszabadult teljesen. Míg a földben volt, addig lézerezett engem. Kiszabadulva nem támadott, de ment körbe-körbe. Úgyhogy volt időm lelőni. Mindezt a Minotaur nélkül, a ruhámban.
De jó, hogy megtaláltam a földben. A végén megadta a pillar helyét.

PiszkosFred

RJoco írta (#3505):
Ja igen. Akartam kérdezni. Én most az expedícióban vagyok.
Aki nem, annál az állomások belső elrendezése megváltozott?
Mert itt igen. És nagyon nem jön be. Sokkal többet kell rohangálnom, mint korábban.

Ezek a regi allomasok voltak, nosztalgia miatt neznek ki ugy, ahogy. Ha visszatersz a normal mentesedhez, marad minden a megszokott "uj" formaban.

RJoco
Ezzel a bytebeat-tel sosem foglalkoztam, de most muszáj volt. Arra nem találtam utalást a játékban, hol lehet elmenteni a kreálmányt, utána kellett néznem a neten.

Érdekesnek találtam, hogy a 3. nézőpont mennyivel később került a játékba és sajnálattal is tapasztalom mindig, hogy 3. nézőpontban indul, nem pedig belsőben. Furcsa is volt a kezdés, hogy belső nézetben voltam. Gondoltam, de jó, "megjavították". De nem. Csak az volt régen a standard, mert nem volt más lehetőség.

Azért elég érdekes ez az expedíció, hogy így nagyvonalakban végigvisz a játék fejlődési történelmén.
Az állomásoknál eszembe jutott, hogy az elhagyottak szoktak úgy kinézni, mint ezek. Illetve a kalózállomások is hasonlóak, de azok meg esélyesen azért, mert elhagyott állomásra épültek. Kíváncsi leszek, hogy most csak az expedíció miatt ilyenek és amikor visszamegyek a fő mentésbe, akkor ismét az általam megismertek fogadnak.
Anomáliát már tudok hívni. Így megnézhetném azonnal is, de nem szeretek ugrálni ilyenkor.

RJoco
Ja igen. Akartam kérdezni. Én most az expedícióban vagyok.
Aki nem, annál az állomások belső elrendezése megváltozott?
Mert itt igen. És nagyon nem jön be. Sokkal többet kell rohangálnom, mint korábban.

RJoco
Ezt az autófágos dolgot nagyon eldugták. Ha nincs a net, akkor a játék eme részét talán meg sem ismerem.
Echo lokátort is nagyon nehéz volt találni, mert mindig mirrort dobott. Mondjuk azok megtalálásával nem volt gond.
Volt, hogy próbálkoztam a sentinelekkel, de pont beragadt a rész és nem akart vége lenni, így hajó sem lett.
Aztán valahol olvastam vagy rájöttem, hogyan lehet annyi sentinel hajóm, amennyit csak akarok, de már nem emlékszem rá. Egy is elég. Aztán a starburn-t is megszereztem, így a sentinel hajó annyira nem is lényeg. Most már annyi van, hogy azt sem tudom, melyiket használjam. A corvett kb. kinyírta a jó kis solar hajóm, pedig mennyit szórakoztam, hogy összerakjam a nekem tetszőt, mikor még mindenből szűkölködtem. Most meg.... A corvett sokszor praktikusabb.

A freighter-nél a B nem rossz. Viszont már nincs az ingyen csere lehetősége. Vagyis, ha megmentesz egy A-t, akkor a csere már pénzes lesz. Legalábbis, mikor utoljára néztem, úgy volt.
Később a multitool bővítése sem lesz gond. Amúgy, ha jó multitoolt akarsz, akkor érdemes lehet megcsinálni a megfelelő expedíciót, ami eleve jó multitoolt ad.

Én úgy látom, hogy pénzszerzési lehetőségből sokat építettek be, csak meg kell őket találni.
Vannak a nagyon olcsón vehető, kb. csak kereskedésre jó dolgok egyes állomásokon. Azt megvéve jó áron el lehet passzolni messzebb, ahol nagyon keresik.
A feketeáruval való kereskedés is egész jó pénz lehet.
Vagy ott van az, amit PiszkosFred írt.
Egy bolygó állatvilágának leszkennelése is jó pénzt hozhat, emellett sok nanitot is. Illetve vannak bolygók, ahol nanit golyókat lehet találni, amik szintén jól szórják a nanitot.
Most az expedícióban vettem pár szkenner modult, mert a játék amúgy nem adott. Aztán pont olyan bolygóra vezetett a szál, ahol 10+ élőlény volt. Hirtelen lett vagy 3 millám és 3750 nanitot is kaptam.
És maga a mutlitool csak C-s.

Caliph
persze minden van,találtam is egyet,ami mirrort dobott,onnantól semmi. de van a jó öreg irtsunk szentineleket 5 hullámban módi,aztán ad egy hajót. csak ezt sem tudtam,a netet túrtam fel mire megtaláltam a módszert 😛
megvan a hajó,megvan a freighter,egy B t kaptam az elsőnek jó
van egy A class multitool is. most valami pénzszerző módi kéne,meg találni egy jó runaway mold telepet 😛

kéne 10 milla egy solar shipre is nem kell craftolgatni a fuelt
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2026. 09. 20. 09:47

RJoco
Átpakoltam a parancsnoki állomást, meg az egyiket le is bontottam, aztán nézegettem a katalógust, majd épp mielőtt elhagytam volna a hajót, látom, hogy van egy jel az állomás konzolja fölött. De nincs flotta úton. Ránéztem és ezzel megadta az üzemanyagok tervrajzát.
Jó, hogy kicsit szöszöltem itt, mert már épp el akartam menni keresni az űrben egy roncsot, ami dob fejlesztéshez cuccot. De így nem kell ehhez a feladathoz.

RJoco

Caliph írta (#3499):
én behúznék egy sentinel interceptort de nemtalálok dissonance resonatort
pedig dissonance planeten vagyok
repülök leszállok körülnézek semmi
arrébb repülök semmi,már másfél órája tekergek

Vannak rózsaszín kristályok is a bolygón?

RJoco

Caliph írta (#3498):
régen úgy működött h le kellett rakni valami fleet terminalt vagy hasonlót a freighterbe és akkor adta meg az üzemanyag tervrajzát

Köszi!
Lehet ez a gond. A hajón van kettő is, így eszembe sem jutott lerakni.

Caliph
én behúznék egy sentinel interceptort de nemtalálok dissonance resonatort
pedig dissonance planeten vagyok
repülök leszállok körülnézek semmi
arrébb repülök semmi,már másfél órája tekergek

Caliph
régen úgy működött h le kellett rakni valami fleet terminalt vagy hasonlót a freighterbe és akkor adta meg az üzemanyag tervrajzát

RJoco
Úgy nézem, hogy a freigther-es résznél bukik a dolog.
Addig egész szépen lehet haladni. Ott viszont hiányzik az üzemanyag a flotta kiküldéséhez, a terv megvételéhez meg kellene az a bizonyos elem. De annak beszerzésére már nem tér ki.
Anomália itt még mindig nem lehívható. Gondolom addig nem jelenik meg, míg el nem érek ahhoz a ponthoz.

RJoco

PiszkosFred írta (#3495):
Az eppen kezem ugyebe eso multival lottem ket kepet, ennyit jelent 3 hasonlo modul. Es ez csak az also ertek, lattam mar masoknal ennek a tobbszoroset is, tenyleg millio felett kapott felfedezesi bonuszokat.

Köszi!
Valami hasonlóm van. 400k körül szoktam kapni.
A milliós nekem nagyon gyanús. Azt biztos, hogy valahogy megtrükközték. Szerintem.

PiszkosFred
Az eppen kezem ugyebe eso multival lottem ket kepet, ennyit jelent 3 hasonlo modul. Es ez csak az also ertek, lattam mar masoknal ennek a tobbszoroset is, tenyleg millio felett kapott felfedezesi bonuszokat.

PiszkosFred
Es ugye ezek a modulok vehetok az allomasokon nanite-ert a helyi tech merchanttol, csak mivel random generalja a statjait, igy vagy jot kapsz, vagy nem. De esnek "mindenhonnan" is, a vegen mar azonositas nelkul adod el oket tucatszam (azonositas utan mar keves nanitet ernek)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2026. 09. 18. 15:58

PiszkosFred

RJoco írta (#3492):
Melyek ezek a modulok? Tudnál pár képet betolni, hogy neked melyek hozzák a több százezreket? Mert én utoljára ilyennel nem találkoztam. Lehet, hogy időnként állítják ezeket?

Persze, este ugyis belekezdek az expedicioba (amennyire vartam, annyira nem volt idom a heten).

A multitool scanner moduljahoz 3 modul is csatlakozhato, 2x2-es alakazatban szoktam oket lerakni. Az S (vagy a black marketes X) upgrade moduloknal 3-4 extra stat is talalhato, ezek kozul az a legjobb, ami 4-et tartalmaz. Ebbol a negybol a legjobb jelen esetben, ha +fauna, +flora, +mineral es +radiusra ad mindegyik stat +10 000% vagy afeletti bonuszt (neha van +12-13000%-os modul is).

Ezekbol osszeszedsz harmat a scanner alap modulja melle es mindjart repkednek a fel millastol kezdodo discoveryk. De, ha csak fauna-t maxolod ki es a harom upgrade modulon csak a fauna statok nonek haromszor +10 000%-kal, mar az is boseges, mert az allatokra fizet a legjobban, a novenyekre es a kozetekre nem annyira.

Aztan ha van ra lehetoseg, erdemes akar supercharge slotba is berakni oket, az megint extra penzt jelent a boost miatt.

RJoco

PiszkosFred írta (#3491):
vehetsz random scanner modulokat, hogy aztan 2-3 szerencsesebb tech modul utan egy-egy eloleny szkenje tobb szazezer creditet hozzon. Na onnan meg mar nincs tovabbi grind, csak a nagyon ritka nyersanyagok miatt maximum.

Melyek ezek a modulok? Tudnál pár képet betolni, hogy neked melyek hozzák a több százezreket? Mert én utoljára ilyennel nem találkoztam. Lehet, hogy időnként állítják ezeket?
Van olyan valami régi modulom, aminek nagyon sokat kellene hoznia, de szerintem kevesebbet hoz, mint a legjobb paraméterekkel bíró modulokkal. Legalábbis a százalékok alapján nem stimmelnek a kapott összegek.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2026. 09. 18. 15:19

PiszkosFred

Caliph írta (#3489):
milyen módszereket használtok az early grind alap materialok farmolására? úgy döntöttem új savet kezdek,és még élénken él benne a régi kezdet,amikor pont kifogyott ez vagy az,vagy még 10 oxigén hiányzik bármihez is 😛 és gyalog,a kezdő multitoolal lassú az oxygen/carbon/sodium farm
bázis építésbe nem nagyon folytam bele,volt pár refinery a freighteren,és a farmerkedésbe se nagyon néztem bele,csak pár cuccot ültettem ami épp kellett

szóval ti több év és sok dlc tapasztalatával hogy vágnátok bele? Freighter továbbra is cél,egy mozgó bázis nagyon faja sztem még most is
egy új multitool legyen a cél? vagy modulozzam fel az exoruhát? használjak egy exocraftot rohangálni a bolygón ideoda,mert ugye a launch fuel is farmolós még az elején h repkedjek..
igazából az autómatizálás híve vagyok. ez előző menetben a chlorine farmot nyomattam pénznyomdaként,és megvettem mindent ami kellett,de ez olyan exploit érzéssel töltött el,még ha teljesen valid játékmechanika is volt ez 😄

meg ugye buried tech modulokat is kell farmolni mindenhez is

Bolygóbázis extractorokkal az még valid gameplay? tudom tudom,úgy játszom ahogy szeretném,de azért haladnék is előre 😛
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2026. 09. 18. 09:57

Hat, nagyon regi a mentesem es az expediciok elejet leszamitva nagyon ritkan grindelek (megveszek mindent npctol meg az allomas terminaljaibol).

De, ha uj savet kezdenek, akkor a kezdeti alap nyersanyagokra raszannam az idot, de foleg azokra, amiket te is emlitettel, amelyet az eletbenmaradashoz szuksegesek. A kezdeti hajot megszerezve aztan irany a vilagur es olyan bolygo, ahol van salvage part, azt eleinte kiasnam kezzel (multitoollal), majd a kiszedett corvette alkotoelemeket es az esetleges egyeb relikviakat eladnam az allomason. Konnyen lehet igy szerezni par tizmilliot mar az elejen, bar a salvage partok kozott eleg sokat kell utazgatni eleinte gyalog, majd ha van eleg launch fuel, akkor akar a kezdo hajoval is.

Ha megvan a penz, akkor osszeraknek az allomason egy minimalis corvettet (cockpit, egy hub (2 egyseges, melybol 1-1 oldalon 1-1 ablak lenne), egy landing gear, egy fegyver, plusz belulre egy vagy ket Storage egyseget raktarnak) es azzal folytatnam a salvageable cuccok grindeleset, csak mostmar a corvette-tel nem kell leszallni, hanem eleg a hajotestben allva kijelolni a felszini kiasando cuccokat, majd szetloni a hajo fegyverevel (fejbol meg nem mondmo, de a gatling szeru fegyver a legjobb erre, az melyre hatol a felszin ala). Mivel leszallni nem kell, igy megsporolod a folyamatos launch fuel fele agyergorcsot 😊

Ha osszejon megint jo par misi, akkor onnantol eleg, ha felvasarolod az allomasok vagy felszini outpostok terminaljaibol az alapanyagokat.

Kozben persze talalsz majd grindelheto kristalyokat senti bolygokon, mouldokat, stb. amiket nanitte alakitasz es abbol vehetsz random scanner modulokat, hogy aztan 2-3 szerencsesebb tech modul utan egy-egy eloleny szkenje tobb szazezer creditet hozzon. Na onnan meg mar nincs tovabbi grind, csak a nagyon ritka nyersanyagok miatt maximum.

RJoco
Ilyen alapokat még mindig kézzel farmolok. Oxigént, sodiumot lehet szedni. A bázisépítéssel a többi anyagokat bányászom. A freigther csak bizonyos anyagokat tud begyűjteni, az meg rendszerfüggő.
Az elején talán a salvage data a fontos, azzal tudod az anomálián aktiválni a jó dolgokat.
Egy exo szerintem a legjobb közlekedési eszköz. Legalábbis nekem ez jött be. Főleg, hogy képes visszatölteni, ha rajta az a fejlesztés.
Multitool-nál az advanced mining laser lesz a fontos az elején. A ruhában meg a kesztyű. A többi meg szerintem majd jön magától.

Caliph
milyen módszereket használtok az early grind alap materialok farmolására? úgy döntöttem új savet kezdek,és még élénken él benne a régi kezdet,amikor pont kifogyott ez vagy az,vagy még 10 oxigén hiányzik bármihez is 😛 és gyalog,a kezdő multitoolal lassú az oxygen/carbon/sodium farm
bázis építésbe nem nagyon folytam bele,volt pár refinery a freighteren,és a farmerkedésbe se nagyon néztem bele,csak pár cuccot ültettem ami épp kellett

szóval ti több év és sok dlc tapasztalatával hogy vágnátok bele? Freighter továbbra is cél,egy mozgó bázis nagyon faja sztem még most is
egy új multitool legyen a cél? vagy modulozzam fel az exoruhát? használjak egy exocraftot rohangálni a bolygón ideoda,mert ugye a launch fuel is farmolós még az elején h repkedjek..
igazából az autómatizálás híve vagyok. ez előző menetben a chlorine farmot nyomattam pénznyomdaként,és megvettem mindent ami kellett,de ez olyan exploit érzéssel töltött el,még ha teljesen valid játékmechanika is volt ez 😄

meg ugye buried tech modulokat is kell farmolni mindenhez is

Bolygóbázis extractorokkal az még valid gameplay? tudom tudom,úgy játszom ahogy szeretném,de azért haladnék is előre 😛
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2026. 09. 18. 09:57

Caliph
pont akartam írni h elvileg megy az exp 😛
én azért megvárom a hétvégét vele 😛
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2026. 09. 16. 17:11

PiszkosFred

RJoco írta (#3486):
Ez felettébb sajnálatos. Pedig én azt vártam, hogy bemutatja az új tartalmat. Ilyet kihagyni!
Ma is volt egy frissítés. Meg asszem pár napja is.
Valamit rendesen foltozgatnak.

Na, kezdodik, irany a nosztalgia vonat 😊

RJoco

PiszkosFred írta (#3485):
Plusz tegyuk hozza, hogy amikor az expedicio nem arrol szol, hogy a jatekba erkezo ujdonsagot mutassa be egy tobb-fazisos tutorial kereteben, hanem az uj kontenttol teljesen eltero a tartalma, celja, stb., akkor mindig van 2-3 het a nagy update es az expedicio startja kozott. A mostani expedicio is ilyen, visszatekinto emlekezo cucc lesz, nem szovetsegi rendszerekrol vagy urben epitett bazisokrol fog szolni, igy nem meglepo, hogy nem aktiv meg 😊

Ez felettébb sajnálatos. Pedig én azt vártam, hogy bemutatja az új tartalmat. Ilyet kihagyni!
Ma is volt egy frissítés. Meg asszem pár napja is.
Valamit rendesen foltozgatnak.

PiszkosFred

MerlinW írta (#3484):
Mégsem jött, azt írják sok a bug, még peccselik a játékot előtte, a zavartalan expedició élmény érdekében.

Plusz tegyuk hozza, hogy amikor az expedicio nem arrol szol, hogy a jatekba erkezo ujdonsagot mutassa be egy tobb-fazisos tutorial kereteben, hanem az uj kontenttol teljesen eltero a tartalma, celja, stb., akkor mindig van 2-3 het a nagy update es az expedicio startja kozott. A mostani expedicio is ilyen, visszatekinto emlekezo cucc lesz, nem szovetsegi rendszerekrol vagy urben epitett bazisokrol fog szolni, igy nem meglepo, hogy nem aktiv meg 😊

MerlinW
Mégsem jött, azt írják sok a bug, még peccselik a játékot előtte, a zavartalan expedició élmény érdekében.

[merlinw.org]

RJoco

MerlinW írta (#3482):
Úgy tudom 14.-én jön az expedíció.

Akkor nem izgulok.
A hétfői munkanap tökéletes időpont egy expedíció vagy bármi egyéb kiadásához 😉

MerlinW

RJoco írta (#3481):
Még egy 2,9 GB-os frissítés. Lehet, hogy ezzel jött az expedíció. A fájlok átnézése sokkal tovább tart, mint a letöltés.

Úgy tudom 14.-én jön az expedíció.

[merlinw.org]

RJoco

PiszkosFred írta (#3480):
Lesz, de meg nem aktiv, legalabbis tegnap este meg nem volt az.

Még egy 2,9 GB-os frissítés. Lehet, hogy ezzel jött az expedíció. A fájlok átnézése sokkal tovább tart, mint a letöltés.

PiszkosFred

RJoco írta (#3479):
25 GB-os frissítés. Szép.
A képek alapján tetszetős. Hogy mikor sikerül elindítanom a játékot is, azt nem tudom.
Van hozzá expedíció is? 6 hetes?

Lesz, de meg nem aktiv, legalabbis tegnap este meg nem volt az.

RJoco
25 GB-os frissítés. Szép.
A képek alapján tetszetős. Hogy mikor sikerül elindítanom a játékot is, azt nem tudom.
Van hozzá expedíció is? 6 hetes?

Caliph

RJoco
Be lehet fejezni az expedíciót. Kb. 10 perces művelet lehet.
Annyi tippet adok, hogy célszerű a rajokat figyelmen kívül hagyni. Főleg, ha nem is ránk jönnek. Jobb a naggyal és a kicsikkel foglalkozni.
Összességében elég gyengére sikeredett. Szerintem.

Kipróbáltam a harcos minijátékot.
Nem is olyan rossz.
Kíváncsi vagyok, hogy állatszkennelésnél kapok e majd több infót vagy csak azután tudom meg az állat képességeit, hogy örökbe fogadtam.
Jelenleg van 3 növényi (toxic?) és egy tüzes állatom. Ez így elég kicsi választék. De azért sikerült megnyerni a csatát. Mondjuk a kapott génmódosítót már nem tudtam valamiért felhasználni egyiknél sem. Ott nem értettem, hogy mit is akar így a játék, ki is léptem.

PiszkosFred

RJoco írta (#3475):
Ezt így elég hülyén oldották meg.
Az a 4-5 óra nálam már 6 óra fölött járt.
Az is érdekes, hogy délután a nem egész 40k utazóval 8%-on állt, de esete 7-kor, a több, mint 80k utazóval még mindig 8%-on állt.

Nem szeretek ugrálni az expedíció és mentés között, ez nálam azt jelenti, hogy, ha nem indul meg nagyon gyorsan, akkor sokáig parkolópájára kerül a játék.
Ez egy elég csúnya törés az amúgy érdekes játékmenetben.

Egyetertek, en is ott parkolok valamelyik allomason es ennyi. Nem akarok oda-vissza lepkedni a main save es az expedicio kozott, igy naponta lenyomom egyszer a harom kuldetest aztan ennyi, logout. Ezert varom, hogy begyorsuljon es be tudjam fejezni a maradek feladatot, mert unalmas itt varni es malmozni (fejleszteni nem fogom a karaktert, se a hajot, mert minek?, odaat mar megvan minden, amit akartam). Tenyleg hulyen oldottak ezt most meg, de bizok benne, hogy tenyleg a xboxos csusztatott megjelenes miatt van (ps bezzeg a pc elott par oraval mar megkapta, nem tudom miert kesik boxra).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2026. 05. 31. 21:37

RJoco
Ezt így elég hülyén oldották meg.
Az a 4-5 óra nálam már 6 óra fölött járt.
Az is érdekes, hogy délután a nem egész 40k utazóval 8%-on állt, de esete 7-kor, a több, mint 80k utazóval még mindig 8%-on állt.

Nem szeretek ugrálni az expedíció és mentés között, ez nálam azt jelenti, hogy, ha nem indul meg nagyon gyorsan, akkor sokáig parkolópájára kerül a játék.
Ez egy elég csúnya törés az amúgy érdekes játékmenetben.

PiszkosFred

RJoco írta (#3473):
Ezt az expedíciót annak lesz nagyon jó megcsinálnia, aki a lejárat után kezd neki.
Nem akarom elrontani az örömet, de sajnos beletettek egy anomáliás közösségi feladatot. És amíg a közösség nem végez, addig csak annak jó, aki ezt a mentést fogja folytatni.
A dologba annyiban lehet besegíteni, hogy pár óránként visszajárunk feladatokat csinálni. Elméletileg. Mert a jelenlegi feladatok leadására nincs lehetőség, de 1 óra múlva új feladatok jönnek.

Nem kell leadni, ahogy teljtesited az egyiket, mar jova is irja, ez nem olyan, mint az anomalyn a nexus feladatok, hogy vissza is kell terni.

Szerintem a jovo heten valtozik ez a 4-5 oras kotelezo szunet a phase 3-ban, csak elobb jojjon ki a frissites xboxra is, mert azok meg nem kaptak meg. Szerintem ezert is van kesleltetve ez a resz. Be fog gyorsulni 1-2 heten belul.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2026. 05. 31. 20:52

Oldal 1 / 71Következő →