15
  • Cifka1seggfej2
    #15
    cifka miklós egy putriban szocializálódott cigány!
  • noland
    #14
    Jó reggelt! :)
  • Vol Jin
    #13
    Scientológus lenne szegénykém? :-D Akkor már értem, miért zárkózik el a kórtani állapotát enyhítendő egészségügyi intézmények szakszerű kezeléseitől. :-D

    Bár lehet, hogy egyszer a legtekintélyesebb professzor magára öltötte a kényszerzubbonyt és az orvostudomány az tehetetlen, de a remény ez meg van mondattal a száján kilépett az ablakon, és ez szegény Mikikében annyira gerjeszti a bűntudatot a mai napig, hogy nagy ívben kerüli azóta még a körzeti rendelőket is, nem hogy kórház közelébe merészkedne, a szakszanatóriumokról nem is beszélve, hiszen a kilométeres körzetükben erős izzadásba kezd, mint a szaharai bedöglött légkondicionálójú turistabuszon a túlsúlyosokból álló szervezetten utaztatott nyugdíjas csoport szívbetege és napokig rémálmokban idéződik fel benne a jobb sorsra érdemes professzor tragikus önkezűsége.
  • gforce9
    #12
    Még szerencse, hogya csomósodást számítógépekkel modellezik, hogy lehetséges e vagy nem. Nem pedig abból, hogy valaki beszól SG-n, hogy "brutál gravitáció, nem kedvez neki". :)
  • immovable
    #11
    Van amikor halucinál kommenteket. (komolyan) Am szerinte Xenu teremtette a gyűrűket.
  • Richard Donkies
    #10
  • Vol Jin
    #9
    Te mindig ilyen idétlenül vigyorogsz. Roppant beteg lehetsz...


    Legalább három elmélet is van a gyűrűkre, és az egyik az, hogy az árapály tépet szét egy holdat, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudna összeállni a gyűrű anyaga több kisebb holdá. Elvileg sok kis holdja van jelenleg is. A gyűrűk amúgy is pártízmillió évig léteznek.
  • Richard Donkies
    #8
    "Tehát az elején a gyűrűsödés felé hat a folyamat, majd a gyűrű felszámolja magát egy nagyobb holddá vagy több közepes, de egymástól nagyon elkülönülő pályájúvá."



    A helyzet az, hogy a Szaturnusz brutál gravitációs ereje nem kedvez a törmelék csomósodásának.
  • Vol Jin
    #7
    Elvileg a mi holdunk is elvileg gyűrű volt. Ha van egy nagyobb, az szépen felsepri a többit. Merthogy az eltérő pályán lévők eltérő szögsebességgel keringenek, így elrepülnek egymás mellett, és ilyenkor egy kisebb, sokszor elrepül egy nagyobb mellett, ami az elhaladás pillanatában mindig módosítja a pályáját a kisebbnek, maga felé húzva egy picit, míg egyszer belepottyan a nagyobba. Tehát a nagyobb egyre nagyobb lesz, míg nem találkozik egy olyannal, ami hozzá mérhető, mert akkor széteshet mindkettő, és kezdődik elölről a játék. Ennek szerintem következménye az, hogy először elaprózódnak, majd az egyik elkezdi felfalni a többit. Tehát az elején a gyűrűsödés felé hat a folyamat, majd a gyűrű felszámolja magát egy nagyobb holddá vagy több közepes, de egymástól nagyon elkülönülő pályájúvá.
  • Szefmester
    #6
    ha elég időt adsz a elég időt adsz egy atomnak feleződik, ha meg elég nyomást adsz két atomnak egyesülnek... ugyanez van a hódokkal is. Az egyikre rázuhan a fa a másik örül... izé... holdakkal. Az egyik széthullik, egy része stabil pályára terelődik mert ugye a kisebb ojjektumot könnyebb taszigálni odafent egy gravitációs mezőnek, és ezen a stabil pályán elkezdenek "újracsomósodni".
  • noland
    #5
    ergo Szaturnusz művek, Rt, ZRt, stb
  • noland
    #4
    úgy olvastam, Megfigyelték a Szaturnusz hód-gyárát :) hehehe

    Amúgy érdekes, hogy úgy tudom, több hold ütközéséből jött létre a gyűrű-rendszer, most meg összeáll megint holdakká? hmm
  • Szefmester
    #3
    Vagy épp most parkolt le Slartibartfast csarnoka egy új hold megrendelése miatt. :D
  • Pares
    #2
    Az ilyenekre szokás ráfogni, hogy képhiba, vagy hogy a napsugarak visszaverődnek a Vénusz atmoszférájáról, nem?
  • lapaleves
    #1
    azért nem lenne jó, ha az 1km-es anyós esetleg épp felénk repül.