12
 • moonman
  #12
  Neked úgyis mindegy, ha microsoftról van szó...

  Látszik, hgy nem érted amit belinkeltem.

  "a motorola felvásárlása azért nem zavart senkit, mert a google nem egy közismert szabadalmi troll cég"

  Ez a nem szabadalmi troll cég éppen a szabadalmak miatt vette meg a motorolát, míga getzi ms, pedig nem vette meg a nokia szabadalmait, azok még mindig a nokiánál vannak.
  De úgyis tökmindegy neked...

  Off:

  De amúgyse lehet errefelé mást olvasni a nokia és az ms viszonyáról, hogy elop baxta el az egészet. Na vajon az elop előtti időszakban, amikor még nem volt szó a wines telefonokról, úgy 2010 környékén.
  Ki a faxom akadályozta meg a Nokiát, hogy a többi gyártóhoz hasonlóan kiadjon androidos telókat?

  Lásd a linken az utolsó hsz...

 • sanyicks
  #11
  most ezt minek linkeled be? Megerősítesz engem? Azt hittem legalább valami olyat linkelsz ami azt írja hogy az m$ senkit nem perel be összevissza marhaságokkal, a gugli meg igen :)
 • moonman
  #10
  Bocs:

  Itt a link:A google az isten

 • moonman
  #9
  a motorola felvásárlása azért nem zavart senkit, mert a google nem egy közismert szabadalmi troll cég vs
  http://sg.hu/listazas.php3?id=1386712236

  Nem a google az a mennyei atyaúristen, csak ne legyen m és s a nevében...

 • Ticsy
  #8
  https://support.skype.com/en/faq/FA10143/why-do-i-get-a-disk-i-o-error-when-i-try-to-sign-in-to-skype-for-windows-desktop
 • Ticsy
  #7
  Help folyton kidob ezt a hibát kapom és ide irányít tud valaki segíteni????

  Why do I get a Disk I/O error when I try to sign in to Skype for Windows desktop?
  Windows
  This article is also available for:
  This article is also available for Mac
  Sometimes you may see the "Disk I/O error" message when attempting to sign in to Skype.
  The Disk I/O error message displayed when trying to sign in to Skype.
 • sanyicks
  #6
  szerencsére van olyan hogy skypekit ez egy külön m$ által összehozott api könyvtár, amit tudnak használni multi kliensek.
  Én pl miranda-val használom, és megy. igaz hogy a gazdaprogram eszik 8 mega ramot, a skype kit meg 25 megát (m$ minőség), de ez még így is jobb mint a foslassú fullos skype kliens, a 150+ megás memórazabálásával.
  Egyébként ja maga a hálózat is gyagyi, főleg mióta megvette az m$, de hát sok droid ragaszkodik ehhez (az msn-ből áttérve).
 • SupraMKIII
  #5
  Persze, lehet hivatkozni az alternatívákra, csak éppen a skype már egy fogalom lett, és tényleg a piac túlnyomó részét kiteszi.

  Éppen ezért a felvásárlást ebben a formában én felháborítónak találom: Lehetett volna kötelezni a skype név elhagyására (bár nyilvánvalóan a nevet vette meg az ms, meg a piacot), vagy lehetett volna kötelezni a platformhoz való külső csatlakozás megtartására.

  Szóval a választás csak egy illúzió. Utálom a skypot, mert semmi különöset nem tud, kényelmetlen és ronda. Váltanék, de mire? A multi-protokoll kliensek mind döcögősek, ráadásul az MS ugye bezárta a skype-ot, tehát azt már egyik sem tudja (nem is tudták soha önállóan).

  A motorola felvásárlása azért nem zavar, mert az csak jelképes piaci részesedéssel rendelkezett. Mondjuk engem a Nokia felvásárlása sem zavar, csak az, hogy abból mindent megvettek, aminek volt piaci értéke volt, a maradék (is) életképtelen, csak azt már senki nem fogja eltartani -> nem tudom, mi más lehetne belőle, mint troll cég.
 • sanyicks
  #4
  a motorola felvásárlása azért nem zavart senkit, mert a google nem egy közismert szabadalmi troll cég, hanem inkább a rajtuk trollkodók ellen való védekezésre vásárolta meg a motorolát.

  Másrészt pedig hulladékokat gyárt, a skype is egy szép példa erre, és az msn messenger is az volt...
 • Szefmester
  #3
  Engem is zavart a motorola felvásárlás mert egyértelmű volt hogy szabadalmakkal akarja bebiztosítani magát, meg szivatni a többieket.

  Én pl jóformán két nagy dolog miatt nem kedvelem a májkrémszoftot. Az egyik hogy informatika oktatás néven gyakorlatilag M$ marketing órákat adnak le a bőkezű adományai miatt. A másik meg hogy olyan zárt rendszereket erőltet az emberre amiknél többnyire van valami életképesebb és akár ingyenes alternatíva, de ha valaki nem csak egy egy spéci céges alkalmazást futtat ami netán linuxon is megvan, űgy kikerülhetetlenek. Pl vagy veszek egy drága konzolt, vagy lemondok a PC-s játékok nagy részéről, mert linuxra alig vannak, max valami wine alatt.

  Mondjuk mostanság az is bántja a szemem amit a win8 alatt erőlködnek, meg amit az XBONE marketing alatt összehoztak. Kicsit olyan érzésem van mintha szándékosan akarnák magukra haragítani az olvasottabb jónépet...
 • moonman
  #2
  Nem tudom mi a tököm ez a microsoft utálat errefelé, de ahogy nézem a más cikkek alatt lévő válaszokat:

  Xopjon le az ms, mert megvette a nokia mobil részét.
  Vajon hány embert zavart itt amikor korábban a google megvette a Motorolát?

  Persze az jócég...

 • Szefmester
  #1
  Természetes volt ez a megállapítás... van bőven alternatíva a skype-ra. Az más kérdés hogy az emberek 90%-a ezt meg a fészbúkot ismeri a többi kliensre meg csak pislognak. Mivel pedig a winben eddig is volt üzenetküldő alkalmazás és azt lecserélik erre megint nem lehet azt mondani hogy fujj-fujj. Az más kérdés hogy ha már a böngészőválasztást rájuk erőltették, akkor lehessen csevegőklienst is választani, meg média lejátszót. :D