18
  • tomcsa4
    #18
    Értem. Tehár a Win8 szar, de ha lenne benen start menü, akkor jó lenne. Világos.

    A Win8-al semmi baj nincs, ahogy a Vistával sem volt. Az MS azt nem vette figyelembe, hogy hiába szaporodnak a diplomások a világon, azok is akkor barmok, mint a nyolcosztályosok. Sajnos az emberiség túl hülye volt a Vistához (ezt a Win7 sikere alá is támasztotta) és a Win8-hoz is azok.

    Nekem tetszik a csepme, tetszik a Metro, tetszik a charm bar (ami a start menü, de van a Win8-hoz start menü progik, egész jók). Ha kell valami, csak megnyomom a Win gombot vagy előhívom a Charm-bart.
  • Narxis
    #17
    Tévedsz de tőled ez megszokott. :)
  • Papichulo
    #16
    Te vagy az kvp??? :)
  • coolbboy83
    #15
    A microsoftnál fejek hullottak a WP balhénál - eléggé teszetosza módon kezelnek dolgokat ott, pedig vannak jó ötleteik, és megoldásaik. Az apple megtehet szinte mindent jelenlegi helyzetésben - a google a droid vonalat ki tudja hová viszi még.
  • Narxis
    #14
    Neked gondolom már ki is veri a Siri. :)
  • Papichulo
    #13
    Te mikor fogod felesegul venni az androidot? :)
  • torreadorz
    #12
    Ezt minden gyártó ott nézi be, hogy a felületet nem nagyon lehet egységesíteni az eltérő felhasználási körülmények miatt.

    Olyan ez mintha egy autóba ülés és kormány helyett nyereg és kerékpárkormány lenne, csomagtartó helyett meg egy nagy bőrtáska... Ami jó a motornál az nem jó az autónál, egyszerüen eltérőek a felhasználási területek.
  • SupraMKIII
    #11
    Az elképzelés jó, nekem csak az irányban vannak kétségeim, hogy elég rugalmas-e ehhez a windows "kernel", meg maga az alaprendszer.
    Én főként a windowst ismerem, de erre a célra nagyságrendekkel jobbnak tűnnek a Linux alapú rendszerek.

    Persze az MS-nél divat a felhasználóval megfizettetni az alkalmatlanságukat egy rendes oprendszer összehozására.
  • Attilawap
    #10
    Igen, ez igaz, de ha a MS kiveszi a régi, jól megszokott dolgokat (pl. Start menü) egy új OP rendszerből, amit asztali gépekre is szánnak, akkor ne csodálkozzanak el azon, hogy hatalmas bukás lesz belőle. Ez történt a Win8-al is. Úgy látszik, hogy a Vista bukása nem volt elég a MS-nak. Értem én, hogy egységesíteni akarnak, hogy olcsóbb legyen minden, de akkor ezt ésszel csinálnák.
    Szerintem a Win8 elég jó OP rendszer lenne, ha visszakerülnének bele az asztali gépekre szánt nélkülözhetetlen funkciók is (pl. start menü). Egyébként meg soha sem tenném fel a gépre, jó nekem a Win7 is, amíg meg nem oldják ezeket a problémákat.
  • pixx
    #9
    Ahhoz képest elég gányolt rendszer, kb. pc-n egy win xp-hez hasonlítani. Rendesen szét tud dőlni.

    Apple tavaly bejelntette, hogy 2016-ra egy rendszert akarnak mindenen. Ezért nyomják a 64 bites procit, mert 2016-ra szertnék már a macbookban tudni. Hogy nagy teljesítmény mellett, nagyon jó aksi ideje legyen.
    Win is effelé megy. Szerintem nem baj.
  • kvp
    #8
    Ehhez kepest a hatalmas api kavarashoz kepest meg a legbutabb android is 100% api kompatibilis az osszes nagyobb asztali linux verzioval, tovabba tartalmazza az osszes desktop es a fontosabb szerver funkciokat is. Nem veletlen, hogy a legtobb android-ra irt szoftver fut tablan, telefonon, netbook-on, tv stick-en es desktop gepen is. Arrol nem beszelve, hogy a fejlesztoknek az egyseges android api mellett ott van a most mar jopar evtizedes szabvanyos posix api is. Ehhez kepest a microsoft majd jopar ev es 3 generacio mulva akar eljutni oda, ahol most a google all. Mindekozben azt szeretnek, ha a fejlesztok tovabbra is fejlesztenenek a platformjaikra, amik meg jo ideig se elore, se visszafele, se keresztbe nem kompatibilis api-kat fognak hasznalni.
  • ProgServ
    #7
    Mert az egységesség a cél, és így olcsóbban fenntartható a MS ökoszisztémája, a fejlesztés is olcsóbb.
  • Szefmester
    #6
    A címet javítani kellene erre: "A Microsoft az egységes operációs rendszer felé bukdácsol"
  • Vanek úr
    #5
    Ja, és itt van magyarul is:
    http://itcafe.hu/hir/microsoft_windows8_visszakerulhet_a_start_menu.html
  • Vanek úr
    #4
    A cikkhez:
    http://www.dailytech.com/Report+Windows+82+Revives+Start+Menu+Runs+Metro+Apps+in+Desktop+Mode/article33896.htm

    Csak hog legyen min csámcsogni (most akkor mi lesz - Win9, vagy Win8.2; lesz-e Win7-es startmenü, vagy sem; ...). :)
  • CairoJack
    #3
    No, ezek jó hírek.

    Alapvetően támogatom a cikkben felvázoltakat, de azért volna itt pár dolog szvsz.

    Szerintem egyelőre még nem áll készen se az ipar, se az emberek egy teljesen egységes OS-re . Mondjuk nem is értem, miért kéne 24/7-ben egy teljes értékű asztali Windowst futtatni egy telefonon, amin az esetek 99%-ában telefonálunk, netezünk, és zenét hallgatunk. Erőforrás pazarlásnak tűnik.
    Így jelenleg szerintem két felé kell bontani a dolgokat, és külön-külön kellene rá gyúrnia az MS-nek.

    Az első pillér a telefon/mobil eszközök.
    A WP alapvetően egy jó OS telefonra, csak a személyre szabhatóságát kell erősíteni, és a beállítási lehetőségek számár növelni. Ha az emberek kapnának egy jól testre szabható, magas funkcionalitással (pl telefonban alap lenne szerinte egy értesítési center) bíró OS-t, ott meg is lenne oldva a probléma.

    Az RT-t le kell lőni, ez nem kérdés, hogy abból felhasználnak-e valamit a WP-s vonalon, az az ő dolguk, nem érdekel.

    És most jön a legfontosabb. A normális Windows. Itt azt kell elérni, hogy egyszerre legyen jól használható asztali gépen, és táblán is, mert a W8 mind a két felületen botrány vacak.

    Szerintem fontos lenne, hogy átlagpista bácsi, ha felrakja a Win 9-et az asztali gépére, a jól bevált Win7-es látkép fogadja, asztallal, tálcával, start menüvel. A minialkalmazások helyét átvehetik az élő csempék, és a Modern UI-t csak kifejezett kívánságra láthatná az ember. Pl úgy, hogy a start menüben lenne egy külön ikon, ami oda visz. Ennyi.
    Tableten meg be lehetne állítani, hogy azonnal a Modern felületre bootoljon (bár meg kell ott oldani a natív fájlkezelést, és a parancsikonok lehetőségét.

    Valahogy így képzelem el:

  • IMYke2.0.0.0
    #2
    Makszi riszpekt.
  • Attilawap
    #1
    Könyörgöm magyarázza már el valaki, hogy miért erőltetnek miránk érintőképernyős készülékekre szánt OP-rendszert Desktop PC felhasználókra? Rohadtul nem ugyan az a kategória szerintem. Vagy akkor oldanák meg, hogy telepítéskor az user dönthetne arról, hogy desktopra szánt testreszabást (pl. start menü), érintőképernyős szar esetén (pl. metrós csempés mocsok) kerüljön a gépére.