Halálsikoly a tartalomszolgáltatóknál
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mint hirdetési felület tulajdonos azt gondolom, hogy nem feltétlenül baj az, ha a Google AdSense segítségével pénzt tudok keresni anélkül, hogy végig kéne járjam az összes sarki virágboltost, mozit, cipõboltot, éttermet és a többit. A google ezt elintézi helyettem - és teljesen jogosan ezért pénzt kap.
Mint tartalomszolgáltató azt gondolom, hogy ha van olyan tartalmam, amit a nép keres a Googleban és amit a nép megoszt a Facebookon, akkor hozzám jönnek a nagy portálok helyett. Hmm... mi ezzel az egésszel a baj?
Ja, hogy nem lehet millókat elkérni egy nyamvadt bannerért a fõoldalon a Sanomának? Pf... hát nem az én problémám, bocs. Ha én fognék bele sírásba, hogy ejj milyen kevesen olvassák az oldalam, ejj milyen keveset keresek vele... hát senkit nem érdekelne. Miért kellene, hogy bárkit is érdekeljen a Sanoma és a többi cég sírása?
Olyan dolgot kell csinálni, ami eladható és nem az elavult üzleti modellen kell sírni, mint a filmes és zenés jogdíjas bazári majmoknak.
A határok és korlátok nélkül itt képes vagy a legjobb ingyenes dolgot megtalálni és használni.
Ráadásul nem csak nagy cégek ingyenes megoldásit választhatod, ahol el kell adnod a lelked ezért(Adataid <#kuss>#kuss>), de vannak olyan értékes kis fejlesztések is, amikért az ég világon semmit sem kérnek tõled. Persze ezekben nincs komoly grafika, vagy közösségi integrációk (facebook, google+, stb), de attól még használhatók.
Mindenki eldöntheti mit használ. De egy biztos kis országunkban az embereknek más problémáik vannak, mint, hogy hírportálokra fizessenek elõ. Ilyesmirõl kár álmodozni. Akinek ez megfogan az agyában az azt gondolhatja itt az összes minimálbéres csak kamu és minimum a dupláját kapja. De sajnos nem. Tényleg van akinek csak ez jut.
Tudomány, fejlõdés, ûrmeghódiccsa. Mi kell még?
Ok, pár ember rámegy, mint pl. a rinyagép Ripley, de kit érdekel?
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
SG.hu forrás, SG-n megjelenõ cikk, SG-s cikkíró tollából, index.hu példát vártál? <#wow3>#wow3>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Végül pedig: Azon oldalak bukjanak is el amik nem adnak semmi értékelhetõt, csupán reklámbevételekbõl próbálnak élõsködni a net használóin át a világon.
Nade gyerekek - ki tartott fegyvert a fejetekhez, hogy letojjátok a kis és középvállalatokat? Csinálhattatok volna ti is olyan felületet a hirdetések értékesítésére mint az AdSense, és akkor ma az AdSense sehol se volna, mert mindenki hirdetne a hagyományos felületeken.
FB-s véleményeddel teljesen egyetértek....
Ezen kívül nagyon unom hogy jó honlapok szûnnek meg és van helyettük egy FB-s szarság, ahol semmi egyedi design nincs, sok esetben még ritkábban frissül mint egy normális lap, és ráadásul ha ott valamit törölnek, azt webarchivból sem lehet elõbányászni 😞
pfff...
2. Fogadjunk, hogy ha a Google, vagy a Facebook szervezte volna ezt a beszélgetést, akkor nem ilyen primitív, igénytelen körülményekre utaló képek jelennek meg az eseményrõl, amik eleve megkérdõjelezik azt a profizmust, ami a piacon maradáshoz kellene.
3. Amíg a mai tartalomszolgáltatóknak állt a zászló, addig nem voltak ennyire finnyásak, ha a többi szereplõt ki kellett szorítani a piacról. csak most a [email protected] rossz oldalára kerültek.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Mondjuk azért egyre többen használnak okostelefont, és ott valszeg nem kezd el senki sem csak úgy hírportálokat bújni, fõleg úgy, hogy az összesnek gagyi a mobilos felülete. Ha facen valaki megoszt egy érdekes sg-s cikket akkor tuti megnézem, de max este ha gép elé ülök akkor nézem át rendesen ezeket az oldalakat.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Terelni a birkákat lehet. 😛
Beeeeeeee.
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
Ugyanígy tv-mozinézés közben szintén amerika felé folyik el a pénz -> azokkal ha nem is értek egyet, legalább értem miért van, de pl az üdítõital márkák eladásával is vagy nevesebb gyorsétteremláncok által szintén amerika felé folyik el a pénz. -> gondolom sok ilyen dolog miatt van az, hogy Amerikában úgy van jólét, hogy alig van termelés, Európában az ilyen dolgok hiánya miatt kezd bedõlni ez a rendszer, míg a "válság" ellenére is a világ egyetlen dinamikusan fejlõdõ része Délkelet Ázsia, ott van termelés meg jóval kevesebb a pénzcsap amerika felé, a filmipart sem tudta kinyírni usa úgy mint európában, a mcdonalds meg egy-két ilyen dolog úgy ahogy megy ázsiában is, de nem ilyen mértékben mint itt.
A
Milyen tavkozlesi szolgaltatokat dontott romba a Google? Miert kellene reszesedest fizetnie a beveteleibol a telekom cegeknek? Ilyet a technologiahoz hulyek es/vagy anyagilag kozvetlenul erdekeltek szoktak mondani.
A konteósok egyenesen a kormány(ok), világmultik, és a "tudjukkik" által felügyelt híráramig juthatnak, ahol elsüllyeszthetõ az érdekcsoportoknak nem tetszõ információ. Hiába találom én fel az olcsó és tiszta energiatermelést, ha a Google a találatok közül kiszûr, azzal lényegében nemszeméllyé, neminformációvá tesz, elgõzösít. (Pár óra múlva meg úgyis odaérnek értem az ügynökök. :-)