4
 • matatom
  #4
  Miért is lehet könnyebben kártyát lopni és azzal fizetni? Ugyanúgy kell hozzáférnie az elkövetönek a Coinhoz, mint a hagyományos kártyához... Biztonsági szempontból semmit sem változott a helyzet, a kártyát meg kell elöbb szerezni. PIN-re pedig ugyanúgy szükség van, de az aláírást is ugyanúgy kell hamisítani, mint eddig.

  Ha a Coin is úgy gondolkodik mint én, akkor a Bluetooth funkció fizikailag egyáltalán nincs összekötve a kártya funkcióval, az csak a kártya elhagyásának lehetöségét zárja ki, azaz csak azt jelzi, hogy itt vagyok még a közelben, ennyi. Ergo ez nem felület az adatlopáshoz.

  A fotós dolog nyilván nem annyiból áll bankkártya esetén, mint ami itt a cikkböl lejön. Fényképböl ugyanis nem tudsz PIN-kódot varázsolni. Hitelkártyánál meg eddig is elég volt egy-egy kép a kártya két oldaláról, hogy az így megszerzett kártyaszámmal és CVC-vel online vásárolj. Bár ehhez elég a ceruza és a papír is.

  Aki meg az NFC-töl fosik, az jó ha tudja, hogy kapható olyan táska, pénztárca ami árnyékolja az útlevélben, bankkátyában stb. lévö RFID chippeket (pl. Pacsafe termékek). A telefonon meg nem kell kötelezö a paranoiásoknak bekapcsolniuk az NFC-t, csak amikor használni akarják.

  Ha ennyire be vannak ez emberek tojva a modern dolgoktól, akkor maradjanak a "hamisíthatatlan, ellophatatlan, atombiztos" készpénznél. A kapitalista és bankalapú rendszer összeomlását kívánóknak pedig ajánlom figyelmébe az északkoriai, Kim Dzsongun féle tökéletes kommunista rendszert. Ott még a papírpénzzel sem kell sokat törödni.

  Mint eddig is, ezeknél a technológiáknál is a legnagyobb tétel a személyes felelösség. Aki hanyagul kezeli a pénzét, ész nélkül vásárol hitelre, elhagyja a bank- vagy hitelkátyáját, elveszti a pénztárcáját, farzsebben tárolja a húszezreseket stb., az az új technológiákkal is meg fogja szívni. Viszont aki odafigyel és gondolkodik az rengeteg idöt, fáradtságot és kényelmet spórolhat meg velük magának.
 • xido
  #3
  "Még nem tudunk lemondani a bankkártyákról"

  Fura mód tudok létezni nélküle,persze a fizetés kp-ban kerül hozzám,tehát "kényszerítve" se vagyok,hogy legyen/használjam
 • Cat #2
  "Még nem tudunk lemondani a bankkártyákról"
  Dehogynem. Amióta a bankkártyás vásárlás is pénzbe kerül, hanyagolom.
 • kvp
  #1
  "az átlag kanadai például éves jövedelmének másfélszeresét költi el"

  Es nagyjabol itt kezdodnek a gondok.

  A coin fele fejlesztes meg csak arra jo, hogy meg konnyebben lehessen kartyat lopni es lopott kartyaval fizetni. Igy most mar tenyleg barkinek elerheto ez a lehetoseg. A bluetooth-os csatlakozas pedig arrol gondoskodik, hogy konnyebb legyen feltorni a kartyat, mert igy nem kell nfc tavolsagba kerulni hozza.

  "telefonunkkal mindössze egy képet kell készítenünk a bankkártyáról"

  Vagy barki maserol...

  A problema ott van, hogy a biztonsagra egyaltalan nem ugyel senki, tehat a jovoben sokkal konnyebb lesz ellopni egyre tobb ember adatait. Mindezek melle jon a fektelen tulkoltekezes es maris osszeomlott a meg eppen allo banki rendszer. Egy ilyen esemeny nem csak a bankrendszer, de a meglevo globalis kapitalista rendszer osszeomlasat is jelentheti, mert onnantol fogva a jelenleg hasznalt valutak nem ernek majd semmit. Aztan a vegen fizethetunk juannal...