102
Oliver Stone - Amerika Elhallgatott Történelme
  • ManoNegra
    #102
    Na tegnap este volt szerencsém ehhez a részhez. Nagyjából nincs benne az hogy Hruscsov békeszerető lenne, sőt azt is hozzáteszik, hogy a forradalom leverésével mutatkozott meg a nyugati világnak a szovjet rendszer gonoszsága...

    Az valóban igaz hogy azt mondták, Hruscsovnak be kellett avatkoznia, mert ha nem tette volna, akkor gyengének látszik, de ezt nem úgy mondták mintha felmentést adnának neki...
  • TomDantes
    #101
    Könnyű úgy kommunistának lenni, hogy sose tapasztalta meg. Értem én, van olyan ember nem tetszik a saját rendszere, kultúrája, és azt hiszi a másik jobb, csak épp egyenesen rosszabb. Vannak ilyen eszetlenek, élnek a jó létben, és hm...de klasz a SZu. Voltak ilyenek a hidegháború alatt is, de éltek volna egy hetet, valami nyomorúságos SZu béli faluban, egyből vissza vágytak volna haza.

    Nem is volna ez még baj, csak Stone ezt filmre is viszi, és még hisznek is neki, és azok is beszopják akik csak az USA-t utálják...pedig nem kéne. Attól hogy valaki USA ellenes, ne a segghülyékkel értsen egyet.

    Sőt, még azt is elfogadom ha valaki elméletben! kommunista, ha a gyakorlati megvalósítást elítéli, és csak mint utópiaként, gondol rá. Ezzel sincs baj.

    De a békeszerető Hruscsov sokkoló élmény volt.
  • Lysandus
    #100
    Jaja! Én az első részt láttam, hát annak idején még a létező szocializmus történelemkönyvei is objektívebbek voltak ennél. De ilyen a hollywoodi elit. Komcsi. McCarthynak igaza volt.
  • ManoNegra
    #99
    Ebben igazad van.
  • TomDantes
    #98
    Nem. De ez lényegtelen is. Nem ez a lényeges, hanem hogy Hruscsov, mint békés ember rákényszerült leverni a magyarokat. Baromság. Komcsi propaganda film.
    Lehet valaki baloldali, rendben.
    Lehet az USA politikáját sok minden miatt bírálni.
    De hidegháborút úgy beállítani, hogy az USA volt az ördög, a szovjetek meg hát békét akartak volna, és csak kényszerűségből rendeznek egy - egy vérengzést, az egy volt kommunista blokkban élő embernek vérlázító kell hogy legyen. Nem csak magyaroknak, mindegyik népnek itt.

    Egy kis hazugsággal Ceaușescu-t vagy Rákosit is bele lehetne úgy mutatni, hogy jó emberek voltak, csak a csúnya nyugat a hibás.
    És igen, tényleg lehetne arról műsort csinálni mik az USA viselt dolgai, de a szovjeteket jó színben feltüntetni?
    Nagy hatalmi politikában egyik se volt különb, csak a módszer más. Mind két hatalomnál a kis országok csak sakkfigurák voltak. De azért némi különbség van a jóléti nyugati társadalom és a nyomorban és elnyomásban élő szovjet féle társadalom között. Akinek ez tetszik...
  • ManoNegra
    #97
    Arra nem tért ki, hogy éppen akkor '56-ban mi történt a szuezi csatornánál? Vagy hogy a CIA elődje bujtogató propagandát csinált a Szabad Európa rádión keresztül, ígértek a magyaroknak fűt-fát?
  • TomDantes
    #96
    Megnéztem belőle egy részt. Ami legutóbb volt a TV-ben. Hát akár a szovjetek is csinálhatták volna mint propaganda filmet...
    Csak apróságokat ragadok ki:
    -1956-os magyarországi felkelés , nem ám forradalom és szabadságharc, jó hogy nem ellenforradalom,na mindegy ne a szavakon lovagoljunk, szóval Hrucsov rákényszerült hogy leverje, és sokan meghaltak, de az amerikaiak miatt többen haltak meg máshol.
    Csak annyi a gond, hogy rékényszerült, hogy leverje? szegény Hrucsov, megesik rajta a szívem.
    Ja, és azt is ki kellet emelni ,hogy 56-ban ÁVH-sokat lincsel meg a tömeg? Az átlag amerikai akiknek ez készült, nem tudja mi az a ÁVH, csak azt hallja, hm, a magyarok 56-ban valakiket meglincseltek, és Hrucsov rálényszerült hogy leverje őket= a magyarok voltak a rossz fiúk.

    Hát köszönjük szépen. Persze ezt így nem mondja ki, de az átlag amerikai ezt gondolja ha megnézi.

    Ja, Ho shi Minh nem kommunista meg Castro sem, csak rájuk fogták, és a SZU nem is támogatta annyira Vietnámot...ja a SZU annnyira nem, de Kína? Ja erről megfeledkeztünk Mr. Stone?

    Hrucsov pedig békét akart,csak a csúnya Ike belehajszolta egy fegyverkezésbe. Aha. 56-ban is tök békés volt Hrucsov. Aha, a béke jegyében telt el a berlni fal megépítése meg a kubai rakétaválság, ahol szegény megvádolt amúgy csak egyszerű forradalmár Castro atom bevetésért könyörgött a békés Hruscsovnak.

    aztakurva.

    Remek propaganda film, mert nem állít be egyértelműen dolgokat csak utal rá.
    A tények nagy része igaz, csak adolgok felét elhallgatja a másik felét kiszínezi. Ez a jó, mert a hazugságokra épülő propaganda filmet csak a leghülyébbek hiszik el. Vagy ők se.

    Az külön poén, hogy látom itt kiknek tetszik ez a műsor. Tetszik mert Amerika ellenes. Ezért tetszik nektek?
    Egy olyan műsor, ami szerint 56-ot vérbe fojtó Hruscsov békés volt, és csak rá kényszerült a magyarok megölésére? Érdekes. Azért a fene nagy amerika elleneségben nem kéne egy kommunizmust pártoló műsort jónak tartani.
  • sata75
    #95
    ty, akkor csak olvasni fogom:)
  • kissssss
    #94
    NWO tessék.

    csak óvatosan az sg kabala állatkája ricsi csacsi már ide is betette a lábát.
  • sata75
    #93
    a közel kelet topikot megtaláltam de a konteósat nem, belinkelnéd?
  • kissssss
    #92
    közel kelet meg a konteo topik.

  • sata75
    #91
    melyik az a "KK/NWO spinoff topik" ?
  • sanyicks
    #90
    Az a gáz hogy a tényeket nem lehet cáfolni. Mondogathatod az ellenkezőjét(ahogy azok az érdekcsoportok teszik akikkel szimpatizálsz), és van aki el is hiszi, mert nem néz utána, de úgy sem lesz cáfolat :( ahhoz bizonyíték kéne, de csak az ellenkezőjére van.
    Tudod "a szó elszáll az írás megmarad", és megmaradtak a térképek, a leírt történelem, és a többi.
  • sanyicks
    #89
    zsidó királyság volt bizony, és e királyság lakóinak iszlám hitre áttért leszármazottjait palesztinoknak hívják, akik pedig ma zsidónak hívják magukat, a kazár királyságból származó zsidó hitet felvevő, majd Európába vándorló emberek leszármazottai...
    Egyébként még sok királyság és birodalom volt. A leszármazottak ők nem követelhetik maguknak az elveszett területet? Viszont a "kiválasztottak" igen?
  • sanyicks
    #88
    Ugyan már, kis kedvezményekeket hasonlítasz, olyan holo kárpihoz amit alanyi jogon kapnak, és országonként milliárdokat, nem beszélve a közösség létszámához képesti irreálisan nagy vallási pénztámogatás? Pedig az indiánokat aztán tényleg durván megritkították...

    "Az indiánok a területükön levő ásványkincsekből olyan kitermelési koncessziókat csaptnak le, hogy ihaj."

    A cionisták meg egy egész országot kaptak (ami terjeszkedik).
    Mondom hogy filléreket hasonlítasz össze milliárdokkal :)

    "Egyesek zsidógyűlőlete számomra érthetetlen." a cionistákat gyűlölik általában, nem a zsidókat.
    Csak meg kéne nézni amit művelnek, igen bicskanyitogató: Terrorizmus, népirtás, rasszizmus, kirekesztés, miközben mindez ELLEN beszélnek mindenhol, habzó szájjal náczynak antiszemitáznak, kirekesztőznek, terroristáznak le mindenkit aki nem ért velük egyet.
    Utáljuk a komcsikat is (akik mellesleg ezer szálon kötődnek a cionistákhoz, meg kéne nézni milyen származásúak voltak például magyarország komcsi úttörői (rosenfeld matyi, kohn béla, és a többiek), meg hogy izrael is végül majdnem komcsi állam lett, de látták hogy nem az a jövő ezért a másik irányba fordultak.
  • ReszegKoldus
    #87
    Szerintem az is általánosítás, ha valaki kapásból "gonosz nácikat" lát ott ahol leírják a kényelmetlen dolgokat...
  • Jakuza1
    #86
    Te sose cafoltal semmit te egy kis ketkulacsos gyoker vagy, akinek az egyik oslakos nepcsoportjainak szine teljes kipusztitasa semmi, mig a zsidok holokausztja a vilageges legrondabb formaja, mikozben mindketto ugyanugy elitelendo.
    Mint ahogy a zsidok, palesztinok elleni elnyomasa is elitelendo.
  • Molnibalage
    #85
    Folyamatosan azokat a téveszméket hozod fel, amik kb a KK topik első néhány posztjában cáfolva voltak.

    Kivettem a kedevenek közül a topikot, ide is felesleges volt jönni...
  • Jakuza1
    #84
    Te micsoda egy szanalom vagy.
    Ilyenkor mar nem tetszik az igazsag mi te maki?
    Ez nem szamit mit ? Ja az olyan gyokernek nem szamit, aki hazudozik osszevissza israelrol.

    Csak kb 1800 even keresztul letezett ott palesztina, meg Hadrianus nevezte el annak.
    Mar ezer evek ota nem volt ott semmilyen zsido kiralysag. Sot Palesztina a torok birodalom resze volt az 1500as evektol.
    Raadasul meg csak nem is vehettek volna el a 2. vhra hivatkozva a palesztinoktol a foldet, mivel nem az ellenseges nemet szovetseget erositette.
    Ezek tenyek nem egy olyan egyoldalu idiotizmus, amit te masoknak beakarsz meselni.
    Mjindenki sajnalja a halottakat, akiket a nemet nacizmus undorito modon megolt, de amit csinal izrael, az is csunya dolog (halottak szamarol hazudozas, masok elnyomasa stb), aki ezt nem latja az egy degeneralt idiota.

    Raadasul a te kettos merced is egy nonszensz, az indanok,kurdisztan stb mas, de a zsidokat vedoszarnyaid ala kell venni.
    Rohejes vagy.
  • Molnibalage
    #83
    Kicsit uncsi már ennek a képnek a linkelkedése. N+1-szer elmondtam a KK topikban, hogy miért. Ez most gyak. egy KK/NWO spinoff topik lett, ahogy megjósoltam. Mondjuk nagy tehetség nem kellett hozzá...
  • Jakuza1
    #82
    1946
    De erdekes oreg a zold resz ugye ahol a palesztinok eltek es szinte nem is lathatoak a zsido reszek.
  • Jakuza1
    #81
    Loszart oreg, azt 1947 vegen a zsido nyomasra valtoztatta meg az ENSZ.
  • Molnibalage
    #80
    Ugynaz a határozat hozta léter Palesztínát és Izraelt. Vagy mindkettő létezik vagy egyik sem. Pont.
  • Jakuza1
    #79
    Jah meg volt palesztina is, amely raadasul 1947-ben letezett ugye es abbol csak 7% volt zsido terulet?
    Mi alapjan kaptak egy orszagot,amely mase volt akkor, meseld mar el nekem oreg.
  • Molnibalage
    #78
    Egyes indián törzsek esetén lehetséges volt őseik földjét részben visszadani, de ez nem általános. Az indiánoknál az ország fogalom használata önmagában elég muris.

    Ellenben zsidó királyság volt, még ha régen is. Ez tagadhatatlan. Egyébként meg azért kapták azt, mert a nagyhatalmak befolyási övezete volt és a történelmi múlt miatt kézenfekvő volt. Ez van...
  • ReszegKoldus
    #77
    Jobban örülnél, ha mindig odaírnám, hogy "tisztelet a kivételnek" meg "akinek nem inge ne vegye magára"?
    Szerintem aki akarja így is érti, aki meg bele akar kötni vagy félre akarja magyarázni, az úgyis azt fogja.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    Persze egyszerűbb ez, mint a lényeggel foglalkozni, hogy hány embert látogathattak volna meg, akikkel sokkal rosszabb dolgok történtek, mint hogy beszóltak nekik az utcán...
    Csak az nem látja ezt a "pozitív diszkriminációt", aki nem akarja.

    Ha akkora antiszemitizmus lenne, akkor az nem merülne ki az utcán felállított gyertyatartóiknak a "megrongálásában", és a "beszólásokban".

    Ebből le lehet vonni a következtetést, hogy ha visszavennének az arcukból és nem raknák ki a gyertyatartókat, akkor nem is rongálnák meg és az idejüket ezzel pazarló rendőrök is csinálhatnának valami értelmesebb dolgot is.
    És hogy ezt nem teszik meg, abból is le lehet vonni a következtetést, hogy nem céljuk, hogy ne lehessen folyton az itteni elképesztő mértékű antiszemitizmusról hablatyolni.
  • Jakuza1
    #76
    En me4g aqz olyan nyilvanvalo kretenektol mint amilyen te vagy.
    Szerinted nincs zsido media, masok szerint meg egyertelmuen van.

    http://theunjustmedia.com/Media/Six Jewish Companies Control 96% of the World’s Media.htm
  • Jakuza1
    #75
    Ja es persze szerinted az indianok az mas. :P
    Jah csak elvettek az orszagukat, tobbszazezrekut oldostek le es sokszor ugyanolyan embertelen korulmeny vagy rosszabb sorban tartottak, mint a lagerben eloket.
    Arrol nem beszelve, hogy ok nem kaptak vissza az orszagukat. Jah, a zsidok nem is a sajat orszagukat kaptak meg, mert ilyen erovel holnap johetnenek ilyen kovetelessel az avarok is velunk szemben vagy a szlovakok.
  • Molnibalage
    #74
    Mi az, hogy "zsidó média"? Mindig agyfaszt kapok az ilyan csodás általánosításól...

  • Jakuza1
    #73
    Mukikam ezt a zsido media allitotta.
    Raadasul jo kemenyen terelsz makikam, amikor azt allitjak, hogy ronda dolog az aldozatok szamat is sokszorosanak beallitani, azt egybol megakarod vedeni.

  • Molnibalage
    #72
    Ennyire erővel meg ki kutyát érdekli, hogy XY totál idiótától mit olvastál...?
  • Jakuza1
    #71
    Kutyat nem erdekli te mit hallottal, csak megsugom neked volt egy 66 millios verzio is, amibe az oroszorszagban elhunyt bolsevik zsidokat is beleszamoltak.
  • Molnibalage
    #70
    Ez az "amit művelnek" egy gyönyörű kollektív bűnösség elve alkalmazás...
  • ReszegKoldus
    #69
    Nyilván nem így van (nem is állítottam, csak belemagyarázod szokás szerint), viszont a köztársasági elnök se látogat meg mindenkit azok közül, akiknek beszólnak az utcán.

    Biztos vannak, akik alapból nem szeretik a palacsintát, én szeretem. Viszont, ha éveken keresztül minden nap, reggeltől estig azt lapátolnák az arcomba simán megutálnám.
    Csak arra akarok kilyukadni, hogy legkevésbé a zsidóknak (és elvtársaiknak) kéne meglepődniük rajta, ha egyre többen elégelik meg, amiket művelnek.
  • Molnibalage
    #68
    Ja persze, mert csak a zsidók hazudnak, mindenki más az igazmondás és a tévedhetetlenség bajnoka. Már önmagában az röhejes, hogy számháborút játszotok.

    A 20 milliós számot meg soha nem hallottam...
  • ReszegKoldus
    #67
    "Te komolyan azt hiszed, hogy valaki jobban sajánál bármilyen csoportot, ha nem 1,5, hanem 6 millió ember halt meg...?"

    Lehet, hogy nem, de merem remélni, hogy valaki kevésbé sajnál olyan csoportot, aki azt hazudja (többek közt), hogy 6 millió ember halt meg pedig "csak" 1,5.

    És hiába próbálja bemagyarázni mindenki, hogy mekkora antiszemitizmus van, szerintem a többségnek inkább a hazudozásaikból és a velük való kivételezésből lehet elege...
  • Jakuza1
    #66
    TE ne regelj nekem fomaki.
    Az eredeti szamokat amik a zsidok bedobtak a koztudatba tobb mint 20 millio volt.
  • Molnibalage
    #65
    Te komolyan azt hiszed, hogy valaki jobban sajánál bármilyen csoportot, ha nem 1,5, hanem 6 millió ember halt meg...? Mintha azt mondanád, hogy a SZU katonai veszetsége elfogadható, ha nem 5 millió, hanem csak 3 millió.

    Nem is értem az ilyen röhejesn kommeneteket.
  • Jakuza1
    #64
    Nem az esemeny jellege nem lenne mas, ettol fuggetlenul viszont ugyanolyan szanalmas, hogy valaki 5szor nagyobb szamokat mond, hogy sajnaltassa magat es kulonbozo elonyoket szerezzen belole.

    Annelkul is sajnalni fogjak, hogy olyan adatokat kozol, ami meg a kozelebe sincs az eredeti szamoknak.

    Az igazsag elferditese es a hazugsagok is hozzatartoznak ezekhez a tortenelmi esemenyekhez.
  • Molnibalage
    #63
    Filléreket...? Most nem tudom, hogy tudtatlan vagy, vagy csak trollkodsz szokás szerint...

    A rezervátumok területén kaszinó üzemeltetésre kapni gyerekjákék, ehhez képest nézd meg, hogy hol lehet még komoly szerencsejátékot üzemeltetni. Ja, hogy kb.

    Az indiánok a területükön levő ásványkincsekből olyan kitermelési koncessziókat csaptnak le, hogy ihaj.

    Adómentesség, támogatott oktatás is van itt-ott, "csak" azért, mert indián őseikkel kibabráltak.

    Egyébként meg a kértérítés összesge nem túl komoly. Ma, ha valaki repülőszerencsétlenségben hal meg, akkor kb. 1 milliós USD / kopf szokott lenni alsó hangon, ha komoly felelőse van az esetnek. Ehhez képest nézzeg meg, hogy mekkora összeget fizettek ki akárkinek. Hol jönne ki ilyen átlag? Pedig ez csak baleset/katasztrófa és nem milliók szándékos legyilkolása.

    Egyesek zsidógyűlőlete számomra érthetetlen. A komancsokat miért nem utlája senki...? Hm...? Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, hogy bazdmeg az nem sikk m...?