Amerika Elhallgatott Történelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Eleve 20 milliot mondtak az 50-es evekben,amikor kiakartak maguknak bulizni Izraelt. Aztan kiderult, hogy a szam valojaban 6 millio zsido, pontosabban meg annyi sem hanem valami 5.8millio.
Ez is borzaszto szam, viszont a tudatos rajatszas is latszik a masik oldalon.
Magyarorszagrol pedig osszesen 420milliot deportaltak, sot az osszes zsido nepesseg az egesz teruleten amihez beletartoztak a visszacsatolt teruletek is, 800ezer kornyeki zsido volt. Ennek fenyeben eleg erdekes lenne, ha hirtelen az osszes zsido lakos kozel 5szoroset tudtak volna elvinni innen.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Én nem láttam ezt asorozatot, nem is érdekel, de hogy itt ez menjen?
Legközelebb egy fõzõmûsorhoz menjetek be , és kezdjétek el, hogy de a zsidók így meg úgy, meg jaj a gonosz oroszok brühühü...
Végül rájöttem mi az oka az eltérésnek, idézem Thadden követségi tanácsost:
A zsidó fogalmának magyarországi meghatározása eltér a nürnbergi törvényektõl. A magyar törvényalkotás nem ismer félvéreket, hanem csak zsidót és nem zsidót. El kellett tekinteni a zsidó fogalmának a nürnbergi törvények szerinti élesebb meghatározásától, mert egyébként mind Horthy baráti körének, mind a vidéki nemességnek tekintélyes része kerülne a zsidótörvények hatálya alá. Ez - legalábbis a jelen pillanatban - a budapesti német hivatalos helyek szerint nem látszik tanácsosnak.
De az a baj, hogy ebben a kérdésben teljesen felesleges számháborúzni, hogy mennyi az annyi, mert itt nem ez, hanem az lenne a fontos, hogy miért nem éltek egy ilyen lehetõséggel az angolok.
"Központi Statisztikai Hivatal legújabb elemzéseit is figyelembe véve, a kikeresztelkedettekkel együtt a magyarországi zsidók száma megközelítette a 800 ezer fõt. A trianon utáni Magyarországon mintegy 480 ezer, az 1938-41 között Magyarországhoz került felvidéki, erdélyi, délvidéki részeken és Kárpátalján összesen 320 ezer fõ élt"
A „rendezetlen állampolgárságú” zsidókat Kárpátaljára kezdték áttelepíteni. Kozma Miklós, Kárpátalja kormányzói biztosa támogatta a betelepítést és nemsokára megszerezte Horthy Miklós kormányzó és Bárdossy László miniszterelnök hozzájárulását is. Júliusban, a Szovjetunió elleni háború megkezdésével párhuzamosan megkezdõdött a magyar állampolgársággal nem rendelkezõ zsidók összegyûjtése. Az összegyûjtött, körülbelül 18 ezer embert elõször a kárpátaljai Kõrösmezõre, majd innen több hullámban a Kárpátok túlsó oldalára, a magyar hadsereg mûveleti területéhez tartozó ukrajnai területre szállították.
A hivatalok ezekkel az adatokkal rendelkeztek, konkret szamokkal, nem hasrautessel es mendemondaval.
Az osszes zsido nem erte el a 800-ezret es ebben benne volt mindenki, rogzitti az akkori nyilvantartas is, az itt menedeket keresokkel,a kikeresztelkedetekkel es a visszacsatolt teruleteken elokkel egyutt.
A kállay-kormányt is '44 márciusában váltották le, Kállaynak a török követségre kellet menekülnie, de ez mind a németek bevonulása után történt!
Eleve magyarorszagi zsidosag a 800 ezer fot nem haladta meg,(a visszacsatolt teruleteken elokkel egyutt) nem hogy 1 milliot es ugy hogy ezekhez beleszamoltak a kikeresztelkedetteket is.
A Kállay kormany meg egyenesen vedte oket (a 43-as levaltasukig), ami egyedulallo volt a nemet szovetsegesek koreben.
Sot, hogy idezzek egy forrast;
"1942 márciusában Magyarország miniszterelnöke Kállay Miklós lett. Kállay el szeretett volna szakadni a németektõl és kilépni a háborúból valamint elutasította a nácik zsidópolitikáját. Két évig tartó miniszterelnöksége alatt mindvégig ellenállt a német nyomásnak, így Európa többi részeivel ellentétben Magyarországon a zsidó lakosság biztonságban érezhette magát. A Kállay-kormány 1942-1943 folyamán összesen nyolc alkalommal állapodott meg a németekkel a külföldön élõ magyar zsidók hazahozataláról. Kállayék azonban többnyire csak a vagyonos, ismert, vagy jó kapcsolatokkal rendelkezõ zsidóknak engedélyezték a hazatérést, a többséget a nácik deportálták. Kállaynak viszont folyton bizonyítania kellett a németek elõtt a zsidókkal szembeni negatív hozzáállását, ezért ezekben az idõkben az Országgyûlés több zsidótörvényt is megszavazott.
A mendemondakat meg hagyjuk.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Alávaló nemzet vagyunk na!
Ez a duma ma már nem releváns. A magam módján én is usa fan vagyok, szeretem a tájait, a városokat, az amerikai autókat, az amerikai kajákat, ám a politikájuktól egyenesen hányingert kapok, és ezzel bõven nem vagyok egyedül. Attól még, mert ha jól tudom kint éltél egy ideig (vagy még most is) még nem jelenti azt hogy sötétben is kell tapogatóznod, és a rögeszméidet hadoválnod, mert lehet hogy ha kinyitnád a szemed teljesen más kép tárulna eléd.
De jol kideportaltak mindenkit ugye ? Legaabb hulyesegeket ne irkalnal.
A magyar megszálló csapatok a Szovjetunióban: "...„Amikor a faluba értünk, a legelsõ három házat én gyújtottam fel” – olvasható a kötetben Boldizsár Ferenc honvéd büszkélkedése egy otthoniakhoz írt levelében. „A gyerekeket és nõket megöltük, a falut leromboltuk, a huszáraink még hat falut égettek fel az ott lakókkal együtt..."
na kb a nagyapám is ehez hasonló dolgokat mesélt, sõt még kitüntetést kapott sok társával együtt.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Ez a leggyakrabban emlegetett elcsépelt bullshitek numero egyese lett...
Azt elhiszem, hogy pár embernek egy igaz történelem létezik (amit a nyertesek írnak), ez a sorozat nem nekik szól. Egy Fidesz fan sem olvas Népszavát, egy Mszmp fan sem olvas Magyar Narancsot, egy Jobbikos sem néz ATV-t (plusz Vidám vasárnapot), és egy LMP-s sem olvassa a Barikádot.
Csak azt akarom mondani, hogy a fanboyokank van egy olyan tulajdonsága, hogy csak a kedvenc "focicsapatuknak" kedvezõ híreket szeretik olvasni, minden más konteó. Talán egy Vietnámi(?) veterán oskárdíjas rendezõnek a szavára jobban adok mint pár fanboyéra akik a cnn-t copy paste-zák minden fórumba ellenérvként.
A topikot azért nyitottam, hogy a sorozat epizódjait meg lehessen beszélni, és nem azért, hogy pár CNN hero ide másolja azokat a "tényeket" amiket ott halott. Szerintem akit érdekel a téma az tisztában van az alap állásponttal, miszerint az USA a jó és becsületes, a világ csendõre, aki a békét még atom szórással is elhozza ha kell, és nem rest fegyverekkel demokráciát terjeszteni. Aki annyit hazudott mint USA, aki még a szövetségeseit is lehallgatja, annak már nehéz elhinni amit mond.
Miért, most oroszul gajdolunk?
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Ezt hirtelen én sem tudtam hova tenni. Ismerjük nagyon is a szovjet erõfeszítéseket.. <#szomoru1>#szomoru1>
Egy más néven egy NWO/konteó spinoff topikot csak ezért kár volt megnyitni...
nem ismeri el a Szovjetunió második világháborús erõfeszítéseit
Ez a fentivel hogyan korrelál? Én még soha nem találkoztam olyannal, aki ne ismerte volna el... Igazság szerint inkább az ellenkezõjével találkoztam, aki szerint a szovjetek az igazi keménycsávók, mert a balfasz rendszerüknek hála inkább vérrel fizettek, mintsem csak technikával...
és belenyugszik abba, hogy az elnököket dróton rángassák a tábornokok, a CIA-igazgatók és a Wall Street-i nagykutyák
És, welcome in the NWO topic. OS meg biztos zsebbõl fizette az egész filmet és nem véletlenül befektetõk mi..? Oh wait...
A sorozat amúgy tényleg jó, bár mivel kifejezetten az Egyesült Államok kül- és belpolitikájával foglalkozik, így egy kicsit fals képet fest a történelemrõl, hiszen hosszasan lehet boncolgatni a Japán-Kína(-Korea) történelmet, annak brit/francia/holland/amerikai hatását, vagy például a Vietnami háború hozadékait (Laosz, Vörös Khmer-ek, Vietnami-Kínai háború). Nagyon sok téma éppen ezért kissé felemásan szerepel benne (például az, hogy a mostani Tajvan ücsörgött az ENSZ BT-ben a kommunista Kína felvétele elõtt, és így rögtön kissé más fekvése van az egész történetnek). Egyes epizódok pedig úgy, ahogy van, ki is maradtak (Pakisztáni-Indiai háborúk, annak elõélete).
Persze tény, hogy ha mindent bele akarunk szõni, akkor nem 12, hanem 120 részesnek kellene lennie. Minimum. :)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.