48
  • caius marius
    Te szerencsétlen hol írtam én, hogy a műanyag jobb hővezető mint a fém? Sehol. Láttál te már telefont belülről? Gondolom sokat, és mind mind tele volt hűtőbordával. Nem gondolom, hogy az asztali gépek melegedését át kéne vetíteni a mobil rendszerekre.
  • cateran
    Mint szinten HTC One tulaj, mondhatom, hogy "én az enyémet Power saver funkcióval, napi max 30perc beszélgetéssel,pár SMS-el, kis blinkfeed böngészéssel, “állandó” FB szinkronizálással, két gmail fiókkal, két időjárást előrejelző programmal, dropbox, -gdrive,-gcontacts és gkeep szinkronizációk mellett átlagossan 2-3 napig tudom használni töltés nélkül,"
    BULLSHIT?
    Amugy a Beats audio kurva jol szol, a blinkfeedes nyavajgast en sem ertem, vegeredmenyben a tobbivel egyetertek :D
  • didgeridoo
    Az S4-em melegedne? Ezt azért bő fél év után jó tudni...
  • hellcyone
    Szerintem elég sok kivetni valót hagy maga után ez az egész panasz "áradat" minden telefon modellnél. Fél éve vagyok HTC One tulajdonos és úgymond van tapasztalatom a készülékkel, nem csak fórumon olvasott dolgokról tudok, de ezeknek a panaszoknak a fele sem helytálló. Az akku üzemidő rövid.. igen van akinek rövid van akinek elegendő, van aki fel tudja fogni hogy egy liter benzinnel nem tudja körbeutazni a világot és be tudja osztani hogy mire is elegendő neki. Természetessen ha minden extrázást bekapcsolunk rajta akkor le tudja fogyasztani az aksit rövid idő alatt, én az enyémet Power saver funkcióval, napi max 30perc beszélgetéssel,pár SMS-el, kis blinkfeed böngészéssel, “állandó” FB szinkronizálással, két gmail fiókkal, két időjárást előrejelző programmal, dropbox, -gdrive,-gcontacts és gkeep szinkronizációk mellett átlagossan 2-3 napig tudom használni töltés nélkül, masszív 3órás tower defense-es játékkal viszont lenullázható az aksija. A "a sziszegő, sípoló hangok" azt nem tudom h milyen módon sikerült elérni, de nekem eddig nem “sziszegett” a készülék, én elégedett vagyok a hangzással, sőt a gyári vele kapott "nem" Beats Audio fülessel is amely meglepően kiadja a mély,-mélyközép,-közép illetve magas hangokat is szépen, komolyabb torzítások nélkül(természetesen nem olyan mint egy hangstúdió hangzás, de szégyent sem tud hozni a telefonra, sőt!). A kamerával vegyessek a tapasztalataim, van neki erős oldala és gyenge is, de ha valaki nem sajnál ennyit kiadni egy ilyen telefonért az nem fog sajnálni egy profi fényképezőgépre sem és azzal fényképezhet a tudásának megfelelően. A blinkfeed, hát az is vicces, mert már a “gyári” software(4.1) is megengedte hogy a kezdőképernyőnek egy másik kijelző felület legyen választható, de nem lehetett kikapcsolni a blinkfeed-et. A legutolsó hivatalos frissítéssel (4.3) viszont már a blinkfeed funkciót is ki lehet kapcsolni. Ezekből lehet úgy jön ki hogy nekem minden tetszik a HTC One-on, fogalmazzunk úgy hogy elégedett vagyok vele, de vannak hibái, illetve ami problémás a nagyobb telefonoknál, hogy egy kézzel kényelmetlen, illetve nem lehet használni őket. A ki-be záró gomb a tetején kényelmetlen helyen van, illetve a “zero gap” összeszerelés sem mindenhol az mint aminek mondva vagyon(az én példányom esetében). A hangszórok felett/alatt észre lehet venni egy kicsike elállást az alu fedőlap és a műanyag között, de ettől eltekintve egy csinos erős telefont hoztak össze a HTC-nél. Szóval a cikkben szereplő panaszok(HTC One-nal kapcs.), meg maga az egész cikk értelmetlen, “marketinges/újságírói” fogás az egész.
    U.I.: A rendszer stabilitásról meg annyit hogy a megvásárlás és az első hivatalos frissítés (4.1->4.2) közötti idő alatt nem történt rendszer újraindítás, ami kb 2,5-3 hónapot aktív használatot jelent(10GB programmal fűszerezve amit nem csak a Play Store-ból telepítettem).
  • Papichulo
    Ebben a linkben mar az affiliate ID is benne van? :)
  • AniP
    Én nemrégiben váltottam windows phone-ra, miután a korábbi telefonommal voltak problémák. És nem bántam meg, sőt, a férjemnek annyira megtetszett, hogy karácsonyra kinézett a Media Marktban az egész családtól összedobva egy Lumia 920-as telefont.

http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/NOKIA-Lumia-920-32GB-fekete,103952,459041,720477.html?langId=-19&et_lid=23&et_cid=9&et_sub=BTX_Flyer_11_27

A korábbi telefonom volt, hogy nem érzékelte rendesen, ha hozzáértem a képernyőhöz, sokszor fagyott stb. Lekopogom, de a Lumiával ilyen gondjaim nincsenek.:)
  • Szefmester
    Te szerencsétlen.. ha már okoskodsz akkor gondold végig hogy mi a retekért nem műanyag a procidon a hűtőborda! De ha még életedben nem láttál számítógépet belülről akkor egy gyakorlati példa, meg egy kis elméleti magyarázat. Igyekszem hülyebiztos megfogalmazást használni hogy te is megértsd.

A telefonok processzora működés közben melegszik, és ezt a hőt el szokás vezetni onnan, mert ha túl meleg lesz az eszköz akkor tönkre is mehet. Na már most. Ha a konyhában főzőcskézel akkor lehet találkoztál már műanyag füllel ellátott edényekre, és olyanokkal is amik tisztán fémből voltak. Most gyakorlatban is lássuk mi történik ha mind a kettőben vizet forralsz. Fogd meg a műanyag fülest és tedd olyan 3méterrel arrébb. Ha sikerült akkor tedd meg ugyanezt a tiszta fémmel is. ;)
    És miután visszatértél a balesetiből ahol felszíni égési sérüléseid lekezelték, és elmagyarázták hogy NE FOGD MEG A FORRÓ FÉMET! kezdj egy másik kísérletbe ahol kombinálod a két elméletet.
    Fogj egy műanyag kanalat és egy fémet. Tegyél egy jégkockát a kanalakba és kezd el melegíteni a kanalak szárát. Az a kanál a győztes amelyikben hamarabb elolvad a jégkocka, mivel hatékonyabban vezette el a hőt a hőforrástól. Pont ahogy egy hűtőborda, és ahogy egy fém hátlap teszi ami a telefon procijára simulva hőleadóskodik.

Persze ha most azzal jössz hogy melegszik, akkor ragadd meg fél óra bencsmárkolás után a számítógép CPU hűtőbordáját. ;)

ui.: A szar műanyag burkolatok vs fém és miért fagy le mégis a fém akkor érdemleges vita ha a két telefon azonos belsővel rendelkezik, és eredetileg fémmel tervezték, és azonos terhelést alkalmaznak rajtuk.
  • caius marius
    Azon gondolkodtam, ezt be kellene adnod ezt szabadalomként. Lehetne az a címe, hogy "Vezessük el a processzorok hőjét közvetlen a hátlapokon, merottúgyisszétoszlik." Tuti sikered lenne! :D
  • caius marius
    Hűű! Már látom, hogy te sokkal okosabb vagy mint én. Inkább akkor nem is vitáznék veled. Veled aki annyira okos, hogy még azt a töméntelen mérnököt is seggig alázod, akik kitalálták a szar műanyag burkolatot a telefonokra.
    Gondolom a felkiáltó jeled a határtalan intelligenciád miatt kaptad ugye? ;)
    Te szegény meg nem értett zseni... :D
  • ugh
    Nem sut meg semmit. Az a lenyeg irtam is. Elvezeti.
    A muanyag ami atmalegszik es a reszecskeszerkezete leven egyhelyben is tartja na az sut egy ponton.
    Pont ezert csinalnak procihutoket fembol es nem muanyagbol, fogd mar fel.
    Egy proci huto akarmekkora nagyjabol mindenhol egyforma meleg.
    Mindegy higgy amit akarsz.
  • ugh
    Szerintem ne vitatkozzal mert lathatoasn tokhulye vagy.
    Tobban mondjuk ugyanazt de te cukrasz letedre megint okosabb vagy bazze.
  • caius marius
    Ja, csak ahol a processzor van, ott ne fogd meg mert megsüti a kezed.
  • ugh
    Pont azert baszod, mert muanyag.
    Fem es fem kozott is rosz ha levego van kozte de a fem levego es muanyag a legrosszabb.
    Az idealis egy full fem hatlap amire rafexik a proci.
    Az teljesen felvenne a hot es szetvezetne a kaszni egesz reszen.
    Hodisszipacio. Elektronika szk. 1.osztalyos tananyag.
  • caius marius
    Egyszerű vagy mint a faék... Neked telefon sem kellene , mivel ezeket a gondolatokat megtarthatnád magadnak.
  • tomcsa4
    Nem az, de ha cserélgetni kell a simet (mert mondjuk annyit nem használod, hogy emiatt dual "simeset" vegyél, de néha kell a második kártya, mondjuk az internet miatt, vagy céges vagy magán stb), akkor le kell szedni.
  • ugh
    "...Nem vagyunk elégedettek a csúcskategóriás okostelefonokkal ..."
    Persze mert a sok bu#i megvette mivel raklamokban hallotta (folyamatosan online kell legyel mert akkor vagy valaki, sot a szomszedod is az az meg milyen hogy te nem), hogy ez meg le is fogja szo&ni ha letolti hozza az appot, sot budipapirt sem kell majd hasznalni mert van ra alkalmazas.
    Aztan jol nem mert rajon, hogy nem.
    Egy telefonalasra hellyel kozzel alkalmas valami, ami azon kivul tuti parasztvakitas.
  • kvp
    Ha mar hatlap az enyem is muanyag, egesz pontosan az a gumirozott abs ami a regi thinkpad-ek boritasat is adta. Nem csuszik, nem karcolodik es utes/vizallo. Mondjuk szepnek nem szep (sima xperia), mert sima matt fekete, de legalabb jol hasznalhato.

Tulmelegedesrol annyit, hogy nekem a ceges 2-3 ora 3D mmo-s jatek utan tulmelegedes miatt kikapcsolt (a vege fele mar csak a peremenel lehetett fogni a fem hatlapot). A sajat ugyanezt siman birja, kulonosebb melegedes nelkul, raadasul fix 60 fps-el (regi 1 Ghz-es cpu + mobility radeon). A ceges htc, a sajat sony, mindketto nagyjabol egyforma teljesitmennyel. Mondanom sem kell a cegest ha egy mod van inkabb nem hasznalom, max. szoftver tesztelesre...
  • caius marius
    "Viszont a hátlapja annak is papírvékony volt. Nem is nagyon szedtem le sem én, sem az öcsém, csak mikor kellett."
    Ez a hátlap leszedés valami sport? :)
  • tomcsa4
    A nokia még azt is mondta, hogy a magas frekvencián üzemelő cpu jobb megoldás, mint a több magos (például az 1x 1.4GHz jobb, mint a 2x 1.0 GHz és ez bőségesen igaz is volt anno). Ez pl 2011-ig igaz is volt, de lehet még ma is megállja a helyét ha nem is teljesen, de részben.

Tehát a nokiánál sem piskóták dolgoztak.
  • Attilawap
    Na tessék. Akkumulátor üzemidő... Már 2007 környékén megírta a Nokia, hogy az Iphone 1 azért nem lesz sikeres, mert keveset bír az akksija. Ez azonban nem így lett, de a Nokia már akkor megírta, hogy ezeknek a telefonoknak mi lesz az Achilles-sarka. Sokan csak röhögtek rajta, na tessék, beigazolódott, a sok ökör meg vette ezeket a készülékeket tonnaszámra.
  • tomcsa4
    Feltéve egészen másként viselkedik. Önmagában hajlítgatva szeritnem simán eltörne. De feltéve azért a kisebb eséseket kibírja.
    Sokat nyomogattam egy S3-at, ami azöcsémé volt. Nekem baromira bejött a teló (megkockáztatom, hogy a legszebb kijelzőket a mai napig a Samu csinálja, még akkor is ha tudom, hogy a színekkel trükköznek), csak a vacak támogatást sajnálom tőle, mai értéktelenné teszi a telefont.

Viszont a hátlapja annak is papírvékony volt. Nem is nagyon szedtem le sem én, sem az öcsém, csak mikor kellett.
  • asgh
    Szvsz akármelyik típusról van szó, a cikkben csak a minden sorozatgyártásnál előforduló pár százaléknyi hibás készülék problémáiból gyártott bulvárhíreket csomagolják újra, mintha magával a típussal szembeni általános felhasználói elégedetlenségről lenne szó.
    Az iPhone kijelzőméretének egyébként mi köze az elégedettséghez? Az egy dolog, ha valaki azért nem vesz iPhone-t mert túl kicsinek találja a kijelzőjét. Aki viszont megveszi, az annak tudatában dönt, hogy mekkora. Tehát max. a saját döntésével lehet elégedetlen, nem magával a készülékkel, elvégre nem használat közben ment össze a képernyő.
  • caius marius
    "...igen, pont azért tud túlmelegedni, mert a fémnél rosszabb hővezető a burkolata. Ergo nem tud a hő megfelelően távozni a készülékből..."
    Ha ez igaz lenne akkor bévül mind szarrá olvadna... de persze nem teszik.
    Nekem még egy telefonom sem melegedett túl. Persze láttam már ilyet fotókon, de azoknál szerintem tökmindegy, hogy milyen a hátlap.
  • caius marius
    A Htc és a Samsung telefonok képernyőjét a kikapcs gombbal kell lezárnod amennyiben a távolságérzékelő szenzor nem működne megfelelően.
  • caius marius
    Nekem Note 2-em van, annak a hátlapja tökéletessen ellátja a funkcióját. A nejemnek S3-a van. (Namongyuk azt tőlem örökölte) Az anyám nyáron vett egy S4-et magának, amit aztán 2 hétig nyomkodtam én is, anélkül, hogy a hátlappal összetűzésbe kerültem volna. Nem értem azokat akik azt mondják, hogy kaki a Galaxy sorozat műanyag burkolata. Vagy nem használták még a telefonokat, vagy összekeverték azt a kalapácsukkal.
  • Whysper
    Nekem ezekkel a telefonokkal egy bajom van,hogy lemerülnek ha már megnyomsz 2 gombot. pl az S2-met mindig power safe modba kellett tolni ,hogy ne merüljön le
  • culas25hc
    Milyen jó, hogy egy középkategóriás LG-m van, harmad annyiba került mint egy csúcskategóriás gép, és pont annyit tud, mint amire szükségem van.
    Aki nem bírja ki, hogy a legújabb Crysis ne fusson el fullHD-ban a telefonján az fizesse meg csak a fejlesztés árát, vállalja be a béta teszter szerepét, és akkor nekem egy évvel később már fele annyiból lesz ugyan olyan tudású telóm javított hibákkal :D

Egyébként nagyon vicces, hogy az iPhone-t mindig kinagyítják a képeken, ha más telefonok mellett ábrázolják :D
  • mrlujoak
    ...igen, pont azért tud túlmelegedni, mert a fémnél rosszabb hővezető a burkolata. Ergo nem tud a hő megfelelően távozni a készülékből...

Egyébként meg ez a csúcskategória kétélű fegyver. Mert ugye minél hiperszuperebb, annál magasabb az elvárás (főleg az árukat nézve) ámde tudásuk miatt több is a hibalehetőség.

...és ezt tetézi, hogy egy drága csúcskészüléknek már egy kisebb hibát sem nézünk el, mint teszem azt egy harmadába, negyedébe kerülő modellnél...
  • Linkout
    :) ezen jót nevettem. Nem lehet füllel kezelni, hiszen amikor közel viszed a füledhez kikapcsol a képernyő (ne gyere azzal, hogy nem mindig, meg van, hogy szarul működik stb, mert bizony ennek így kell működnie és egy normális telefon esetében ez így is van)

Ne kezeld tényként, hogy nem lehet lekapcsolni a képernyőt vagy füllel kezelni, ezeket csak és kizárólag borzasztó minőségű telefonok esetében tudom elképzelni. Nem kell drágára gondolni, de pl egy galaxy mini is már jól kezelni. Nem tudom milyen telefonnal volt bajod ilyen téren, de vagy buherált android vagy hardverhibás készülék lehetett.

Fizikai gomb: iphone 4 esetén (kipróbáltam 3 perccel ezelőtt) megnyomod a felső bekapcs/kikapcs gombot hívás közben és leoltja a kijelzőt függetlenül attól, hogy közel van a füledhez, vagy sem.

Szóval, ha neked már az is elég lenne, akkor íme a megoldás, egy 2,5 éves telefon is tudja már... biztos vagyok benne, hogy a mai új androidos telefonoknál is így működik.

Bocsáss meg, de nagyon buta vagy és úgy elégedetlenkedsz, hogy semmi (NULLA) tapasztalatod nincs egyik "okos" telefonnal sem. Nekem meg az lenne elég, ha okos emberek használnák az ilyen készülékeket.
  • asgh
    Az ujjlenyomat ellopásától rettegni kb. olyan, mintha azon aggódnál, hogy ha betörnek a lakásodba, akkor ellophatják a kulcsodat.
  • Dynamic
    Füllel kezelni? 5 éve használok okostelefont, de soha nem kavart semmi a fülem az érintőképernyőn. Főleg, hogy fejhez emelve amúgy is kikapcsol.
  • AgentKis
    "(még úgy is, hogy ezen jelszavakat nem a felhőben, hanem a készüléken, azaz lokális módon tárolják)." Ezekhez pedig csak egy backdoor-on keresztül fér hozzá az apple, ha a készülék az internetre csatlakozik!
  • AgentKis
    Nekem már az is elég lenne, ha az "okos" telefon képernyőjét nem lehetne füllel kezelni, illetve a beszélgetés ideje alatt az érintőképernyőt egy valódi gombbal lehetne ki-be kapcsolni!
  • MaRee
    Mivan, nem tőt be a fészbuksz a 300 ezres galakszison?
  • tomcsa4
    Eddig oké és igazad is van. Csakhogy a Galaxy S4-nek a hátlapja annyira vékony, hogy mikor a kezembe volt és magam elé tartottam, nem mertem tüsszenteni, nehogy eltörjön a "szélvihartól".

Tehát az anyagvastagságot kifelejtetted a definícióból.

De abban igazad van, hogy a fém anyag simán felveszi a környezeti hőmérsékletet, míg a műanyag nem. Ebben tökéletesen igazad van.
  • Dynamic
    Én arra is kíváncsi lennék, hogy mondjuk 1000 felhasználóból hány ember panaszkodott, nemcsak arra, hogy a hibák között hány százalék az eloszlás. Hiába van egyik készüléknél első helyen az akku, lehet, hogy ott csak 10-en panaszkodtak rá, míg annál ahol második helyen van, ott meg lehet, hogy 100-an. Mellesleg a cikk címe eléggé félrevezető. Azt sugallja, hogy többnyire nem elégedett senki a készülékével, miközben lehet, hogy ezek a panaszok darabszáma minimális.
  • caius marius
    Kisérletképpen fogj meg mindkét anyagból, télen is és nyáron is. Lehetőteg nyáron egy picit melegíts is rá egy keveset... A műanyag lényegesen komfortosabb érzést bigtosít, véleményem szerint. Volt mindkét fajta hátlap már hosszab időt a kezemben és ezek által alkottam meg a véleményem. Pl. télen a fém hátlap kifejezetten hideg.
  • KaOz
    Haha.
    Azért, mert neked nincs panaszod, nem biztos, hogy a cikkben tévednek.
    (ami TÖBB ember észrevételei és visszajelzései alapján íródott )
  • M2 #10
    " egy mai számottevő programot kb. ugyanannyi időbe telik elindítani, mint 20-30 évvel ezelőtt"

Az idő sok régi emléket megszépít. Na de ennyire!? :-)

Nekem iPhone van és semmi panaszom nincs rá, tévednek a cikkben!

• tomcsa4
    Attól még a műanyag hátlap simán felmelegszik.