5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Hont
    Nálam a "kompatibilis mód" 4.0.100. 1190 verzió megoldotta!
    Azóta tökéletes!
    JA! Talán úgy néz ki a LHBP telepítője el is készült! Napokon belül használható lesz!!!
  • jeppesen001
    Szia!
    Feltettem én is, tökéletesen működik.
    Nekem driver problémája volt.
    Kérdés milyen rendszeren futtatod?
    Win 7, vagy Win 10?
    Nekem win 10 alatt gondjai vannak, legfőképp csak Saitek cuccaim vannak, Pedál, kormány és a panelek.
    A driverekkel szórakozik.
  • Papirzacsi
    Hát ez az, hogy nálam win7 van, és a pedál látszólag jól működik, a joystick ami szarakszik. Nekem is jobbra húzott mint a hülye, de aztán kalibráltam, mostmár balra húz mint a hülye. :-DDDDD Kormánykitérítés meg túró. Illetve az egyik irányba tök jó, a másikba meg semmi.
  • Hont
    Szia! Én is kínlódtam a Saitek pedállal, de nálam a win10 miatt volt vele gond, de aztán találtam drivert!
    Nekem baromi módon jobbra húzott...
  • Hont
    Szia!
    Nagyon sok (egyre több) másolással telepíthető, de nagyon körül kell nézni, mert ha valami kimarad, akkor hiányos lesz a scenery.
    Hála isten egyre több kiegészítő konvertálása készül el és a telepítőket is hozzá igazítják a P3D hez.
    Az LHSim is most teszteli és remélhetőleg még karácsony előtt ki is adja !
  • Papirzacsi
    Adott a P3D V3. Telepítve. Egyik helyen telepítve semmi gond nincs vele, másik gépen telepítve pedig irányíthatatlan a gép. FSX-ben mindkét gépen jó, de P3D-ben a joystick közéhelyzete a programban nem középhelyzet és a maximális kitérítés is eléggé csekély, így felszállni, de még fordulni sem lehet a gépekkel. Ötlet, hogy mi okozza? A joy kalibrálása után se jobb a helyzet. Lehet a lábkormány zavarja, mert az külön hardware? Valaki belefutott már ebbe a problémába vagy a megoldásába?
  • jeppesen001
    Sziasztok!
    Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek feltelepíthető e az FSX a P3D alá, ugyanis minden FSX scenery fut P3D alatt?!
    Ha igen és valaki ezt már kipróbálta, tudna ebben segíteni?
    Nem régen telepítettem fel a P3D-t és bizony sokkal jobb, szebb, mint az FSX, de a kiegészítők végett szeretném ezt a verziót használni.
    Bizonyos repülőgépek frissítése is fut P3d alatt, de ehhez az FSX-re van szükség.
    Örömmel várom a javaslatokat! :-)
    Köszönöm!
  • Hont
    Szia! Én egyáltalán nem használom....
    A lassítás egyenlőre még nem sikerült sajnos!
  • szabeszka
    p3d v3-nál van EZCA 1.18.7-el gondom. Gyakorlatilag még a HAT switch sem akar mozdulni..... valakinek hasonló problem....?
  • Hont
    Igen, igazad van, én csak koca kisgépes vagyok...:) De most veszem a fáradságot és áttanulmányozom a readmit!
  • Clidey
    Amint látom nálad alapvető üzemeltetési gondok vannak! :)
    El kellene olvasni a readme.pdf-et, abban leírtam mindent szépen. Ha azokat betartod, közel úgy repül a gép mint az igazi. A hangsúly a "közel"-en van, persze.
    Röviden összefoglalva:
    Emelkedés: 2500 rpm - 1,0 hPa - 140 km/h
    Utazó: 2350 rpm - 0,8/0,9 hPa - 160-170 km/h
    Leszállás: 140 km/h
    Ha besikláskor nagyklapni mellett tartod a 140-et alapgázon, vagy kis gázzal, akkor szépen ellebeg 90-100-ig ahol szépen földet ér.
    Már gondoltam rá hogy csinálok valami oktatóvideó-félét, legalább egy iskolakört lerepülve, de sajnos a Nvidia Shadowplay valamiért nem komázza a P3D-t, nem hajlandó alatta működni. :(
  • szabeszka
    és bejött a lassabb .... ?
  • Hont
    Vektorból 1.1 van fent nekem...
  • szabeszka
    Írd meg légyszi hasznos e, mert én csak telepítettem és nem jó így a viszonítási alapom.... Ja! Én valahogy nem találom a Vector 1.30 linket! Elküldöd?
  • Hont
    Ok! Köszi, már próbálom is!
    Jaja, van jövés menés bőven...
  • szabeszka
    Lassíthatod a szárazföldi tempót:
    ORBX_SLOWER_TRAFFIC_V3
    Majd rendszergazdaként indítsd!
    / hejde nagy a forgaloma Reptéri úton :) Tescó leárazás van?/

Utoljára szerkesztette: szabeszka, 2015.10.31. 10:02:30
  • Hont
    Azért a Kozma András és Orosz Peti féle BUD még szerintem itt is megállja a helyét! Persze lehetne mit frissíteni, de azért ezt létrehozni qrva nagy meló lehetett!
    Valamiért a vidó itt is laggol rendesen, meg a konvertálás se az igazi, de ez van!
    A szárazföldi traffic sebességét nem lehetne valami uton módon lelassítani egy kicsit? Szerintem az még az autópályákon is baromi gyors! A Szilágyi Erzsébet fasorán meg csak 1-2elvetemült szokott így menni...
    Zlin-nel nálam kilebegtetési gondok vannak...Valamit elrontok, de egyenlőre nem jövök rá! Baromi nagy a sebességem és nagyon hirtelen fogy el.
  • Hont
    Torznak torz, de nekem azért elég sokat volt szerencsém ücsörögni jobb és bal oldalon is...
    Ha tök őszinte akarok lenni, akkor az iFLY sem tökéletes, bár közelebb áll a valósághoz!
    Ami a felső képen látszik, alap helyzetben egyáltalán nem látsz ki a gépből! Mikor az ülést felemeled az ideális magasságig akkor a szemed pont a panel tetejével vagy egy vonalban...pl Gurulásnál engem kifejezetten zavart, hogy baromira nem látni mi van a gép előtt, pedig 174 magas vagyok! A képek pedig mindig pozitív irányba torzítják a méreteket! Tehát a valóságban sokkal kisebb! Klausztrofóbiában szenvedőkből soha nem lesz pilóta az tuti! Mert még nekem is úgy kellett mindig behajtogatnom magam az ülésbe! A Beacjetben meg van is egy acél lemez, amit rá kell húzni a rádió panelre, mert különben az első alkalomnál agyon rúgod a kapcsolókat!
    Szóval én mind a kettőn tudnék mit alakítani! Kétség kívül a texturák szépsége és részletessége a PMDG -nél sokkal szebb, de a torzság az adott...
  • Clidey
    Tényleg úgy látod?

• Hont
    PMDG lenne...?
    Nem is tűnik olyan "torznak"...
  • Clidey
    Nem látszik eléggé? :D
  • Hont

Jó képek! Ez mellik 737
  • Clidey
    Nem hallottam ilyen fejleményekről sem sajna. :(
  • Clidey
    Nos, a beépitett weather definiálóval tökéletes egy léyeres felhőzet produkálható. OpusFSI-vel pedig az elején szerencsém volt, csa ritkább, egy rétegű felhőzet volt, majd később lassan bekétrétegesedett Monastír és környékén. :)

• Hont
    Nem, dehogy PMDG-re gondoltam...
    iFLY -re!
  • Clidey
    Akkor lehet ez inkább egy bug.
  • Clidey
    Mármint a PMDG-hez?
    Hát, el bírnám viselni ha mondjuk kapna egy normális, mérethelyes kokpitet...akkor talán még meg is venném. De így szó sem lehet róla.
    Régebben valaki itt a fórumon írta, hogy valamelyik update tartalmazni fog egy teljes kokpit renoválást, de sajnos erre vonatkozó infót sehol sem találtam PMDG-éknél, szóval én nem adok rá sok esélyt. Meg a logika is ellene van: veszik mint a cukrot, imádják feltétel nélkül, akkor meg minek vesződjenek vele? Csak a saját eddigi bénaságukat ismernék el ha átméreteznék az egészet élethűre... :)
  • almostatys
    OpusFSI-t használok. FSX alatt működik a réteg és a coverage is, csak P3D-ben nem.
  • Hont
    Egyébként nem lesz valami update hozzá? Nem beszélnek valamit erről forumokon?
  • Clidey
    Real weatherről van szó vagy valami egyénileg beállítottról? Mert az egyéninél te mondod meg hány réteg legyen. A realnél meg pedig kellene működjön az FSUIPC "parancsa"... majd kipróbálom nálam mit mutat.
  • Clidey
    Jaja, hasonlóképp vélekedem én is. Gondolkodtam már azon hogy valahogy rá kéne applikálni a PMDG textúráit az iFly-re, de sajna nem lenne tökéletes hisz meglehetősen eltérő a mappolási technikájuk...nem mondom hogy lehetetlen volna, de hogy rengeteg meló az biztos. És akkor még hivatalosan kiadni sem lehetne hisz a PMDG erősen szabályozza ki-mit-mikor-hol-mennyire csinálhat a textúráival. :(
    Kár hogy eddig még senkinek sem jutott ez eszébe... :D
    Mindazonáltal úgy veszem észre, mintha a PMDG egy fokkal fps-barátabb volna az iFly-nél...érdekes...
  • almostatys
    Sziasztok!
    Nem tudjátok hol lehet beállítani P3D-ben,hogy csak 1 felhőréteg legyen repülés közben? Piszkosúl rontja az fps-t a többrétegű felhőzet.FSUIPC-ban van ilyen lehetőség a clouds section alatt,de nekem ugyanúgy több rétegben van felhőim. Vagy ez a beállítás nem erre vonatkozik FSUIPC-ban? Illetve a cloud coverage density se nagyon akar nálam működni,ugyanis hiába veszem le minimumra,akkoris ugyanúgy zárt a felhőtakaróm, mintha maximumra lenne húzva.
    Utoljára szerkesztette: almostatys, 2015.10.29. 16:10:09
  • Hont
    Az tény, hogy torz...
    Biztos vannak jó tulajdonsága is amit esetleg az iFLY nem tud, de én is inkább az iFLY-t használom! Össze vagyunk nőbe, mint borsó meg a héja...:D
  • Clidey

Tegnap kicsit böngészgettem az internetet olyan hozzászólások után kutatva melyben kifogásolják az NGX izomból elk*rt pilótafülkéjét.
    Tanulságos volt.
    Összegezni talán úgy lehetne, hogy a szimulátorosok gyakorlatilag elvakultan imádják a PMDG-t. Ha egy kockát adnának ki rajta egy PMDG logóval, az se zavarná őket. Volt, aki arra hivatkozott, hogy a PMDG licenszelt partnere a Boeingnek, így ha valaki szerint torz, akkor az nem jól lát. Volt olyan is, aki már magát a felvetést se értette, mi az hogy torz egy PMDG pilótafülkéje?! Végül voltak olyanok is - ezek voltak a legkevesebben - akiknek bár feltűnt az aránytalanság, de lesz*rják, mert PMDG over all...
    A legérdekesebb egyben legobjektívebb hozzászólást az iFly fórumon találtam. Korrektül leírta a kommentelő mi a baj az NGX-el, hozzátéve, ez nem kritika vagy fikázás, hanem egyfajta összehasonlítás. Maga a fórum-moderátor utasította rendre, hogy ne irkáljon már ilyeneket... :D Értitek...iFly fórum... :D

Na. Ezt akartam közölni veletek. :D
  • Skinner_11
    AMD FX4100, HD6850, 4GB RAM.

Nem vártam csodát, de hogy teljesen lowon ugyanolyan siralmas teljesítményt hoz, mint az előző...

Na, de igazából mindegy is. Aki vízhűtéses agyonhúzott i7-essel tolja annál is 18 FPS van pl. Heathrow-n, én meg nagyvasakat repülök szóval még ha új gépem lesz szerintem akkor is marad a 9. (40FPS-en lockolva röccenés nélkül tudok online repülni, iFly 737, UK2000 LHR... )
  • Hont
    Milyen hardverről használod?
  • Skinner_11
    Na asszem holnap kaparom is le a HDD-ről...

Tesztek ide vagy oda, a teljesítményen nem javítottak (már ha a nem NASA szintű szervergépek szempontjából nézzük), ugyanazt a 12 FPS-t produkálja egy Aerosoftos Airbussal meg valami fainabb de optimalizált sceneryvel mint az előző...

Marad az FS9, nekem a repülhetőség számít, nem az, hogy egy kis emberkével sétálgathassak összevissza, akinek még a f@rka is dinamikus árnyékot vet
  • Hont
  • almostatys
    FSX is azon van,az átírható. De valamikor meg ahhoz nem lehet hozzányúlni és a P3D mappa írható át.
  • Hont
    CSak a P3D van azon a partición? Amennyiben van más is, azok átírhatók?