5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Framsen
    Így belinkelve se jó ? (Tibi Library-ja)
    http://s12.postimg.org/oajqzhjpn/p3d_scenery_order.jpg
    Utoljára szerkesztette: Framsen, 2016.01.19. 14:27:05
  • Hypo #829
    én repultem fsx alatt nagyon jo kis gep
  • Hont
    Nálam most Chrom van fent, de van egy szüz IE is, de ott se jelenik meg...
  • nibron
    Másik böngésző? Én rókát használom
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.19. 10:00:20
  • Hont
    Na nálam akkor se jelenik meg...
  • nibron
    nálam is úgy volt, leürítettem az internet cachet és megjelent.
  • Hont
    Nálad megjelenik Tibi Library-ja?
    Nálam nem látszik, csak ennyi:
    "Az enyém így néz ki:"

• nibron
    Nem igazán csípom a turbo-s gépeket, de a benzines duke a kedvenc kisgépem. RealAir elég pöpecül dolgozik.
  • nibron
    Köszi! Ez így érthetőbb. Mondjuk a honlapjukon elmagyarázhatnák a koncepciójukat, ne csak a letöltött doksikból kelljen kibogarászni, hogy mit kell az embernek megvennie és a hogyan telepítse fel. Az globalvector engem is gondolkodóba ejtett, de aztán láttam, hogy működik, külön kösz a library listáért.
  • Hont
    A Real Air-tól próbálta már valaki a Turbine Duke V2-t?
    Nagyon jónak tűnik!
  • Hont
    Az FTX central-t én is használom, de miután a helyére húzkodom a sceneryket elmentem Ő kiírja, hogy minden telepítve, de a sorrend megint az lesz, ami legelőször volt! A Vektor lemegy a Library legaljára...
    Azt hiszem uninstal lesz!
  • Hypo #819
    De ne az fsx scenery reszevel csinalt az ORBX os cuccokat ott az a sajat FTX central progijuk abban van INSERTION POINT az point arra van hogy elintezze az orbx sceneryk sorrendjet es hova szursz be uj sceneryket. hivatalos forumon van szep kepes leirasa
  • Hont

Ilyen üres...
  • Clidey
    Az enyém így néz ki:

• Hont
    Ez így mind szép és jó, de tegyetek legyetek szívesek fel egy képet a Scenery Library -ről! Nekem még mindig nem világos... Pl nekem a Vektor majdnem legalul van és hiába rakom feljebb mindig lemászik! Most is alulról a harmadik...
  • exTrem
    Ez nagyon jó kis összegzés, nekem se volt vili mindig, hogy melyik kiegészítő pontosan mit is változtat :)
  • Clidey
    Ez eleinte nekem is egy kicsit homályos volt. De talán ez segít:

• nibron
    A vectort megvettem régebben magamnak, plusz pár repteret köztük ybcs és ybas. Eddig csak felszórtam, de most kicsit gondban vagyok ezzel a géppel. Repi vagy demo vagy mittomén gép lesz és inkább szépnek kell lennie, mint jónak.:) Ezért is kell elkövetnem mindent, hogy egy adott reptér környéke atomul nézzen ki.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.16. 18:03:30
  • Hont
    Nem vagy egyedül ezzel a kérdéssel! :)
    Nekem is egy homályos rész ez is!
    Én úgy tudom, hogy legalul van a Orbx Base, aztán Global, majd Vektor és utána OpenLC Europa valamint ÉszakAmerika, Gondolom, ha Alaszkát gondoltad, szerintem az alá is kell valami...
    Azt viszont tudom, hogy a Orbx FTX Trees HD az működik és elég jól néz ki.
    Ebben szerintem Hypo a profi! Remélem jár erre ma, mert akkor kifaggatjuk! :)
  • nibron
    Azon a gépen az édeskevés. Azt én a régi gtx560-assal bármikor produkálom.

Végre azért én is bejöttem a csőbe: megbíztak, hogy csináljak egy szim gépet. Úgy gondoltam, a p3d 3.1-et rakom fel orbx-al. Igen ám de én annyira nem vágom az orbx-et. Mit kell és milyen sorrendben felrakni, hogy egyrészt legyen egy szép európai alap, Aztán alaszkai alap + pár reptér, és a végén AU alap + pár reptér? Ezek külön vannak (mármint a területek), vagy valamilyen módon függnek egymástól?
  • Hont
    Basszus,az lemaradt.
    25 és 35 között ugrál.
  • nibron
    fps-t berakhattad volna. tisztára olyan mintha egy régi videokariról futna.
  • Hont
    Azt is kipróbáltam, de semmit nem vettem észre. Se jó, se rossz irányban nincs változás...
    Elég, ha az aszfaltot figyeled.
  • Hont
    Természetesen mindig újra indítás követi...
  • nibron
    Amikor a HardTess-t kapcsolgattad, átállítás után újraindítottad a p3d-t és úgy ellenőrizted ugye? Monitor nem játszik, de akár be is kapcsohatod a vsync-et és akkor már a tripple buffered-et is.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.16. 07:28:20
  • Hont
    Na én már nem értek semmit!
    Az ég világon semmit nem csináltam, de most egyenletes 98-100% megy a GPU! A CPU viszont csak 60-70%-on.
    Viszont az akadozás ugyan úgy meg van!
    A kijelző (ami per pillanat egy 32" LCD ami fullHD megy és elvileg 60Hz a frissítése, nem létezik, hogy valahogy nem passzol illesztés terén a VGA-hoz? A lap az biztos, hogy rendbe van, mert kb 2 hónapja cseréltem le egy Asus Rampage Gene-ről és azzal is ez volt a helyzet.
    Az AffMass:85 és ilyen a grafikon:
  • nibron
    Jó. A HardTess ki-be kapcsolásának az volt a lényege, hogy megtudjuk van-e változás a két mód között. Amikor ki van kapcsolva akkor olyan FSX-es, tehát több feladatot ad a procinak. És kevésbé használja a GPUt. Viszont az alaplap-vga között az adatforgalom kb. ugyanaz. És úgy látszi ezzel van a baj. Beszéltem ma egyik kollégámmal, ő mondta, hogy ezeket próbáld ki. Namost ha mindkét esetben ugyanúgy rossz, akkor buszprobléma van. Ez lehet kontakthiba, vagy elmelegedett valami az alaplapon vagy a vga-n. De lehet bios probléma is, akkor ha pl. a pcie busz órajelét lehet állítani, és túl magas értéken van. Nézd meg a bios-t hogy találsz-e ilyet (az OC key-ben is), aztán nézd meg, hogy rendesen bent van-e a kártya a helyén, vedd ki, keress port-piszkot-kenyérmorzsát-elefántot, esetleg pucold meg tiszta alkolhollal, az aljzatot pedig fújd ki.
  • Hont
    Az nálam alapon OFF.ra van állítva.
  • nibron
    ugyanúgy fésű? kapcsold ki a fxaa-t. ugyanott van. próbáld ki mindkét állásában a HardTess-nek
  • Hont
    Nem, sajnos semmit nem javult ezzel sem.
  • nibron
    p3d graphics
  • Hont
    A Radeon beállításokban van?
    Tessellaciós üzemmód.
  • nibron
    Van a grafikai beállítások között egy Hardware Tessellation pipa. Az milyen állapotban van? Kapcsold át és próbáld ki úgy. Húzd fel a procit 4.6-ra, és a memória is legyen 1.8 gigán.
  • Hypo #797
    persze de mivel ez csak SZIMULATOR gép igy tok felesleges:)
  • Hont
    Azért köszönöm szépen a segítségedet! Lényegesen jobb lett!
    Eddig a Venetubo tweeket használtam, de hónapok óta nem működik az oldal...:(
  • nibron
    Hát lehet, hogy az a befutó, de az akkor is érvénytelen érték letiltott htt-nél. Szerintem hibás lesz az a vga kártya, vagy pedig az is lehet, hogy az alaplappal nem jön össze. Ami Asus-Asus viszonylatban nem hangzik túl jól. Rakj fel egy másik dx11-es játékprogramot és játsz egy kicsit azzal. Egyenlőre nincs más ötletem.
  • Hont
    Htt Off.
    A.M: 14
    Így megint laggol és a GPU fésű.
    CPU 0mag 20% 1,2,3 mag 90-95%
    Eddig a 84 a befutó!
  • nibron
    Nem rossz az ha az ember mást is csinál a repülés mellett. Én pl. a fedélzeti magazin olvasása helyett inkább elektronikát szoktam tervezni altiummal, vagy programozok ált. a rad studioval, esetleg ha nagyon ráérek akkor éppen a szimhez fejlesztgetek vezérlőt debuggerrel usb monitorral stb-el. Hidd el hogy ahhoz kell a htt.:D
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.14. 18:25:31
  • Hypo #792
    nem kell HTT egy f...sag
  • nibron
    A cpu grafikon most kb. jól néz ki. Na jó, kapcsold ki a htt-t, és írj be 14-et affinitásnak. Futáskor az 1.2.3. cpu magokon kell hogy fusson a szim.