5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Hont
    8x élsimításon Nálatok is szálkás még a kép.
    Gondolok itt pl a szárny éleire.
  • Framsen
    A v1.15 már elavult rég... Ha eredeti a cucc akkor Aerosoft Airbus v1.31 A318/A319 illetve A320/A321, (nem Extended meg hasonló) ezeknek a telepítőjében már külön lehet választani, hogy FSX:SE hez tegye fel. Ha a hentestől szerezted meg akkor meg keress egy frisset. A régebbiek tele vannak buggal.
    Utoljára szerkesztette: Framsen, 2016.01.22. 14:34:17
  • venyolc
    v1.15-ös . Ezzel is volt gondom az elején, nem mentek a műszerek, meg a kormányok, de a SimConnektek külön föltelepítése, meg talán az FSUIPC telepítése megoldotta azokat. Már csak ez a hiba van, legalábbis úgy tudom, de lehet, hogy még jönnek elő, ahogy elkezdem használni....
    Num Lock be van kapcsolva, és a joy leválasztása sem segít:(
  • Framsen
    A legfrissebb v1.31 van fenn Airbusból ugye ? Esetleg próbálgassad, hogy kihúzod a joy-t vagy Ctrl+K val deaktiválod, szóval, hogy valamelyik hardver zavarja vagy alapból bugos, Num Lock nem tudom befolyásolja-e ?
    Utoljára szerkesztette: Framsen, 2016.01.21. 23:04:52
  • venyolc
    Köszönöm. Megnéztem, nem sok állítani való van nekem ott, főleg hang, meg nézet, stb, Az autorudder ott is ki van kapcsolva.
    Egyébként friss telepítés az FSX, a Win az régebbi.
  • Framsen
    A jobb oldali MCDU ( avagy FMC ), ott van a legtöbb settings. Viszont ha alapjába véve ennyire el van minden állítódva lehet nem ártana neki egy újratelepítés, rendesen kitörölgeti a telepített dolgokat vagy akár ha van lehetőség Windows-zal együtt egy full reinstall.
  • venyolc
    Autorudder kikapcsolva. Mi az a CDU? Mit kell rajta kapcsolni?
  • venyolc
    Na, azóta az alap gépekkel működik, de ott is csak akkor, ha más billentyűre állítom( Insert, Page Up) De a feltelepített A320-szal nem. Azóta is jobbra vibrál, balra beugrik az FMCU panel.( pedig nincs semelyik gombra sem állítva) Ha átállítom az Insert- Page Up-ra, akkor mindkét irányban is csak remeg. Ha az érzékenységen állítok, akkor csak a remegés mértéke változik. A joystick-ra is volt rudder állítva, azt kikapcsoltam, meg egyszerű joy-ra állítottam, de az se segít. :((((
  • Hont
    LOWW-on ezt ne hagyjátok ki...:D
  • Hont
    Most megint észre vettem egy érdekes dolgot!
    Amennyibe nem kapcsolom be a FPS limitert így PMDG vel LOWW -on full grafikával 25-35 FPS van!
    A limitert beállítom mondjuk 20 ra, akkor az FPS leesik 14-17 közé...Aztán kikapcsolva, megint 30 körülire vissza áll!
    Próbálkozzak külső limiterrel?
  • nibron
    a tail strike-ot egy kicsit talán túl is spirázták, szerintem van benne kis hiba is. eléggé oda kell figyelni az elemelkedési szögre. én próbáltam a fordítottját mint te, tehát hosszú futópályán engedtem felgyorsulni és nagy sebességnél emeltem el, ott is könnyen oda lehet verni. de egy 10 fokos elemelés után, kb. 50-60 méter magasan ráhúztam 20 fok fölé, időnként akkor is beadja:). az elektronikus checklistben is vannak hibák, legutóbb hajtóműleállásban kerültem a 22-es csapdájába miatta, mert mást programoztak le mint ami a listában van. de ezek apróságok, amúgy valóban kitűnő munka. ezzel a technológiával megcsinálhatnák újra a 737-est is, mert pl. a memóriafoglalás ill. fps is jobb a 777-esnek. az ára viszont valóban mindent üt. eddig egyszer vettem meg. most:) nem magamnak. úgy látszik randazzoéknál az üzletpolitika alapja a vastag/ács ceruza.
  • nibron
    autorudder kikapcsolva?
    anno nekem is volt vele gondom, elég könnyen meg lehetett oldani. télleg vmelyik beállítás, de nem emlékszem rá. feltelepítve pedig nincs. nem a kontrollok között azt tudom, vannak neki saját konfig fájlok, ilyen pl. hogy a throttle egy tengelyen legyen vagy kettőn. asszem azóta már csináltak hozzá konfigolót is. vagy egy külső segédprogram, vagy pedig a jobb oldali cdu-n lehet ezeket állítani. a leírásban biztos benne van.
  • Hont
    Próbáld meg defaultra állítani a billentyűkiosztást!
    Repülj egyet és szerintem rendben lesz!
  • venyolc
    Sajnos nem, az alap gyári repülőkkel sem.
  • Clidey
    Igen, nekem is hasonlóak a tapasztalataim az NGX-el. Mondjuk nekem az Autoland-ot se akarta eleinte megcsinálni, aztán sokadik próbálkozásra egyszercsak sikerült benyomni mindkét csatornát, ekkor viszont egy gyönyörű leszállást produkált - el kell ismerjem, szebbet mint az iFly.

Mostanában inkább a 777-re vagyok ráállva. Történt ugyanis, hogy az éveleji nagy CS akciókor megvettem a 777-et. Repülgettem vele, tesztelgettem... aztán gondoltam, összehasonlítom a PMDG hasonló termékével. Hát meg kell mondjam, örülök, hogy csak 3200 pénzembe fájt ez a 777. Nem is ér többet. na jó, persze többet ér, hisz csak a modellezés és textúrázás már gigantikus meló lehetett rajta, de akkor is... Tudásilag szinte 0, bug bug hátán... ráadásul szinte milliméterre ugyan annyi fps-t produkál, mint a nála fényévekkel összetettebb PMDG 777.
    Gondoltam is rá, hogy jó fiú leszek, és megveszem a PMDG cuccát...aztán lekoppantam a Shop-juk ajtajáról, mikor megláttam a 40e forintos árát! Na hát azért ennyit sajnos nem áll módomban kiadni egy kiegért, szóval rászórom a hamut a fejemre - én bizony e tekintetben maradok a sötét oldalon.
    Amúgy pedig tényleg fergeteges a cucc, tényleg működik benne minden az utolsó kapcsolóig bezárólag! Sőt! Még olyan "apróságokra" is figyeltek, hogy... történt minap LIRA-n, hogy a fullra megbuggyantott TNT Cargo 777-nek rövid volt a pálya, én meg roppant szakmaiatlan módon koppig hasrahúztam V1 előtt kicsivel, és vártam a történést. Nagy nehezen elszívódott a vas, tán még egy pár falevél is maradt a futóművön, de légbe kerültem! Mikor teszem rá a robotra a gépet, látom ám a középső képernyő felső részén szép sárga bötűkkel hogy "TAIL STRIKE", és hozzá párban az alsó képernyőn meg is jelent az ide vonatkozó checklist... Na mondom fasza!
    Hol van ettől a CS 777...fasorba sem...

• Hont
    Én törölném az összes control parancsot... Olyan mintha össze akadnának ! A többi gépnél jól működik?
  • venyolc
    Sziasztok!

Elnézést, félig off lesz, de sehol nem tudnak segíteni, remélem Ti igen:)
    FSX-SE, Aerosoft A320. A rudder nem jó: jobbra csak remeg az oldalkormány ha a Num Entert nyomom, balra meg az FMCU panel ugrik elő mikor a Num nullát nyomom.Az orrfutó sem fordul. Így első ránézésre is van még olyan billentyű ami nem működik...

Szerintetek?
  • Hont
    Persze!
    Elírtam!
    Kostolgatjuk egymást a PMDG 737-l...
    Mit is mondjak! Pár óra ismerkedés után nekem a következő dolgok amik furcsák...
    Pl nem kopik a sebi megközelítésnél... Speedbrake nélkül ellebeg a világ végéig púpra pakolva...
    A/P be is vannak furcsaságok... A fények szépek, a texturák is tetszenek, a torzságot leszámítva!
    A kapcsolók kezelése kicsit furcsa. (Gondolok itt a jobb klik, bal klikk re)
    Külseje rendben van. FPS-re vannak sokkal rosszabb gépek is!
    Eddig két iskolakört nyomtam majd most megyek egy LOWW-LHBP-t aztán meglátjuk.
    Számomra összességében kellemes csalódás. Kár, hogy iFLY-nál nagy a csend, így lehet megkurvulok!
  • Hypo #852
    1920 nem?
  • Hont
    i7 3820 4.8Ghz-n. és per pillanat most 1db 32' 1960x1080 LCD.
  • szabeszka
    Milyen prcid van és hány monitorod?
    (Nekem egy i7 3770k simán, és 3 db TFT)
  • Hont
    Raktam egy tiszta P3Dv3.1-t!
    Semmi nincs fent, csak PMDG 737 + FlyTampa LOWW v2.7.
    A földön 30-35 az FPS, FL180 meg 35-38.
    A laggolás most is meg van, fent is lent is...A default Bonanzaval 50-70 az FPS és ott is megvan a mikrolag!
  • Hypo #848
    GTX980 TI es GTX 970 ezekben gondolkodhatsz :) http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-980-Ti-vs-GeForce-GTX-970
  • Hont
    Kaptam egy nagyon jó ajánlatot egy GW GTX 980 Ti -re ! Szóba jött még egy Asus GTX 780 Ti és GTX 970 !
    Az a baj, hogy nekem 15 éve nincs Nvidia karim és egyáltalán nem is követtem a fejlesztéseiket. Most próbálok utána olvasni, de olyan mintha japánul lenne írva...
    Szerintetek?
  • Hypo #846
    :) hét igen de még javithato a dolog:) igen az 5820K az azert elég kellemes:)
  • Hont
    Kecsegtető a 6700K órajele, de valószínű, hogy én a 5820k irányába mozdulnék el, bár a mostani 3820-ra egy rossz gondolatom se lehet!
    Nagyon stabil, remek CPU! Életem egyik legjobb választása volt!
    Egyébként valóban, nálam a böngészőn kívül, csak az FS9 és a P3D van a gépen! Semmi másra nem használom. Nem is értem, hogy miért gondolkodtam ATI vga-ba!
    Talán azért, mert az ATI gyártott először Drivert a P3D figyelembevételével még a P3Dv2 kihozatalakor...Kicsit talán elkapkodtam!
  • Hypo #844
    kb olyan mint amikor egy front end developer Chromera fejleszt és a weboldal IE alatt szetesik:)) Ha csak a szimulator a lenyeg akkor Csak is Intel+Nvidia cvombo a nyero. amugy 6700K se rossz opcio es legalabb future proof
  • Hont
    Egy használt D5 van bent 18eFt volt és makulátlan állapotban, teljesen némán és 1-2 fokozaton megy az 5 fokozatból! Per pillanat a CPU 60c' alatt meg áll, úgy hogy a 8db ház venti indítási feszültségen néma csendben 600 körüli fordulaton teker, Aida-val terhelve is. Nekem nagyon bejött a vizezés, bátran ajánlom mindenkinek!
    Vissza térve a VGA-ra: Most egy R9 290 DCII van bent, azt akarjuk lecserélni egy GTX 9xx-re.
    Nem a 970-t egy 980-ra,
    Igen itt lenne a platform váltás ideje, de a CPU-k még baromi drágák. Már én is nézegetem a DDR4 lapokat.:)
    Amin csodálkozok, hogy BenchMark és a többi tesztprogram simán hozza azokat a pontokat, amiket tudnia kellene az R9 nek, de a P3D-t nem bírom belőni vele. :(

• Hypo #842
    szep is ez:) remeljuk a vizpumpa kitart evekig mert ott egy szakadas es....... ne is gondoljunk ra:)
    Asus azert nem riossz gyerekek persze gigabyte se de azert nem hinnem az lenne a fo gond. a 980GTX meg szerintem ha akad 970GTX en akkor 980 an is fog mert nem az a gond:) rambol is max 16GB viszont jo idozitesel az tobbet tesz hozza mint 32gb sima ddr4 ram szar idozitesel.

5820K+GTX970+16GB DDR4 minosegi es jo SSD meg egy jo kondikkal ellatott tap es nem lesz gond:)
  • Hont
    Á dehogy, ez csak a látszat...
    Nem dohányzok, nem iszok, a gyerekeim is lassan felnőnek. Nem járok szórakozni, nyaralni... Nekem ez a kikapcsolódás!
    Szóval lehet az R9 piacra kerül és teszek még hozzá aztán hosszú idő után jön egy zöd kari!
    (persze csak is használt...Én 90% ban csak használt alkatrészeket veszek!)
    Ami a lapot illeti! Eddig én is Gigabyte párti voltam, de az Asus Gene nagyon bejött és ezért próbáltam meg az Extreme-t. Eddig nem csalódtam!
    Azt leszámítva, hogy a Chip hűtő egyszer csak maxon elkezdett tekerni és nem lehetett szabályozni, ezért kapott egy kis vizet és most néma!
    Pl a házat én építettem. Igaz, hogy 6-7 hónap alatt készült el, de lassan a végére érek! Már csak a hátsó kábelmenedzsment van vissza.
    Már írtam is Cole-nak a PH-n és vissza is jelzett, hogy küldhetem a VGA keres egy GTX-t helyette...
    Itt egy nem túl jó kép a félkész szörnyről:
  • nibron
    Jól el vagy eresztve.:) Akkor már legalább egy 980-as.:) Asust ha már az alaplap is az. Bár én nagyon nem favorizálom őket. Gigabyte-ot szoktam venni alaplapból és videokártyából. De előtte azért a ramot pótolni kellene, hogy meglegyen a 4db.
    Most nem akarlak idegesíteni, de a 3.1-et felraktam a régi gépemre (i7-2600 4.1ghz-en, gtx560ti 1 gb rammal, 16gb 1600mhz ram), és felraktam az orbx-okat, KJAC-on teszteltem repcsi b60 jó sok felhővel. Földön és alacsonyan 30-50fps, magasabban 40-70fps. Nem igazán akadozik. Mondjuk meg kellett érte dolgozni. Nézegettem a netet hangolás ügyben, az a véleményem, hogy nagyon sokan nem tudják beállítani a gépüket.
  • Hont
    Nézegetem ezeket a Zöd kártyákat...
    Azt nem értem, hogy ott miért olyan alacsony a memoria sávszél? Az ATI kariknál átlag 512bit az Nvidiáknál max 256bit? Viszont a memoria sebesség 7GHz az ATIk-nál meg 5Ghz környékén van...
    Mit célozzak meg a 290 helyett?
  • nibron
    turbo az, csak rosszul dobozolták be.:) öntenek bele plusz spirituszt oszt pörög mint a mifene.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.19. 21:02:51
  • Hont
    Kidörrentőről jöttél rá?
  • Hont
    Én se rámolom tele...Pár hely van amerre járok és annyi!
    Azt azért írtam, mert azt hittem elfelejtetted linkelni a képet, mert nálam semmi nem jelent meg, de már ott a kép!
  • Hypo #835
    :))))
  • Clidey
    Hát, nem szokásom telirámolni a P3D-t minden szirrel-szarral, csak amit rendszeresen használok is. :)
  • Clidey
    Csakhogy ez nem Turbine Duke, ez Piston Duke! :D
  • Clidey
    Lehet gyengélkedett a postimage szervere. Nálam most látszik épp. :)
  • Hont
    De! Így tökéletes!!!
    Köszi!