Ethernet-kábel kerülhet az autókba
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már van nekik ethernetes eszközük szerintem.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Kedves mûfordító!
"gyors Ethernet-kábel" Az Ethernet-kábel sebessége pont annyi mint az autóé... <#nyes>#nyes>
"gyors Ethernet-kábel" Az Ethernet-kábel sebessége pont annyi mint az autóé... <#nyes>#nyes>
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Köszi az infót. Mostanában nem figyeltem a jármûipart, hogy hol mit használnak, de szétnézek az ethernet alapú vezérlés témakörében, mivel érdekel hogyan is valósítják meg.
Vizsgára felkészülés miatt keresek "kidobásra" szánt Cisco menedzselhető routereket és switcheket.
Nõnek csúnya férfinek penye 😄
Szegény autószerelõket nem irigylem, most drága pénzért megint vehetnek majd egy új müszert ami most már az 52. fajta csatlakozót és szabványt is támogatja a meglévõ 51 mellett ha ki akarják olvasni a hibakódot...
Férfi vagy nõ van a képen? 😄
Az amerikai es eu-s szabvanyok szerint ma a can busz a kotelezo. A nemet vasut mar kezd atallni az ethernet alapu jarmufedelzeti kommunikaciora, vezerlesi celokra is. Az uj motorvonatokon mar ez lesz a fo vezerlo busz (meghajtas, fekek, stb.). Logikus, hogy az autokban is atalljanak erre a megoldasra.
Javíts ki ha tévednék, de jelenleg nem a CAN-t erõltetik mindenhol? Legalábbis még a csapból is az folyik, hogy a CAN így, a CAN úgy. Ehhez képest az ethernet nagyságrendekkel nagyobb sebességet biztosít. Olcsóbbnak nem biztos hogy olcsóbb a vezeték, viszont nagyságrendekkel nagyobb sebességre képes pl egy 5e-s, esetleg 6-os kábel. Utóbbi már 10 Gbps-t is tud, szóval ez több, mint elég egy kocsiba, hacsak nem küldenek gigás állományokat egymásnak az autó komponensei 😄
Vizsgára felkészülés miatt keresek "kidobásra" szánt Cisco menedzselhető routereket és switcheket.
Ezt nem értem. Jelenleg is van fiber illetve ethernet szabványt támogató autóba épített kommunikáció... sõt ez az ipari standard.