8
  • Tower Guard
    #8
    Ha alkoholmentes bort akarsz inni, az csak a must, (szőlőlé) mert egyszerűen, ha el kezd erjedni az sehogy nem lesz alkoholmentes. Ha felforralod a mustot, akkor nem fog erjedni és ihatod jó sokáig. Egészséges is persze, és finom is.
    Édes bor ízű alkoholmentes italról meg még nemigen hallottam
  • kvp
    #7
    "fúúúúj akkor bacikat isznak"

    Nem, mintahogy a normal kefirben es sorben sincsennek mar eletben. Mindharom etel lenyege, hogy a bakteriumok es gombak elpusztulnak amire kesz lesz. A kefir eseten a szendioxidtol, mig bor eseten az alkoholtol. Ezert nincs rendes alkoholmentes bor, mivel azt csak hagyomanyos alkoholos borbol lehet eloallitani az alkoholtartalom kivonasaval. Ez esetben marad egy edes gyumolcsle feleseg (a tablettas borok aromaanyaga ennek szintetikus valtozata), mivel a bor izenek jelentos reszet adja maga az alkohol.
  • e57
    #6
    Ha még csak a bacikat innák meg....

    Az igazság az alkoholról - 1.
    Az igazság az alkoholról - 2.
  • Narxis
    #5
    fúúúúj akkor bacikat isznak :S
  • globint
    #4
    Azt értem, hogy a baci is számít, meg a szőlő is, meg a napfény is, meg hogy melyik dűlő, meg a hordó is.
    De miért van az, hogy bármelyiktől be tudok rúgni?
    Olyan alkoholmenteset, ami finomabb, mint a szeszes, nem tudnak csinálni ezek a fránya borászok?
  • jackoneill90
    #3
    :D
  • T0nk
    #2
    Bortermelő a halálos ágyán odahívatja magához a fiát.
    - Fiam, elárulom az utolsó nagy titkot is... Szőlőből is lehet bort csinálni!
  • Grodt
    #1
    http://www.pnas.org/content/early/2013/11/20/1317377110.full.pdf

    Itt a tanulmány, ha vkit érdekel ;)